Уваход

Прагляд Поўнай Версіі : Апытанне: Ваш лепшы маторнага алею + любыя дадаткі

Старонкі : 1 [2]

SandroMarciano
27-05-2013, 16:59
праблема ? што алею, аб якім вы кажаце, знаходзяцца на вельмі высокія кошты, замест castrol 10w60 з 12€, калі ен прыносіць дадому літр...
што тычыцца алею ў скрынцы перадач, калі ачышчана або паспрабуе? royal purple, які выкарыстоўвае цябе...

мансардных
27-05-2013, 17:04
сандра я аддаю перавагу мець максімум якасці? але толькі таму, што? я зраблю некалькі кіламетраў, я разумею, што для чалавека, які робіць 50 000 км у год, што становіцца вельмі дорага, у мяжы, на motul 300v ? падшэўку лепш ці ж mobil 1, сцеражыцеся падробак? асабліва на ebay

мегамозг
27-05-2013, 17:06
Прывітанне мансардных у мяне honda 2.2 дызель, але не спажывае 1 л кожныя 1500 км!
З у румыніі рэкамендуецца ад дома tecnos st c60? вакол падлогу-літра кожныя 5000 (sfappata).

мансардных
27-05-2013, 17:08
тая артыкул была не мая, я скапіяваў і ўставіў, я bardahl ідуць на ps апрыеры, дома раяць алею на аснове камерцыйных кантрактаў, а не іх якасць? паказвае, на жаль

мегамозг
27-05-2013, 17:30
Ок, што вы думаеце mobil ESP 0W-40 або newlife ESP 0W-40.
Які ? лепш?

мансардных
27-05-2013, 17:56
перш за ўсе, думаю, што 0w40 занадта нізка, як viscosit?, лепш алей 5w40, усе роўна newlife павінна быць лепш або, па меншай меры, на паперы, здаецца, cos

В.В.
28-05-2013, 15:17
На жаль, я магу пацвердзіць змена трэнду, які меў Bardahl на сваю прадукцыю (навіну даведаліся некалькі дзен таму, і, што тычыцца працягу апошніх 5 месяцаў і трагічна прыносіць шмат расчараванняў), што, ІМХО, ўпалі, несумненна, ніжэй пункту гледжання якасці. Цяпер я вырашыў арыентавацца на прадукты Castrol для аўто-транспартных здарэнняў (матэрыял вельмі добра, калі мы арыентаваны на liena EDGE для нямецкага рынку), на рухавікі-й? штурхнуў я Motul Competition або ProRace Прамысловасці, апошняя кампанія, якая па просьбе пу? таксама вырабляць алей, зрабіў "спецыфікацыя" кошты ўсе роўна прымальныя.

Мансардны, у дадатак да спажывання аліўкавага алею, я, ты не мог бы даць некаторую інфармацыю аб магчымай schiumosit? на этапе выдалення алею bardahl вычарпаныя ад вашай 5er і, магчыма, тэмпература алею, вынятыя з вашага кубка? Паспрабуйце ўставіць магніт ў емістасць з Bardahl экстракт і "недахоп плаваць": калі есць, збор заявак, якія вы знойдзеце на магніт і pesala cos? зрабіць магчымае ацэнкі, нават калі топ будзе, што б вы коркі ў кубак магнітны.

Ва ўсім гэтым я быў ўсхваляваны, c'? розніца на лабараторныя выпрабаванні, ўражлівыя партыі прадукцыі ў мінулым годзе і восем прадуктаў, з Лістапада 2012 года па цяперашні час. Я з Bardahl зачыненыя, я бачыў падзенне, што я выявіў, як на новы прадукт, які выкарыстоўваецца.

franco75
28-05-2013, 15:55
Ок, што вы думаеце mobil ESP 0W-40 або newlife ESP 0W-40.
Які ? лепш?
пратэставаны на 530d 2004 года, я магу сказаць, што ў мяне было ўражанне, што гэта значна вышэй, чым castrol, хоць параўноўваць я
факт у тым edge 5w-30 mobil і 0w-40

мансардных
28-05-2013, 17:12
На жаль, я магу пацвердзіць змена трэнду, які меў Bardahl на сваю прадукцыю (навіну даведаліся некалькі дзен таму, і, што тычыцца працягу апошніх 5 месяцаў і трагічна прыносіць шмат расчараванняў), што, ІМХО, ўпалі, несумненна, ніжэй пункту гледжання якасці. Цяпер я вырашыў арыентавацца на прадукты Castrol для аўто-транспартных здарэнняў (матэрыял вельмі добра, калі мы арыентаваны на liena EDGE для нямецкага рынку), на рухавікі-й? штурхнуў я Motul Competition або ProRace Прамысловасці, апошняя кампанія, якая па просьбе пу? таксама вырабляць алей, зрабіў "спецыфікацыя" кошты ўсе роўна прымальныя.

Мансардны, у дадатак да спажывання аліўкавага алею, я, ты не мог бы даць некаторую інфармацыю аб магчымай schiumosit? на этапе выдалення алею bardahl вычарпаныя ад вашай 5er і, магчыма, тэмпература алею, вынятыя з вашага кубка? Паспрабуйце ўставіць магніт ў емістасць з Bardahl экстракт і "недахоп плаваць": калі есць, збор заявак, якія вы знойдзеце на магніт і pesala cos? зрабіць магчымае ацэнкі, нават калі топ будзе, што б вы коркі ў кубак магнітны.

Ва ўсім гэтым я быў ўсхваляваны, c'? розніца на лабараторныя выпрабаванні, ўражлівыя партыі прадукцыі ў мінулым годзе і восем прадуктаў, з Лістапада 2012 года па цяперашні час. Я з Bardahl зачыненыя, я бачыў падзенне, што я выявіў, як на новы прадукт, які выкарыстоўваецца.

правядзе працы? рабіць усе да драбнюткіх дэталяў, у гэтыя дні мне прыходзіць pakelo kripton з спецыфікацыяй c3 і proveder? у абмен на маю, на fiesta tdci майго брата і на punto evo майго бацькі, riporter? падрабязныя водгукі і скрупулезны, каб у кожнай сям'і аўтамабіль, каб дапамагчы ўсім карыстальнікам форуму

MultiBravo
28-05-2013, 20:17

Я таксама ў наступны раз буду Pakelo!

MultiBravo
03-06-2013, 22:53
Вось, удалося дамагчыся ліст bardahl technos C60 exceed 5W30:

viscosit? у 40?C ------ 74.4 cSt
viscosit? 100?C ------ 12.4 cSt
шчыльнасць? у 15?C ------ 0.852 Кг/л
індэкс viscosit? ------ 166
кропка ўспышкі? ------ 200?C
крытычная кропка ------- <-33?C
T. B. N.------- 5.9 (мг K O/g)

мансардных
03-06-2013, 22:58
усе было ў табліцы размешчана ад мяне ;-)

MultiBravo
04-06-2013, 13:20
Ты паставіў алей 5w40, я 5w30.. не знаходжу 5w30.. у вас есць іншыя ўкладанні або ў пачатку паста, што я не бачыў?

мансардных
04-06-2013, 13:30
калі чытаць усе, вы зможаце даведацца, што 5w30 падыходзіць толькі для халодных краін выгляд яго нізкай надзейнасці? пры высокіх тэмпературах, раю табе забыцца пра bardahl, лепш не рызыкаваць

MultiBravo
04-06-2013, 19:08
Ок, дзякуй за параду..
І праўда, што да з'яўлення 5W30 там былі праблемы ў рухавіках "старых", але калі ў адзін рухавік ? прызначаны для 5W30 не павінна быць праблем..
Кажуць, як зменшыць расход паліва.. думаеце, ці дома маці, якія працуюць у 0W30, чыстай вады..

мансардных
04-06-2013, 21:09
дома прымаюць алею, а іншы ў адпаведнасці з кантрактамі, камерцыйнай і спонсарскай дапамогі, якасць? ставіцца на другі план, амаль заўседы, і тады здараюцца пашкоджанні, турбіны, скачуць, шумных клапанаў і ўнутраных адкладаў, кажу табе па досведзе, і па інфармацыі, атрыманай ад хлопцаў, якія працуюць у пр ;-)

lukemon79
06-06-2013, 13:45
Я для маей leon 2.0 tdi 140 л. с., інжэктар, помпа выкарыстанне алею спецыфікацыі 505.01 і дадатак з нітрыд бора гексагональный, 1.5 мікрон. Я заўважыў, што такім чынам, у параўнанні з castrol edge, рухавік працуе круглы і мяне не свішча турбіна на нізкіх абарачэннях. Рэкамендую.

andrew64
29-07-2013, 15:56
выкарыстанне mobil 1 5 - 30, і я выдатна

dariuccio
31-07-2013, 22:20
я выкарыстоўваю shell і не прамяняю яго ні з кім, пасля 20 000 км ? яшчэ denso і таксама з дросельнай туды цяжка.
іншае выдатнае алей, па-мойму ? ната, але я ніколі не знайшоў з маіх частак

MultiBravo
01-08-2013, 13:08
Што градацыі і версія абалонкі?

ртс
01-08-2013, 13:34
Я ў майстэрні з выкарыстаннем Абалонкі,эрг,elf, ip і total+mobil ад 10w40 алей 5w40, 5w30 0w30, але важна ? заменіце алей пасля, каля года, і не дазволіць пакінуць яго ў працягу 2 гадоў, як кажуць некаторыя дома

romeo156
04-08-2013, 11:50
Я для маей alfa 1.9 jtd 110 л. с. выкарыстанне Mobil 1 0-40 new life і доўжыцца пі? па параўнанні з іншымі, якія апранаў перад "castrol magnatec" іншыя, цяпер я добра прысадку я выкарыстаў толькі адзін раз liqui moli ceratec і абнаўляецца кожныя 50000 км рэкамендую ўсім прывітанне...

chare
21-08-2013, 14:38
лепшы Castrol 10/60 Спорт :)

mikyrace82
24-08-2013, 23:52
я выкарыстоўваю толькі bardhal xtc

cele
25-08-2013, 09:20
Я ў майстэрні з выкарыстаннем Абалонкі,эрг,elf, ip і total+mobil ад 10w40 алей 5w40, 5w30 0w30, але важна ? заменіце алей пасля, каля года, і не дазволіць пакінуць яго ў працягу 2 гадоў, як кажуць некаторыя дома
Добрых марак і добры савет для змены алею пагаршаюць легка

max75
31-08-2013, 19:35
я асабіста не sequo пастаянны, залежыць ад умоў кіраўніцтве, тып машыны і інш....мы кажам, што ў прынцыпе, калі не перавышае 10,000 км у год, савет sotituirlo ж, чаму? алей перажывае з перападамі...то за якасць' c'? такіх вельмі шмат, як правіла, аддаю перавагу ад castrol 10/40 5/40 5/30 ? Адсеў 0/30.

dantesfx
02-09-2013, 18:26
Motul 5/40

Забыўся, няма adittivo.
Я заўседы, пакінулі "p"? здзіўленне, для вулічнага выкарыстання.

lukemon79
03-09-2013, 11:23
Добра, ніякіх дабавак. Затым купіце алей bardhal і ў яго ўжо есць? унутры... Не ? тое ж самае?

kekko
08-09-2013, 16:25
я выкарыстоўваю алей рэкамендуецца ў дом для маей bravo 1.9 з dpf.
selenia SELENIA WR P.E. 5-30 прыкладна 14 еўра за літр.
кожны год курс (незалежна ад kilometraggio).

gick
10-09-2013, 20:35
mobil super 3000 5w40 дадзены на Renault clio 1.5 dci, нават, чаму? адценні розныя, па мне, ідуць не вельмі добра ў гэтым рухавіку, гэта, мне здаецца, кампраміс лепш, аднак, на маю думку мабіл ? № 1 без дабавак.

В.В.
18-09-2013, 21:24
Выдатны выбар на алей 5w40 на гэтай аўтамабілізацыі, вядома, лепш, чым 5W30, якія прыносяць шмат; па меншай меры, cos? не далучайцеся да заўчаснага зносу ўкладышаў падшыпнікаў, дэфект не вызначаны, але рэальныя, чым рухавік!

aldinik
18-09-2013, 22:09
Прашу адміністратара, вы не можаце? паставіць у пачатку Tread табліцу апытання з брэндамі, і колькасць галасоў з percentuuali??
так што можам рабіць высновы..і зразумець, марак і тыпаў-й? выкарыстаны??

В.В.
18-09-2013, 22:43
Мне не здаецца, што спатрэбіцца n? і, тым больш, карысна: нават калі ўсе аддавалі перавагу б на Selenia (яшчэ адзін) не ? сказаў, што гэта алей лепш за ўсе падыходзіць для канкрэтнага транспартнага сродку! Працэсы produtivi алею, незалежна ад фармулеўкі, якія ўплываюць на характарыстыкі змазачных ж, і калі канкрэтнага рухавіка патрабуецца спецыяльныя тэхнічныя ўмовы, не ? сказаў, што парытэт? для камерцыйнага прадукту (у асаблівасці былыя datasheet) маюць дзве раўнацэнныя прадукты! Вось гэта-то і было б больш? мілы параўнання для класа, як напрыклад, viscosit? кінематыка.

aldinik
19-09-2013, 08:22
Мне не здаецца, што спатрэбіцца n? і, тым больш, карысна: нават калі ўсе аддавалі перавагу б на Selenia (яшчэ адзін) не ? сказаў, што гэта алей лепш за ўсе падыходзіць для канкрэтнага транспартнага сродку! Працэсы produtivi алею, незалежна ад фармулеўкі, якія ўплываюць на характарыстыкі змазачных ж, і калі канкрэтнага рухавіка патрабуецца спецыяльныя тэхнічныя ўмовы, не ? сказаў, што парытэт? для камерцыйнага прадукту (у асаблівасці былыя datasheet) маюць дзве раўнацэнныя прадукты! Вось гэта-то і было б больш? мілы параўнання для класа, як напрыклад, viscosit? кінематыка.

Незалежна ад таго, necessaqrio або менш, і з магчымым дадаткам з характарыстык алею, гэта ? апытанне і ? pi? што правільна, што там можа быць табліца з працэнтамі, колькі карыстальнікаў выкарыстоўваюць гэты, а не іншы Алей.

ergiaguaro
20-09-2013, 21:59
Па мне гэтыя гады пасля выпрабаванняў усе гэтыя ,лепш алею і фуш-TITAN GT1 PRO C3 5W-30 XTL Змазка ПРЭМІУМ-класа з новай тэхналогіяй XTL пры халодным запуску выдатна і з невычэрпным запасам прадукцыйнасці. Для сучасных аўтамабіляў і легкіх камерцыйных транспартных сродкаў з або без інтэрвалаў замены масла.*Распрацавана для аўтамабіляў BMW, VW і*MB, абсталяваны : *сістэм пост-апрацоўкі, як і турба-сціснутыя.

BMW LONGLIFE-04
MB-APPROVAL 229.51
VW 504 00/507 00

Арэнда з Vito і viano з 1500000 км, фактычная ж рухавік і купоны факты кожныя 30000 км канкрэтнымі gi? усе дадаткі на борце

jovandj
30-09-2013, 16:35
выдатнае алей, праверана мной з'яўляюцца motul 8100 і castrol magnatec, на дадзены момант у мяне на selenia WR 5 40 але вернемся да аднаго з папярэдніх зімой адчувае сябе крыху розніца

CarloAV
12-10-2013, 00:02

Я падзяляю тое, што напісана. У любым выпадку я магу сцвярджаць, што асабіста мне было вельмі добра з castro edge sport 0w40 і mobil 1 5w50 на аўтамабілі бягучага (audi tt), а на папярэдняй m3 3.2 я выкарыстаў castrol 10w60. Я кажу для вулічнага выкарыстання.

В.В.
12-10-2013, 01:27
Я заўседы быў слабы для СПЦ, добры выбар, IMHO, для вашай (грэх), былы кампаньен праводзіць :)!

jovandj
12-10-2013, 03:46
Я падзяляю тое, што напісана. У любым выпадку я магу сцвярджаць, што асабіста мне было вельмі добра з castro edge sport 0w40 і mobil 1 5w50 на аўтамабілі бягучага (audi tt), а на папярэдняй m3 3.2 я выкарыстаў castrol 10w60. Я кажу для вулічнага выкарыстання.

Выдатны выбар на castrol edge sport, але таксама і сапраўды добры mobil1, вядома, для карысці руху, а таксама лепшае суадносіны кошту і якасці? кошт, я думаю, што motul і castrol з'яўляюцца лепшымі

В.В.
12-10-2013, 04:18
TWS выкарыстоўваю нават на аўто ад trackday, і выкарыстоўваюць яго, нават сяброў на розныя 106 Ралі 1.6L 16v, Clio RS, Etc.Etc... высокіх тэмпературах гуляе выдатна яго абавязак, ІМХО!

CarloAV
12-10-2013, 10:32
Я перад выбарам алею, яго параўнанне з іншымі дадзенымі ў руку, і ў залежнасці ад сезону і выкарыстання, што мне з ей рабіць. Вельмі добра таксама shell эликс ultra racing на аўтамабілі напрамкаў і ў тым, што яны шмат

Emanu88
15-10-2013, 00:20
З асабістага вопыту, а Mobil 5w-30 ? выдатнае алей для дызельных рухавікоў castorl edge 5w-30 п ? добра нават для condirci l салата на той жа лініі c? на selenia з bardahl xtc ? добрае алей, хоць асабіста я перакананы, што я знайшоў ўзровень шуму штурхачы і высокая эканомія паліва, асабліва ў градацыі 5w-30 на рухавікі mjt як 1.3, што 1.6 для бензінавых рухавікоў nn abbandoner? ніколі не motul ? сапраўды выдатнае алей, нават калі ад кошту nn агляд змесціва я выкарыстоўваю яго на маім grande punto abarth supersport ў версіі man градацыі 20w-60, і я выдатна

jovandj
15-10-2013, 01:37
Дзіўна castrol ўжо пачынаючы з magnatec і добрага алею, а таксама selenia, гэта значыць, па шкале ад 1 да 10, дастатковасць ce l, відавочна, bardhal mobil 1 пераўзыходзяць motul, тым больш, і асабліва атрад motul вы бачыце на рухавіках 2Т? тут, можа быць, не ўсе ведаюць

Emanu88
15-10-2013, 01:55
Вядома, nn робяць менавіта смокча castrol і selenia, але вядомасць, што ў nn есць рэальныя водгукі я кажу толькі, што мой сябар мае пункту mk3 1.3 mjt былі праблемы з selenia wr зіма халодная падобны на трактар?) казаць шум, які ўваходзіў у ланцугу ў момант пуску рухавіка я яму параіў памяняць алей і выкарыстоўваць mobil 5w-30 esp і вынік ? быў адчувальны скажу толькі, што, у сярэднім, на 1.3 mjt ланцуг у 100 тысяч км ? ад sostiruire ен мае амаль 200 тыс і яшчэ ? арыгінал і nn c' я паклаў руку і што добра ? я f? нават не шум падчас пуску

jovandj
15-10-2013, 08:07
Асабіста я не знайшоў, занадта моцна ў ей з selenia, ні з castrol, так і на дызель, што бензін з motul яшчэ лепш, мы таксама кажам, што праблема rumorosit? зімой дызель ў базавай таму больш шуму і алей назад, але так фара ўсе больш і больш шуму, які летам саступае прадукцыі з'яўляюцца agip, што я паклаў на маей былой punto 1.9 jtd, і мне прыйшлося зняць, каб прымусіць

gick
15-10-2013, 13:04
я не vanterei аўтамабіля, які ўвайшоў у 200 тыс. км з той жа ланцугу, чаму? ? быў вялікі рызыка, незалежна ад выкарыстоўванага алею, якое, матчыны гарантуюць іх матэрыялаў у залежнасці ад працягласці (у км або гадоў, і пераадолець іх ? азартная гульня, чаму? проста, калі што пойдзе не так, і вы плаціце за іншых, за кошт шліфоўкі галоўкі, клапаны etc новых карыстальнікаў на гэтым форуме, я думаю, ведаюць добра, як мы павінны клапаціцца аўтамабіляў і іх дэталяў, улічваючы, што кіраваннем распрацовак.

jovandj
15-10-2013, 13:58
Ну, вядома, есць план абслугоўвання, і павінен быць паважаем, хто не робіць і на свой страх і рызыку, і алей не робіць цуды, відавочна, што добрае алей і заўседы лепш, але калі я зламаць і плакаць грэцкая...я, калі я магу табе параіць зрабіць, каб зрабіць размеркаванне, і, безумоўна, лепш

cele
15-10-2013, 21:31
я не vanterei аўтамабіля, які ўвайшоў у 200 тыс. км з той жа ланцугу, чаму? ? быў вялікі рызыка, незалежна ад выкарыстоўванага алею, якое, матчыны гарантуюць іх матэрыялаў у залежнасці ад працягласці (у км або гадоў, і пераадолець іх ? азартная гульня, чаму? проста, калі што пойдзе не так, і вы плаціце за іншых, за кошт шліфоўкі галоўкі, клапаны etc новых карыстальнікаў на гэтым форуме, я думаю, ведаюць добра, як мы павінны клапаціцца аўтамабіляў і іх дэталяў, улічваючы, што кіраваннем распрацовак.
Bh? 200 тыс Км, і ланцуг на 1.3 Mjt-гэта занадта шмат, сапраўды, у выпадку ланцуга, гады, аўтамабіль не ўлічваюцца, што рэзка скарачае жыцце ланцугу з'яўляюцца дэфіцытнымі тэхнічнага абслугоўвання або няякасных алеяў або для цяжкіх умоў эксплуатацыі аўтамабіля, на 1.3 ўжо? давялося ланцуга абсмаленыя 5 зубоў клапаны не ламаецца, шкоды не стварае, аднак, ламае каромысла і штурхачы для цэны 450 еўра толькі з гэтых двух кампанентаў

Emanu88
15-10-2013, 22:17
Мне ? давялося addiritture, што кліент прыйшоў рабіць купона, я я папярэдзіў, што лепш адкласці data l усходу ўзровень шуму ў catenae я папярэдзіў яго, што, калі яны маглі б панесці праблем было на свой страх і рызыка, але ен настойваў, добра, паеду на купон і beff? ? было, што паеду з стартара машына пераходзіць у рух, як мінімум, на l я пайшоў на 10 мін у руху на халастым ходу я выключаю іду назад у матацыкл і nn ? футбольны pi? трэба было бачыць твар ўладальніка

jovandj
15-10-2013, 22:36
Таксама ідзе трохі ў поспех, у любым выпадку, асабіста я рэкамендую заклікаю і заклікаю заўседы кліент, змяняць рамень/ланцуг, якая, па крайняй меры, калі чакалася ад вытворцы, калі не раней, па крайняй меры, калі шкода я прытомнасць ce l я прымацаваная

Emanu88
15-10-2013, 22:56
Менавіта я, чым усе тэрміны, таму што я аддаю перавагу прадухіліць, чым лячыць, і кліент застаецца задаволены, то я не ўсе разумеюць, што есць? вы, кажа, на той момант былі праблемы, іх

TTMsport
16-10-2013, 23:08
Мне другі motul v300 і адзін з лепшых. Калі адзін і энтузіястаў, і змяняць алей часта, і лепшыя змазкі, што можа даць рухавік. Калі мы гаворым пра longlife-я заўседы было вельмі добра з mobil 1.

Julez
16-10-2013, 23:44
Я на машыне бензін напрамкі castrol 10w60 edge sport, як градацыя-й? нізкі замест motul x-cess 8100 5w40 дадзены

Emanu88
17-10-2013, 02:23
C? таксама сказаць, што многае залежыць ад таго, адкуль паступае алей castrol заўседы пакутаваў ад падробкі gogo, напрыклад, тое, што атрымлівае трымальнік dell майстэрні, дзе працы для мяне ? хлусня, таму што толькі пасля 10000км смярдзіць і губляе вельмі шмат ****лло па глейкасці для астатніх алеяў, якія я выкарыстоўваю, я іх заўседы бяру з сабой у афіцыйных рэсэлераў і ніколі не было праблем

В.В.
17-10-2013, 02:29
C? таксама сказаць, што многае залежыць ад таго, адкуль паступае алей castrol заўседы пакутаваў ад падробкі gogo, напрыклад, тое, што атрымлівае трымальнік dell майстэрні, дзе працы для мяне ? хлусня, таму што толькі пасля 10000км смярдзіць і губляе вельмі шмат ****лло па глейкасці для астатніх алеяў, якія я выкарыстоўваю, я іх заўседы бяру з сабой у афіцыйных рэсэлераў і ніколі не было праблем

Гэта ? прыгожая назірання; я магу сказаць, што многія змазачныя матэрыялы ў продажы па не-афіцыйных каналах або на платформах (аптавікі, так сказаць) замежных кантрафактнай прадукцыі! Важна быць асцярожным, дзе вы купляеце і для гэтага я пачну пазбягаць многія (амаль усе) power seller на eBay або similiari!!!

cele
17-10-2013, 07:04
Учора я ? ўваходзе 207 1.6 thp 150 Л. с., ? быў месяц f? у іншай майстэрні, для кантролю зубчастага рамяня і адказ механіка ? было ў гэтай машыне рэмень не робіць, чаму? ? ланцуга, кліент? скардзяцца на празмерны шум, ен адказаў, не хвалюйцеся, ен толькі 60 тыс. Км, не ламае і чаму? яшчэ не прасунуты яшчэ адзін зуб нацягвальнік ланцуга, на грудзях і машыны ад мяне ? прыбыў з эвакуатара, кліент кажа мне, я выключыў, то пры рэ пакінуць не ? pi? гульню я раблю дыягностыку і бачу, памылка датчыка фазы я магу кіраваць прыйшлося і ahim? для яго ланцуг-маршрут, у віну cos? ранняга разрыву ? за кошт нафты вычарпаныя, і не добрае якасць?, c'? сказаць, што ? вельмі пашанцавала, чаму? для такіх, як вы ? спыніў рухавік знайшоў толькі впускных клапанаў у 1? пачынаюць адкрывацца і ў 4? разрадка ў канцы закрыцця, гэты рухавік, не ? як 1.3 multijet гэта ламае, так і клапанаў, каромысла і штурхачы

TTMsport
17-10-2013, 17:17
Чорт вазьмі, гэтага не ведаў. Але дзе я магу купіць алей, каб сапраўды застацца спакойнай? Я прашу вас, экспертаў, так як я прыватныя мяне, я купляю, каб мне купон. Улічваючы, што ўжо пара зрабіць гэта....
Я заўседы набываецца ў power seller на ebay. То вы кажаце, што гэта не было праўдай, mobil 1?

jovandj
17-10-2013, 17:58
Як правіла, буйныя пастаўшчыкі не робяць гэтыя рэчы, калі вы ніколі не мелі праблем з ім працягвае купляць у яго

danielecolantonio
17-10-2013, 18:06
я на маім grande punto 1.3 90cv заўседы selenia wr5w40 ніколі няма праблем, зараз я купіў нядаўна giulietta 2.0 140cv я думаю, што монті і тое ж алей...

TTMsport
17-10-2013, 18:29
Так, але справа ў тым, што, як я ведаю, калі масла mobil 1 цалкам сінтэтычнае, а не іншага алею 2 грошы?

В.В.
04-11-2013, 15:17
Рэкамендуемае чытанне для тых, хто хоча атрымаць культуру, пра, артыкуле, вельмі добра зрабілі, ІМХО :) !!!

franco75
04-11-2013, 23:06
дзякуй, прачытаў усе на адным дыханні, вельмі цікава :)

angelus.d87
15-12-2013, 08:46
Total сінтэтыка 5/30 з d абазначэнне a5/B5 x ford fiesta 1.4 tdci

blueangel666
23-12-2013, 22:06
На маім Scenic 1.9 Dci я заўседы выкарыстоўваў ELF 10/40, пакуль я быў у Сіцыліі, і аўтамабіль не заставалася амаль нічога. Цяпер тут, у Балонні, з-за тэмпературы, я ? быў рэкамендаваны 5/40, толькі што пасля 5000 Км, мне прыйшлося дадаць амаль паўтара літра.
Можа быць ? занадта вадкае для майго аўто ?? Праўда ? які мае пэўную et? і, магчыма, пачынае гарэць-й? алей.
Rimetter? на 10/40 ELF

Roberto_Bmw
10-01-2014, 22:34
Я на ўсе свае машыны, тыя дызель 3.0 l, я выкарыстаў/выкарыстоўваю Castrol 5w 30 і дабаўка, тефлон, у мяне заўседы было добра, і rumorosit? ? некалькі скараціўся

...Веры...
11-01-2014, 21:47
я выкарыстоўваю bardahl xtc c60 5w40 дадзены
і я выдатна на jtdm , selenia, якія я выкарыстаў раней ? нішто не параўнаецца

jovandj
11-01-2014, 22:25
я выкарыстоўваю bardahl xtc c60 5w40 дадзены
і я выдатна на jtdm , selenia, якія я выкарыстаў раней ? нішто не параўнаецца

Мне здаецца, мякка кажучы, мінімум bardhal і bardhal, відавочна, таксама добра motul

GPoint
20-01-2014, 22:30
На маей былой Bravo JTD і на маей цяперашняй Альфа JTDm я заўседы выкарыстоўваў сінтэтычнае алей у ЭРГ алей 5w40, якое адлюстроўвае спецыфічныя характарыстыкі дома, затым кожныя 50\60 тыс. Км мне лячэнне дабаўка, тефлон. На кіраўніцтва кажа выдатак алею ў норме да 400gr кожныя 1000km але мне здаецца, р? перабольшаныя. Улічваючы, што паміж купонам і яшчэ я часам вымушаны рабіць rabbocchino, я заўседы здзіўляўся, да quan пу? быць лічыцца нармальным.

мегамозг
21-01-2014, 15:26
На маей былой Bravo JTD і на маей цяперашняй Альфа JTDm я заўседы выкарыстоўваў сінтэтычнае алей у ЭРГ алей 5w40, якое адлюстроўвае спецыфічныя характарыстыкі дома, затым кожныя 50\60 тыс. Км мне лячэнне дабаўка, тефлон. На кіраўніцтва кажа выдатак алею ў норме да 400gr кожныя 1000km але мне здаецца, р? перабольшаныя. Улічваючы, што паміж купонам і яшчэ я часам вымушаны рабіць rabbocchino, я заўседы здзіўляўся, да quan пу? быць лічыцца нармальным.
400 гр на 1000 км трохі tantini. Калі ch? гэтыя 1000 км з'яўляюцца вынікам гадзін і гадзін руху вельмі высокая. У гэтым выпадку мы гаворым, што можа таксама быць зразумела, спажыванне cos? высокі.

unlocker1984
21-01-2014, 15:31
Я на 500 Abarth замест Selenia я паставіў Bardahl XTR racing 39,67 10w60, ? казка нават вядома таксама, што той невялікі стук да мінімуму ? attutido.
Безумоўна, масла, калі яны робяць гэта плаціць, я ўзяў 3-літровы 80Euro, разлічваючы, што я нават зніжку.

GPoint
21-01-2014, 18:47
400 гр на 1000 км трохі tantini. Калі ch? гэтыя 1000 км з'яўляюцца вынікам гадзін і гадзін руху вельмі высокая. У гэтым выпадку мы гаворым, што можа таксама быць зразумела, спажыванне cos? высокі.

Я не хачу сказаць, што мой спажывае ўсе тое алей, было толькі ўвагу на тое, што напісана на кіраўніцтве. Мая curiosit? улічваючы, што вы казалі, маторнае масла ? нават калі rabboccate, што-то і як у працягу жыцця, шляхам выразання. Асабіста мне ? прыйшлося дадаць каля 200\300гр у 15000km і, верагодна, я мог бы таксама пазбегнуць, калі б не паказальнікі на бартавы кампутар, які кожны раз пры ўключэнні іх, а затым, калі падае адна яго правяраю.

мегамозг
21-01-2014, 19:29
Я не хачу сказаць, што мой спажывае ўсе тое алей, было толькі ўвагу на тое, што напісана на кіраўніцтве. Мая curiosit? улічваючы, што вы казалі, маторнае масла ? нават калі rabboccate, што-то і як у працягу жыцця, шляхам выразання. Асабіста мне ? прыйшлося дадаць каля 200\300гр у 15000km і, верагодна, я мог бы таксама пазбегнуць, калі б не паказальнікі на бартавы кампутар, які кожны раз пры ўключэнні іх, а затым, калі падае адна яго правяраю.
Я думаю, што кіраўніцтва сузіраць у любым выпадку, нават у крайніх выпадках шахматы? таксама вылет пры вельмі нізкіх тэмпературах, трафік, etc расход вашага аўтамабіля мне падаецца, цалкам нармальна. Калі ты хочаш быць пі? perfettino кожныя 15 000 замест? дадаць яго можна адразу замяніць, рухавік ringrazier

Emanu88
22-01-2014, 02:41
400gr шмат, кожныя 1000km безумоўна, алей п ? добрае якасць? і ? праўда, што стыль кіравання ўплывае на выдатак алею

Я думаю, што кіраўніцтва сузіраць у любым выпадку, нават у крайніх выпадках шахматы? таксама вылет пры вельмі нізкіх тэмпературах, трафік, etc расход вашага аўтамабіля мне падаецца, цалкам нармальна. Калі ты хочаш быць пі? perfettino кожныя 15 000 замест? дадаць яго можна адразу замяніць, рухавік ringrazier?!
ты мегамозг, як бы зрабіць купонаў кожныя 15000 у рэшце рэшт плаціць за сябе, я ведаю людзей, якія робяць купон кожныя 30000 мараль secci турбін знішчаны ў майстэрні, я

Я на 500 Abarth замест Selenia я паставіў Bardahl XTR racing 39,67 10w60, ? казка нават вядома таксама, што той невялікі стук да мінімуму ? attutido.
Безумоўна, масла, калі яны робяць гэта плаціць, я ўзяў 3-літровы 80Euro, разлічваючы, што я нават зніжку.
я на маім grande punto abarth выкарыстанне mobil 300в 10w60 з румыніі, я знайшоў сябе дрэнна, то вы заплацілі за 80 ? 3 літра ? перабольшанне, улічваючы, што motul я плачу 20 за літр ?d ? іншай планеты, па параўнанні з bardhal, што цяпер ? быў навучыцца?

GPoint
22-01-2014, 11:37
Я думаю, што кіраўніцтва сузіраць у любым выпадку, нават у крайніх выпадках шахматы? таксама вылет пры вельмі нізкіх тэмпературах, трафік, etc расход вашага аўтамабіля мне падаецца, цалкам нармальна. Калі ты хочаш быць пі? perfettino кожныя 15 000 замест? дадаць яго можна адразу замяніць, рухавік ringrazier?!

У самай справе ? ад часу, што з МНС я ўсталяваў парог рэзкі 15000Km, першапачаткова быў 20000Km, што па-мойму яны ўжо есць? многія, калі не занадта шмат.

400gr шмат, кожныя 1000km безумоўна, алей п ? добрае якасць? і ? праўда, што стыль кіравання ўплывае на выдатак алею

franco75
22-01-2014, 12:03
Ніколі не рабіў rabocchi як на Bmw 530d, як на Audi 3.0 tdi, усе вышэй 180 000 км, але я думаю, што гэта віна кіравання fap таму, волочильные дошкі, трохі дызельнага паліва ў кубку. Алей будзем мяняць кожныя 25000 км.

Emanu88
22-01-2014, 12:12
я nn далівання абмен наўпрост кожныя 10000км прыкладна

Рыкарда#28
30-01-2014, 09:14
Я выкарыстоўваю bardahl xtc c60 10w40 з sintoflon і мяняць кожныя 10000км на fiat 1.6 mjt і 1.3 mjt.
У sintoflon ў абмен вы ? зрабілі вельмі шмат, таму я таксама выкарыстаў у рухавік. На наступны курс я спрабую на павелічэнне вас з ceramic power liquid

Matty23p
04-02-2014, 19:44

franco75
04-02-2014, 20:10
Нават Castrol шкоду? Мне таксама не вельмі падабаецца, але нават сцвярджаць, што асоба, шкоду :confused:

Matty23p
04-02-2014, 20:41
Глядзець франк мой сябар ? пайшоў супаставіць аўтамабіль з падрыхтаваным conosciuttissimo па ўсей італіі, я аддаю перавагу не рабіць імя, і я скажу вам, што там было аўто маршрут x віне castrol...іншы хлопец, вядомы на track day сказаў ке зняў арыгінал ke быў castrol ? прыйшла ўжо? варэнне ahaah таму я не рэкамендую яе выкарыстоўваць, настойліва рэкамендую...

Рыкарда#28
05-02-2014, 09:41
я са sintoflon я заўседы знаходзіў, ну, проста не чакаць цудаў... у рэшце-рэшт ? тефлон і робіць тое, што можа. вельмі дапамог у абмен, так і bravo 1.6 mjt, што дэльта-з такімі ж рухавікамі.
у рухавік ktm 690 sm дазволіла мне зрабіць 2к км, не піць трохі алею, што, як правіла kappa таму, хоць і мала :)

Matty23p
05-02-2014, 12:57
Зразумеў, алей я cambiavi з тымі ж interevalli з sintoflon?? Дзякуй :) ;)

Рыкарда#28
05-02-2014, 15:20
Так, на дызель я трымаю МАКСІМУМ 10 тыс. км

Matty23p
05-02-2014, 20:48
зразумеў, дзякуй, я таксама максімум 15k я іх на ўсе аўтамабілі, дома, мой 10K ;) :)

скф
12-02-2014, 13:44
на самай справе, як я ўжо казаў, - эфірныя алею, усіх лечаць, трэба добра ведаць асаблівасці незалежна ад маркі, bardahl якіх вы кажаце ? быў першым у свеце выкарыстоўваць adittivo анты счаплення што ? сепаратар металаў, малекулы, якая выкарыстоўваецца ў сістэмах у avviazione я магу засведчыць, у 90-я гады і была зроблена адна спроба pergusa з матацыкла, 10 кручэнняў з гэтым алеем пасля таго, як вы ? запампаваў усе і без алею cha зрабіў той жа шлях cio? 51 км прыкладна.
Я згодны ў поўнай меры!!!

Рыкарда#28
12-02-2014, 17:15
У чым сэнс падзелу металаў? ? fullerene, малекула складаецца з 60 атамаў вугляроду, звязаных праз "кольцы" ў форме пяцікутнай або шасцікутнай.. Як бы адзін мяч, футбол

jovandj
10-04-2014, 23:18
І добрае алей magnatec

giary74
22-04-2014, 12:44
Усім прывітанне.
Я нядаўна ўзяў Qashqai 2.0 dci 2008 года з 85.000 КМ, і жыць з кашмарам, які можа зліць у любы момант з-за утулак,...
Мой стары 156 з 185.000 КМ ен ніколі не дастаўляў мне праблем, а чаму? я заўседы рабіў замена алею кожныя 10-12.000 КМ.
Пасля 120.000 я выявіў sintoflon, і я зрабіў поўную апрацоўку (ачыстка фарсунак, прамыванне рухавіка, protector + дадатак алею ў кпп), і я выявіў значныя выгады.
Мой механік, ен не рэкамендуецца выкарыстанне гэтых дабавак, дадаўшы, што ў мінулым, калі захапілі 2 рухавіка з лячэння керамічны.
У сетцы я заўважыў, што валодаюць прадуктаў harrahs enter; у прыватнасці, тое, для ачысткі рухавіка, што, у адрозненне ад іншых будзе раставаць так "малекулярная" morchie.
Хто-небудзь меў вопыт у гэтым сэнсе?

jack91
22-04-2014, 14:02
Praticsmente дабаўкі x ачысціць рухавік шкодныя x рухавік...
Замест лячэння пракладкі антитрения няма

nasone147
22-04-2014, 14:12
я прашу прабачэння сказаць, што любая дадатак, выкарыстоўваць не porr? выправіць недахоп вельмі добра вядома, гэтыя аўтамабілі!адзіны савет, які я магу табе зрабіць купоны ў доме маці..сов? да 100 тыс. км пу? магчыма, табе іх мяняюць па гарантыі утулак!па крайняй меры з маіх частак cos? працуе! ; )

Усім прывітанне.
Я нядаўна ўзяў Qashqai 2.0 dci 2008 года з 85.000 КМ, і жыць з кашмарам, які можа зліць у любы момант з-за утулак,...
Мой стары 156 з 185.000 КМ ен ніколі не дастаўляў мне праблем, а чаму? я заўседы рабіў замена алею кожныя 10-12.000 КМ.
Пасля 120.000 я выявіў sintoflon, і я зрабіў поўную апрацоўку (ачыстка фарсунак, прамыванне рухавіка, protector + дадатак алею ў кпп), і я выявіў значныя выгады.
Мой механік, ен не рэкамендуецца выкарыстанне гэтых дабавак, дадаўшы, што ў мінулым, калі захапілі 2 рухавіка з лячэння керамічны.
У сетцы я заўважыў, што валодаюць прадуктаў harrahs enter; у прыватнасці, тое, для ачысткі рухавіка, што, у адрозненне ад іншых будзе раставаць так "малекулярная" morchie.
Хто-небудзь меў вопыт у гэтым сэнсе?

jack91
22-04-2014, 19:38
З 2008 г. па цяперашні час прайшло ўжо 6 гадоў, я сумняваюся, што ім змяняюць..

giary74
23-04-2014, 09:17
я прашу прабачэння сказаць, што любая дадатак, выкарыстоўваць не porr? выправіць недахоп вельмі добра вядома, гэтыя аўтамабілі!адзіны савет, які я магу табе зрабіць купоны ў доме маці..сов? да 100 тыс. км пу? магчыма, табе іх мяняюць па гарантыі утулак!па крайняй меры з маіх частак cos? працуе! ; )

Да жаль ? неймаверна, што гэта можа здарыцца і чаму?:
1: я гняздо выкарыстоўваецца, і я не магу гарантаваць на купоны, зробленыя ў мінулым;
2: ужо мінула 6 гадоў.

Аб прадукце, аб якім я казаў harrahs enter, прыводжу тое, што ? напісаў:

Прыбіральнік dell?ўсей сістэмы змазкі рухавіка, каробак перадач і дыферэнцыялаў. Раствараецца ў малекулярнай форме адкладаў і забруджванняў ў сістэме змазкі, вызваляе поршневыя кольцы, аднаўляючы сціск і выдаленне нагара ў верхняй частцы цыліндру ачышчае і робіць ціхія гідраўлічныя штурхачы, ачышчае крокі канальныя, якія прыводзяць у дзеянне турбіны, а таксама падшыпнікаў слізгацення.

Sar? праўда, ці, усе прадукты, якія служаць толькі для "спіна эканоміка"?

nasone147
23-04-2014, 14:46
Усе тыя, якіх я ведаю, у яго стане! ;-)

jack91
25-04-2014, 00:32
Хай прыбіральшчыкаў

jovandj
25-04-2014, 01:13
Bardhal топ diesel выкарыстоўваю

ema74
27-04-2014, 14:41
я выкарыстоўваю motul 8100 і я выдатна, замена алею кожныя 8 тысяч, максімум 10 тысяч, і гэта сакрэт, каб не мець праблем з рухавіком, асабліва, калі і дызель

маланка
28-04-2014, 21:13
Прывітанне ўсім,у тэме ? вельмі цікава. Я-механік, які працуе ў прадстаўніцтве fiat alfa land rover,працуе на новыя машыны мне дзіўна, што некалькі разоў аўтамабіль, як Panda пункту LPG або cng Джульета GPL в дызель часам не даходзяць n'? нават у 10000 км, што тычыцца ледзь ці мац для вымярэння ўзроўню алею, або, як мінімум,цікава, як заўседы, калі fiat ад характарыстыкі падыходзяць для дадзенага тыпу рухавіка, і ўсе роўна есць алей, як вы растлумачыце гэтую рэч.
На якой падставе вы выбіраеце маторнае масла ў дадатак да specifiche.ricordo, што нам у аўтасалон, мы выкарыстоўваем толькі прадукты selenia для групы fiat замест land castrol

jack91
29-04-2014, 15:38
На самай справе кожная марка аўтамабіля мае свае асаблівасці дакладныя

маланка
29-04-2014, 20:52
Ок, джэк, і праўда, што кожны завод-вытворца мае сваю нафту,каб? не ? магчыма, што кожная машына, перш чым зрабіць купон запраграмаваны c'? рабіць rabocco чаму? або ? да мінімуму ці не дотыку цаўя ,і таксама дакладна, што кожны купон ? запланавана 30000/35000 км, што для мяне шмат,нават fiat ducato ? запланавана a45000.

Селен 20k, калі скачкі купон становіцца асадка і робіць гэта pappina жоўты.

На якой падставе вы вылучыце алей-пі? падыходзіць для рухавіка?

cinqueturbo
29-04-2014, 21:21
Ок, джэк, і праўда, што кожны завод-вытворца мае сваю нафту,каб? не ? магчыма, што кожная машына, перш чым зрабіць купон запраграмаваны c'? рабіць rabocco чаму? або ? да мінімуму ці не дотыку цаўя ,і таксама дакладна, што кожны купон ? запланавана 30000/35000 км, што для мяне шмат,нават fiat ducato ? запланавана a45000.

Селен 20k, калі скачкі купон становіцца асадка і робіць гэта pappina жоўты.

На якой падставе вы вылучыце алей-пі? падыходзіць для рухавіка?

S? sbirci ў банку дадзеных для аўтамабіляў, вы заўважыце, што мяняюцца viscosit? алею ў залежнасці ад тэмпературы навакольнага асяроддзя..
і gi? есць ідэя, уласцівая клімату, тут вы знаходзіцеся,
затым ce фактар квітанцыі long **** і г. д.

s? вазьмі, напрыклад, Панда-метан fiat паўночнага полюса user? заўседы 20K, як у Афрыцы?
Mmmaa...

маланка
29-04-2014, 22:38
Прывітанне,я жыву ў Волагдзе зіма халодная, лета гарачае, аднак, мы гаворым аб старых аўтамабілях збіраючы алей 10w40 і новыя рухавікі, алей 5w40, не ? што мы збярэмся .на 0w30 або 0w50,у любым выпадку ўсе маюць праблемы з спажываннем?

cinqueturbo
29-04-2014, 22:52
Прывітанне,я жыву ў Волагдзе зіма халодная, лета гарачае, аднак, мы гаворым аб старых аўтамабілях збіраючы алей 10w40 і новыя рухавікі, алей 5w40, не ? што мы збярэмся .на 0w30 або 0w50,у любым выпадку ўсе маюць праблемы з спажываннем?

не ці добра, усе зразумеў.. прабачце sar? час..
у любым выпадку..
у Волагдзе ў вас зіма халодная, а лета гарачае?
зімой выкарыстоўваць алей менш глейкае, летам выкарыстоўваць масла-й? denso і паглядзець на расход алею..

маланка
29-04-2014, 23:30

kekko
21-05-2014, 21:05
прывітанне, хлопцы, я ўваходжу ў гэтую тэму, каб не адкрыць новую, я хацеў бы спытаць вас меркаванне аб гэтай добавке.
Называецца
"Свд" - дадатак gasolo - Біялагічна - змазка - ачышчальнік.
Склад : сумесь idrocarburu ненасычаных тлустых кіслот расліннага паходжання, вычышчаная з даданнем растваральнікаў, не таксічныя перагонкі etrolio.
ВЫКАРЫСТОЎВАЦЬ ВЫКЛЮЧНА Ў МЕЖАХ РЭКАМЕНДАВАНЫХ ДОЗАХ.
Мыйны сродак: 5 Цыклаў у 5% - 1Lt. Led/20Lt. Дызель
Змазка і Ачышчальнік Permanete Зносастойкіх
Цыклаў 1% - 1Lt.LeD/100 Л Дызельнага паліва.
Удзельнічае ў згаранні і тэмпературы вышэй 160?
Прадукт ад альтэрнатыўных крыніц энергіі і аднаўляльных крыніц энергіі
Прадукты resisdui гарэння CO2 eH2O
Не таксічны пры ўдыханні і пападанні ўнутр
Не лятучыя пры пакаевай тэмпературы
Трымаць Удалечыні ад крыніц цяпла
Зніжае расход паліва да 10%
Біялагічна на 100%
- Не Огнеопасно

Прадукт ад Magal? s..s.

Што скажаце?? Спрабую?

alfonsoh
21-05-2014, 23:39
выкарыстоўваць ад 10 гадоў прадукцыя barthdal і я ніколі не расчараваны

giuseppeturbo
24-05-2014, 20:38
быць шчырым, выкарыстанне многіх відаў алею, тое, што я заўседы гляджу і спецыфікацыі ( acea mb і г.д.), замест гэтага на aditivi працую толькі з кампаніяй, якая называецца protek і ў працягу доўгага часу, што мы працуем і мае шырокі спектр прадуктаў, якія круцяцца вакол у свеце рухавікоў , і да гэтага часу я выдатна

flamingsn3Ak3r
24-07-2014, 17:06
Я у адпаведнасці з гэтым у тэме, каб даць мае ідэі і здагадкі:

Такім чынам, я хацеў адразу з'ехаць, што ў рэальнасці? есць алею лепш і горш? мы можам сказаць таксама, відавочна,
што есць алею, прыдатныя і не прыдатныя. Акрамя таго, я не хачу выказваць свае меркаванне аб марцы і гэтак далей, так?
пасля чытання, як і я, каб сказаць вам, вы зможаце зразумець гэта ад вас.

Калі вы купляеце алей, сярэдні карыстач ідзе праверка характарыстыкі, якія прыведзены на пакаванні
не ведаючы, што ў рэальнасці? што азначаюць, будучы не ведаюць, што існуе так шмат і
невядомыя функцыі, якія не пералічаныя, у рэальнасці? вельмі важныя.

Алей дзеліцца на 4 макра-катэгорыі з мэтай:
- Мінеральныя: ? перапрацоўкі базавых алеяў, гэта дазваляе мець выдатныя параметры гарэння, але нізкія ****lli змазкі
- На сінтэтычнай аснове: ад развароту мінеральнае масла, ЧАСЦІЦЫ хімічных рэчываў, якія памяншаюць "ахілесава Пята" мінеральнае масла ў шкоду яго моцныя
- Паўсінтэтычныя: склад паміж мінеральным алеем і сінтэтычным павялічваецца ( % ? выбар вытворцы) і іх наступствы, як згадвалася раней,
- :Сінтэтычнае Цалкам сінтэтычнае, яго функцыі inverse, чым у бутэльках.
Вядома, у крайнасці (Мінеральнае і Сінтэтычнае) першыя эксперыменты не мелі нічога агульнага з вынікамі, атрыманымі з цягам гадоў,
на самай справе, першыя мінералы былі ўсе параметры сапраўды дрэнна (вось чаму? паломку, з першых транспартных сродкаў).

Пачнем прама цяпер, з дапамогай спецыфікацыі пішуць, па законе, на ўпакоўцы з апісаннем:

SAE (Society of Automotive Engineers)

З дапамогай гэтай класіфікацыі, дазваляе зразумець "прыкладна" як рашэнне, так і вадкасці (максімальнае значэнне 0) або віскоза (максімальнае Значэнне 60) да розных тэмператур (рабочая).

Каб зразумець, як паводзіць сябе алей пры вонкавай тэмпературы "нізкіх" абрэвіятура перакладаецца (W= winter) побач з значэньне (Напрыклад, 10, то становіцца 10W)
гэтыя значэння не паказваюць фактычную тэмпературу, але бенс? паказваюць дыяпазон стандартызаваная, разлічаная на 3 параметру (не указаных на ўпакоўцы, і, што spiegher? ніжэй):
-Pour Point (Прагортка)
-Viscosit? Кінематыка (Адноснае) 40 C? выяўляецца ў cS (CentiStokes) што яшчэ ? час (у Секундах "s"), у якім алей можа пакрыць месцы (мм^2)
-Індэкс Viscosit?

Каб зразумець, як паводзіць сябе алей пры вонкавай тэмпературы "Высокія" не змяшчаюцца скарачэння, а затым будзе? адлюстроўваецца значэнне, як, напрыклад,: 30, 40 etc
Значэнне "гарачыя" ? ж, што "халодная", не паказвае фактычную тэмпературу, але дыяпазон стандартызаваная, разлічаная на 3 параметру:
-Flash Point (Кропка ўспышкі?)
-Viscosit? Дынаміка да 100 з? выяўляецца ў cP (CentiPoise), г. зн. справа? (г "g"), у якім алей можа пакрыць плошчу (гл^2)
-Індэкс Viscosit?

Існуюць 2 макра-катэгорыі, класіфікацыя SAE:
-Unigradi (Напрыклад, 5W, 15W, 40[W], і г.д...), якія выкарыстоўваюцца гадоў да 50-х/60-х і да гэтага часу выкарыстоўваюцца ў гонках тыпу drag;
-Multigradi (Напрыклад, 0W-30, 10W-40) яны ўзялі верх, так? якія можна выкарыстоўваць круглы год

Рэальнасці?

Для тых, хто, як я, ? зацікаўлены, захопленыя, і вучыўся крыху ў сферы, калі чытае этыкеткі будзе смяяцца.
Так? класіфікацыя SAE служыць толькі для таго каб сінтэзаваць усе характарыстыкі алеяў, справядліва, для людзей, не дасведчаных,
не ведаючы, што ў большасці раз, здаецца, сапраўды зроблены выпадкова, і я растлумачу нават, чаму?:
Чытаючы тэхнічныя пашпарты (пры ўмове, што яны слушныя, але нам крыху "тара") некалькі разоў я натыкнуўся
у алеях з ****llo SAE ніжэй (НАПРЫКЛАД, 15W-40) былі нашмат больш? звяртаючы аднаго з ****llo вышэй (НАПРЫКЛАД, 10W-40),
затым, калі завод-вытворца прадугледжвае пэўную градацыю не ? абсалютна дакладна, што, прымаючы адценне
менш, вы рызыкуеце сапсаваць рухавік, нават пу? бывае, каб атрымаць адзін якасна вышэй, так што нават ад гэтага фактару
вы можаце зразумець, калі вытворца стварае нафты-й? "ззяе" градацыі-й? нізкія (нічога не забараняе і наадварот, і/або з эфірнымі алеямі на верхнім дыяпазоне
не прыйсці да вынікаў, істотна больш? "ўзгодненыя/лепшыя" брэнды, раней параўноўваецца).
Вядома, як сказаў у пачатку ? адрозненне паміж алеямі падыходзіць, так? калі завод-вытворца прадугледжвае, што " для вашага аўтамабіля, алей для гарачых зон
павінна быць 15W-50 і больш халодныя, на 5W-30 і былі ў Канадзе, дзе тэмпература падае значна ніжэй -30 C? і вы хочаце выкарыстоўваць рэкамендаваныя алею
ад дома...ну я б трохі пытанняў выкарыстоўваць 5W-30, я informerei а на яго "Pour Point", таму? вы не занадта за, што вам прызначаюць, але
на што ? сапраўды падыходзіць або няма. Што-то важнае ? выкарыстоўваць на працягу ўсяго жыцця рухавіка, як правіла, алей, чаму? калі, напрыклад, кожны курс будзе зменены, як viscosit? што якасць?
тэрмін службы рухавіка, caler? рэзка...і avr? спосаб provarvelo-й? далей. Адно меркаванне ? што алей з дыферэнцыялам viscosit? занадта высока не гуляе на самай справе
яго працы, чаму? яго функцыі, як правіла, занадта розныя, таму вельмі "далікатнай".

API (American Petroleum Institute)

Гэтая класіфікацыя ? адзін з самых? "праўдзівай" і pi? строгія, яна забяспечвае тэст, каб ацаніць якасць? алею ў рамках рэзістыўны хімія/Падаткаабкладанне, дабавак і іншых параметраў.
Каб зразумець, калі вы бераце алей на якасць? трэба інтэрпрэтаваць класіфікацыі:
Перш за ўсе, класіфікацыя дзеліцца на 2 часткі, якія складаюцца з 2 літар, напрыклад:
API SL/CF ў гэтым выпадку (pi? поўны) у нас алей ? падрыхтавана 2 тыпы транспартных сродкаў, чаму? "S" паказвае на тое, што ? падыходзіць для Бензінавых
замест "C" паказвае на тое, што ? падыходзіць для Дызельных рухавікоў другая літара пазначае ****llo якасці для Бензінавых (S) у дыяпазоне ад "A"(ужо састарэлі)
на "N" лепш; замест таго, каб Дызель класіфікацыі ? pi? складанай, так? вы ідзяце ад а (таксама старая)
на "I" з рознымі варыянтамі на некаторыя ацэнкі, якія паказваюць, спецыяльных прыкладанняў тыпу суднавых рухавікоў.
Яшчэ адзін ліст з адпаведнымі характарыстыкамі ? "T" што ? спецыфікацыя рухавіка двухтактный дызель, і як якасць? мы прыехалі да стандарту, у цяперашні час адзінай некалькі дзесяцігоддзяў.

ACEA (Асацыяцыя Еўрапейскіх Вытворцаў Аўтамабіляў) ? "канкурэнт" API, ен прадугледжвае падзел катэгорый транспартных сродкаў, а менавіта:
Для Бензінавых рухавікоў выкарыстоўваецца літара "Да", за якім варта лік у дыяпазоне ад 1 да 5
A1= Fuel Economy
A2= Састарэлай
A3= Высокая Прадукцыйнасць
A4= Для выкарыстання ў Будучыні
A5= Fuel Economy і Высокая Прадукцыйнасць

Для Дызельных Рухавікоў легкіх (аўтамабіляў) выкарыстоўваецца літара B:
B1= Fuel Economy
B2= Састарэлай
B3= Высокая Прадукцыйнасць (Ускосныя Ін'екцыі)
B4= Высокая Прадукцыйнасць (З Непасрэдным Упырскам)
B5= Fuel Economy і Высокай Прадукцыйнасцю (Абедзве Ін'екцыі)

Для рухавікоў з ФАП/CAT/DPF затым пасаду апрацоўка выкідаў ліст "C"
C1= Fuel Economy і высокай прадукцыйнасцю для рухавікоў, якія патрабуюць алею пры нізкіх viscosit?
C2= Fuel Economy і высокая прадукцыйнасць
C3= Высокая Прадукцыйнасць
C4= высокапрадукцыйных Ахоўны (HTHS>3,5 spiegher? у далейшым гэты параметр)

Для Дызельных рухавікоў вялікагрузных аўтамабіляў (Грузавікоў), ліст І
E1= Састарэлай
E2= Сярэдняй Прадукцыйнасці
E3= Euro II
E4= Euro II і III Semisint/sint longlife
E5= Euro III Руды
E6= Euro IV Semisint/Sint longlife
E7= Euro IV Руды

JASO (Japanese Automotive Standards Organization)
Гэта, па-мойму, ? іп? "бескарысна", гэта ? маецца на масла для матацыклаў, класіфікацыя
чакаецца, што ў гэтых алеях есць з addtivi, што abbattano дабаўкі "пракладкі антитрения", каб не зрушыць муфты ў алейнай ванне. Гэтая дабаўка ? быў уведзены пасля класіфікацыі API SG.
Якасць? выяўляецца іменаў АЛЕ ў яго рамках ўключае ў сябе MA1(найгоршы эфект пракладкі антитрения) і MA2(лепшы эфект пракладкі антитрения),
так што заказ якасныя ? наступны MA>MA2>MA1.

Рэчаіснасці?:
Чаму? у пачатку я сказаў, што ? бескарысна? ну пара разбурыць ўсе міфы. Існуюць розныя напрамкі думкі:
- C'? хто сказаў, што ў матацыкле выкарыстоўваецца толькі масла для матацыклаў з класіфікацыяй JASO і не ? можна выкарыстоўваць масла для аўтамабіляў, чаму? прадукцыйнасць вышэй (аб, сертыфікаты, etc..)
- C'? тыя, хто кажа, што алей для матацыклаў, ідзе добра на машыне

Тады дакладны адказ ?: Алей для аўто ідзе добра, нават на мапеды, калі ен адпавядае пэўным caratterstiche, вядома.
Як ужо было сказана, праблема счаплення ў алейнай ванне ? праслізгванне з-за наяўнасці прысадак пракладкі антитрения, што, аднак, не прысутнічаюць да класіфікацыі
SH. Гэтыя мадыфікатары трэння, якія прысутнічаюць у аўтамабільныя алею класіфікацыі ACEA A3, на жаль, гэта дадзена ? шмат тут толькі, каб гандляваць, прадаваць
масла для матацыклаў, і нават вельмі высока! Затым вы павінны пазбягаць алеяў з наяўнасцю мадыфікатараў трэння і высокай дыферэнцыяльнай viscosit? (напрыклад, 5W50 або 10W60). Прысутнасць на апошніх вялікай колькасці? палімер лінейнай арганічныя (гл Асадкі), адчувальных да дзеянняў рэзання, выкліканыя шэсцярнь, можа прывесці да празмернай варыяцыі viscosit? падчас эксплуатацыі.
Цяпер хто-то storcer? нос, чаму? я не пацвердзіў, фактар "прадукцыйнасць" добра, то я паставіў перад сабой пытанне:
Як вы думаеце, Mazda RX8, што масла ідзе? ну алей ад машыны або ад матацыкла? у канцы-рэшт ? рухавік трохі "комплекс" улічваючы, што ен амаль 10K абаротаў
і магутнасць і аб'ем рухавіка, безумоўна, вышэй, чым матацыкл і счаплення ў алейнай ванне. У любым выпадку там ідзе (да апошняга абнаўлення) 10w-50, як рэкамендуе дом.

Есць мноства іншых класіфікацый, CCMM, напрыклад, але не больш? якія выкарыстоўваюцца.

flamingsn3Ak3r
24-07-2014, 17:07
ТЭХНІЧНЫЯ ХАРАКТАРЫСТЫКІ СУСВЕТНЫХ ВЫТВОРЦАЎ ( ЎЗЯТАЯ З САЙТА SELENIA)

Побач з спецыфікацыі, выпушчаныя міжнароднымі арганізацыямі і асацыяцыямі вытворцаў, якія маюць финальности? каб зрабіць аднароднымі мінімальнымі функцыямі, на якія павінен адказаць змазка для таго, каб быць выкарыстаны без праблем, на розных рухавікоў, існуюць спецыфікацыі, выпушчаныя ад асобных вытворцаў. Яны вызначаюць асаблівасці, якія неабходна падаць змазку для таго, каб лічыцца ідэальным для пэўнага тыпу рухавікоў. Гэта дазвол, якая пастаўляецца ад вытворцы да вытворцы змазачных матэрыялу, для таго, каб нашэнне забаронена, прадукт код сцвярджэння, што робіць яго асабліва прыдатным для аўтамабіляў дадзенага брэнда.

Пі? вядомымі з'яўляюцца, безумоўна, тэхнічныя характарыстыкі, якія выпускаюцца Volkswagen, Mercedes-Benz, BMW, FIAT, GM.

ТЭХНІЧНЫЯ ХАРАКТАРЫСТЫКІ VOLKSWAGEN

Прадпісаннямі ад Volkswagen, якія пацвярджаюць тэхнічныя характарыстыкі якасць? маторнага алею, якія робяць яго
можа выкарыстоўвацца на аўтамабілях вытворцы, дзеляцца на тры вялікія групы:
I. тэхнічныя Характарыстыкі для змазкі здвоеныя
500.00 для бензінавых і дызельных рухавікоў NA
501.01 для бензінавых і дызельных рухавікоў NA

Прагназуюць, замена алею кожныя 15.000 КМ, але ўжо састарэлі-чаму? прымяняюцца толькі масла, ухваленыя да Сакавіка 1997
II. Тэхнічныя характарыстыкі для змазачных масел для бензінавых рухавікоў
502.00 для бензінавых рухавікоў высокай прадукцыйнасці, абмен кожныя 15 000 км
503.00 для бензінавых рухавікоў з інтэрвалам курс доўгага (30 000 км),ніжні viscosit?
503.01-для бензінавых рухавікоў з дыяпазонам абмен доўгага толькі AUDI
504.00 для бензінавых рухавікоў Euro IV
III. Спецыфікацыі на змазачныя матэрыялы для дызельных рухавікоў
505.00-для рухавікоў, дызель з интеркулером, абмен кожныя 15 000 км
505.01 для дызельных рухавікоў аўтамабіляў, уключаючы рухавікі новага пакалення, інжэктар, помпа ложак, курс кожныя 15 000 км
506.00 для дызельных рухавікоў аўтамабіля, інтэрвал замены масла доўгага больш за 50 000 км, а не для выкарыстання на рухавіках з помпа фарсункі ложак. Абмен будзе паказана ад электронны індыкатар абслугоўвання (WIV).
506.01 падобны на 506.00, з падвышанай абаронай ад зносу, абмен 50.000 км, для ўсіх дызельных рухавікоў. І спецыфікацыя алею працяглы тэрмін для AUDI A2 1.4 TDI з рухавіком з аднаго інжэктара, помпа. Не павінен выкарыстоўвацца там, дзе патрабуюцца спецыфікацыі VW 503.00/506.00/505.01/505.00/502.00.
507.00 для дызельных рухавікоў Euro IV

ТЭХНІЧНЫЯ ХАРАКТАРЫСТЫКІ MERCEDES-BENZ

Імя спецыфікацыі MB зыходзіць ад схемы Bluebook Mercedes, дзеліцца на нумерованные абзацы і старонкі. Ен выкарыстоўваецца дылерамі для выяўлення прадуктаў, сертыфікаваных заводам-вытворцам, і іх правільнае прымяненне на рухавіках.
229.1 Для бензінавых і дызельных рухавікоў. Якасць? мінімальныя патрабаванні ACEA A2/B2 з дадатковыя абмежаванні на рухавік.
229.3 Для рухавікоў бензін і дызель. Якасць? мінімальныя патрабаванні ACEA A3 / B3 / B4 і MB 229.1. Пу? даваць толькі алею, 0/ 5 W-x. Прадугледжаны выпрабаванні дадатковых рухавікоў DB.
229.31 Для дызельных рухавікоў новага пакалення. Ужываецца ў змазачныя характарыстыкі mid SAPS і градацыі SAE 5W-30.
229.5 Абмен максімум 50.000 КМ. Якасць? мінімальныя патрабаванні ACEA A3 / B3 / B4. Пу? даваць толькі масла, 0/5 /l0 W-30 /40/50. Выкарыстоўваецца для новых аўтамабіляў MB з сістэмай ASSYST (залежыць ад колькасць уключэнняў, час працы рухавіка, kilometraggio шляху і тыпу змазкі).
229.51 для бензінавых і дызельных рухавікоў новага пакалення. Ужываецца ў змазачныя характарыстыкі mid SAPS і градацыі SAE 5W-30.

ТЭХНІЧНЫЯ ХАРАКТАРЫСТЫКІ BMW

Характарыстыкі BMW больш вядомыя як "Long Life". Гэта тры катэгорыі прадуктаў, якія, пераадольваючы пэўныя тэсты, якія могуць дасягаць пэўныя інтэрвалы замены масла.
"BMW Special Oils", 1996

Мінімальнае патрабаванне ? ACEA A3/B3. Дадаць тэст M42 патрабуецца для таго, каб дазволіць выкарыстанне ў працягу года прадукцыі ў градацыі 0W/5W/10W - x.
"BMW Long Life Oils", 1998

Мінімальнае патрабаванне ? A3/B3 ? магчымасць камплектацыі наступнымі градацыямі viscosimetriche: 0W/5W/10W-30/40. Алею, якія прайшлі тэставанне M44, дазваляюць дыяпазоны пашыраны да 20 000 Км або двух гадоў.
"BMW Long Life", 2001

Мінімальнае патрабаванне ? ACEA A3/B3 і адценні viscosimetriche, якія могуць вярнуць гэтыя спецыфікацыі з'яўляюцца 0W/5W/10W-30/40. Тэст M44 у новай версіі, забяспечвае інтэрвалы замены да 20/40.000 або два гады. Ен з'яўляецца абавязковым для новых аўтамабіляў, якія патрабуюць Long Life 01 і пу? замяніць папярэднія.
"BMW Long Life", 2004

Мінімальнае патрабаванне ? ACEA A3 і BMW Long Life 2001. Дастасавальна да змазачных матэрыялаў новага пакалення з высокай volatilit? і сярэднія значэння сульфатнай попелу, серы і фосфару.

КВАЛІФІКАЦЫЯ POWER TRAIN TECHNOLOGIES/ FIAT GROUP
FIAT 9.55535-G1 кваліфікацыі для змазачных масел для бензінавых рухавікоў, характарыстыкі паліва і павялічаны інтэрвал замены.
FIAT 9.55535-G2 кваліфікацыі для змазачных масел для бензінавых рухавікоў з стандартныя функцыі.
FIAT 9.55535-H2 кваліфікацыі для змазачных масел для бензінавых рухавікоў высокую прадукцыйнасць, і павялічаны інтэрвал замены.
FIAT 9.55535-H3 кваліфікацыі змазкі для ультра-высокай прадукцыйнасці для бензінавых рухавікоў.
FIAT 9.55535-D2 кваліфікацыі для змазачных масел для Дызельных рухавікоў з стандартнымі выгодамі.
FIAT 9.55535-M2 кваліфікацыі змазачныя матэрыялы для бензінавых і Дызельных рухавікоў з падаўжэннем інтэрвалу абмен.
FIAT 9.55535-N2 кваліфікацыі змазачныя матэрыялы для бензінавых і Дызельных рухавікоў з характарыстыкамі, аптымізаванымі для турбокомпрессоров пры высокіх тэмпературах, і падаўжэнне інтэрвалу абмен.
FIAT 9.55535-S1 кваліфікацыі для змазачных масел для Дызельных рухавікоў з сістэмамі пост-ачысткі якія адыходзяць газаў, эканоміі паліва і павялічаны інтэрвал замены.
FIAT 9.55535-S2 кваліфікацыі для змазачных масел для бензінавых рухавікоў з сістэмамі пост-ачысткі якія адыходзяць газаў, з падаўжэннем інтэрвалу абмен.

Вызначальныя характарыстыкі якіх павінны адпавядаць змазачныя матэрыялы, якія выкарыстоўваюцца ў бензінавых рухавіках і Дызельных рухавікоў для першай залівання і падчас трэніроўкі. Стандарт ? складаецца з серыі тэстаў, як лабараторных, што на рухавік для ацэнкі ****llo эфектыўнасці змазачных матэрыялаў.
Лабараторныя выпрабаванні кваліфікаваць змазкі, ацэньваючы viscosit?, кропка застывання ў холад,тэндэнцыя да выпрацоўцы пены, карозіі на меднай фальгі, паводзіны шын і ўстойлівасць да акіслення.
Выпрабаванні рухавікоў ацэньваюць, на некаторыя рухавікі, так і дызель, бензін, якія прадстаўляюць pi? перадавыя тэхналогіі Fiat Auto, прадукцыйнасць змазачных матэрыялаў з пункту гледжання злепвання кольцаў, адкладаў на поршнях, знос, а таксама расход алею.
Змазачныя матэрыялы, якія перавышаюць кваліфікацыі, адзначаны Approval number.

СПЕЦЫФІКАЦЫІ GM (OPEL)

Канструктар патрабуе, каб усе аўтамабілі еўрапейскай спецыфікацыі ACEA A3-98 і B3-98 з рознай ступенню viscosimetrici SAE 0/5/10 W - 30/40 з замены алею 15 тыс. км або на 1 год з рухавікамі Еўра-2 (пабудаваны ў cio? да 2001 года) і 30 тыс. км або на 1 год з рухавікамі Еўра-3.

Opel таксама прадставіў у 2002 годзе, Opel Long Life Service Oils (пачынаючы ад Vectra model year 2002), інтэрвал замены алею зменнай пу? прыехаць у 30 тыс. км або 2 гады для бензінавых (спецыфікацыя GM-LL-B-025) і 50 тыс. км або 2 гадоў для дызельных рухавікоў 2.0 і 2.2 DTI(GM-LL-A-025).
Аўтамабілі, якія выкарыстоўваюць Opel Long Life Service Oils павінны перавышаць спецыфікацыі ACEA A3, B3, B4 і тэсты Opel B040 2095 HTHS >2.9 і B040 2098 для алеяў з HTHS >3.5.
Гэта сістэма кваліфікацыі змазачных матэрыялаў ? быў распрацаваны, абапіраючыся на незалежных лабараторый, немцы, якія выконваюць выпрабаванні рухавіка (знос, адклады і F. E.) або ў трибологии, з выкарыстаннем працэдур Opel.

flamingsn3Ak3r
24-07-2014, 17:07
Я Б СКАЗАЎ, ПРАМА ЦЯПЕР ПЕРАЙСЦІ НА ШТО НЕ ПІШАЦЦА НА ЭТЫКЕТКАХ

У пачатку артыкула я казаў, што некаторыя вельмі важныя параметры, flash point, pour point etc., але тое, што гэтыя невядомыя? andiamoli аналізаваць:

-Viscosit? Кінематыка (Адноснае) 40 C?: выяўляецца ў cS (CentiStokes) што яшчэ ? час (у Секундах "s"), у якім алей можа пакрыць месцы (мм^2), чым менш ? значэнне
і перад алей паступае для змазкі высокай частцы рухавіка, як клапаны, асабліва тыя з сучасных аўтамабіляў, якія з гідраўлічнымі толкателями клапанаў (на самай справе ў халоднай шумець)

-Viscosit? Дынаміка да 100 C?: выяўляецца ў cP (CentiPoise), г. зн. справа? (г "g"), у якім алей можа пакрыць плошчу (гл^2) больш ? значэнне
яшчэ рухавік абаронены высокіх тэмпературах (ВАЖНА)? гэтага паказчыка варта значна менш, чым стаўленне HTHS

-Індэкс Viscosit?: Заснавана на двух параметрах, вышэй, больш? ? высокі і pi? алей ? выдатнае якасць? і устойлівы да ўздзеяння розных стрэс etc..

-HTHS (High Temperature, High Shear): ? важнае значэнне, ен апісвае, таўшчыня нафты, то есць pi? алей мае фільмы часта пі? ? ахоўнае алей
менш ? часта і больш менш абараняе. Пачатковае значэнне ? 3,5 гэта азначае, што значэнне pi? вышэй 3,5 ? лічыцца вельмі ахоўным ніжэй гэтага парога
лічыцца алей Fuel economy, гэта чаму? фільм менш часта рухаеце органаў пі? легка, нягледзячы на абарону, і наадварот, у фільмах тоўстыя,
cio? фільм часта абараняе pi? але робіць спажываць нават больш. Асабістае меркаванне аддаю перавагу мець значэнне HTHS-й? ўверх, каб? не занадта ca. 4,1 максімум.
Відавочна, HTHS вышэй гэта азначае, што ? масла устойлівыя да "моманты выразаць"

-Pour Point (Прагортка): паказвае, тэмпература, пры якой алей пачынае крышталізавацца, называецца таксама параметр накачкі, (важна для тых, хто жыве ў раенах вельмі халодныя)

-Flash Point (Кропка ўспышкі?): Паказвае тэмпературы, пры якой масла запальваецца, (значэнне важна для тых, хто мае транспартныя сродкі turbocompresse, асабліва моцна апрацаваны)

-Сульфатнай попелу (% грам): нізкае значэнне паказвае згарання-й? чысты (для аўтамабіляў максімальнае значэнне 1,5% для матацыклаў 1,1/1,2%)

-Longlife: Наяўнасць ніжняй дабаўкі, мыйныя сродкі, негатыўны факт на гоначных аўтамабілях

Есць шмат іншых параметраў, але маюць уплыў значна менш.

ПЯРОЙДЗЕМ ЦЯПЕР ДА РОЗНЫЯ ПРЫСАДКІ, ЯКІЯ ЗМЯШЧАЮЦЦА Ў АЛЕЯХ:

Тып: Паляпшальніка індэкса viscosit?
Хімічная прырода: лінейных Палімераў арганічных злучэнняў.
Функцыя: Зрабіць viscosit? алею менш адчувальныя да змен тэмпературы.
Дзеянне: палімеры, змешчаных у базавую алей, яны паднімаюцца дастаткова viscosit? гарачай і халоднай. Таму алей дабаўка з паляпшальніка індэкса крывой viscosit?-тэмпература менш схільныя і пераехалі p? pi? уверх па параўнанні з крывой базавага алею.

Тып: Якія Чысцяць Сродкі
Хімічная прырода: Злучэнні метал-арганічныя, якія змяшчаюць такія элементы, як кальцый, сера, фосфар, цынк і г.д.
Функцыі: Прадухіляе адукацыя "крамы" аб органах з металу, у прысутнасці высокіх тэмператур.
Дзеянне: прадукты акіслення па меры фарміруюць становяцца растворимыми або знаходзіцца ва ўзважаным алею, у той час як часціцы сажы або вугалю пакрытыя гэтыя асадкі і становяцца бясшкоднымі.

Тып: Диспергирующие Рэчывы.
Хімічная прырода: Злучэнні метал-арганічных палімераў, а не з металу.
Функцыя: Трымаць "morchie" абсталяванне для вадкасцяў, паст дробна, прысутнай у алеі.
Дзеянне: Перашкаджаюць агламэрацыі часціц, забруджвальных алей, і, як следства, фарміраванне morchie паст.

Тып: Улучшители застывання.
Хімічнай прыроды: арганічныя Злучэнні, складаныя, парафінавыя-умовах.
Функцыі: Панізіць тэмпературу, пры якой алей губляе сваю цякучасць.
Дзеянне: дзейнічае на крышталі парафіна, якія ўтвараюцца ў алей для астуджэння; акружаючы іх, запавольваюць працэс адукацыі крышталічнай рашоткі, што прадухіляе пранікненне масла цечу.

Тып: Антыаксіданты.
Хімічнай прыроды: арганічныя Злучэнні, такія як фенолы або аміны, якія змяшчаюць серу, фосфар, азот, барый, цынк і г.д.
Функцыі: Прадухіліць паступленне кіслароду ў алеі.
Дзеянне: хімічна Рэагуюць з кіслародам, яшчэ да гэтага нападу алей, утвараючы бясшкодныя злучэння, растваральныя ў алеі.

Тып: абароны ад Карозіі і іржы.
Хімічнай прыроды: арганічныя Злучэнні, складаныя, якія змяшчаюць серу, фосфар, азот, і г.д.
Функцыі: Прадухілення агрэсіўнай атакай з металічных сплаваў.
Дзеянне: Перашкаджаюць развіццю кіслых або фарміравання ахоўных слаеў на металічных паверхнях.

Тып: untuosit?.
Хімічнай прыроды: арганічныя Злучэнні кіслародам, якія змяшчаюць палярных груп.
Функцыі: Скарачэнне каэфіцыента трэння паміж якія рухаюцца ва ўмовах недасканалай змазкі.
Дзеянне: Дзякуючы эфекту "палярны" малекулы масла размяшчаюць перпендыкулярна да паверхні металу ancorandosi цверда і sopperendo такім чынам нязначнага змазкі anzidetta

Тып: Зносаўстойлівасцю.
Хімічная прырода: Tricresilfosfato, ditiofosfato цынку і г.д.
Функцыі: - Зніжэнне зносу механічных.
Дзеянне: плавіцца пры адносна нізкай тэмпературы, запаўняючы і ****llando, для наступнай крышталізацыі, разоры на металічныя паверхні, каб палепшыць кантакт паміж органамі руху.

Тып: экстрэмальныя ціску.
Хімічнай прыроды: арганічныя Злучэнні, якія змяшчаюць серу, свінец, фосфар, хлор, малібдэн і г.д.
Функцыі: Пазбегнуць зварных швоў, і ў выніку хімічнага зняцця фарбы з паверхні паміж трываласць? паверхневых органаў руху.
Дзеянне: Рэагуюць хімічна, высокая тэмпература, з трываласць? паверхневых органаў у рух, утвараючы лакальна рэчываў з нізкім каэфіцыентам трэння і падтрымліваючы любыя tranciamenti грабянеў замест? іх разрыў няроўны і гвалту.

Тып: adesivit?.
Хімічная прырода: арганічных Палімераў з высокай малекулярнай масай.
Функцыі: Даваць алей характарыстыкі-кропельным і ад пырскаў вады.
Дзеянне: значна Павышаюць сіла счаплення алею органаў змазкі.

Тып: Пеногаситель.
Хімічная прырода: Поліэстэр, палімеры, силиконы.
Функцыі: функцыя Прадухілення адукацыі стабільнай пены ў алеі з-за ўключэння газу.
Дзеянне: Памяншаюць так званы "павярхоўнае нацяжэнне на мяжы падзелу" паміж бурбалкамі газу і нафты, так што? бурбалкі газу, якія сфармаваліся ў алеі, raggruppandosi ў буйныя бурбалкі, яны могуць дасягаць больш? хутка свабоднай паверхні, раствараючы ў паветры.

Тып: Emulgatori.
Хімічная прырода: Мыла тлустых кіслот, solfonici і ўмовах.
Функцыі: Спрыяюць адукацыі стабільнай эмульсіі, нафты і вады (вадкасці для рэзкі, пракаткі, некаторыя дадаткі, антыкаразійныя).
Дзеянне: Служаць сувязі паміж малекуламі вады і малекуламі алею (вады і алею, ад усяго, на самай справе вадкасць не miscibili).

ЗАЎВАГА: некаторыя дадаткі аказваюць pi? функцыі: напрыклад, некаторыя з іх маюць адначасова ўласцівасці? антыаксіданты, антыкаразійныя і противоизносные; іншыя miglioratrici індэкс застывання і маюць ўласцівасці? мыйныя сродкі, etc

N. B. 2: выкарыстанне асадкі, асабліва ў алеях ўжо? вельмі additivati(SI, SL, etc), ? не рэкамендуецца, так? не ? гарантаванае сапраўды іх
сумяшчальнасць? і эфектыўнасць, то есць, у некаторых выпадках дабаўка пу? не emulsionarsi цалкам у алей і "замерзнуць"
ствараючы закаркаванне або злучэнняў, вельмі цвердыя, якія могуць выклікаць значныя пашкоджанні рухавіка, у выпадку далейшага
additivamento ці таксама называецца анты-additivamento алей protebbe страціць свае ўласцівасці? (НАПРЫКЛАД, Алей без amtiattrito A3 і
eventualamente fuel economy, увеўшы дадатак пракладкі антитрения вы б страты, які складаецца з ахоўнай пленкі, затым да магчымага зносу органаў)

Тут прысутнічае ? выключна ў азнаямленчых мэтах і не павінны разглядацца як кіраўніцтва ўнікальна, і/або як чыстую манету, таму я esento ад любой адказнасці

Matty23p
24-07-2014, 23:15
Добрае тлумачэнне ;)

flamingsn3Ak3r
25-07-2014, 10:08
вялікі дзякуй!!! мы або пакласці зусім трохі, каб напісаць яго.
я спадзяюся, што было карысна для тых, хто спрабуе купіць
правільнае алей для свайго аўтамабіля.
калі есць imprecisazioni ці недахопы, дайце мне ведаць!
З павагай.

Polabarth
20-08-2014, 20:40
Добры даведнік віншую, у мяне есць 500 Abarth дома, ен загадвае яго алей Abarth 10-50 і абмен tutala technix 75-85 ? падлозе сінтэтычнае ўвесь час з гэтымі ці ? лепш ісці на што-то лепш?

flamingsn3Ak3r
20-08-2014, 22:37
Прывітанне, дзякуй за адказ.
Калі я не памыляюся, для abarth выкарыстоўваюць selenia і/або v-Max, як маторнае масла.
Я не магу параіць марку, на месцы другога, але я магу сказаць вам, што гэтыя алею
на panda 1.2 з 160K км зрабілі incostrazioni пад вечкам...за цябе.

Polabarth
20-08-2014, 22:59
Ідзе selenia Abarth 10-50 мы кажам, што ? адценне цяжка знайсці ў тэорыі selenia Abarth ? вывучаў для гэтых рухавікоў

flamingsn3Ak3r
22-08-2014, 15:39
Для трывогі? у знайсці, я магу табе сказаць, што не ? праўда
па крайняй меры там, дзе я з'яўляюся, так? цікава, алей дылера abarth табе даюць,
тады, сказаў шчыра, кожны вытворца робіць камерцыйны кантракт з вытворцам
і пасля назад некалькі тэстаў з дадзенай змазкі, так, не ? што, калі ? abarth ? лепш,
яны толькі зрабілі тэсты з гэтым маслам, але гэта не азначае якасць? таго ж...
спасылаючыся на змазачныя матэрыялы, якія выкарыстоўваюцца для Фабрыкі з Aprilia, проста каб паказаць прыклад.

Я забыўся даць вам інфармацыю для Аховы(заўседы selenia).
Я магу сказаць, што c'? лепш, не ведаю, як вы гэта рабілі? спасылаючыся на далоні
характарыстыкі selenia, ? занадта шмат вадкасці ў параўнанні з іншымі алеямі, я думаю, вы гэта чуеце
вельмі мяккі курс, я памыляюся?

З павагай

Polabarth
22-08-2014, 17:51
Абмен цяпер ? нармальнае алей мае спецыфікацыю gl-4plus ? паўсінтэтычныя? я ведаў людзей, якія ставяць супер алею, такія як royal purple, але гэта разбурыў синхронизаторы, можа быць альтэрнатывай ? на castrol

Абмен цяпер ? нармальнай абароны ? падлозе сінтэтычнае спецыфікацыі gl4+ есць некаторыя, якія ставяць гран-алею, такія як royal purple, але яны зрабілі з sinceonizatori так можа быць ? лепш застацца тут, чым прадпісана, або, магчыма, Castrol

flamingsn3Ak3r
22-08-2014, 18:18
калі разбіў sync азначае, што ен змясціў паказвае няправільна (GL-5))) а ў мяне напісана ў даведцы, калі не памыляюся, то пры выкарыстанні алеяў дома маці не памыляецеся, але не думаць як топ або pi? падыходзіць (у прынцыпе, вядома,)

Polabarth
27-08-2014, 23:46
Таму, у абмен, што ты зможаш змясціць? Арыгінал ? semi-synt sar? шмат смокча?

flamingsn3Ak3r
28-08-2014, 22:25
Паўтараю,
кожны дом будаўнік з заключэннем камерцыйных дагавораў
таму так, што з гэтым алеем жыцця транспартных сродкаў, так і "гарантавана", хаця і тут трэба
адкрыць тэму ў...
Аднак правілы, што я і зрабіў (у асноўным для масла рухавіка), як было, каб зразумець,
які тып змазкі вы выкарыстоўваеце, і як я патлумачыў, не рэкамендую марак, у тым ліку, чаму?
калі я скажу вам, што марка, тып і цана тыя, якія я выкарыстоўваю, не паверыла на што-то падобнае
і я reputeresti з розуму.
Узяўшы для добра тое, што я сказаў вам, лічыць, што абарона, якую вы выкарыстоўваеце ?, па-мойму, занадта шмат вадкасці.

rodcraft86
29-08-2014, 00:26
гэтая дыскусія ? сапраўды цікава, у гэтай сувязі я хацеў бы некалькі саветаў ад pi? эксперты, істотныя адрозненні паміж алеямі PAO і hydrocraked, і некаторыя меркаванні на royal purple, у прыватнасці, таксама вядомыя спецыфікацыі gl4 і gl5 ў дачыненні да алею механічная скрынка перадач, 75w90 royal прадаецца ў выглядзе алею, якое паважае і не пагаршае, так званых, мяккіх металаў, як медзь, напрыклад, ? правда ці ? толькі адзін крок?

flamingsn3Ak3r
29-08-2014, 01:12
Прывітанне rodcraft86,
прабачце curiosit? як ніколі ты, арыентаваных на алею
PAO і hydrocracked? Вам я задаю гэтае пытанне, чаму? выкарыстанне
пераважнай гэтыя фірмы ? арыентаваны не на сродкі камерцыйных, але бенс?
на прамысловасць, хоць я чуў пра іх (асабліва ў Іспаніі робяць шырокага выкарыстання).
У palmi (я ніколі не меў шанец зрабіць з параўнання з алею, як правіла, калібр)
ўяўляюць сабой добрае рашэнне для тых, хто выкарыстоўвае грузавікоў(кажучы маторнага масла) тыпу:
Франтальны пагрузчык, Бульдозеры, і г.д.
Пазбягаць, па-мойму, змазачныя матэрыялы "гонкі", што заўседы, на мой погляд
там яны нават не спрабавалі апрацоўваюць годнай.
Узяўшы рэчы спецыфікацыі GL, якія, вядома, не вельмі ясна,
я хацеў даць вам зразумець, што заданне, якое прапануецца, не ? прысвечаны спецыяльна для каробак перадач
але bens? для зубчастых колаў (відавочна, што абмен адносіцца да гэтай катэгорыі) спецыфікацыя GL-5 атрымліваецца
не падыходзіць для тых перадач, якія прымаюць синхронизаторы
гэта чаму? рух синхронизаторы ? іншы (не гіпоіднай) перадач,...вы кажаце, але на гонкі на машынах
ставяць"GL-5"...вы ? дакладна, але ў пераважнай большасці раз змены не сінхранізаваныя або
карона ? pi? невялікі (перадач не сінхранізаваныя ? pi? хутка..."пі? ? сінхранізаваны", а затым пі? мае зубоў на селектар,
pi? ? павольна)

rodcraft86
29-08-2014, 19:08
вельмі вычарпальны, такім чынам,, што на абмен, што забяспечвае gl4 і абсалютна вычарпальным выкарыстоўваць спецыфікацыі ідэнтычныя, гаворка max gear каралеўскай, яны заяўляюць, што гэта добра, так як gl4, што gl5, але я чытаў некаторыя каналы не зусім станоўчым на змены, якія яны, як параіў gl4, вы ведаеце што-то аб гэтым? ці можаце вы парэкамендаваць добры gl4 для кпп c510 fiat?

flamingsn3Ak3r
29-08-2014, 23:37
Я магу сказаць табе толькі тое, што Royal Purple гуляў шмат
на перапампоўваць свае bench,
лозунгі і гэтак далей, не думаючы праверку якасці? pi? устаноўлена,
(вось чаму? з многіх флоп).
У любым выпадку ? праўда, каманда, якая выйграе не змяняецца,
я не ведаю, калі вы ведаеце, але C510 быў усталяваны на старых Турба!

rodcraft86
30-08-2014, 00:16
затым вы кажаце мне, што абарона ў парадку? я пытаюся, чаму? хлопец у пытанні скардзіцца перадач цвердымі ад холаду, а на самай справе ? cos?, аўто 70 000 км, цяпер, я памяняў алей і фільтр, на мінулым тыдні, і пакласці алей 5w40 каралеўскага, што ен узяў 2 месяцы таму, па-твойму пу? мець праблемы? аўтамабіль ? без dpf і супаставіць, цяпер узяў гэты блаславены max gear, але я спытаў, калі ен падыходзіць, я не хацеў бы яму раскрышыць сінхранізатараў, tutela matryx вы кажаце, што добра? абмен вы ammorbidir?? выбачайце за пытанні, але вы адзін з нямногіх, які мае веды на гэтую тэму

flamingsn3Ak3r
04-09-2014, 12:56
Прывітанне roadcracf86
выбачайце, я хацеў вам мае прабачэнні за паняцце
няправільна, што я табе даў.
PAO і hydrocracked есць два тыпу перапрацоўкі алеяў.
Прабачце, але я inutito, што вас цікавіць ведаць, маркі
NILS/PAO і Hydrocracked (Гішпанская фірма не вельмі вядомая).

Выбачайце, Яшчэ

rodcraft86
04-09-2014, 16:44
няма праблем, савет, пытанняў вышэй, мне можна даць?

Renegaded
25-09-2014, 13:01
я на маім PT Cruiser 2.2 з 190.000km я стаўлю заўседы Motul 10W40. для розных дабавак я не маю вопыту

паскуале
27-09-2014, 14:48
Прывітанне. у мяне Альфа Gt 150*180 mjtd. Пасля алей серыі ( selenia ) я спрабаваў алей castrol edge 5w40 і аўтамабіль ? цалкам змянілася. Рухавік ? pi? ціха, плаўна і хутка. Я зрабіў замена алею ледзь-й? 12 тысяч км, і запэўніваю вас, што алей ператварылася ў егурт. Затым, у заключэнне, EDGE ? выдатна, але не ідзіце за 10k км. Наступны абмен паспрабуе? упершыню xtc60 нават калі на канкрэтнай этыкетцы ? вышэй EDGE. Дабаўкі я выкарыстаў 1 раз прачысціць фарсункі bardhal. Вы aggiorner? аб маіх уражаннях, калі паспрабуе? xtc60. З павагай.

jovandj
27-09-2014, 15:16
я нашу XTC C60 з fullrene і addidivo амерыканскі f2-21 nanotecnologies лепш машына сябе адчувае, акрамя таго, я магу сказаць, што на іншых 2 аўто ў сям'і уліс 2.1 TD, помпа лукас і fiat punto 1.2 60cv бензін, масла найменшага якасці, тыпу motul 4100, але заўседы з такой дабаўкі вы адчуваеце, што машына ідзе лепш савет гэтая дабаўка амерыканскі f2-21, нават калі вельмі складанай reperibilita

Filippo77
03-10-2014, 19:41
Абсалютны, я лічу, шэраг Shell іп? поўная і эфектыўная ў гандлі, я працаваў з буйнымі брэндамі і вядомыя як Agip, Castrol, Mobil, Total і Elf (у агульным, усе таварныя знакі выбраны будаўнікамі ў якасці арыгінальнага абсталявання), але ў рэшце рэшт я застаўся на Shell для паўнаты серыі!

cronoprima
07-10-2014, 14:26
для мяне выбар алею залежыць ад тыпу рухавіка, на пытанне дызель або бензін, з км, што рухавік мае шлях, прыклад: дызельны рухавік з 250000km preferira алей "больш жорсткі", чым свежая машына; і, нарэшце, на падставе таго, што вы хочаце атрымаць. я ўспомніў усе, як заўседы, прамовы, што належыць толькі машыны бензінавы рухавік: fiat coup?, smart roadster brabus, subaru impreza STI, і я магу сказаць вам, што я правяраў іх усе, але лепшым для мяне заўседы застаецца royal purple 20w50. нічога агульнага з румыніі або motul. напрыклад motul v-competition ? выдатнае алей-карысць pistaiolo, але, па мне, занадта вялікай колькасцю дабавак. у доўгатэрміновай перспектыве, калі дэмантуюць рухавік, рэшткі і адрозненняў вядома, усе ў парадку. мне было добра нават з звычайнай castro edge sinthetic 5w30, але зноў жа адценні залежаць ад сезона, калі на машыне ? у працэсе абкаткі або няма, і якія прэпараты ў вас есць. для дызельных гутарка ;-)

Fede147
05-01-2015, 21:22
Я на маей 147 Mb 150cv выкарыстоўваю алей Castrol Edge 5w40. Па вопыце, на пагрузчыкі увагу Нямецкай маркі, якія ўсталеўваюць vw 1.9-турба кіраўніцтва кладуць алей 5w40, але гэта алей і высокія тэмпературы алею не атрымоўваецца-й? вышмараваць і пару рухавікоў маюць sbiellato. То вы ? прыняты класічны 15w40, якое лепш абараняе рухавік пры высокіх тэмпературах? мучыць p? turbo пры нізкіх тэмпературах і загрузцы яго пі? высокае viscosit?. Такім чынам, акрамя якасці? масла цеплавой класе ? вельмі важна, як тып рухавіка, што для тэмператур, пры якіх працуе.

Polabarth
06-01-2015, 10:53
Выбачайце, але паміж 5-40 і 15-40 змяняецца толькі ў халоднай і гарачай мяжа ? роўна

Fede147
06-01-2015, 14:53
Вы маеце рацыю, але 15w40, я думаю-й? ахоўная гаворка дабавак.

rodcraft86
06-01-2015, 23:02
лік перад w паказвае viscosit? у холаду, у той час як наступны, паказвае на тое, што гарачай, алей 5w40 ? лепш холадна, чым 15w40, гарачая ідэнтычныя, пры выкарыстанні алею нізкага qulit?, рызыка паломкі павялічваецца вельмі

cele
07-01-2015, 19:23
Дакладна затым, JTD, і паказана, што выкарыстанне алей 5w40 ? прызнаў, забяспечваюцца не з канкрэтнымі C3 апошняга ? падыходзіць вам новых рухавіках, аснашчаных FAP/DPF, на мой погляд ? лепш bardhal XTC 60 турбо дызель

rodcraft86
07-01-2015, 22:11
я асцярожны алеяў, вырабляюцца ў кітаі з базы другаснай сыравіны, аддаю перавагу зрабіць выбар у карысць масла, сертыфікаты і выдатнае якасць

franco75
09-01-2015, 00:49
Вы маеце рацыю, але 15w40, я думаю-й? ахоўная гаворка дабавак.

на самай справе ў суднавых рухавіках, як бензінавых, што я магу працаваць на працягу доўгага часу з высокай нагрузкай mercruiser рэкамендуе 20w-40 або 25w40.
Акрамя таго, падчас гэтага алею пагаршаецца значна менш, вядома, мы гаворым аб рухавіках пыласосам

kawaracing
15-03-2015, 12:24
My opinion on oils depends on the individual characteristics of each motor such as a motor with hydraulic pushers or pushers for pills.
Cars with particle filter need an oil with more precise specifications while other vehicles with less technology is unnecessary

Sirius83
03-04-2015, 12:11
I use in my car MB Vito 108CDI - ХАДО 10W40. I'm very happy

nmclogandci
06-05-2015, 09:03
on the 1.5 dCi engine from "Renault" I have not had good results with Castrol Magnatec 10W40 A3 / B4

xathanatosx

maku1977
і мая prederenza....motoul tuttala жыцця

xathanatosx
не ведаю, што мне не disgarba таксама bardhal, я выкарыстаў яго, таксама і на стілус, і гэта было цуд. Халодных запускаў выдатна, а ўзровень шуму зніжаны.