VOLUMETRIC EFFICENCY (V. E.) і ВИБІР ТУРБО
Всім привіт дорогі друзі давно на форумі розмістив пост дуже схожий на це в розділі потикатися, навіть якщо
він був трохи більше "сирої" це ****llo математики говорить, що з тих пір я трохи розвивалися також аритмії та
бути, навіть більше, я можу отримати більше в цей розділ я вирішив переписати дві строчки на тему, можливо, незабаром
відомі і мало зрозумілі або навіть, насмілюся сказати, в тому числі і невідомо від багатьох, що я сподіваюся, що залишки надається
для всіх тих, хто хоче це час, щоб дізнатися нові речі...
виходячи з того, що я не професор, ні тим більше інженер,я не беруся або беруся
додайте нікому нічого,навіть якщо хто-то хоче виправити концепції, які вважають, що це неправильно, я готовий виправити, як
написав тут, але в будь-якому випадку, враховуючи, що я вважаю, що в житті завжди є більше, щоб вчитися і освоювати нові поняття,
я хочу, щоб покласти, доступних понять,основні формули,
що когось може здатися цікавою та корисною...
пологи з тим зазначити, що всі розрахунки і рівняння використовуються ІМПЕРСЬКИХ одиниць виміру,
які є британські одиниці...то згодом можна конвертувати в нашій МЕТРИЧНІЙ системі з допомогою еквівалентності.
для початку вам надаю еквівалентності між вимірами імперські та метричні виміри і пояснення
абревіатури, що використовуються в тексті:
--------------------------------------------------------------------------
Де (cubic inch = дюйм куб) = 16,39cm3; 1cm3=0,061, якій
Psi (pounds on square inch = фунтів на квадратний дюйм) = 0,068 бар; 1бар=14,7 psi
°F (градуси за Фаренгейтом = градус за Фаренгейтом) = 32+1,8*х°C; C=(°F-32)/1,8; наприклад, 0°С=32°F і 100°C=232°F.
R (degree Ренкіна = градус Ренкіна) = °F+460 = °C+273,15; є абсолютною шкалою
(те, що має походження від температури абсолютного нуля)
використовується в деяких англо-саксонських країнах на місце в шкалі Кельвіна. Наприклад: ЧИ°C=273,15 К=32°F=492
Cu фут (cubic feet = cubic foot) = 28.317 см3 = l 28,317
Cfm (cubic feet per minute = кубічних футів в хвилину) = 28.317cm3/хв = 28,317 л/хв
Фунтів (pounds = lb) = 0,454 кг; 1 кг=2,2 фунта
Mph (miles per hour = mph) = 1,6093 км/год; 1 км/год=0,62 миль в годину
Ps = psi манометр (psi, пов'язані вимірюється манометром)
Ps = psv absolute (псв абсолют, отримані шляхом підсумовування атмосферний тиск, становить на 1бар=14,7 psi,
на надлишковий тиск забезпечується від турбіни)
R (універсальна константа ідеального газу) = 8,315 Дж/(моль*K)
Tin = температура на вході
Tout = температура на виході
Pin = тиск на вході
Рвих = тиск на виході
це не так багато, короткий пост намагається пояснити у простій формі(як короткий, можна підвести підсумки)
використовуючи в якості прикладу двигун, Міноги, зокрема, FIAT 1582 8Valvole turbizzato
зміст:
об'ємний ккд,
масової витрати (об'єму, не завжди постійна) ,
об'ємної витрати (об'єму, завжди постійна),
значення наддувочного повітря, тобто як це впливає на охолодження повітря на вході в двигун і
як це впливає на врожайність.
трохи формули, необхідні....
перетворення кубічних сантиметрів, у тому ЧИСЛІ:
ДЕ= c.c. * 0,061
ДЕ=1600 * 0,061 =97,6 ЯКОЇ
Рівняння об'ємної витрати двигуна:
Це рівняння, потрібно знайти об'єм повітря (об'ємна витрата)
що наш двигун уминає кожні два оберти колінчастого вала,
(2, так як наш двигун 4-тактний, і впускний клапан відкривається кожні 2 кола)
Обсяг повітря (cfm) = [(об / ХВ двигуна)*(об'єм двигуна в тому ЧИСЛІ)]/(1728*2)
(1728 - це константа,
і 2 потрібно враховувати і те, що повітря всмоктується тільки кожні два оберти двигуна
враховуючи, що ми стикаємося двигуна 4-тактний)
Після того як ви розрахували обсяг, що і завжди постійною, ми повинні обчислити масову витрату,
тобто ФУНТ/ХВ (МАСА),яка може змінюватися в залежності від тиску і температури повітря.
Закон ідеального газу / масового витрати повітря:
Закон ідеального газу-це рівняння дуже зручно.
Це ставить його в зв'язок тиску, температури, об'єму і маси (тобто фунтів) повітря.
Знаючи ці величини, можна обчислити четверту. Рівняння:
P*V = n*R*T
де:
P-абсолютний тиск (НЕ тиск, що вимірюється манометром),
V-обсяг,
n-число молів повітря (одиниця маси),
R є константою
T-абсолютна температура.
Що являють температури і абсолютного тиску?
абсолютний тиск(psia)= датчик тиску(psig) + атмосферний тиск
Абсолютний тиск-це тиск в трубопроводі (вимірюється за допомогою манометра, який знаменує 0, коли це атмосферний)
плюс атмосферний тиск. Атмосферний тиск на ****llo моря приблизно 14,7 фунтів на квадратний дюйм.=100kpa=1бар
Приклад:
"турбо тиску 1,5 бар + атмосферний тиск, де ви живете 0,97 бар =2,47 бар абсолютних"
Шкала манометра може бути psp або psp. A означає абсолютний, g, щоб калібр (те, що вимірюється манометром).
Вакуум ідеальний 0psia, тобто -14,7 мпа.
Температура абсолютна температура виражається в градусах за Фаренгейтом + 460.
Це дає нам градуси Ренкіна, показано з R. Якщо зовнішня температура становить 80°F, абсолютна температура становить 80+460=540.
Закон ідеального газу можна переписати, щоб обчислити будь-яку зі змінних.
Наприклад, знаючи тиск, температуру і обсяг повітря, ми можемо обчислити фунтів (маса) повітря:
n = (P*V)/(R*T)
Ці нам потрібні, тому що знаємо, що тиск (або, вірніше, надлишковий тиск),
обсяг, і ми можемо зробити хорошу оцінку температури.
Таким чином, ми можемо підрахувати, скільки фунтів повітря двигун був оброблений.
І чим більше маса повітря, оброблений, тим більше потужність, яку він може отримати.
Формули зворотних:
Для розрахунку маси повітря:
n[фунт/хв] = {P[кпа]*V[cfm]*29}/{10,73*T[R]}
Для того, щоб розрахувати об'єм повітря:
V[cfm] = {n[lbs/min]*10,73*T[R}]/{29*P[кпа]}
(як і раніше, 29 - це постійна еквівалентності, 10,73 замість того, служить для перетворення молей повітря у фунтах повітря)
об'ємний ккд двигуна або об'ємний efficensy:
Виражена у відсотках, вказує фактичну кількість повітря, який може потрапити в циліндри,
і змінюється в залежності від відповідності двигуна, 2valvole/4 клапани/5valvole,
труби, трубки і різних обмежень,обробляти головку двигуна ефективно,
як правило, збільшити об'ємний ккд
Для того, щоб двигун МІНОГИ, це значення є кількісної 0,85 (85%).
Більш великих клапанів, розподільних валів, обробка головки, наддув динамічний і так далі.
ближче значення до 1 (100%).
при розрахунку кількості повітря, що поступає в двигун,
треба помножити кількість повітря ідеально підходить для повернення, щоб отримати реальне значення.
Кількість повітря, реального = (кількість повітря ідеально підходить LB/MIN)*(об'ємний ккд в %)
Приклад: обчислюємо фунтів повітря, що надходить у двигуни двох різних автомобілів,
з інтеркулером і без інтеркулера.
Приймаємо об'ємний ккд 0,85 для обох двигунів.
Припустимо, ви робите розрахунок на 5000RPM. Який об'єм повітря, оброблений від обох?
Обсяг [cfm] = (5000*97)/(1728*2) = 140,34 cfm (3974l/хв)
Це значення діє для обох двигунів, і за те, з інтеркулером і за те, що не.
У 5000RPM кожен обробляє 140,34 cfm повітря в хвилину.
Беремо модель без інтеркулера:
Температура повітря у впускному колекторі приблизно 212°F (100°C).
Надлишковий тиск забезпечується компресора 19psi (1,3 бар).
Що повітряна маса розробляє двигун?
Абсолютна температура = 212°F+460 = 672
Абсолютний тиск = 19psig+14,7 = 33,7 psia
n [фунт/хв] = (33,7 psia*140,34 cfm*29)/(10,73*672) = 19,02 фунтів повітря в хвилину (ідеально підходить)
кількість повітря, фактичне = (lbs/min ідеально)*(об'ємний ккд) = 19,02*0,85 = 16,167 lbs/min (7,35 кг повітря)
Тепер перейдемо до моделі з проміжним охолоджувачем:
У цьому випадку температура повітря у впускний колектор-це всього 77°F (25°C).
Цей двигун з наддувом 17psi (1,15 бар).
Абсолютна температура = 77°F+460 = 537
Абсолютний тиск = 17psig+14,7=31,7 кпа
n [фунт/хв] = (31,7 психології*140,34 cfm*29)/(10,73*537) = 22,39 фунтів повітря в хвилину (ідеально підходить)
кількість повітря, фактичне = (lbs/min ідеально)*(об'ємний ккд) = 22,39*0,85 = 19,032 lbs/min (8,65 кг повітря)
Що воно позначає, на перший погляд, у цих двох прикладах?
що наш двигун оснащений проміжним охолоджувачем, незважаючи на тиск турбо, більш низькі,
обробляє велику масу повітря, так як при більш низьких температурах, допомагають дихати, більше кисню..
і більше кисню, призводить до збільшення потужності.