Сторінка 1 з 8 123 ... ОстаннєUltima
Результати 1-10 з 78

Перегляду "Гібрид"

АКТИВНИЙ КОРИСТУВАЧ L'avatar di munro
    Дата Реєстрації
    Oct 2012
    Болга
    ЗЕМЛЯ
    Повідомлення
    1,207

дизасемблювати двійковий файл ecu

хлопці, я завжди задавався питанням, у чому полягає ця операція, тобто dissasemblare двійковий файл в ecu, щоб точно зрозуміти, операцій, передбачених у програмі eprom в operate через мікро..
    хто-небудь знає щось? я розумію, що річ досить складна і більше в межах досяжності комп'ютерна/програміст....є і хороші душі pia, які могли б пояснити також спрощує багато, у чому полягає?
    Мотоцикліст, не створює черг, навіть в машині...
    у automoblista створює черги, навіть в русі...

Дата Реєстрації
    Oct 2012
    Болга
    ЗЕМЛЯ
    Повідомлення
    1,207
    існує кілька програмістів серед нас, які знайомі з мовою C/складання або мова ASCII??

СЕРЕДНІЙ КОРИСТУВАЧ L'avatar di tranky
    Дата Реєстрації
    Aug 2015
    Болга
    Alfa147Land
    Повідомлення
    702
    Те, щоб пояснити, у вигляді "питної" склад двійковий файл, який не читається, ми повинні трохи співпереживати те, що я хочу сказати?..
    Ми робимо рахунок, що я тебе (мунро) ми telefonassimo, між мною і тобою "тунель товариський", в якому проходять мої голосові повідомлення і ваші.. якщо третя відмінність між 2 з нас може слухати спокійно утримання "тунель товариський".
    [я]----[te]
    [я]---[шле]---[тебе]
    ці 2 приклад, як сказано вище.
    тепер почнемо з [я], що відправляю повідомлення залитий за алгоритм definiamolo XYZ (стільки, щоб залишатися в темі з сайту, ecm), який перетворить звук в щось не зрозуміло, що під час прийому має 2 варіанти:
    1) якщо відправник має той же код, XYZ розшифрувати сигнал і робить його оригінальним і "питної"
    2) якщо відправник або кого ви intrometta в передачі не будуть мати можливість прослуховувати вміст.
    Ми говоримо, що це справедливо в основному для зв'язку, але, скажімо, що принцип той же, поміняйте місцями з
    [я] = програмування оригінальний блок управління
    XYZ = перетворення файлу, читаний текст (будь-якою мовою, виражається в попередні всі шрифти та мови повинні містити)
    [ви] = перекладача, як winols ecm та ін
    В даний час я не можу сказати з точністю, з якою компілятор був створений цей файл, але існують способи, щоб декомпілювати, але це вимагає часу і зусиль, щоб отримати результат, навіть тому, що файл, якщо, і якщо для стане частиною люкс альфа/bosch який, безсумнівно, буде мати оригінальний інтерпретатор.
    Маючи те, що ти в світі тюнінга між пальцями
    Я сподіваюся, що допомога і, перш за все, ясно.. вита, звичайно, але, сподіваюся, зрозуміло
    Запитаєте мене ще, якщо у вас є необхідність
    Живи ****** & Помри як ГЕРОЙ !

Дата Реєстрації
    Aug 2015
    Болга
    Alfa147Land
    Повідомлення
    702
    Дивіться, у вас є моя максимальна співпраці, і якщо ви хочете, в неділю вранці, в спокої postane один і почала бачити композиції та декомпозиції.
    Але впевнений, нічого питної бачив, що кожен символ у таблиці ascii, пов'язана з функцією (як рядок, яка в один символ) з програми, яка генерує ці файли ecu і насилу щось, можливо, перекладається.
    Або, можливо, є менш складним, як ми думаємо..
    Ми перевіряємо і бачимо, що відбувається

Дата Реєстрації
    Oct 2012
    Болга
    ЗЕМЛЯ
    Повідомлення
    1,207
    спасибі, дуже tranky але ви кажете, що було б для мене майже неможливо дізнатися, як ASCII??
    intato, хоча місце невелике нагадування, так що навіть ті, хто і менш досвідчений міг зрозуміти, що ми говоримо.

Конституція і логіка роботи електронних блоків управління (ECU)

Я хочу спробувати вирішити тема дуже теоретична і непрактично, що може допомогти багатьом з нас зрозуміти логіки роботи і створення ви любите/ненавидите електронних блоків керування ECU, з якими ми щодня стикаємося діагностика і ремонт транспортних засобів та на їх перепрограмування.
    Мої знання в області досить прості: я не експерт, і я сподіваюся, що той, хто має більше досвіду, може тоді поправте мене.
    L' аргумент, якщо поглиблене охолоне раз дуже теоретичної та абстрактною, що fontamentalmente потрібно і не потрібно, якщо потрібно зробити тільки rimappature мова змінюється в разі riprogrammazioni деяких параметрів мікро більш eprom, тому я постараюся бути як можна більш простий, підводячи підсумок інформації, яку я до кінця зрозуміти тільки, як думає ебу.

Складається з блоку управління?
    Будь нього і двигун, що допомога безкоштовна, перші з'явилися тільки для ін'єкцій, до тих останнього покоління, електронні блоки складаються в основному з 5 частин фізичні :

-Харчування:
    Включає в себе позитивні і негативні вхідні від джерела живлення, що, в будь-якому випадку, в автомобілі акумулятора. Ебу всередині пристрою може стабілізувати напругу в грі, створення інших каналів, таких як 5В датчиків і фільтрувати потенціал маси, ізолюючи його від зовнішніх перешкод (включень, несучих радіочастот, електромагнітних завад, etc..)

-Входи або вхід (I):
    Блок управління повинен мати входи для прийому інформації ззовні, будь то "язку" (наприклад, лінії CAN), або сигналів, що надходять від датчиків; **** llo фізичні входи повинні складатися з пристроїв, що зчитують сигнали, електричні і перетворити їх у цифрову інформацію.

-Виходи або вихід (O):
    Виходи служать для перетворення цифрових команд в сигнали сили, щоб змусити його працювати, приводи або відправити інформацію.

-Мікропроцесор:
    Це серце операційної все і здатний обробляти інформацію прибуття від входу, доступу до пам'яті та програми роботи і управляти виходами.

-Пам'ять або eeprom:
    Це місце, де viengono "забиті" інформацію, найпопулярніші карти і необхідні інструкції для керування процесором.

Мікропроцесори "дурні".
    Мікропроцесор-це "нерозумно": не має possibità мислити, а тільки виконувати інструкції один раз; комплект інструкція сенс, що вони роблять, виконати роботу процесора, називається Програмою, наприклад:
    - Ознайомтеся з інформацією датчика;
    - Доступ до пам'яті, правильно;
    - Порівняти їх з параметрами, які зберігаються;
    - Перевірити правдоподібність значення;
    - Керувати можливого виходу команди.
    Це набір інструкцій, які можуть бути реальною "міні-програма" те, що хвилює нас.
    Особливістю мікропроцесора є швидкість, з якою виконує окремі інструкції; швидкість, яка може досягати migliardo операцій в секунду!

Як керувати інформацією?
    Процесор -будь-який ебу - будучи електронного компонента може тільки міркувати з електричних сигналів: таким чином, існує необхідність перетворити їх в сигнали, адекватні.
    Мова перетворення, що лежать в основі цієї моєї теми: інформація, проходять багато перетворення в момент досягнення блок управління і тепер, виходить, складність полягає в їх всі.

Біт,Байт в шістнадцятковому і ASCII
    Все це імена являють "утворених" та мови, що використовуються блоків управління (комп'ютерів) для обробки даних, але давайте почнемо з бази.
    Біт:
    Єдине, що вміє робити електронний компонент визнати напруги (мультиметр), от звідси і виникає необхідність перетворити все в електричні сигнали, де низька напруга майже дорівнює нулю, буде визнана як "0", в той час як більш висока напруга (наприклад 5В) буде визнана "1", ці два параметри біт, тобто букви, алфавіт, електронні.
    Роблю все комбінацій 1 і 0, ми можемо створити алфавіту, а потім слів або інструкцій, наприклад, 00000001 означає "початок тексту", вони повинні думати, що процесор не потребує кількості слів, як людина, але тільки виконувати інструкції.
    8 біт consegutivi складають один Байт.
    HEX КОД:
    Для спрощення роботи тих, хто планує, і тих, хто управляє цей флот 1 і 0, вони створили ще одну мову, який спрощує всі "мова шістнадцятковій" або "HEX", тобто система з основою 16 з якого перетворюють дані в байт-код, більш короткий, наприклад, 00111111, ви можете написати 1F (в перекладі означає сепаратор або № 31).
    Здається, важко, але зрештою, це просто інший спосіб представлення тієї ж інформації, HEX-код, також з'являються літери (A B C D E F). Як правило, блоки управління і ПК цей код (HEX) використовується для представлення адрес пам'яті, тобто адресу де взяти або де писати інформацію, ця необхідність виникає з-за того, що процесор повинен знати, де шукати те, що йому потрібно, в іншому випадку ви не може знайти.
    КОД ASCII
    ASCII-код-це додатковий код, щоб перетворити Байти в літери або фрази, що вчиняються для того, щоб зрозуміти щось, що ми, люди, як для планування, так і для взаємодії (наприклад, діагноз (P0300 означає, пропустіть включень).

Підводячи підсумок:
    програми управління записуються в ASCII-коді, адреси в HEX код, і все, що переведено з цієї ж програми в Байт (8 біт), тобто, єдина мова, яку процесор може зрозуміти, до практичної сторони, якщо ми використовуємо осцилограф і спостерігаємо те, що відбувається на контактах процесора ми бачимо електричні сигнали, схожі на квадратних хвиль, які являють біти 1 і 0:

А якщо з допомогою програм, спеціально (наприклад, маппінг, давайте щось у пам'яті ми використовуємо адреси в HEX

Якщо ми робимо або діагностики ми використовуємо код ASCII, і ragionandoci ви розумієте, чому так багато мов біти inleggibili, HEX є складними і використовуються в rimappature тільки від "очі" експерти, в той час як ASCII-код, для всіх інсайдерів, скажімо так, це небагато, як якщо б ми читати, японський, перш ніж перевести на англійську і потім на російську.

Виходить, ви міняємо ебу через спеціальні електричні сигнали (інструкції), які зберігаються в пам'яті, обробляє за допомогою інших електричних сигналів при включенні або менше виходів, все на швидкості ininmaginabile і без помилок, помилки, якщо вони є, були зроблені з тих, хто зробив програми.
    Блок управління для роботи повинна мати правильні харчування, правильні сигнали на вхід і повинен командувати правильно, завжди кажу, напруги, струми і час реакції, в той час як всередині спогади повинні містити програми, і процесор повинен контролювати все.

Очевидно, блок управління є складним і більше операцій, які повинні підтримувати і більш важко аналізувати з нашого боку, але зі знання основ, описані можуть впоратися з будь-тип з вікна авто на EDC17, очевидно, з певними пропорціями.

У перепризначення від комп'ютерів-це процес зміни деяких параметрів "автоспорту", введених в спогади, і я взяв з довідки від процесора, займають невелику частину всієї програми і захисту, анти-обробки.

Сподіваюся, я не зіпсував, я намагався узагальнити і зробити його як можна більш простим, щоб допомогти вам зрозуміти логіку роботи блоку управління, так що менше сумнівів,з іншого боку, на щастя чи на жаль, ці блоки є, і ви не можете зробити нічого, якщо не farcele подруг і покращити нашу роботу.

Дата Реєстрації
    Aug 2015
    Болга
    Alfa147Land
    Повідомлення
    702
    Проси і тобі буде дано!
    Я не програміст сертифіката, але я coddato досить багато на різних мовах програмування.
    Що потрібно зробити?

Дата Реєстрації
    Aug 2015
    Болга
    Alfa147Land
    Повідомлення
    702
    роблю резюме: мати XYZ рівносильно мати водія/damos перекладача файлу з кодування тільки в тому, що damos/драйвер інтерпретує ІДЕНТИФІКАТОРИ, l'"XYZ" interpreterebbe весь склад файлу.ecu

Дата Реєстрації
    Oct 2012
    Болга
    ЗЕМЛЯ
    Повідомлення
    1,207
    Citazione Спочатку Написав tranky Visualizza Messaggio
    Проси і тобі буде дано!
    Я не програміст сертифіката, але я coddato досить багато на різних мовах програмування.
    Що потрібно зробити?
    ідея і реалізація в мікро-і в eprom nuve функції, не передбачені заводом-виготовлювачем подивитися наприклад multimappa,launch control з als,система bang-bang,і так далі, це ви можете зробити в теорії, змінивши рядки коду в eprom так, що в мікро читання своєї програми підпрограми, реалізує ці функції.

Дата Реєстрації
    Oct 2012
    Болга
    ЗЕМЛЯ
    Повідомлення
    1,207
    ок, але, якщо ми не "xyz" як ми можемо розшифрувати зміст мікро-або eprom?
    мені здається я десь читав, що використовується мова ASCII...

Дата Реєстрації
    Aug 2015
    Болга
    Alfa147Land
    Повідомлення
    702
    Ви ASCII-будемо подивитися насправді від коду на hexdump.
    Я повинен побачити якийсь файл EPROM і подивитися склад.
    Просто у мене є час, у нас є вид.

Сторінка 1 з 8 123 ... ОстаннєUltima

Теги для Цієї Дискусії

Запис

• Ти ви не можете створювати нові теми
  • Ти ви не можете надіслати відповіді
  • Ти ви не можете відправляти вкладення
  • Ти ви не можете редагувати свої повідомлення
  •