Першапачаткова Напісаў
matteosr
Я не хачу тармазіць-то надзеі, але тое, што вы хочаце зрабіць, гэта амаль немагчыма, і тых, хто плануе трохі, ён можа пацвердзіць.
Тым не затрымлівайцеся на тое, што ў eeprom, але на тое, што ёсць у ўспышкі; у eeprom ёсць толькі зменныя дадзеныя, ва flash ёсць рэальная аперацыйная сістэма ecu, які будзе разбіраць і інтэрпрэтаваць.
Трэба рабіць дакладны, кожны тып ecu мае мікра з іншую архітэктуру; у выпадку edc16c39 ёсць motorola з архітэктурай arm.
Дызайнеры, калі ствараюць ecu, пішуць праграмы, якія ён павінен выконваць, і пішуць у мова высокага ****llo (C++ або інш.), то яны запаўняюць яго з дапамогай інструментаў, якія прадстаўляюцца з тых жа кампаній, якія ствараюць мікракантролеры, лёгка стаць двайковы файл, які загружаецца або непасрэдна памяці мікра, або ў знешняй памяці.
Бінарны Файл або hex не можа ні ў якім разе і ні з кім праграмнае забеспячэнне, вярнуць лістынг зыходнага, але можа быць толькі disassemlato з тымі ж tool, якія выкарыстоўваюцца для кампіляцыі, я атрымліваю файл у машынны мову або зборкі, але, відавочна, без усякага імя зменнай і інфармацыя рознае.
У прынцыпе, я магу чытаць змесціва ecu, магу дызасэмбляваць, але файл зборкі, які я атрымліваю амаль бессэнсоўна, так як я атрымліваю толькі старонкі і старонкі з зыходным кодам, напісаны на мове машыны без імёнаў і нататкі, па-чалавечы немагчыма інтэрпрэтаваць.
Калі я хачу, каб сапраўды стварыць што-то, мне патрэбныя арыгінальныя зыходнікі гэтай ecu, запісваюцца не на машынным мове, але ў мову высокай ****llo больш па-чалавечы разумее.