Старонка 1 з 8 123 ... АпошняеUltima
Вынікі з 1 па 10 з 78

Прагляду " Гібрыд"

АКТЫЎНЫ КАРЫСТАЧ L'avatar di munro
    Дата Рэгістрацыі
    Кастрычнік 2012
    Болга
    ЗЯМЛЯ
    Паведамленні
    1,207

дызасэмбляваць двайковы файл ecu

хлопцы, я заўседы задаваўся пытаннем, у чым заключаецца гэтая аперацыя, то есць dissasemblare двайковы файл у ecu, каб дакладна зразумець, аперацый, прадугледжаных у праграме eprom ў operate праз мікра..
    хто-небудзь ведае што-то? я разумею, што рэч досыць складаная і больш у межах дасяжнасці кампутарная/праграміст....есць і добрыя душы, pia, якія маглі б растлумачыць таксама спрашчае многае, у чым заключаецца?
    Матацыкліст, не стварае чэргаў, нават у машыне...
    у automoblista стварае чэргі, нават у руху...

Дата Рэгістрацыі
    Кастрычнік 2012
    Болга
    ЗЯМЛЯ
    Паведамленні
    1,207
    існуе некалькі праграмістаў сярод нас, якія знаемыя з мовай C/зборкі або мову ASCII??

СЯРЭДНІ КАРЫСТАЛЬНІК L'avatar di tranky
    Дата Рэгістрацыі
    Aug 2015
    Болга
    Alfa147Land
    Паведамленні
    702
    Тое, каб растлумачыць, у выглядзе "пітной" склад двайковы файл, які не чытаецца, мы павінны крыху суперажываць у тое, што я хачу сказаць..
    Мы робім рахунак, што я і цябе (мунро) мы telefonassimo, паміж мной і табой "тунэль камунікатыўны", у якім праходзяць мае галасавыя паведамленні і вашыя.. калі трэцяе адрозненне паміж 2 з нас можа слухаць спакойна змест "тунэль камунікатыўны".
    [я]----[te]
    [я]---[шле]---[цябе]
    гэтыя 2 прыкладу, як сказана вышэй.
    цяпер пачнем з [я], што адпраўляю паведамленне заліты за алгарытм definiamolo XYZ (столькі, каб заставацца ў тэме з сайта, і ecm), які пераўтворыць гук у што-то не зразумела, што падчас прыему мае 2 варыянты:
    1) калі адпраўнік мае той жа код, XYZ расшыфраваць сігнал і робіць яго арыгінальным і "пітной"
    2) калі адпраўнік або каго вы intrometta ў перадачы не будуць мець магчымасць праслухоўваць змесціва.
    Мы кажам, што гэта справядліва ў асноўным для сувязі, але, скажам, што прынцып той жа, памяняйце месцамі з
    [я] = праграмаванне арыгінальны блок кіравання
    XYZ = пераўтварэнне файла, чытаны тэкст (на любой мове, выяўляецца ў папярэднія усе шрыфты і мовы павінны ўтрымліваць)
    [вы] = перакладчыка, як winols ecm і інш
    У цяперашні час я не магу сказаць з дакладнасцю, з якой кампілятар быў створаны гэты файл, але існуюць спосабы, каб дэкампіляваць, але гэта патрабуе часу і намаганняў, каб атрымаць вынік, нават таму, што файл, у, калі, і калі стане часткай люкс альфа/bosch які, несумненна, будзе мець зыходны інтэрпрэтатар.
    Маючы тое, што ты ў свеце цюнінгу паміж пальцамі
    Я спадзяюся, што дапамога і, перш за ўсе, ясна.. кручаная, вядома, але, спадзяюся, зразумела
    Спытаеце мяне яшчэ, калі ў вас есць неабходнасць
    Жыві ****** & Памры як ГЕРОЙ !

Дата Рэгістрацыі
    Aug 2015
    Болга
    Alfa147Land
    Паведамленні
    702
    Глядзіце, у вас есць мая максімальная супрацоўніцтве, і калі вы хочаце ў нядзелю раніцай у спакоі postane адзін і пачала бачыць кампазіцыі і декомпозиции.
    Але ўпэўнены, нічога пітной бачыў, што кожны знак у табліцы ascii, звязаная з функцыяй (як радок, што ў адзін сімвал) праграмай, якая генеруе гэтыя файлы ecu і з цяжкасцю што-то, можа быць, перакладае.
    Ці, можа быць, менш складаная, як мы думаем..
    Мы правяраем і бачым, што адбываецца,

Дата Рэгістрацыі
    Кастрычнік 2012
    Болга
    ЗЯМЛЯ
    Паведамленні
    1,207
    дзякуй, вельмі tranky але вы кажаце, што было б для мяне амаль немагчыма даведацца, як ASCII??
    intato, хоць месца невялікае напамін, так што нават тыя, хто і менш дасведчаны мог зразумець, аб чым мы гаворым.

Канстытуцыя і логіку працы электронных блокаў кіравання (ECU)

Я хачу паспрабаваць вырашыць тэма вельмі тэарэтычная і непрактычна, што можа дапамагчы многім з нас зразумець логікі працы і стварэнне вы любіце/ненавідзіце электронных блокаў кіравання ECU, з якім штодня мы сутыкаемся ў дыягностыка і рамонт транспартных сродкаў і на іх перапраграмавання.
    Мае веды ў галіне даволі простыя: я не эксперт, і я спадзяюся, што той, хто мае больш вопыту, можа тады папраўце мяне.
    L' аргумент, калі ўнікаў б лічыць раз вельмі тэарэтычнай і абстрактнай, што fontamentalmente трэба і не трэба, калі трэба зрабіць толькі rimappature гаворкі змяняецца ў выпадку riprogrammazioni некаторых параметраў мікра-самыя eprom, таму я паспрабую быць як мага больш простым падводзячы вынік інфармацыі, якую я да канца зразумець толькі, як думае эбу.

Як складаецца з блока кіравання?
    - Альбо яна есць ад гэтага рухавіка, што дапамога бясплатная, першыя з'явіліся толькі для ўпырску, да тых апошняга пакалення, электронныя блокі складаюцца ў асноўным з 5 частак фізічных :

-Харчаванне:
    Ўключае ў сябе станоўчыя і адмоўныя ўваходныя ад крыніцы харчавання, што, у выпадку з аўто, гэта акумулятар. Эбу ўнутры прылады можа стабілізаваць напружанне ў гульні, стварэння дадатковых крыніцах харчавання як 5В датчыкаў, фільтрацыі і патэнцыял масы, ізалюючы яго ад знешніх перашкод (уключэнняў, якія нясуць радыечастот, электрамагнітных перашкод, etc..)

-Ўваходы ці ўваход (I):
    Блок кіравання павінен мець ўваходы для прыему інфармацыі звонку, няхай гэта будзе "сувязі з" (напрыклад, лініі CAN) або сігналаў, якія паступаюць ад датчыкаў; **** llo фізічныя ўваходы павінны складацца з прылад, якія счытваюць сігналы, электрычныя і ператварыць іх у лічбавыя дадзеныя.

-Выхады або выхад (O):
    Выхады служаць для пераўтварэння лічбавых каманд у сігналы магутнасці, каб працаваць прывады або адправіць інфармацыю.

-Мікрапрацэсар:
    І "сэрца" аперацыйнай-усе гэта ў стане апрацоўкі якая паступае інфармацыі з уваходаў, доступу да памяці і праграмы работы і кіраваць выхадамі.

-Памяць або eprom:
    Гэта месца, дзе viengono "забітыя" інфармацыю, знакамітыя карты і неабходныя інструкцыі для кіравання працэсарам.

Мікрапрацэсары "дурныя".
    Мікрапрацэсар-гэта "па-дурному": не мае possibità разважаць, а толькі выконваць інструкцыі адзін раз; набор інструкцыя сэнс, што яны робяць, выканаць працу на працэсар, які называецца Праграмай, напрыклад:
    - Азнаемцеся з інфармацыяй датчыка;
    - Атрымаць доступ да памяці правільна;
    - Параўнаць іх з параметрамі, якія захоўваюцца;
    - Праверыць праўдападобнасць значэнне;
    - Кіраванне магчымага выхаду каманды.
    Гэта набор інструкцый, могуць быць рэальнай "міні-праграма" тое, што цікавіць нас.
    Асаблівасцю мікрапрацэсара з'яўляецца хуткасць, з якой выконвае асобныя інструкцыі; хуткасць, якая можа дасягаць migliardo аперацый у секунду!

Як кіраваць інфармацыяй?
    Працэсар -любы блок кіравання - будучы электронны кампанент можа толькі разважаць з электрычных сігналаў: такім чынам, існуе неабходнасць пераўтварыць іх у сігналы, адэкватныя.
    Гаворка пераўтварэнні, якія ляжаць у аснове гэтай маей тэмы: інфармацыя, праходзяць шматлікія пераўтварэнні ў момант, калі дасягаюць эбу і цяпер, выходзіць, складанасць заключаецца ў іх усе.

Біт,Байт hex і ASCII
    Усе гэта імены ўяўляюць "фарматы" і мовы, якія выкарыстоўваюцца цэнтральныя блокі (і ад PC) для апрацоўкі дадзеных, але давайце пачнем з падставы.
    Біты:
    Адзінае, што ведае, як зрабіць электронны кампанент з'яўляецца прызнанне напружанне (мультиметр), вось адсюль і ўзнікае неабходнасць ператварыць усе ў электрычныя сігналы, дзе нізкае напружанне амаль роўна нулю, будзе прызнана як "0", у той час як больш высокае напружанне (напрыклад 5В) будзе прызнана ў якасці "1", гэтыя два параметру біт, г. зн. літары, алфавіт, электронныя.
    Раблю ўсе камбінацыі 1 і 0, мы можам стварыць алфавіт, а затым словы або інструкцый, напрыклад, 00000001 азначае "пачатак тэксту", трэба думаць, што працэсар не мае патрэбу ў колькасці слоў, як чалавек, але толькі выконваць інструкцыі.
    8 біт consegutivi складаюць адзін Байт.
    HEX КОД:
    Для спрашчэння працы тых, хто плануе, і тых, хто кіруе гэты флот 1 і 0, яны стварылі яшчэ адну мову, які спрашчае ўсе гэта "мова hex" або "HEX", т. е. сістэма з падставай 16, з якім яны ператвараюць дадзеныя ў байт-код, карацей, як 00111111 вы можаце напісаць 1F (у перакладзе азначае "падзельнік", або N°31).
    Здаецца, цяжка, але ў рэшце рэшт гэта проста іншы спосаб прадстаўлення тых жа звестак, у HEX код, таксама з'яўляюцца літары (A B C D E F). Як правіла, блокі кіравання і ПК гэты код (HEX) выкарыстоўваецца для прадстаўлення адрасоў памяці, г. зн. адрас дзе ўзяць ці дзе пісаць інфармацыю, гэтая неабходнасць узнікае з-за таго, што працэсар павінен ведаць, дзе шукаць тое, што яму трэба, у адваротным выпадку вы не можаце знайсці.
    ASCII-КОД
    ASCII-код-гэта дадатковы код, каб пераўтварыць Байты ў літары або фразы, якія выконваюцца для таго, каб зразумець што-тое, што мы, чалавечыя істоты, як для праграмавання, так і для ўзаемадзеяння (напрыклад, дыягназ (P0300 азначае, прапусціце уключэнняў).

Падводзячы вынік:
    праграмы кіравання запісваюцца в ASCII-код, адрасы ў HEX код, і ўсе перакладаецца адной і той жа праграмы ў Байт (8 біт), то есць адзіны мову, які працэсар можа зразумець, з практычнай боку, калі мы выкарыстоўваем асцылограф і назіраем тое, што адбываецца на кантактах працэсара мы бачым электрычныя сігналы, падобныя на квадратных хваль, якія ўяўляюць сабой біты 1 і 0:

А калі з дапамогай праграм, спецыяльна (напрыклад, перапрызначэння, давайце што-то ў памяці мы выкарыстоўваем адрасы ў HEX

Калі мы робім або дыягностыкі мы выкарыстоўваем код ASCII, і ragionandoci вы разумееце, чаму так шмат моў біты inleggibili, HEX з'яўляюцца складанымі і выкарыстоўваюцца ў rimappature толькі ад "вочы" экспертаў, у той час як ASCII-код, для ўсіх інсайдэраў, скажам так, гэта трохі, як калі б мы прачытаць японскі, спачатку пераводзім на ангельскую і потым на рускую.

Атрымліваецца, вы мяняем блок кіравання з дапамогай адпаведных электрычных сігналаў (каманд), якія захоўваюцца ў памяці, апрацоўвае з іншымі электрычныя сігналы пры ўключэнні або менш выхадаў, усе на хуткасці ininmaginabile і без памылак, памылкі, калі яны есць, былі зробленыя з тых, хто зрабіў праграмы.
    Блок кіравання для працы павінна мець правільныя харчавання, правільныя сігналы на ўваход і павінен камандаваць правільна, заўседы казалі аб тым, напружанняў, токаў і часу рэакцыі, у той час як унутры ўспаміны павінны ўтрымліваць праграмы, і працэсар павінен кантраляваць усе.

Відавочна, блок кіравання з'яўляецца складаным і больш аперацый, якія павінны кіраваць і больш цяжка аналізаваць з нашага боку, але веданне асноў, апісаныя, могуць вырашаць любыя з акна аўто на EDC17, відавочна, з пэўнымі прапорцыямі.

Пераўтварэнне ад кампутараў-гэта працэс змены некаторых параметраў "аўтаспорту", змешчаных у ўспаміны, і я ўзяў з даведкі ад працэсара, займаюць невялікую частку ўсей праграмы і ахоўныя апрацоўкі.

Спадзяюся, я не сапсаваў, я спрабаваў абагульніць усе гэта і зрабіць яго як мага больш простым, каб дапамагчы вам зразумець логіку працы эбу, так што менш сумневаў,з другога боку, на шчасце ці на жаль гэтыя блокі есць, і вы не можаце зрабіць нічога, калі не farcele сябровак і палепшыць нашу працу.

Дата Рэгістрацыі
    Aug 2015
    Болга
    Alfa147Land
    Паведамленні
    702
    Прасі і табе будзе дадзена!
    Я не праграміст сертыфіката, але я coddato даволі шмат на розных мовах праграмавання.
    Што трэба зрабіць?

Дата Рэгістрацыі
    Aug 2015
    Болга
    Alfa147Land
    Паведамленні
    702
    раблю рэзюмэ: мець XYZ раўнасільна мець кіроўцы/damos перакладчыка файла з кадоўкі толькі ў тым, што damos/драйвер інтэрпрэтуе ІДЭНТЫФІКАТАРЫ, l'"XYZ" interpreterebbe ўвесь склад файла.ecu

Дата Рэгістрацыі
    Кастрычнік 2012
    Болга
    ЗЯМЛЯ
    Паведамленні
    1,207
    Citazione Першапачаткова Напісаў tranky Visualizza Messaggio
    Прасі і табе будзе дадзена!
    Я не праграміст сертыфіката, але я coddato даволі шмат на розных мовах праграмавання.
    Што трэба зрабіць?
    ідэя і рэалізацыя ў мікра-і ў eprom nuve функцыі, не прадугледжаныя заводам-вытворцам паглядзець, напрыклад, multimappa,launch control з als,сістэма bang-bang,і гэтак далей, гэта вы можаце зрабіць у тэорыі, змяніўшы радка кода ў eprom, так што мікра ў чытанне сваей праграмы падпраграмы, рэалізуе гэтыя функцыі.

Дата Рэгістрацыі
    Кастрычнік 2012
    Болга
    ЗЯМЛЯ
    Паведамленні
    1,207
    ок, але, калі мы не "xyz" як мы можам расшыфраваць змест мікра-або eprom?
    мне здаецца я дзе-то чытаў, што выкарыстоўваецца мову ASCII...

Дата Рэгістрацыі
    Aug 2015
    Болга
    Alfa147Land
    Паведамленні
    702
    Вы ASCII-будзем паглядзець на самай справе ад кода на hexdump.
    Я павінен праверыць, ці які-небудзь файл EPROM і паглядзець склад.
    Проста ў мяне есць час, у нас есць выгляд.

Старонка 1 з 8 123 ... АпошняеUltima

Пазнакі для Гэтай Дыскусіі

Запіс

• Ты вы не можаце ствараць новыя тэмы
  • Ты вы не можаце адправіць адказы
  • Ты вы не можаце адпраўляць ўкладання
  • Ты вы не можаце рэдагаваць свае паведамленні
  •