Уваход

Прагляд Поўнай Версіі : Карту ўпырску Alfa 159 150cv EDC19C9

robertocoriglione
Усім прывітанне
Я пачатковец у свеце распрацовак ecu, і ўбачыў, што кірую асабіста клапаціцца аб маёй машыне, я хацеў пачаць, каб лепш пазнаць гэты свет.
Я паведаміў вельмі шмат, і я вывучаў трохі кіравання рухавіком ад эбу.
На дадзены момант я змяніў дзве карты педаль і абмежавальнікі крутоўнага моманту, павялічваецца ціск турбо і чытаць тое, rail. Я прыкладаю файл, так што вы можаце даць водгук. (з-за счаплення арыгінал я не даваў шмат крутоўнага моманту ў 2000 абаротаў у хвіліну, у адваротным выпадку я дрыжыць)
Тое, што я павінен кіраваць яшчэ зону ін'екцыі... быць значэнні каліброўкі я не закрануты, аднак, у выпадку, час ўпырску, што блок кіравання можа кіраваць максімум 80mm3 дызельнага паліва... 80mm3 адпавядае прыкладна 400, але на карце педалі, я пытаюся 425 пік... мой пытанне: што я павінен націсніце, каб падысці да 95mm3? Я павінен расцягнуць карту па часе або паменшыць карту педаль і павялічыць колькасць і час, каб атрымаць той жа вынік? Для таго, каб разлічыць новыя часы я іду ў прапорцыі ці ёсць нейкая формула больш дакладная?

Вялікі дзякуй за дапамогу.

todos
даруй Robertocoriglione, бачыш, што эбу 159 і edc16c39 і не edc19c9 яшчэ не робяць!!!!

robertocoriglione
даруй Robertocoriglione, бачыш, што эбу 159 і edc16c39 і не edc19c9 яшчэ не робяць!!!!

Ты правоў, даруй. Я зрабіў памылку друку. Мой блок кіравання-гэта EDC16C9.
Як я магу змяніць назву?

todos
Ты правоў, даруй. Я зрабіў памылку друку. Мой блок кіравання-гэта EDC16C9.

robertocoriglione

Прабач, Я няправільна прачытаў на праграмнае забеспячэнне... Пацвярджаю, EDC16C39.
Дзякуй за паведамленне

switing63
Усім прывітанне
Я пачатковец у свеце распрацовак ecu, і ўбачыў, што кірую асабіста клапаціцца аб маёй машыне, я хацеў пачаць, каб лепш пазнаць гэты свет.
Я паведаміў вельмі шмат, і я вывучаў трохі кіравання рухавіком ад эбу.
На дадзены момант я змяніў дзве карты педаль і абмежавальнікі крутоўнага моманту, павялічваецца ціск турбо і чытаць тое, rail. Я прыкладаю файл, так што вы можаце даць водгук. (з-за счаплення арыгінал я не даваў шмат крутоўнага моманту ў 2000 абаротаў у хвіліну, у адваротным выпадку я дрыжыць)
Тое, што я павінен кіраваць яшчэ зону ін'екцыі... быць значэнні каліброўкі я не закрануты, аднак, у выпадку, час ўпырску, што блок кіравання можа кіраваць максімум 80mm3 дызельнага паліва... 80mm3 адпавядае прыкладна 400, але на карце педалі, я пытаюся 425 пік... мой пытанне: што я павінен націсніце, каб падысці да 95mm3? Я павінен расцягнуць карту па часе або паменшыць карту педаль і павялічыць колькасць і час, каб атрымаць той жа вынік? Для таго, каб разлічыць новыя часы я іду ў прапорцыі ці ёсць нейкая формула больш дакладная?

Вялікі дзякуй за дапамогу.
Добры дзень, будучы пачаткоўцаў карыстальнікаў, не магу спампаваць і паглядзець, што карты вы выклалі, аднак я хацеў бы дадаць, з асабістых меркаванняў, так як 95mm3 дызельнага паліва на рухавік арыгінал, мне здаецца, празмерна. Думаю, што можна дабрацца да гэтых ****lli, але думаю, што гэта неабходна пакласці руку на большую частку механікі не толькі карту, так сказаць.
Першае разгляд
Арыгінальны рухавік развівае 320 Нм пры 2000 абаротаў у хвіліну, а затым, ужо падняўшыся трохі вышэй гэтага значэння ты кажаш
"(з-за счаплення арыгінал я не даваў шмат крутоўнага моманту ў 2000 абаротаў у хвіліну, у адваротным выпадку я дрыжыць)"

Таму, па мне, павінен пакласці мяжа, не больш за 330 у крывой крутоўнага моманту ва ўсім дыяпазоне абаротаў, абаротаў, у адваротным выпадку, вы паклалі занадта пад ціскам перадачы.

Другую думка
"... 80mm3 адпавядае прыкладна 400"
На самай справе гэта праўда, што карту пераўтварэнні крутоўнага моманту/дызельнага паліва jtd цябе ад каля 400 Нм для 80mm3, сапраўды, для дакладнасці да 4000 абаротаў (рэжым максімальнай магутнасці jtd, усталяваны на 159) 80 мм3 адпавядаюць 386,1 Нм, але гэтыя з'яўляюцца, скажам, "грубыя". На самай справе ў іншую тэму (што я не памятаю, які быў у адваротным выпадку я б паставіў спасылку) карыстачу мунро (што лічу вельмі шмат для яго экспертызы) сказаў, што існуе карта, якая выпраўляе гэта значэнне з-за ўнутранага трэння рухавіка, што зніжае каштоўнасць канчатковы крутоўны момант, які развівае рухавік. Так як я пачатковец у гэтай галіне я не ўпэўнены, якую карту, калі але, калі я адгадаў яе знайсці трэба зняць каля 55 гадзін, гэта значэнне падае да каля 330.

З вікіпедыі
Дата крутоўны момант Н·м, кутняя хуткасць у абаротах у хвіліну і магутнасць у ват, ён мае формулу:

Такім чынам, у разгляданым выпадку мы будзем мець 330*2*3,14*4000/60=138230 Ват або 138,23 Квт у памеры каля 188 КОНСКІХ сіл.
Затым, ужо з дапамогай ін'екцый 80mm3 дызельнага паліва можаце атрымаць прыстойную магутнасць гэтага рухавіка.
У доказ разваг, дадам, што, напрыклад, Альфа гаворыцца, на 147 Ducati corse магутнасцю 170л. з у 3750 абаротаў у хвіліну.
Абмежавальнік крутоўнага моманту пры 3750 абаротаў для гэтага рухавіка ўстаноўлена на карту да 375 Нм. Калі менавіта зняць 55 для трэння мы і 320 Нм крутоўнага моманту і ужываючы формулу 320*2*3,14*3750/60=125664 W роўная 125,664 Квт або 170 КОНСКІХ сіл. Так што я б сказаў, што мы дастаткова. (Каб перайсці з Квт у Л. с. проста памножыць на 1, 36)

З гэтага развагі, па мне бачна, што 80mm3 ўжо трохі мяжа для гэтага рухавіка, пакінуўшы запас для таго, каб забяспечыць справядлівае надзейнасць, асабліва для перадачы.

robertocoriglione
Прывітанне switing63, дзякуй за адказ.
Так, гэта праўда, што мой рухавік выдае 320 арыгінальны пік, хоць у карту педаль, арыгінальны максімальнае значэнне, якое рухавік дасягае 2000 абаротаў і адпаведнае значэнне складае 390 (і я павялічыла да 400 нм). Можа быць, што гэты ecu не ўлічвае страты і, такім чынам, па адносінах да значэння і фактычнае значэнне будзе адно, розніца, складнік 70?

Аднак, разважаючы аб значэнні, прыведзеныя ў табліцах, на 2000 абарачэннях у хвіліну і запыт 390 (брута або apper) адпавядае адной ін'екцыі каля 80mm3 і з дапамогай ціску, разлічвае час ўпырску. і тут, мне здаецца, правільна...

Цяпер, выкажам здагадку, папрасіць 420 (заўсёды уяўныя, напэўна), з табліцы iQ я бачу, што мне трэба 90mm3. Але ў мяне дзве праблемы: па-першае, што карту ціску ў рампы спыняецца ў 70mm3 і карта часу спыняецца ў 80mm3... павінен працягнуць, так? як?

robertocoriglione
Убачыўшы карту, што перадаў мне сябар, вы заўважылі, што былі павялічаныя дастаткова часу ўпырску, каб "падмануць" ecu, і ўпырснуць больш паліва, чым тое, што яна верыць, каб надаць...

Але я хацеў бы паспрабаваць зрабіць працу прыгожа чысты, так што нават інфармацыю бартавога кампутара верныя.

switing63
Прывітанне switing63, дзякуй за адказ.
Так, гэта праўда, што мой рухавік выдае 320 арыгінальны пік, хоць у карту педаль, арыгінальны максімальнае значэнне, якое рухавік дасягае 2000 абаротаў і адпаведнае значэнне складае 390 (і я павялічыла да 400 нм). Можа быць, што гэты ecu не ўлічвае страты і, такім чынам, па адносінах да значэння і фактычнае значэнне будзе адно, розніца, складнік 70?

Прывітанне, гэта праўда, што ўсё пачынаецца з карту педаль, але ёсць мноства крокаў. У любым выпадку, ЭБУ ўлічвае страты на самай справе выставіцца не на 320 Нм, але значна большае значэнне, таму што не ўлічвае.
Паглядзім, калі я магу растлумачыць лепш. У 2000 абаротаў і ў слупку 8192 (што адпавядае 100%) адкрыцця педалі газу ў цябе значэнне 3905, г. зн. 390,5 Нм крутоўнага моманту запыту . Адсюль ЭБУ ідзе, каб параўнаць гэта значэнне з картай "абмежавальнік крутоўнага моманту", што адпавядае 2000 абаротаў (не ведаю дакладнае значэнне, таму што, як я ўжо казаў, я не магу адкрыць файл, затым пакласці значэнне ў ecu, што я ніжэй, але так, каб высветліць дакладную колькасць не так важна, але тое, што мае значэнне-гэта агульнае паняцце) 3700, затым пара запыт ад педалі, рассечана гэты абмежавальнік на суму 370 Нм (што тое sottrratti на 50/55 Нм мы каля зыходнае значэнне ў 320 Нм) і затым вы ідзяце, каб убачыць табліцы пераўтварэнні крутоўнага моманту/дызельнае паліва, дзе перасякаецца значэнне 2000 абаротаў з 3700, і адсюль мы атрымліваем колькасць дызельнага паліва ў мм3 ўводзяць і ў гэтым выпадку шляхам інтэрпаляцыі значэнняў, якія на карце і 6870 за 3500 Нм і 8390 за 4000 я атрымліваю 3700 значэнне 7340 тое 73,40 мм3. Але гэта яшчэ не сапраўднае значэнне, што будзе ўведзены, таму што ёсць іншыя абмежавальнікі, адзін для колькасці, у залежнасці ад тэмпературы астуджальнай вадкасці і адзін, у залежнасці ад тэмпературы дызельнага паліва, а затым ECU параўноўвае гэта значэнне з гэтых іншых карт (і іншых яшчэ да ўстанаўлення колькасці фактычна ўводзілі). Так што, нават калі ў карту педаль, я пішу замест 3905 напрыклад 5500-гэта нічога не зменіць, таму што, як ECU параўноўвае значэнне з абмежавальнікам крутоўнага моманту заўсёды на 3700 рэжа, так што я павінен змяніць гэта, і ўсе наступныя на ўсіх картах вышэй. Для прыкладу мы бярэм для таго, каб добра значэнне 73,40mm3 (так што зробім выгляд, што карты не робяць далейшага скарачэння гэтага колькасці), як зыходнае значэнне ўпырску пры 2000 аб / мін і дапусцім, вы хочаце давесці да 80,00mm3 (каля 9% прыросту), таму я б зрабіў зваротны шлях, г. зн. гляджу колькі Нм адпавядае ў табліцы пераўтварэнні крутоўнага моманту/ дызельнага паліва, кошт 8000 да 2000 абаротаў у хвіліну і лічу, 3954, так што дзверы ад 3700 да 3960 абмежавальнік крутоўнага моманту (крыху вышэй, у адваротным выпадку я памер, колькасць) і ў карту педаль, мне проста перайсці ад 3905 да 3970, каб атрымаць ін'екцыю, калі, што я месца, як мэта.

switing63
Цяпер, выкажам здагадку, папрасіць 420 (заўсёды уяўныя, напэўна), з табліцы iQ я бачу, што мне трэба 90mm3. Але ў мяне дзве праблемы: па-першае, што карту ціску ў рампы спыняецца ў 70mm3 і карта часу спыняецца ў 80mm3... павінен працягнуць, так? як?
Калі вы хочаце зрабіць карту інфармацыі, вы, вы павінны маштабаваць карту часу, але мой асабісты савет, перш чым рабіць змены, так істотныя дэталі ў маленькіх кроках, відаць, што карты яны ўжо разлічаны для 80mm3, каб час, спрабуючы дагадзіць, чым гэта значэнне, што гэта не мала, калі ты думаеш, што цяпер да рэжыму максімальнай магутнасці впрысните прыкладна 64mm3, і потым, улічыце, што для спальвання дызельнага паліва патрэбен паветра, а тут трэба лічыцца з турбінай арыгінальныя, што ўжо не ведаю, калі гэта ўсё ў стане забяспечыць колькасць паветра для спальвання "добра" 80mm3 не кажучы ўжо пра 90 або больш.
Аднак я бачу, што ты скачаш з карты на педалі гэтага пераўтварэнні IQ, але па-мойму, у сярэдзіне ёсць абмежавальнік крутоўнага моманту, так што трэба гэта ўлічваць.

robertocoriglione
Дзякуй switing63,
Так, сапраўды абмежавальнікі, у мяне не казаць, таму што мелася на ўвазе, што вы паведамілі ў ідэальных умовах і ўсё роўна я іх ужо адэкватныя/квадрат у залежнасці ад новых значэнняў.
Дзякуй за парады. Ты каго-то, каб паветра таксама?
Проста ў мяне мала часу, каб прысвяціць эбу, я аднаўлю.