КПК

Прагляд Поўнай Версіі : дызасэмбляваць двайковы файл ecu

манро
хлопцы, я заўседы задаваўся пытаннем, у чым заключаецца гэтая аперацыя, то есць dissasemblare двайковы файл у ecu, каб дакладна зразумець, аперацый, прадугледжаных у праграме eprom ў operate праз мікра..
хто-небудзь ведае што-то? я разумею, што рэч досыць складаная і больш у межах дасяжнасці кампутарная/праграміст....есць і добрыя душы, pia, якія маглі б растлумачыць таксама спрашчае многае, у чым заключаецца?

манро
існуе некалькі праграмістаў сярод нас, якія знаемыя з мовай C/зборкі або мову ASCII??

tranky
Прасі і табе будзе дадзена!
Я не праграміст сертыфіката, але я coddato даволі шмат на розных мовах праграмавання.
Што трэба зрабіць?

tranky
Тое, каб растлумачыць, у выглядзе "пітной" склад двайковы файл, які не чытаецца, мы павінны крыху суперажываць у тое, што я хачу сказаць..
Мы робім рахунак, што я і цябе (мунро) мы telefonassimo, паміж мной і табой "тунэль камунікатыўны", у якім праходзяць мае галасавыя паведамленні і вашыя.. калі трэцяе адрозненне паміж 2 з нас можа слухаць спакойна змест "тунэль камунікатыўны".
[я]----[te]
[я]---[шле]---[цябе]
гэтыя 2 прыкладу, як сказана вышэй.
цяпер пачнем з [я], што адпраўляю паведамленне заліты за алгарытм definiamolo XYZ (столькі, каб заставацца ў тэме з сайта, і ecm), які пераўтворыць гук у што-то не зразумела, што падчас прыему мае 2 варыянты:
1) калі адпраўнік мае той жа код, XYZ расшыфраваць сігнал і робіць яго арыгінальным і "пітной"
2) калі адпраўнік або каго вы intrometta ў перадачы не будуць мець магчымасць праслухоўваць змесціва.
Мы кажам, што гэта справядліва ў асноўным для сувязі, але, скажам, што прынцып той жа, памяняйце месцамі з
[я] = праграмаванне арыгінальны блок кіравання
XYZ = пераўтварэнне файла, чытаны тэкст (на любой мове, выяўляецца ў папярэднія усе шрыфты і мовы павінны ўтрымліваць)
[вы] = перакладчыка, як winols ecm і інш
У цяперашні час я не магу сказаць з дакладнасцю, з якой кампілятар быў створаны гэты файл, але існуюць спосабы, каб дэкампіляваць, але гэта патрабуе часу і намаганняў, каб атрымаць вынік, нават таму, што файл, у, калі, і калі стане часткай люкс альфа/bosch які, несумненна, будзе мець зыходны інтэрпрэтатар.

Я спадзяюся, што дапамога і, перш за ўсе, ясна.. кручаная, вядома, але, спадзяюся, зразумела
Спытаеце мяне яшчэ, калі ў вас есць неабходнасць

tranky
раблю рэзюмэ: мець XYZ раўнасільна мець кіроўцы/damos перакладчыка файла з кадоўкі толькі ў тым, што damos/драйвер інтэрпрэтуе ІДЭНТЫФІКАТАРЫ, l'"XYZ" interpreterebbe ўвесь склад файла.ecu

манро
ок, але, калі мы не "xyz" як мы можам расшыфраваць змест мікра-або eprom?
мне здаецца я дзе-то чытаў, што выкарыстоўваецца мову ASCII...

манро
Прасі і табе будзе дадзена!
Я не праграміст сертыфіката, але я coddato даволі шмат на розных мовах праграмавання.
Што трэба зрабіць?
ідэя і рэалізацыя ў мікра-і ў eprom nuve функцыі, не прадугледжаныя заводам-вытворцам паглядзець, напрыклад, multimappa,launch control з als,сістэма bang-bang,і гэтак далей, гэта вы можаце зрабіць у тэорыі, змяніўшы радка кода ў eprom, так што мікра ў чытанне сваей праграмы падпраграмы, рэалізуе гэтыя функцыі.

tranky
Вы ASCII-будзем паглядзець на самай справе ад кода на hexdump.
Я павінен праверыць, ці які-небудзь файл EPROM і паглядзець склад.
Проста ў мяне есць час, у нас есць выгляд.

манро

манро
dimeticavo калі вам трэба нейкі файл micro можна ці снд?..

tranky
Глядзіце, у вас есць мая максімальная супрацоўніцтве, і калі вы хочаце ў нядзелю раніцай у спакоі postane адзін і пачала бачыць кампазіцыі і декомпозиции.
Але ўпэўнены, нічога пітной бачыў, што кожны знак у табліцы ascii, звязаная з функцыяй (як радок, што ў адзін сімвал) праграмай, якая генеруе гэтыя файлы ecu і з цяжкасцю што-то, можа быць, перакладае.
Ці, можа быць, менш складаная, як мы думаем..

манро
дзякуй, вельмі tranky але вы кажаце, што было б для мяне амаль немагчыма даведацца, як ASCII??
intato, хоць месца невялікае напамін, так што нават тыя, хто і менш дасведчаны мог зразумець, аб чым мы гаворым.

Канстытуцыя і логіку працы электронных блокаў кіравання (ECU)

Я хачу паспрабаваць вырашыць тэма вельмі тэарэтычная і непрактычна, што можа дапамагчы многім з нас зразумець логікі працы і стварэнне вы любіце/ненавідзіце электронных блокаў кіравання ECU, з якім штодня мы сутыкаемся ў дыягностыка і рамонт транспартных сродкаў і на іх перапраграмавання.
Мае веды ў галіне даволі простыя: я не эксперт, і я спадзяюся, што той, хто мае больш вопыту, можа тады папраўце мяне.
L' аргумент, калі ўнікаў б лічыць раз вельмі тэарэтычнай і абстрактнай, што fontamentalmente трэба і не трэба, калі трэба зрабіць толькі rimappature гаворкі змяняецца ў выпадку riprogrammazioni некаторых параметраў мікра-самыя eprom, таму я паспрабую быць як мага больш простым падводзячы вынік інфармацыі, якую я да канца зразумець толькі, як думае эбу.

Як складаецца з блока кіравання?
- Альбо яна есць ад гэтага рухавіка, што дапамога бясплатная, першыя з'явіліся толькі для ўпырску, да тых апошняга пакалення, электронныя блокі складаюцца ў асноўным з 5 частак фізічных :

-Харчаванне:
Ўключае ў сябе станоўчыя і адмоўныя ўваходныя ад крыніцы харчавання, што, у выпадку з аўто, гэта акумулятар. Эбу ўнутры прылады можа стабілізаваць напружанне ў гульні, стварэння дадатковых крыніцах харчавання як 5В датчыкаў, фільтрацыі і патэнцыял масы, ізалюючы яго ад знешніх перашкод (уключэнняў, якія нясуць радыечастот, электрамагнітных перашкод, etc..)

-Ўваходы ці ўваход (I):
Блок кіравання павінен мець ўваходы для прыему інфармацыі звонку, няхай гэта будзе "сувязі з" (напрыклад, лініі CAN) або сігналаў, якія паступаюць ад датчыкаў; **** llo фізічныя ўваходы павінны складацца з прылад, якія счытваюць сігналы, электрычныя і ператварыць іх у лічбавыя дадзеныя.

-Выхады або выхад (O):
Выхады служаць для пераўтварэння лічбавых каманд у сігналы магутнасці, каб працаваць прывады або адправіць інфармацыю.

-Мікрапрацэсар:
І "сэрца" аперацыйнай-усе гэта ў стане апрацоўкі якая паступае інфармацыі з уваходаў, доступу да памяці і праграмы работы і кіраваць выхадамі.

-Памяць або eprom:
Гэта месца, дзе viengono "забітыя" інфармацыю, знакамітыя карты і неабходныя інструкцыі для кіравання працэсарам.

Мікрапрацэсары "дурныя".
Мікрапрацэсар-гэта "па-дурному": не мае possibità разважаць, а толькі выконваць інструкцыі адзін раз; набор інструкцыя сэнс, што яны робяць, выканаць працу на працэсар, які называецца Праграмай, напрыклад:
- Азнаемцеся з інфармацыяй датчыка;
- Атрымаць доступ да памяці правільна;
- Параўнаць іх з параметрамі, якія захоўваюцца;
- Праверыць праўдападобнасць значэнне;
- Кіраванне магчымага выхаду каманды.
Гэта набор інструкцый, могуць быць рэальнай "міні-праграма" тое, што цікавіць нас.
Асаблівасцю мікрапрацэсара з'яўляецца хуткасць, з якой выконвае асобныя інструкцыі; хуткасць, якая можа дасягаць migliardo аперацый у секунду!

Як кіраваць інфармацыяй?
Працэсар -любы блок кіравання - будучы электронны кампанент можа толькі разважаць з электрычных сігналаў: такім чынам, існуе неабходнасць пераўтварыць іх у сігналы, адэкватныя.
Гаворка пераўтварэнні, якія ляжаць у аснове гэтай маей тэмы: інфармацыя, праходзяць шматлікія пераўтварэнні ў момант, калі дасягаюць эбу і цяпер, выходзіць, складанасць заключаецца ў іх усе.

Біт,Байт hex і ASCII
Усе гэта імены ўяўляюць "фарматы" і мовы, якія выкарыстоўваюцца цэнтральныя блокі (і ад PC) для апрацоўкі дадзеных, але давайце пачнем з падставы.
Біты:
Адзінае, што ведае, як зрабіць электронны кампанент з'яўляецца прызнанне напружанне (мультиметр), вось адсюль і ўзнікае неабходнасць ператварыць усе ў электрычныя сігналы, дзе нізкае напружанне амаль роўна нулю, будзе прызнана як "0", у той час як больш высокае напружанне (напрыклад 5В) будзе прызнана ў якасці "1", гэтыя два параметру біт, г. зн. літары, алфавіт, электронныя.
Раблю ўсе камбінацыі 1 і 0, мы можам стварыць алфавіт, а затым словы або інструкцый, напрыклад, 00000001 азначае "пачатак тэксту", трэба думаць, што працэсар не мае патрэбу ў колькасці слоў, як чалавек, але толькі выконваць інструкцыі.
8 біт consegutivi складаюць адзін Байт.
HEX КОД:
Для спрашчэння працы тых, хто плануе, і тых, хто кіруе гэты флот 1 і 0, яны стварылі яшчэ адну мову, які спрашчае ўсе гэта "мова hex" або "HEX", т. е. сістэма з падставай 16, з якім яны ператвараюць дадзеныя ў байт-код, карацей, як 00111111 вы можаце напісаць 1F (у перакладзе азначае "падзельнік", або N°31).
Здаецца, цяжка, але ў рэшце рэшт гэта проста іншы спосаб прадстаўлення тых жа звестак, у HEX код, таксама з'яўляюцца літары (A B C D E F). Як правіла, блокі кіравання і ПК гэты код (HEX) выкарыстоўваецца для прадстаўлення адрасоў памяці, г. зн. адрас дзе ўзяць ці дзе пісаць інфармацыю, гэтая неабходнасць узнікае з-за таго, што працэсар павінен ведаць, дзе шукаць тое, што яму трэба, у адваротным выпадку вы не можаце знайсці.
ASCII-КОД
ASCII-код-гэта дадатковы код, каб пераўтварыць Байты ў літары або фразы, якія выконваюцца для таго, каб зразумець што-тое, што мы, чалавечыя істоты, як для праграмавання, так і для ўзаемадзеяння (напрыклад, дыягназ (P0300 азначае, прапусціце уключэнняў).

Падводзячы вынік:
праграмы кіравання запісваюцца в ASCII-код, адрасы ў HEX код, і ўсе перакладаецца адной і той жа праграмы ў Байт (8 біт), то есць адзіны мову, які працэсар можа зразумець, з практычнай боку, калі мы выкарыстоўваем асцылограф і назіраем тое, што адбываецца на кантактах працэсара мы бачым электрычныя сігналы, падобныя на квадратных хваль, якія ўяўляюць сабой біты 1 і 0:

А калі з дапамогай праграм, спецыяльна (напрыклад, перапрызначэння, давайце што-то ў памяці мы выкарыстоўваем адрасы ў HEX

Калі мы робім або дыягностыкі мы выкарыстоўваем код ASCII, і ragionandoci вы разумееце, чаму так шмат моў біты inleggibili, HEX з'яўляюцца складанымі і выкарыстоўваюцца ў rimappature толькі ад "вочы" экспертаў, у той час як ASCII-код, для ўсіх інсайдэраў, скажам так, гэта трохі, як калі б мы прачытаць японскі, спачатку пераводзім на ангельскую і потым на рускую.

Атрымліваецца, вы мяняем блок кіравання з дапамогай адпаведных электрычных сігналаў (каманд), якія захоўваюцца ў памяці, апрацоўвае з іншымі электрычныя сігналы пры ўключэнні або менш выхадаў, усе на хуткасці ininmaginabile і без памылак, памылкі, калі яны есць, былі зробленыя з тых, хто зрабіў праграмы.
Блок кіравання для працы павінна мець правільныя харчавання, правільныя сігналы на ўваход і павінен камандаваць правільна, заўседы казалі аб тым, напружанняў, токаў і часу рэакцыі, у той час як унутры ўспаміны павінны ўтрымліваць праграмы, і працэсар павінен кантраляваць усе.

Відавочна, блок кіравання з'яўляецца складаным і больш аперацый, якія павінны кіраваць і больш цяжка аналізаваць з нашага боку, але веданне асноў, апісаныя, могуць вырашаць любыя з акна аўто на EDC17, відавочна, з пэўнымі прапорцыямі.

Пераўтварэнне ад кампутараў-гэта працэс змены некаторых параметраў "аўтаспорту", змешчаных у ўспаміны, і я ўзяў з даведкі ад працэсара, займаюць невялікую частку ўсей праграмы і ахоўныя апрацоўкі.

Спадзяюся, я не сапсаваў, я спрабаваў абагульніць усе гэта і зрабіць яго як мага больш простым, каб дапамагчы вам зразумець логіку працы эбу, так што менш сумневаў,з другога боку, на шчасце ці на жаль гэтыя блокі есць, і вы не можаце зрабіць нічога, калі не farcele сябровак і палепшыць нашу працу.

tranky
Я ў поўным, як у вас паказана.
Не мог быць больш ясна, чым так

tranky
Манро выгляд вашай падрыхтоўкі, я думаю, што вы пакладзеце менш, чым ты, інтэрпрэтаваць код у EPROM, што я буду рабіць карты, разважныя.

tranky
Навіны
Я зрабіў пошук на баку tool, каб праверыць, ці якія-небудзь disassemblatori (не декомпиляторы), і я бачыў, што есць.
Цяпер важнае-гэта ведаць і разумець, з якой архітэктуры (x86, arm ці што яшчэ) зроблены гэтыя файлы, і адказ мы ад працэсара ECU і тып памяці, які выкарыстоўваецца.
Не ведаю, ці магу я размяшчаць спасылкі толькі для прагляду, я бяру адказнасць за любыя заклікі ў адмін, але яго месца толькі, каб зразумець, як апісана ў надзеі, што не будзе вытлумачана як спам (я не раблю частка unit сайта).

tranky

манро
вельмі цікава tranky я, здаецца, зразумеў, што есць sw, якая можа дэкампіляваць файл прама з hex або. bin ў ASCII мне здаецца, што гэта называецца IDA pro або што-то падобнае...але я, акрамя таго, што ostato вышэй, больш не ведаю, аб кампіляцыі/інжынерны файла, у адваротным выпадку не я адзін tread tranky...
я спадзяюся даведацца, таму што, як справядліва вы сказалі, навучыўшыся рабіць гэта сапраўды электроніка ў кулак.

манро

перайсці на раздзел dissasembler me7.1 есць 3 відэа-ўрокі цікавыя, хоць і ўсе на англійскай мове, трохі цяжка прытрымлівацца для мяне..

tranky
Ціхі я бяру інфармацыю, неабходную для пошуку магчымага забеспячэння або дадзеныя правілы дэкадавання, каб зрабіць для ecu.
Вы загадзя, што ў выпадку, калі няма інструмента і ідуць факты сцэнарыяў спецыяльных, у 90% трэба перайсці на Linux (і я ведаю, як гэта боль для тых, хто не есць ен ніколі не ставіў рукі).
А нічога немагчымага, зручнасць ў выкарыстанні Linux заключаецца ў кампілятары, якім давяраць, каб выканаць скрыпт пераўтварэнні, з розныя зменныя і функцыі адладкі для магчымага ліквідацыі непаладак кода, створанага, каб, магчыма, палепшыць або выправіць яе.
Заўтра ў мяне больш часу, каб прысвяціць сябе, цяпер я павінен пайсці з ложачка і міль ад сваякоў (du palleeeee)...

tranky

перайсці на раздзел dissasembler me7.1 есць 3 відэа-ўрокі цікавыя, хоць і ўсе на англійскай мове, трохі цяжка прытрымлівацца для мяне..

Добра!
але гэта толькі для Bosch ME7.5

tranky
Я бачыў падручнік, і можа быць нават тыя, хто ў групе bosch.. ад відэа часткі ад літары i ў візуальны выбар, то я мяркую, але не ўпэўнены.
Staresa бачу лепш, што цяпер я павінен бегчы ад сваякоў (змей).
Добры вечар

Errecinque
Гэй, вы, два .....я гляджу з акна цяпер. Голад, ведаць, шмат.....але чаму я не даў прамой спасылцы мая мама і я вучыліся ў 20 гадоў ste рэчы, калі ў мяне было час і жаданне, а не рабіць універсітэце 3 ўзросту ў вячэрняй школе яго першым.

tranky
Прывітанне Errecinque, спалучае ў акно-холадна!
Не трэба назва для студыі гэтыя рэчы.
Я працую, калі мне было 16anni і я нават не дыплом.
Проста дакладнае ўяўленне і велізарнае жаданне і час вучыцца і выгляд падрыхтоўкі я гарантую, што вы будзеце гуру ў самыя кароткія тэрміны.
Пазней пачатку і месца зняволення, родаў з файла flash і паглядзім, што выйдзе
Пасля

tranky
Вось і я з абнаўленнямі..
Сення я выкапаў ў сеткі ў пошуках праграмнага забеспячэння для гэтай тэмы пачалася з манро, і я зрабіў каля дваццаці праграмных установак, якія, па большай частцы, былі выяўленыя як менш непатрэбных мэты.
У рэшце рэшт паміж рознымі tool лепшай і функцыянальнай, а таксама winhex, што часткова таму стараліся, але моцна здаецца, быў IDAPro, што я запампаваў і стрэліў.
Файл flash мае зрушэнне, пачынаючы ўзаемадзейнічаць у эбу і пакажу вам, нейкі выснову:
seg000:001D60C0 dd 8000800h, 0E8038403h, 0D007DC05h, 0B80BC409h, 0A00FAC0Dh
seg000:001D60C0 dd 0F4010000h, 0DC05E803h, 0C409D007h, 0AC0DB80Bh, 20h dup(0)
seg000:001D6164 dd 8000800h, 84035203h, 0DC05E803h, 0C409D007h, 0AC0DB80Bh
seg000:001D6164 dd 0E803F401h, 0D007DC05h, 0B80BC409h, 0A00FAC0Dh, 20h dup(0)
seg000:001D6208 dd 8000800h, 84035203h, 0DC05E803h, 0C409D007h, 0AC0DB80Bh
Гэта вельмі UNIX у якасці метадалогіі апрацоўкі памяці, то цяпер мы павінны выканаць некалькі тэстаў на іншыя ўспаміны.
Пішыце поўную рэзервовую копію не verginato і давайце паглядзім, калі экстраполяцией выходзіць, то, улічваючы сэнс.
Улічваючы мае невуцтва, я, каб спытаць, калі б вы мелі магчымасць размясціць рэзервовую копію цела або тое, апрацоўвае інфармацыю толькі з дапамогай ecu і робіць толькі перакладчыкам і "рука" функцыі ecu?
З цікаўнасці, што калі б гэта было магчымым, мы можам змяніць гэты нават УВЕСЬ экран прыборнай панэлі модуль налады (прабачце, сваіх мала!)
Чакаю вашых водгукаў і рэзервовага капіявання, каб пакласці пад прэс!

tranky
Праграмаванне flash-файла ў Alllesmbly, з файламі з іншых ўспамінаў можна зразумець магчымую ўзаемасувязь функцый і зменных, каб вызначыць функцыі, якія будуць выяўленыя ў якой-небудзь зменнай, але разам мы знаходзім, безумоўна,..
Ад хлопцаў пішыце што-то, любой маркі, пры ўмове, што яны ўсе ўспаміны

tranky
Alllesmbly = Assembly (памылка друку.. прабачце)
https://it.wikipedia.org/wiki/Assembly
У bordellone, але нічога немагчымага!

манро
мама мая, што казіно....вы разумееце што-небудзь? тое, што вам трэба, файл-мікрапрацэсар або ўсе рэзервовае капіраванне ecu, гэта значыць, змесціва eprom,e2p-і мікра -?

tranky
То "казіно" што вы бачыце гэта толькі функцыі, якія ен пасылае. Ў асноўнай памяці павінна быць: ідэнтыфікацыя гэтых кодаў.
Паколькі тут усе ў адпаведнасць, калі вы можаце, дашліце мне поўную рэзервовую копію любога эбу, было б лепш, так што:
Чытаю і ў памяці, і я бачу, ІДЭНТЫФІКАТАРЫ і іх ідэнтыфікацыя на асноўнай памяці
Я чытаю іншыя ўспаміны, і я бачу, якія нагадваюць якія функцыі ў параўнанні ўспаміны.

Мне распавядзе пытанне цела, як толькі ў вас есць 2 хвіліны? Я не разумею, калі есць памяць, калі больш складаныя функцыі, звязаныя з ecu, але я думаю, калі-небудзь яго памяць, як я думаю... але я магу і памыляцца.

манро
тады хлопец вам месца рэзервовага капіявання-поўнае edc16c39 альфа 159 mjet 150cv так працягнем для ecu, калі вы хочаце, я магу нават qualcosadi больш просты спосаб, каб пачаць, таму што я лічу, што edc16 вельмі складана зламаць...мы кажам, што гэтыя аперацыі, якія мы хочам паспрабаваць вялікія ў выпадку ecu даўно не есць damos або не разумее логікі працы...
для прыбораў ..Tranky я не магу сказаць вам, я клапачуся principalemte у eleborazioni і рамонт рухавікоў на гэтыя прадметы:body,abs,карціны і так далей я спадзяюся на майго партнера электрыкі...
я магу паспрабаваць папрасіць да яго ў панядзелак, таму я раблю сказаць, працы, але я думаю, што цыферблат функцыі ў абодвух рэжымах, што там апісана, ты...гэта значыць валодае як унутранай памяці, таксама атрымлівае інструкцыі, знешнія паглядзіце на тахометр або сігнал contakm...

tranky
Дзякуй за "хлопчык", але так мне менш, каб быць малады.
Давайце паспрабуем гэта, і калі я магу зразумець што-то мы пераходзім да у якім вы можаце загружаць EPROM, каб паспрабаваць яго.

tranky
Манро, я цябе паслаў ****, адказаць, як толькі што апісаў, можна.
Я прачытаўшы ўсе 3 файла і яны ўсе гэтага зрушэння. Цяпер мне прыйдзецца вызначыць функцыі ўсіх зрушэннем і для каталога іх, параўнаць іх і зразумець, спасылкі.
Дайце мне час і месца, вынікі па меры іх зраблю.
Я паспрабую вызначыць у C++ на Linux і паглядзець, калі я магу знайсці элементы ў яго зменных.
Хто-то працаваў з Meucci і ведае, калі яны вызначаны некаторыя аперацыі, як, ці не?

сиско
Tranky камплімент мне ваша мужнасць у вырашэнні гэтай праблемы ад смельчакоў ( ці вы ведаеце што-то з праграмавання, а затым-яшчэ раз віншую), я даўно я спрабаваў выкарыстоўваць некаторыя праграмы, тыпу ollydb або ws32dasm для якой-то exe, што я не серыйны і пасля першых падыходаў я думаў " вось я стану стары" таму я пакінуў яго страціць, нават я, як errecinque я, вынікаючы і я чытаў, што IDApro, здаецца, падыходзіць, за тое, што вы хочаце, каб паспрабаваць зрабіць, што сказаць, поспехі, і я спадзяюся, што вы преуспеваете у мэтах

tranky
Дзякуй сіска,
я не праграміст і таму, што праграмісты ў 99% няма ў наяўнасці, розуму, пасрэдных і раз'яднаныя.
Наадварот, я таварыская, дружалюбная і, перш за ўсе, ТРОМБ.. тыя, нават з 3d-бачаць (ghgh).
Жарты ў бок, дзякуй вам за падтрымку, што, здаецца, na фігня, але я цаню гэта больш, чым шмат ўсмешкі падробленыя.
Вы падкажыце, а я проста навіны, але вельмі у павольным тэмпе на гэтым тыдні з-за працы на аб'екце (у заказчыка) для размяшчэння ў сеткі.
Я запампаваў і паспрабаваў Meucci і таму verginamento файл e2p.. проста ў мяне есць час, я выкарыстоўваю яго ў debug, і я бачу, як зрушэнне апрацоўвае, па крайняй меры, пачатак для каталога іх відаць, што есць бясконцасць...
Я аднаўлю, як толькі пастаўлю рукі на копіі, сумесна манро

манро

tranky
Сярод многіх рэчаў, у гэты час я спрабую атрымаць рашэнне ў гэтай тэме.
Самыя апошнія навіны, якія я ў тым, што працэсар MPC56xx той жа (для Архітэктуры PPC) мабільных прылад.
Прыкладаю дакумент, які тлумачыць у вельмі складанай формы з практыкаванні, накіраваныя на выканання "hello world" у залежнасці ад яе flags (сцягі аперацый, якія працэсар можа выканаць у мову праграмавання, у якім выкарыстоўваецца, і кожны мова мае свае flags сумяшчальныя.. скажам...).
Такі працэсар-гэта працэсар, які ўведзены ў працу на bin-файлы, размешчаныя манро, варта вылучыць аперацыі ў розных галінах памяці, якія ў працэсе апрацоўкі ствараюць "функцыі".
Я спрабую экстрапаляваць гэтыя функцыі, так што вы можаце riprogrammarle але гэта "кровапраліцця", не маючы дакладных табліц зададзены, мама, bosch.
Barcollo але не выратаванне!
вось файл ўжо сказаў вышэй..

tranky
Мне ўдалося прагледзець аперацый працэсара для кожнага ІДЭНТЫФІКАТАРА файла (праверана на flash-файл і e2p), але аб'екты былі зашыфраваныя, як звычайна, і не вызначае, што выконвае гэтую функцыю.
(blasem..parolac..юркните****c)
Заўтра я адпраўлю вынік, і мы бачым, калі з больш розумы то вы зможаце зразумець лепш.

манро
брависсимо tranky....есць рэчы, якія, на жаль, не магу зрабіць з-за майго механічнае выманне скажам..
але, дзякуючы табе, магчыма, мы можам зразумець больш, чым кожны ecu>мікра>eprom...
вы вялікі..

tranky
Ціхі манро
Вы думаеце, рабіць тое, што трэба ў першую чаргу.
Мы спадзяемся, што паміж маімі ведамі і вашымі на ECU, мы зможам разблытаць ляжыць скрутак і там мы плануем у ECU, без тармазоў (не колаў, у адваротным выпадку мы crashtest).
Добры вечар

манро
на практыцы corregimi, калі я памыляюся tranky адзінае, чаго не хапае ў ўзламаць micro цяпер зыходны код??

tranky
Хоць, як гэта гэтыя блокі кіравання не ведаю, калі апрацоўваюць зашыфраваны код, а затым зыходны зашыфраваны) або толькі сабраны і ідзе, вызначана, што заўгодна..
У першым выпадку вяртаецца ў сілу гісторыі XYZ сказаў вышэй, а ў другім-гэта ўсяго толькі інтэрпрэтатар, каб вызначаць, выкарыстоўваць, каб пераўтварыць і зразумець..
Заўтра на працу, бачыў, што я з ей прыкладам паркоўцы без справы там гуляе вакол іншай крыху, і вы падкажыце.

манро
я чытала ў дакумент, які вы адправілі вы, што код праграмавання выкарыстоўваецца C
цяпер, аднак, мы не ведаем, калі бош і fiat прынялі гэта, я б сказаў, так, але хто лепш за вас можа гэта даведацца..

tranky
Каб высветліць гэта, мне трэба Linux, crosscompiler і ПК!
Як толькі я скончу notebook ўсталеўваю з dual-boot, і я павінен, калі декомпилирует ў C або заўтра ідзе VMware.. Паглядзім заўтра

tranky
Прывітанне,
вось навіны дня (мы ідзем у ****lli Пасыльнага, кожны дзень хроніка дня):

Тут есць месца, кароткае апісанне код апрацоўкі Зборкі ****llo працэсара.
пра намер інтэграваць новыя функцыі, я б сказаў, што мы не вельмі далекія ад гэтага, мы павінны ў гэты момант мець ecu аўтамабіля+тэст і зрабіць якія-небудзь scopiazzamenti кодаў, уласцівых функцый, вызначаных у ecu тэставання і паглядзець, калі яны інтэгруюцца. Гэта я не ведаю, калі гэта ўплывае на памер файла ад перазапісу, мы будзем ведаць толькі рабіць тэсты.
Вось тут дакумент на зборку (часткова, вядома, бачыў, што будзе nmila старонак у поўным аб'еме)

Калі хто-то атрымаў, каб прачытаць код, як апісана вышэй, і мае якія-небудзь парады, вітаюцца.
Памятаеце, што змяненне SistemaOperativo з ECU не што іншае, як рэалізацыя ўласнай сістэмы параўнальная з да смартфон android, карыстацкія дома, да якому мы ўсталеўваем напрыклад, cyanogenmod вышэй, тое ж функцыянальныя магчымасці, што-то ў дома (заўседы, калі працуе і не блакуе эбу, але нічога, што BDM, вы можаце вырашыць гэтую праблему з файл ORI)
У наступным абнаўленні (work in progress)

tranky
ах, я забыўся сказаць, што..
звярніце ўвагу, ад img код апрацоўкі дзеліцца на 2 тыпу працэсараў:
- 386, які быў бы x86-працэсары, стандартны 32-бітны
- 8086, які быў бы стары, працэсары (канец 80-х, пачатку 90-х)
Я б сказаў, што кампаненты Ecu яны розныя нават ад 2 тыпаў працэсараў..
Я мяркую, але я не праверыў дакументацыю да яго ў інтэрнэце componenstistiche ecu.
byebye

Errecinque
Сярод многіх рэчаў, у гэты час я спрабую атрымаць рашэнне ў гэтай тэме.
Самыя апошнія навіны, якія я ў тым, што працэсар MPC56xx той жа (для Архітэктуры PPC) мабільных прылад.
Прыкладаю дакумент, які тлумачыць у вельмі складанай формы з практыкаванні, накіраваныя на выканання "hello world" у залежнасці ад яе flags (сцягі аперацый, якія працэсар можа выканаць у мову праграмавання, у якім выкарыстоўваецца, і кожны мова мае свае flags сумяшчальныя.. скажам...).
Такі працэсар-гэта працэсар, які ўведзены ў працу на bin-файлы, размешчаныя манро, варта вылучыць аперацыі ў розных галінах памяці, якія ў працэсе апрацоўкі ствараюць "функцыі".
Я спрабую экстрапаляваць гэтыя функцыі, так што вы можаце riprogrammarle але гэта "кровапраліцця", не маючы дакладных табліц зададзены, мама, bosch.
Barcollo але не выратаванне!
вось файл ўжо сказаў вышэй..

Няма, выбачайце, маленькі OT, але teeee верхавой язды гэтыя рэчы (я бачыў колькі старонак doc дадатак я выратаваў яго і адкласці на пенсію) і вы aggrovigli на ВР, што асел, як я зразумеў? Ты маеш рацыю... ты занадта ТРОМБЫ....канец OT

tranky
Няма, выбачайце, маленькі OT, але teeee верхавой язды гэтыя рэчы (я бачыў колькі старонак doc дадатак я выратаваў яго і адкласці на пенсію) і вы aggrovigli на ВР, што асел, як я зразумеў? Ты маеш рацыю... ты занадта ТРОМБЫ....канец OT

AHAHAHAHHAHA
Люблю цябе сябар.

манро
тое tranky...мы амаль у мэты, мне здаецца...у jpg, якія вы адправілі(відаць вельмі дрэнна) я, здаецца, гл. функцыі ecu ў кодзе, цяпер па мне не хапае апошняга кроку, каб экстрапаляваць, што кучу літар, лічбаў, без ніякага сэнсу, што-то чытаецца...
на практыцы мы бачым, гэта
sub_FFA60:
FFA60 mov r4, word_8E40
FFA64 mov r9, word_BE80
FFA68 cmp r9, r4
FFA6A jmpr cc_ULE, loc_FFA7C
FFA6C mov r4, word_F87A
FFA70 mov r9, word_BE82
FFA74 cmp r4, r9
FFA76 jmpr cc_ULE, loc_FFA7C
FFA78 movb byte_8DAC, ZEROS
FFA7C
FFA7C loc_FFA7C:
FFA7C
FFA7C extp #0E1h, #1
FFA80 mov r4, 0CFF2h
FFA84 jnb r4.2, loc_FFA9A
FFA88 jnb word_FD48.9, loc_FFA94
FFA8C extp #0E1h, #1
FFA90 mov 0CFF2h, ZEROS
FFA94
FFA94 loc_FFA94:
FFA94 movb rl4, byte_8AF3
FFA98 ритс
FFA9A ; ---------------------------------------------------------------------------
FFA9A
FFA9A loc_FFA9A:
FFA9A extp #0E1h, #1
FFA9E mov r4, 0CFF0h
FFAA2 mov r9, word_BE7E
FFAA6 cmp r9, r4
FFAA8 jmpr cc_ULE, loc_FFABE
FFAAA movb byte_8DAC, CC2IC
FFAAE addb rl4, #1
FFAB0 extp #0E1h, #1
FFAB4 movb 0CFF0h, rl4
FFAB8 movb rl4, byte_8AF3
FFABC ритс
FFABE ; ---------------------------------------------------------------------------
FFABE
FFABE loc_FFABE:
FFABE jb word_FD48.9, loc_FFACE
FFAC2 extp #0E1h, #2
FFAC6 mov 0CFF0h, ZEROS
FFACA mov 0CFF2h, ONES
FFACE
FFACE loc_FFACE:
FFACE movb rl4, byte_8AF3
FFAD2 ритс
FFAD2 ; End of function sub_FFA60

але каб зразумець усе гэта і рэалізаваць новыя функцыі, мы павінны бачыць гэта

function_8FFA60()
{
// Анты-Лаг
if (vehicleSpeed < ThresholdSpeed && engineRpm > ThresholdRpm)
{
closingTime = 0; // Перапынення запальвання
}

// No-Lift-Shift
if (! noLiftShift_active)
{
// NoLiftShift is inactive
if (cond_clutchPressed)
{
noLiftShift_active = TRUE;
}
}
else
{
// NoLiftShift is active
if (counter_NoLiftShift < ThresholdCounter)
{
closingTime = 0; // Перапынення запальвання
counter_NoLiftShift++;
}
else
{
if (! cond_clutchPressed)
{
counter_NoLiftShift = 0;
noLiftShift_active = FALSE;
}
}
}
}

function_antilag_noliftshift()
{
// Анты-Лаг
if (B_kuppl && vfil_w < SpeedThreshold && nmot_w > LaunchRPM)
{
tsrldyn = 0; // Перапынення запальвання
return;
}

// No-Lift-Shift
if (B_kuppl)
{
if (! B_brems && nmot_w > RPMThreshold && wped > AccPedalThreshold)
{
// NoLiftShift is active
if (counter_NoLiftShift < IgnitionCutDuration)
{
tsrldyn = 0; // Перапынення запальвання
counter_NoLiftShift++;
}
}
else
{
// Other conditions not true, don't allow ignition interruption
// until clutch is released and pressed again
counter_NoLiftShift = 0xFFFF;
}
}
else
{
// Clutch released -> re-arm NLS
counter_NoLiftShift = 0;
}
}

тут, сябар мой, заходзьце зноў у гульню, вы на як зрабіць...
P. S: erre маеце рацыю венік менш, калі вы разумееце, гэтыя рэчы, bp і cazzatine розных яны паляць цыгарэты.

tranky
Дзе вы экстрапаляваць гэты вывад?
Аб адмаўляцца пагаварыце з маей жонкай, я не маю права голасу.. жанчына "палку" каманды!

манро
ад nefmoto...

tranky
такім чынам, tunerpro.. цяпер мы пачынаем разумець, у якім кірунку ехаць, нават калі я не разумею, як яна працуе з файламі xdf..
я вучуся я вучуся я вучуся...
праца ў progresex !

манро

манро
azzarola...demeticavo..файлы xdf з'яўляюцца кіроўца, як тыя, ecm, але створаныя ў tunerpro ж на практыцы я думаю, што на Sw есць функцыя разборкі непасрэдна з файла ў hex з дапамогай якіх вы можаце стварыць вашыя драйверы або xdf у функцыі аднаго і таго ж файла.пасля гэтага ў tunerpro вы загрузіце файл ori eprom змяніць, і неўзабаве файл налады xdf зрабіў з файла крычы ж пасля загрузкі ўсе два ў выпадальным меню sw з'яўляюцца ўсе карты, створаныя ў xdf
гэта, што легка казаць, але вельмі цяжка зрабіць, я спрабаваў так як tunerpro sw, з адкрытым зыходным кодам, але я здаўся, таму што, па мне, гэта яшчэ адна рэч, ад праграмістаў, якія ведаюць шаснаццатковы код, і яны ведаюць, фарсі вылічэнні ў шаснаццатковай.
атрымаеце гэтыя файлы не цяжка што-то вакол існуе толькі тое, што будучы створанымі з невядомых карыстальнікаў, іх давер таму, трохі лепшага.

tranky
azzarola...demeticavo..файлы xdf з'яўляюцца кіроўца, як тыя, ecm, але створаныя ў tunerpro ж на практыцы я думаю, што на Sw есць функцыя разборкі непасрэдна з файла ў hex з дапамогай якіх вы можаце стварыць вашыя драйверы або xdf у функцыі аднаго і таго ж файла.пасля гэтага ў tunerpro вы загрузіце файл ori eprom змяніць, і неўзабаве файл налады xdf зрабіў з файла крычы ж пасля загрузкі ўсе два ў выпадальным меню sw з'яўляюцца ўсе карты, створаныя ў xdf
гэта, што легка казаць, але вельмі цяжка зрабіць, я спрабаваў так як tunerpro sw, з адкрытым зыходным кодам, але я здаўся, таму што, па мне, гэта яшчэ адна рэч, ад праграмістаў, якія ведаюць шаснаццатковы код, і яны ведаюць, фарсі вылічэнні ў шаснаццатковай.
атрымаеце гэтыя файлы не цяжка што-то вакол існуе толькі тое, што будучы створанымі з невядомых карыстальнікаў, іх давер таму, трохі лепшага.
Ну вы заўседы можаце параўнаць з ecm або winols, калі ідэнтыфікатары супадаюць, груба-і 2d-праверыць бп premappa.
Я спрабую, але я не знаходжу касія.. sti дзяцей sultana маюць braccine суда і на сайце не маюць нічога, на 156 на гэтай копіі апублікавана ад вас..

tranky

сення я папрасіў праграміста маей кампаніі, убачыць, секунду то файл, і я атрымаў абразаецца ілюстрацый пра код, што, калі казаў, што не быў здольны, і рабіў больш прыгожы малюнак..
Бесперапыннага вывучэння з маей прыгожай III медыя-у жывот, у твар, хто памірае за кнігу, каб стаць celebroleso

вы падкажыце, а я толькі што навіны, якія я тэстуюць яшчэ 4 інструмент для пераўтварэння на mpc56xx ў чаканні, што што-то не бачу...

манро
вы геній...

tranky
абнаўлення.
Я перайшоў на linux, каб зрабіць працэс пераўтварэння і пабудовы, але.. усе зменныя не вызначаны і не бачныя.. так што на дадзены момант адпраўляюцца biastime.
Гэты файл быў часткова забараняецца дэкампіляваць, дызасэмбляваць, але без таго, што знакаміты фактар XYZ не ўбачым na sega..
Чакаем навіны, што ў выпадку, калі прынада апублікавана ne спраўны модуль для зваротнага праектавання.
Да гэтага часу так: Bosch 1 - tuner 0 (праклятыя!)

манро
хлопцы, прывітанне, я зноў тут...прашу прабачэння ва ўсіх за маё доўгі адсутнасць на форуме, але ў апошні час я маю некалькі праблем са здароўем, якія не дазваляюць мне сачыць за ўсім, як я хацеў бы...
у любым выпадку праект хати таа аўто прагрэс, хоць і павольны крок...
я хацеў зрабіць вас удзельнікамі апошніх падзей у вывучэнне матэрыі і прыводжу тут, таму што быў зацікаўлены ў тэме важную старонку, якую я лавіў у сеткі, да якой я дадаў і/або выключаны некаторыя часткі.
аўтар дадзенай ілюстрацыі вы ўжо мяне прабачце за "падабацца".
Таму ў гэтым пасце я хачу падзяліцца сваімі вопытам і вывучэння электронікі аўтамабіля аб all"hacheraggio" аўто".
Папярэджанні: я знайшоў, што інфармацыя, як правіла, даступныя на гэтую тэму ў інтэрнэце даволі мала, і не вельмі зразумела. У той час як я спрабую зрабіць усё, што ад мяне залежыць, праверка, памылкі могуць быць.
Не саромейцеся дадаць свае каментары і/або вашыя крытычныя заўвагі.
Гэта будзе доўгатэрміновы праект, таму гэтая старонка будзе палепшана на працягу доўгага часу*****і вы добра ведаеце аўтамабілі з'яўляюцца складанымі,заўсёды складаныя.
Электроніка ў аўто-гэта сапраўды складаны, і аўтамабілі, актуальныя аўто-у продажы ёсць дзесяткі блок кіравання для прылады кіравання, датчыкі,і г. д...
Гэта памяшканне з'яўляецца абавязковым, за тое, што я спрабую зрабіць, і паведамляць нагадванні розных кампанентаў і дэталяў сістэм, зацікаўленых у гэтым вывучэнні.
ECU: Блок кіравання Elecronic,усе мы ведаем, што яны але coniscenza о, гэта вельмі павярхоўна, таму што мы будзе проста зразумець, толькі мінімальная частка з гэтых складаных адзінак.
трэба ведаць для тых, хто не ведае, што гэтыя ecu(або, па меншай меры, на пэўны перыяд у далейшым,і мы ўбачым пазней)"кажуць" на мясцовых сетках, транспартных сродкаў, якія падобныя на адзін агульны кампутар у лініі ЛАКАЛЬНАЙ сеткі, але на аснове розных пратаколаў.
ECU, Engine Control Unit, былі першымі, каб быць падлучаны да сеткі аўтамабіляў, у бліжэйшы час рушаць услед і іншыя блокі кіравання (радавой электронны блок кіравання).
гэта для таго, каб паменшыць колькасць правадоў сігналу сярод многіх электрычных кампанентаў сучаснага аўтамабіля, былі ўведзеныя лічбавыя камунікацыйныя пратаколы і інтэрфейсы лічбавыя электронныя праз кожны электрычны прыбор, і звязаных паміж сабой, як менавіта, кампутара ў адпаведнасці з камунікацыйнай інфраструктуры.
Блок кіравання, найбольш важным з'яўляецца блок кіравання рухавіком.
як БОШ (Прыклад: EDC16), MAGNETI MARELLI (прыклад: 95160), SAGEM (прыклад: 95080), SIEMENS (прыклад: TMS374)і г. д....

Стандарт сувязі:жудасная галаўны боль
Ёсць шмат правілаў, якія вызначаюць пратаколы, напрамкі,самодіагностікі і міжпавярховыя deelle электронікі ў аўто.
Вось няпоўны пералік і, верагодна, можа быць, няправільна
SAE і ISO карціны стандартных і распаўсюджаных дакументаў, але ёсць шмат іншых
SAE Society of Automotive Engineers.
SAE вызначае стандарты сувязі, які выкарыстоўваецца ў транспартных сродках, On і Off-Road і на сушы. У гэтай схеме 3 класаў прылад сувязі, тлумачацца:

Клас A: да 10Kbit / сек, універсальны, асінхронны, выкарыстоўваецца для не-рэальнага часу(майце на ўвазе, гэтая фраза, таму што мой праект нарадзіўся тут,але я растлумачу пазней), інтэлектуальных датчыкаў, памяншэнне кабеляў на борце аўтамабіля, як кажуць.
Клас B: у дыяпазоне 10Kbit / сек да тых часоў, 125Kbit / sec, які выкарыстоўваецца для перадачы дадзеных і кантролю интермодуляционных не ў рэальным часе. SAE J1850 пратакол КЛАСА B, у цяперашні час выкарыстоўваецца для падлучэння нізкай цане паміж вузламі, як абсталяванне і дыягнастычныя прыборы.
КЛАС C: крытычная, высокая хуткасць, сувязь у рэальным часе паміж прыладамі. Для таго, каб гэтыя патрэбы, CAN, высокая хуткасць выкарыстоўваецца ў цяперашні час (да 1 Мбіт / сек), але ёсць і больш хуткія варыянты, напрыклад, Flexray (да 10Mbit / sec, у першую чаргу рэалізавана ў BMW X6 ў 2008 годзе, напрыклад ).

SAE J1850 апісвае два розных пратаколаў: Пратакол VPW адзін кабель на нізкай хуткасці (Variable Pulse Width) працуе на 10.4 Кбіт / сек і больш хуткі пратакол двухпроводной дыферэнцыяльнай PWM (Pulse Width Modulation) працуе на 41.6 Kb / sec. Гэта не можа не сумяшчальны з CAN.
VPW класічна выкарыстоўваецца General Motors (GM) транспартных сродкаў.
ШІМ класічна выкарыстоўваецца для а / м Форд.

ISO_9141-2 не з'яўляецца пратаколам сігналізацыі, але дыягнастычны інтэрфейс для праверкі функцыянальнасці кампанентаў транспартнага сродку. Гэта паслядоўны інтэрфейс, які працуе з 9.6 Кбіт / сек. Часцей за ўсё, даступная ў раз'ем OBD-2.

ISO_11992 гэта CAN-шына выкарыстоўваецца ў грузавых аўтамабіляў для абмену дадзенымі паміж трактарам і прычэпам.

SAE_J1939-гэта набор спецыфікацый, на аснове інфраструктуры CAN ніжэй, працуе з ідэнтыфікатарамі ВОЛАВА 29 і, як правіла, з бітрэйтам 250kbit / sec. Гэта, як правіла, выкарыстоўваецца для грузавых аўтамабіляў і прамысловых транспартных сродкаў. Гэта абавязковая ўмова для ФМС (гл. далей), сістэмы, каб працаваць. ui . Іншыя звесткі J1939 можна знайсці на вікіпедыі,акрамя таго, па словах вікі SAE_J1939 замяняе SAE_J1708 і SAE_J1587.

Вось спіс з шыны дадзеных Аўтамабіляў.

Сеткі а / м
На самай справе ёсць шмат сеткі аўтамабіля, магчыма на аснове розных стандартаў, розных ступеняў важнасці, розныя пратаколы, і розныя хуткасці перадачы дадзеных. У цяперашні час гэтыя сеткі сыходзяцца да стандарту CAN, але ёсць шмат іншых. Паколькі C з'яўляецца ў цяперашні час стандартам дэ-факта для сетак транспартных сродкаў, часам таксама вызначаны як VDB (шыны дадзеных транспартнага сродку).
Нягледзячы на сваю папулярнасць, CAN bus-не адзіная сетка, ўнутры любога сучаснага транспартнага сродку, і толькі ў адным аўтамабілі, як правіла, ёсць некалькі сетак (некалькі сетак і не-CAN сеткі).

CAN Controller Area Network. Першапачаткова ён быў распрацаваны кампаніяй Bosch, пачынаючы з 1983 года. CAN выкарыстоўваецца ў многіх асяроддзях аўтаматызацыі і не толькі ў аўтамабільнай прамысловасці.

У шыне CAN ўсе прылады сувязі, падлучаныя да тых жа двух правадах, з маркіроўкай CAN-high і CAN-Low. Усе прылады павінны выкарыстоўваць шыны з той жа хуткасцю. На кожным канцы, два правады злучаны з рэзістарам на 120 ом на законцовках.
Вам не трэба мець сігнал агульнай зямлі паміж прыладамі сувязі. максімальная даўжыня шыны залежыць ад хуткасці працы, і да 1 / s складае каля 40metri. хуткасць шыны бартавы сеткі, як правіла, ніжэй 500kBit / sec.(і як, калі ў адну секунду мы можам пісаць ці чытаць палова карты ад мб, каб зразумець,і гэта вельмі цікава для тое, што вы хочаце атрымаць)рэалізацыя транспартнага сродку высакахуткасная шына часта прымае падвойныя шнуры.
У нармальнай сітуацыі, два правады нясуць сігнал у два ****таа, выдатна спекуляваць, і, калі адзін высокі іншы нізкі.

Розныя значэнні лагічных сігналаў могуць быць прачытаныя, і тут кожны сігнал мае працягласць каля 1.Пераклад поўны пакет можа бачны. Агульны час перадачы пакетаў складае каля 200 мс (320-120).

манро
гэта толькі частка, пазней выкладу ў іншай тэме..

Errecinque
Сардэчна запрашаем Манро спадзяюся, нічога занадта сур'ёзнага, мы задумваліся, што ты была з іншым карыстальнікам. Лепш так

манро
Прывітанне р дзякуй за ўсё, на жаль, паўтараю, праблемы, якія я, не дазваляе мне сачыць за ўсім, як я хацеў бы, але я спадзяюся, што змагу аднавіць у бліжэйшы час...

манро
я прыводжу іншыя інфармацыя аб лініі can, так як у асноўным мая ідэя заключаецца ў тым, што змагу перапраграмаваць ecu розныя, не выкарыстоўваючы класічны порт obd, але, выкарыстоўваючы пк з дапамогай перапраграмавання належную адпавядае для таго, каб прытрымлівацца ў рэальным часе і праца ecu,так што мікра,ram і flash,і, адпаведна, рэалізаваць кліпы кодаў для каліброўкі саміх, на жаль, як вы ўбачыце пасля, што гэта выканальна, але асабліва цяжка, таму што менавіта кожны кадр дадзеных canbus мае код апазнання гвалтаўніка і адзін з прыярытэтаў, якія праз розныя вузлы can прыходзіць толькі раз судзімы.

Пратакол CAN
У цяперашні час існуюць дзве асноўныя версіі пратаколу CAN
стандарт: 2.0 з 11 біт ідэнтыфікатараў
стандарт ШЫНЫ пашыраны: 2.0 B з 29bits ідэнтыфікатары
CAN вызначаны ў ISO_11519 і ISO_11898.

ISO 11898-2 вызначае высокая хуткасць CAN, да 1Mbit / sec

ISO 11898-2 высокай хуткасці

Стандарт ISO 11898-2****llo фізічнага больш выкарыстоўваецца для сетак CAN. Ён апісвае прылада доступу да шыны (рэалізуецца як CAN трансівер, высокая хуткасць) функцыі, так як некаторыя асаблівасці інтэрфейсу медыя-працаўніка.
У гэтым стандарце хуткасць перадачы дадзеных вызначаны да 1 Mbit / s з тэарэтычна магчымым даўжыня шыны 40 м да 1 Mbit / s. Стандарт высокая хуткасць спецыфікацыя шыны дыферэнцыяльнай двухпроводной, для якіх лік вузлоў абмежавана busload электраэнергіі. Імпеданс лініі характарыстыка 120 Ом, напружанне агульны рэжым вагаецца ад -2 V на CAN_L +7 CAN_H V. Намінальнага току канкрэтнай затрымкі распаўсюджвання шыне два драты паказана да 5 нс / м. Усе гэтыя лічбы сапраўдныя толькі для / хуткасць перадачы 1 Мбіт с і даўжыня сеткі да 40 м.
Каб атрымаць сумяшчальнасць фізічнага усе вузлы ў сеткі павінны выкарыстоўваць адзін і той жа або аналагічны біт сінхранізацыі. Для аўтамабільнай прамысловасці SAE апублікаваў спецыфікацыі SAE J2284. Для прыкладанняў, не-аўтамабільнай прамысловасці і многае іншае, праекціроўшчык сістэмы можа выкарыстоўваць рэкамендацыі Цру 102. Гэтая спецыфікацыя вызначае біт-тэрміны па стаўках 10 kbit / s да 1 Mbit / s. Ён таксама дае рэкамендацыі для аўтобусных ліній і для раздымаў і прызначэнне кантактаў.

ISO 11.898-3 (aka ISO 11.519-2) вызначае ад збояў (і, хуткасць менш) могуць, да тых часоў, 125Kbit / сек

ISO 11.898-3 fault-tolerant

Альтэрнатыўная форма ўзаемадзеяння шыны і ўладкавання аўтобусных маршрутаў, указаны ў стандарце ISO 11.898-3 (fault-tolerant CAN). Гэты стандарт выкарыстоўваецца ў асноўным для электронікі вашага цела, у аўтамабільнай прамысловасці. Улічваючы, што для дадзенай спецыфічнай выказаў здагадку, ланцуг кароткая, праблема адлюстравання сігналу не так важная, як для ліній шыны доўгія. Гэта робіць выкарыстанне лініі аўтобус басейн можна.
Гэта азначае, драйвера, нізкага шыны могуць быць выкарыстаны для сетак з вельмі нізкім энергаспажываннем і тапалогія шыны не абмяжоўваецца лінейнай структуры. Вы можаце перадаваць дадзеныя асіметрычна на адной аўтобуснай лініі, у выпадку электрычнага адмовы адной з ліній шыны.
ISO 11.898-3 вызначае хуткасць перадачы дадзеных да 125 кбіт / с максімальная даўжыня шыны ў залежнасці ад хуткасці перадачы дадзеных, які выкарыстоўваецца і прыліў. Пазначаны да 32 вузлоў на сеткі. Напружанне агульны рэжым: ад -2 V і +7 V. блок харчавання вызначаны ў 5 Ст.
Чып трансівера, якія падтрымліваюць гэты стандарт, яны даступныя ад розных кампаній. Прыёмаперадатчыкі fault-tolerant падтрымліваюць апрацоўкай памылак, уключаючы выяўленне памылак шыны і аўтаматычнае пераключэнне перадачы сігналу асіметрычны.

****lli напружання ISO 11898-2 (CAN, высокая хуткасць)

Сігнал быў рецессивный быў дамінуючым
min намінальны max min намінальны max
CAN-high 2.0 2.5 3.0 2,75 3.5 4.5 Вольт
CAN-Low 2.0 2.5 3.0 0.5 1.5 2.25 Вольт

Звярніце ўвагу, што для дзяржавы рецессивный, намінальнае напружанне на два драты, тое ж самае. Пры гэтым памяншаецца магутнасць, спажываная вузламі праз рэзістары тэрмінацыю. Гэтыя рэзістары з'яўляюцца 120ohm і знаходзяцца на кожным канцы провада. Некаторыя людзі гулялі з дапамогай рэзістараў спыненне цэнтральных (г. зн., увод іх у адным месцы на аўтобусе). Гэта не рэкамендуецца, паколькі такая канфігурацыя не дазволіць прадухіліць праблемы адлюстравання.

ISO 11519 ****lli напружання (CAN на нізкай хуткасці)

Сігнал быў рецессивный быў дамінуючым
min намінальны max min намінальны max
CAN-высокая 1.6 1.75 1.9 3.85 4.0 5.0 Вольт
CAN-Low 3.1 3.25 3.4 0 1.0 1.15 Вольт

ISO 11519 не патрабуе рэзістары тэрмінацыю. Яны не патрэбныя, таму што стаўкі трохі абмежаваны (максімум 125 kb / s) робіць аўтобус неадчувальны да разважанні. У ****llo напружання на шыне CAN-гэта рецессивный, калі аўтобус прастойвае.

даўжыні шыны
Максімальная даўжыня шыны сеткі CAN, залежыць ад хуткасці патоку выкарыстоўваецца. Неабходна, што фронт хвалі сігналу біт ёсць час, каб падарожнічаць у вузел, аддалены і наадварот, спачатку ідзе чэмпіянат біт. Гэта азначае, што калі даўжыня шыны блізка да максімуму для бітрэйт выкарыстоўваецца, вы павінны
выбраць пункту адбору пробаў з максімальнай дбайнасцю - іншага боку, вы заўсёды павінны зрабіць гэта!
Ніжэй прыведзена табліца розных даўжынь маршрутаў і максімальныя хуткасці перадачы, адпаведныя.

даўжыня шыны (м) Максімальная хуткасць (біт / с)
40 1 Mbit / s
100 500 kbit / s
200 250 KPAT / s
500 125 kbit / s
6 м 10 кбіт / з

кабелі
У адпаведнасці са стандартам ІСО 11898, імпеданс кабеля павінен быць 120 + - 12 ом. Вы павінны быць кручаная пара, экранаваныя або не экранаваныя. Вядуцца работы на standard single-wire-SAE J2411.

манро
CAN frames
Вось некаторыя звесткі аб кадр дадзеных CAN

Стандарт і рамкі, пашыраныя паказаны, і рознай даўжыні поля адрасы можа быць відаць.

CAN надзейнасці
CAN сувязі ў шыны, як правіла, вельмі надзейныя, даволі неадчувальная да знешніх перашкод (ад знешніх перашкод ўплываюць як абодва правады, розніца паміж высілкамі застаецца нязменным), і на адной паломкі эбу. Прылады часта могуць працаваць нават у выпадку, калі аўтобус сур'ёзна звязаць дрэнна (кабель замкнёныя на зямлю або Vcc). Не трэба агульнай глебы павялічвае трываласць. Гэта надзейнасць сярод уласцівасцяў, што зрабіла яе фактычным стандартам у складаных умовах, з шырокім дыяпазонам тэмператур, і вельмі розных экалагічных сітуацый.

Выяўленне CAN
Так як ёсць шмат нітак, гэта не лёгка знайсці адпаведныя.
сігналы 0.CAN, як правіла, не прысутнічаюць, калі ключ не уключаны для харчавання прыборнай панэлі. (Як правіла, не патрабуецца, што рухавік працуе).
драты 1.can, як правіла, былі моцна закручаны.
2.Checking сігнал CAN прысутнасці без выкарыстання асцылографа: просты тэст, каб убачыць, калі шына працуе належным чынам вы выкарыстоўваць мультиметр і вымераць напружанне паміж двума правадамі. У сітуацыях, "ідэальны", калі аўтобус і працуе пакажа 2,5 V або 0,5 V стабільна (пры адсутнасці змены сігналу), або хуткае чаргаванне паміж 0,5 і 2, 5 Ст. Калі не працуе, будзе 0В, як адзін з кантролер CAN-сеткі пацягнуўшы шыны нізкага (вядомы як Bus Off).
3. Працуючы з асцылограф на два канала, і з дапамогай функцыі аднімання двух сігналаў CAN-H і CAN-L, вы павінны атрымаць пастаяннае (таму што два сігналу маюць процілеглыя фазы). Асцылограф таксама можа дапамагчы вам вызначыць хуткасць сігналаў CAN-шыны. (Дадаць дэталі тут).
4. Індыкатар прысутнасці можа ўскосна можа быць тэст для спынення неабходная. Правільнае завяршэнне шыны CAN могуць быць лёгка правераныя з дапамогай мультиметра: калі аўтобус не выкарыстоўваецца, рэзістар 60ohm павінна быць вымераць паміж двума кабелямі (два тэрмінатара 120 ом у паралель да баках адправіць агульны супраціў 120 / 2 = 60 ом).
5. Як зручны інструмент для выяўлення можаце праверыць Вюрт CANfinder прылады .
6. сігналы ШЫНЫ не маглі прысутнічаць там, дзе яны павінны быць (г. зн. ў раз'ем OBD2), калі правільная налада не выконваецца, на прыладзе шлюза.
непасрэдна на шлюз, я хацеў бы спыняцца, таму што менавіта гэтая "порт can bus" - гэта аб'ект вывучэння, так як здаецца, што прысутнічае на розных аўтамабілях,у самай справе існуюць інтэрфейсы, спецыяльна sviluupate з тым, sw, якія дазваляюць рэалізаваць пк ў лініі can, што робіць яго фактычна дадатковы вузел або модуль у памеры ecu, так як, калі задумацца, эбу паводзіць сябе трохі як пк з жорсткі дыск(eprom, flash).Акрамя таго, як мы ўбачым, ёсць мноства іншых абсталяванне можа ўзаемадзейнічаць з сеткай can.

Спалучэння з CAN
З пункту гледжання схемы, кожнае прылада падлучэння да шыны CAN вы, як правіла, праз інтэрфейс кантролера ШЫНЫ, што, у сваю чаргу accesos аўтобус праз драйвер лініі CAN (фактычна трансівер).

Кантролер можа на самай справе казаць з прыладай нейкім чынам (напрыклад, праз паслядоўны інтэрфейс RS232) і на іншыя Шматлікія вытворцы выпускаюць мікрасхемы драйвера лініі CAN, напрыклад Dallas Semiconductors / МАКСІМ MAX13050 або Microchip MCP2551 .або Philips PCA82C250 . або Philips / NXP TJA1054

Правільнае спыненне аўтобус павінен прысутнічаць на кожным канцы шыны, каб аслабіць адлюстравання электрычнага сігналу (рэха). Акрамя таго, важна паменшыць даўжыню злучэння паміж шынай і прыемаперадатчыкам кожнага прылады, падлучанага (каб звесці да мінімуму пабочныя эфекты эка).

Модулі-гэта наборы ECU
У аўтамабіль, модуль, як правіла, аб'ядноўвае дзве або больш электронныя блокі кіравання.
Кіравання рухавіком з'яўляецца першым і найбольш важным, адпаведныя блокі кіравання з'яўляюцца больш складанымі. Engine Control Unit (ECU) падтрымліваецца блок кіравання каробкай перадач (TCU) і два часам называюць модуль кіравання трансмісіяй (PCM). Transmission Control Unit, між іншым, клапоціцца аб пераключэнні перадач.

Электронныя блокі кіравання, якія адносяцца карыстальнікаў часта паказваюцца ў цэлым з тэрмін форму боды або кампутар BCM.

манро
некалькі сетак
Рознай крытычнасці справаздачнасці праз электронныя прылады транспартнага сродку, стварыў імпульс для ізаляцыі сетак розных модуляў, патрабаванні бяспекі, але таксама для розных інтэрфейсаў абсталявання, будучы з рознай хуткасцю.
Такіх сетак некалькі, згрупаваныя ў 3 асноўных класа:

Кадр Цела, якія патрабуюць хуткасці да 10Kbps (электрычныя шкла, дзверы, і г. д.,) [як прыклад BCM паглядзець наступныя спасылкі ў Пежо BSI, Убудаваны System Interface]
прыбораў, што патрабуе шэраг хуткасці 50-125Kbps (прыбораў, кандыцыянер і г. д.)
Рухавік і трансмісія, патрабуючы высокай хуткасцю (да 1 мбіт)

Некаторыя з гэтых сетак, транспартны сродак можа таксама быць не МОЖА. Ёсць і іншыя стандарты, якія выкарыстоўваюцца ў сетках транспартных сродкаў, як ЛІН (выкарыстоўваецца для нізкай кошту, нізкай хуткасці, выкарыстанне не крытычна, гл таксама тут ), FlexRay (выкарыстоўваецца для высокай хуткасці, крытычныя патрэбы, BMW ПАЗАДАРОЖНІК), MOST (Media Oriented System Transport ) для мультымедыйных і інфармацыйна-забаўляльных сістэм.

Падзел Шыны

Кіравання Рухавіком, Падушкі бяспекі, падсістэм тармажэння, рэгулявання хуткасці і ABS, сістэмы, важныя для бяспекі, якія патрабуюць высокай хуткасці, і таму, як правіла, захоўваюцца асобна ад сістэмы менш крытыкі.

Падзел паміж рознымі аўтобусе можа дазволіць значна больш магчымасцяў для аднаўлення крытычна важных сістэм у выпадку, калі блок кіравання не крытыка трывае няўдачу (рухавік аўтамабіля запускаецца яшчэ калі у вас праблема ў CD-плэер або ў ліхтары кабіны).

Шлюз паміж рознымі сеткамі
У большасці аўтамабіляў, многія сеткі CAN ёсць, працуе з рознай хуткасцю, і, што ёсць шлюзы дазваляюць дадзеных, якія перадаюцца паміж рознымі аўтобусе.
Наяўнасць гэтых шлюзаў дазваляюць адфільтраваныя перадачы інфармацыі, разам з магчымасцю змены хуткасці. Шлюз можа выступаць у якасці міжсеткавага экрана, дазваляючы толькі распаўсюджванне пакетаў. Шлюз на самай справе электронныя прылады, звязаныя з шынай, і могуць быць запраграмаваныя, каб дазволіць фільтрацыі пакетаў.
Ёсць канкрэтнае цікава называецца Pass-Through SAE J2534-1, які прызначаны, каб дазволіць якой-то агульны пратакол (!! пастаўшчыкі і незалежны брэнд !!) для перасячэння-паміж шлюзамі аўтобус (можа ці не можа). Гэты стандарт павінен падтрымлівацца на ўсе аўтамабілі, вырабленыя пасля 2004 года. паказвае, pass-through прызначаны для перапраграмавання і паўторнага мігцення асобных электронных блокаў кіравання, але і дазваляе чытаць і пісаць I / O, і перыядычныя паведамленні вызначэнне. Існуе таксама мноства API-інтэрфейсаў Прыкладанняў (інтэрфейсаў для праграм), у рамках якога дыялёг можа быць рэалізаваны.

"Гэтая практыка прапанаваная SAE забяспечвае аснову, каб дазволіць прыкладанням праграмнага забеспячэння, праграмаванне, кожны аўтавытворца магчымасць працаваць з некалькімі інструментамі, інтэрфейс канала перадачы дадзеных карабля, каб больш пастаўшчыкоў інструмента. Гэтая сістэма дазваляе кожнаму вытворцу аўтамабіля, каб праверыць паслядоўнасць праграмавання для электроннага блока кіравання (ECU ) у сваіх аўтамабілях, але дазваляе унікальны набор абсталявання інтэрфейс праграмавання і транспартных сродкаў, для выкарыстання праграмных модуляў для ўсіх вытворцаў аўтамабіляў. Гэты дакумент не абмяжоўвае магчымасці абсталявання для падлучэння паміж ПК выкарыстоўваецца для прыкладання, праграмнае забеспячэнне і інструменты ( напрыклад, RS-232, RS-485, USB, Ethernet ...). пастаўшчыкоў інструмента, яны вольныя выбраць апаратны інтэрфейс, прыдатны для іх інструмент. мэта гэтага дакумента складаецца ў тым, каб гарантаваць, што праграмнае забеспячэнне для перапраграмавання ад любога вытворцы транспартнага сродку, сумяшчальныя з абсталяваннем пастаўляецца ад любога вытворцы інструментаў. агенцтва зша па ахове навакольнага асяроддзя (EPA) і California Air Resources Board (ARB) вылучылі патрабаванні для перапраграмавання а / м для ўсіх вытворцаў галіны пасляпродажнага рамонту. Сапраўдны дакумент мае на мэце задаволіць гэтыя патрабаванні, прапанаваныя для транспартных сродкаў, год мадэлі 2004 года. Дадатковыя патрабаванні для мадэлі 2005 года, могуць запатрабаваць перагляду гэтага дакумента, у прыватнасці, уключэнне SAE J1939 для некаторых цяжкіх транспартных сродкаў. Гэты дакумент будзе перагледжаны для магчымага перагляду пасля гэтыя правілы накіраваны і патрабаванні будуць лепш, у тым ліку. Якія-небудзь змены, ўключаюць у сябе праграмнае забеспячэнне, SAE J1939 і раз'ем альтэрнатыўнай аўтамабіля, але чакаецца, апаратнае забеспячэнне асноўныя прылады інтэрфейс SAE J2534 заставацца нязменным ".

Такое прылада на самай справе брандмаўэр з вельмі складанай фільтрацыі змесціва пакетаў і магчымасць перазапісу.
Вось дакумент, які апісвае прылада, можа ўваход у машыну Volkswagen Golf

Ролю Шлюза (таксама вядомы як шыны дадзеных J533 дыягнастычны інтэрфейс) - гэта абмен дадзенымі паміж сістэмамі шыны дадзеных CAN ( 'Трансмісія CAN шынай дадзеных', 'зручнасць CAN шына дадзеных" і "аўтобус інфармацыйна-забаўляльных CAN дадзеныя') і пераўтварэнне дыягнастычных дадзеных ад сістэмы шын дадзеных CAN, K-кабель, і наадварот, так што дадзеныя могуць быць выкарыстаны для дыягностыкі транспартных сродкаў, інфармацыйных сістэм і эксперыментаў, як сродкі продажу VAS і Vagcom / VCD.

Па розных прычынах, у тым ліку праблемы спажывання энергіі з галаўнога прылады трэцяга пакалення або даданне новых модуляў, якія не падтрымліваюцца шлюз CAN-шыны павінен быць абноўлены да новай версіі. Гэта кіраўніцтва ахоплівае замену шлюза CAN-шына ў 2005 MY06 Volkswagen Golf GTI. Абнаўленне замяняе 1K0 907 530 E (1K0907530E) з 1K0 907 530 AA (1K0907530AA).

Гэты шлюз з пункту гледжання Volkswagen, называецца "шыны дадзеных J533 дыягнастычны інтэрфейс". Ён выкарыстоўваецца ў многіх мадэлях аўтамабіляў ад гэтага пастаўшчыка. Я знайшоў тэхнічны дакумент для Audi (Аўдзі А5 групы ўладальнікаў сайта Audi_A5 _-_ Networking_en_2.pdf ), у якім апісваецца версія 4 розныя гэты кампанент gateway (адрозненні ў тэрмінах інтэрфейсаў), для розных мадэляў аўтамабіляў. Гэта звязана з вялікай колькасцю аўтобусаў розных (розных слоікаў, Лін, большасць). У дакуменце гаворыцца, што "транспартны рэжым" можа быць актываваная па запыце. Я думаю, што гэты спосаб дастаўкі, гэта паменшыць паток інфармацыі паміж рознымі аўтобусе праз шлюз (што ў гэтым рэжыме паводзіць сябе трохі як маршрутызатар).

манро
гаворым мы крыху пра obd-порт або паслядоўны порт, што дазваляе перапраграмавання параметраў ecu(не на ўсе залежыць,але гэта ўжо іншая тэма), то гэта тое, што цікавіць усіх нас.
чаму ўсё гэта доўга, пост якой я хачу папрасіць прабачэння, трохі паўтараю-гэта рэалізацыя новых функцый таксама не абавязацельства збітым фізічна гэты порт.паглядзім, як гэта працуе.

OBD: On Board Diagnostic
З-за паступовага распаўсюджвання электронных прылад у галіне транспартных сродкаў, а таксама дыягнастычныя працэдуры пачалі спадзявацца на запыт гэтых розных частак, электронікі, для ліквідацыі няспраўнасцяў і налады параметраў.
Стандарты на борце дыягностыкі (OBD) вызначаюць, як гэтыя дыягназы могуць быць выкананы. Кожны блок кіравання мае шэраг дыягнастычных кодаў няспраўнасцяў (DTC), якія могуць дапамагчы вам вызначыць свой статус або якія-небудзь няспраўнасцяў.
эфектыўнай дыягностыкі выконваецца тэхнікам падлучэння прылады кантролю да канкрэтнай відэльцы ўнутры карабля, і аналіз выканання.
У многіх транспартных сродках, раз'ем OBD (у цяперашні час, як правіла, адпавядае OBD-2 стандарт) знаходзіцца ў межах дасяжнасці з кіроўчага сядзення і дазваляе атрымаць доступ да, па меншай меры, адзін аўтамабіль можа аўтобус.

На працягу многіх гадоў, шмат розных версій стандарту OBD з'явіліся, і то ток з надпісам OBD-2 або OBD-II, які выкарыстоўвае 16 кантактаў (2x8) Раз'ем SAE J1962 на аўтамабіль. канкрэтныя канфігурацыі шлюза могуць быць неабходныя, каб дазволіць паказвае, электронныя блокі кіравання трафікам (фільтраванне), даступна на OBD-2 CAN-інтэрфейсу. Акрамя таго, у залежнасці ад вытворцы і мадэлі, наяўнасці шыны CAN на раздыме OBD-2 можа спатрэбіцца ў пэўнай канфігурацыі ў іншым месцы (можа быць, перамычкі ў панэлі выключальніка).
Прысутнічаць у многіх транспартных сродках, раз'ем OBD-2, як правіла, дазваляе атрымаць доступ да многія дыягнастычныя сігналы. Часам больш аднаго шыны CAN даступны на раз'ем, на розных на карце.

Некаторыя "правілы" аб раздыма OBD-2

Калі загваздка 5,6,14,16 злучаныя, кантакты 6 і 14 гэта CAN-HI / LOW (ISO_15765-4 / SAE_J2284), а выснова 5 на зямлю і пін-код, 16 12 у пастаяннага току
Калі падлучаныя кантакты 5,7,16 і, пры неабходнасці, 15, раз'ем падтрымлівае доступ да ISO_9141-2 (ака КВТ): 5-кантактны-гэта на зямлю, 16-кантактны-гэта 12 у пастаяннага току, pin 7 ISO-дадзеныя (ака ISO_K-line), так як, як дадатковы загваздка 15, які старэй ISO_9141-2 (ака ISO_L-line).
Калі падлучаныя кантакты 2,5,16, раз'ем падтрымлівае доступ да VPW_J1850: 5-кантактны-гэта на зямлю, 16-кантактны 12 у пастаяннага току, і пін-код 2 VPW-дадзеныя

Калі падлучаныя кантакты 2,5,10,16, раз'ем падтрымлівае доступ да PWM_J1850: 5-кантактны-гэта на зямлю, 16-кантактны 12 у пастаяннага току, а кантакты 2 і 10 з'яўляюцца ШІМ-дадзеныя

Раз'ем Пэн 1,3,8,9,11,12,13 (калі падлучаны) выкарыстоўваюцца па-рознаму ў розных вытворцаў аўтамабіляў, і стандарт OBD-2 не вызначае іх ролю.

штыфт SAE J1979,
ISO 15031 GM, Fiat, Opel, Saab Isuzu, GM-FI
ад 5,2002
1 Вытворца тэрмін у адпаведнасці UART АБС, тормазы, K-Line абаронены Saab Instruments (+) СЭРА (GM8192 Прот.) SW-LS-CAN (33kb)
або
DW-FT-CAN (+) (<125KB)
2 J1850 (+) PWM / VPW J1850 (+) VPW DW-FT-CAN (+) n / a n / a n / a n / a
3 Выраб паслаў Comfort Падушкі бяспекі K-Line, K2, TCM, люк, CDL, Мульты-Таймер n / a ABS (KW81-Прот.) MS-CAN (+) (95kb)
4 зямлі зямлі каркас рамы зямлю шасі зямлі зямлі каркас рамы зямлю зазямлення шасі шасі
5 сігнальная зямля сігнальная зямля сігнальная зямля сігнальная зямля сігнальная зямля сігнальная зямля сігнальная зямля
6 ISO 15765 HS-CAN (+) PCM ISO 15765 HS-CAN (+) Blinkcode Blinkcode TCM ISO 15765 HS-CAN (+) (500кб)
7 ISO-9141 K-Line n / a ISO-9141 K-Line (рухавік) K-Line, K1 (рухавік) K-Line, K1 (рухавік) K-Лінія, K1 (рухавіка) n / a
8 Выраб паслаў CCM н / да K-Line, K4, K-Line (Saab 9000/1, KW81 / 82 Прот.) n / a зарэзервавана
9 Выраб паслаў перад UART цела ECU reserviert Saab Instruments (-) ECM / TCM (GM8192 Прот.) DW-FT-CAN (-) (<125KB)
10 J1850 (-) ШІМ n / a DW-FT-CAN (-) n / a n / a n / a n / a
11 Выраб паслаў кантролера ЕВА (Сістэма ахоўнай сігналізацыі) зарэзерваваныя Месцы памяці L-Line СЭР MS-CAN (-) (95kb)
12 Выраб паслаў у жываце картэра рухавіка K-Line, К3, ABS, TC, рулявое кіраванне, RTD, OW n / a ў жываце K-Line (KW82 Прот.)
13 Выраб паслаў ГАСПОДЗЬ Адсек захоўвання багажу f зарэзервавана. K-Line, K5 n / a ECM абаронены
14 ISO 15765 HS-CAN (-) І & C ISO 15765 HS-CAN (-) зарэзервавана n / a n / a ISO 15765 HS-CAN (-) (500кб)
15 ISO-9141 L-Line n / a n / a n / a n / a n / a n / a
16 Батарэя больш не ўключаецца Батарэя больш не ўключаецца Батарэя больш не ўключаецца Батарэя больш не ўключаецца Батарэя больш не ўключаецца Батарэя больш не ўключаецца Батарэя больш не ўключаецца

Доступ да CAN шыне ў аўтамабілі
Калі CAN шына не даступная ў раз'ем OBD2 ці гэта не магчыма, каб падключыцца да паслядоўнага порту, або калі шлюз не з'яўляецца "грамадскасці" сігналы на порт OBD2,або праз аўтобус вы маглі б мець магчымасць рабіць падлучыцца да яго бесправадной.
Але агаворка неабходная:
У большасці выпадкаў, вытворцы аўтамабіляў не маюць права раскрываць тэхнічныя характарыстыкі сваіх дыягностыкі і няма простых падыходаў, якія паслядоўна паміж рознымі маркамі. Нават калі вы ў стане атрымаць доступ сігналаў ШЫНЫ, гэта не будзе лёгкай задачай, каб расшыфраваць і зразумець сэнс пакетаў дадзеных. Вось кіраўніцтва (падрыхтаваны брытанскай кампаніяй Racelogic ) знайсці правільныя высновы ў розных транспартных сродкаў. Прылад, такіх як вышэйзгаданы Вюрт canfinder таксама могуць быць карысныя.

Лінія не экранаваны двухпроводный (1) і (2) з перасекам 0,35 мм2 або 0,5 мм2 выкарыстоўваецца для праводкі CAN шыны.
Каляровыя коды праводкі CAN-bus:
Powertrain CAN высокага правады аранжавы / чорны
Зручнасць CAN высокага правады аранжавы / зялены
Інфармацыйна-CAN high, аранжавы / фіялетавы
CAN нізкі дроту, (усё) аранжавы / карычневы

На FIAT Punto дызель, мы знайшлі сігнал CAN ў раздыме за радыё. Драты могуць у гэты аўтамабіль ружовы-чорны і белы-ружовы.
наступнае злучэнне апісвае праект, каб інтэрфейс CAN-шыны машыны да сеткі Wi-Fi:

Вось фота Peugeot BSI.

манро
Доступ да ШЫНЫ ў грузавік
У прыватнасці, для грузавых аўтамабіляў, не існуе іншай стандарт, каб мець стандартызаваны доступ да дадзеных транспартнага сродку, і мэтанакіравана для патрэбаў кіраўніцтва прыборы кантролю.

http://www.fms-standard*****/
Гэты стандарт FMS (Fleet Management System) з'яўляецца вельмі важным для забеспячэння доступу да інфармацыі, тэхнічныя характарыстыкі грузавых аўтамабіляў, як спідометр і одометр, якія неабходныя, каб быць прачытаныя на прыладах, каб кантраляваць дзейнасць кіроўцы (лічбавых тахографаў). ФМС патрабуе SAE J1939 CAN 29 bit 250kbit / sec ніжэй стандартных.

Для лічбавых тахографаў еўрапейскіх, праверце http
://www.dtco.vdo*****
Для таго, каб быць сумяшчальным з ФМС вядучых вытворцаў прамысловых транспартных сродкаў рэалізуюць канкрэтны блок кіравання шлюза, які счытвае неабходную інфармацыю з прынцыпу усе прыдатныя месцы і праз усе неабходныя стандарты, выконваючы пратаколы канкрэтнага інтэр'еру транспартнага сродку-маркі, і робіць усе гэтыя звесткі даступныя праз пэўны CAN-шына, да якой падлучана прылада тахометра.
Такім чынам, ФМС прылад лічбавы тахометр сумяшчальныя могуць быць лёгка падлучаныя да любога ФМС грузавік сумяшчальны.

Розныя злучальныя кабелі
(Гэты раздзел мае патрэбу ў працы і часткова пераадолець тое, што я напісаў у раздзеле раз'ем OBD-2)

Некаторы колькасць розных кабеляў, гатовыя існуе, каб увайсці дыягностыкі для аўто, як правіла, праз вышэйзгаданы раз'ем ODB-2
вось спіс іх імёнаў, але яны далёкія ад разумення іх розніцы

SAE J1850 (можа быць двайны дыферэнцыял провад 41,6 Кбіт / з PWM -pulse Шырыня Modulation-, або 10.4 Кбіт / сек VPW Singlewire Pulse Width -Variable). убачыць гэты дакумент Intel.
SAE J2534 (гэта пратакол PWM выкарыстоўваецца ў Ford, Lincoln, Mercury, Mazda аўтамабіляў)

K-LINE і L-LINE (ISO 9141-2) (растлумачыць: мне трэба вучыцца)
ISO 14230-4 (таксама вядомы як KWP)

ШІМ можа
HS-CAN (ISO 15765)

VAG-COM гэта не тб, але прадукт ад Ross-Tech. Гэта праграмнае забеспячэнне Windows для дыягностыкі Volkswagen / Audi. Некаторыя кабелі для выкарыстання з гэтым праграмным забеспячэннем пазначаныя VAG-COM

ELM 32x з'яўляюцца інтэгральныя схемы, (тут elm327 апісанне), прадаюцца elmelectronics***** і на аснове Microchip Technology Inc . Прылады першых. Гэтыя чыпы ELM дзейнічаюць як дэкодэры ODB2 універсальнымі і могуць вызначыць і расшыфраваць многія з розных даступных сігналаў на раз'ем ODB2, ператвараючы іх у RS232, для падлучэння да ПК. Многія праграмы дыягностыкі розных ПК можа ўзаемадзейнічаць з электронікай аўтамабіля з дапамогай адаптара ELM аснове, як гэта

Arduino і CAN
Вы можаце падключыць Arduino 2009 борце з шынай CAN, з дапамогай пэўнай радкі кода
вы можаце выкарыстоўваць SkPang Arduino CAN-Bus Shield , для падлучэння да Audi A6 (2003) і вы зможаце (з дапамогай прыкладання прыкладзе), каб правільна прачытаць RPM (абаротаў у хвіліну) дадзеныя ад рухавіка з дапамогай механізму апытання.

Гэты шчыт выкарыстоўвае MCP2515 CAN-кантролераў і MCP2551 CAN Line Driver.

OBDuino
Гэта праект, ініцыяваны ў 2009 годзе, выкарыстоўваць Arduino, як прынята, каб ўзаемадзейнічаць з аўто па CAN-Шыне і пабудаваць

MPGuino

Teltonika FM4200
Гэта прылада спецыяльна распрацаваны для ўзаемадзеяння з ФМС інтэрфейсу CAN ў грузавік.
што выкарыстоўвае мікракантролера NXP LPC2368, які (дарэчы) той жа UC выкарыстоўваецца з mbed праекта. Вось некаторыя звесткі пра мікракантролер, які ўключае ў сябе кантролер CAN (але не прыемаперадатчык CAN). Схемы FM4200 выкарыстоўвае Texas Instruments SN65HVD234D CAN прыемаперадатчык 3.3 V.

CAN шына дадзеных reverse engineering:

Агульныя спасылкі і спасылкі

Слоўнік можа : змяшчае вызначэння большасці абрэвіятур і скарачэнняў.

Bosch CAN 2.0 спецыфікацыі .

CAN пастаўшчыкі аналізу і абсталяванне
http://www.vector-group.net
http://www.kvaser*****

http://www.lawicel*****/
http://www.peak-system*****/

манро
CAN шына на матацыкл
Вядома,нават ровары выкарыстоўваюць электронныя пратаколы лічбавых.
і нават тут, здолець hachem uninstaller can шыны і з ім модуль ecu мае шырокія прыкладання не толькі на адлюстраванне ў рэжыме рэальнага часу, але на цэлы шэраг сістэм, якія інтэграваныя на сучасных матацыклаў
як traction controll drive by wire і г. д..любыя змены на такія сістэмы дазволілі б cucm сабе матацыкл і не толькі, вядома, гэта як сукенка, проста фантазіі.ніжэй месца, sw, вельмі вядомы, які я выкарыстаў у вольны час для вывучэння дзяржаў лагічныя can-bus.
Праграмнае забеспячэнне

Нагадаем, што на першы погляд заўсёды б немагчыма атрымаць поспех у мэта, Але гэтай магчымасці звычайна не з-за фізічных прычын. Кожны вытворца ECU выкарыстоўвае свой уласны набор правілаў і кодаў, пакетаў дадзеных у іх сетках транспартных сродкаў. Гэтыя дадзеныя і фарматы дадзеных не з'яўляюцца лёгка даступныя, і няма ніякіх агульных правілаў, а затым ад розных вытворцаў.

FM4200, што цытуе я раней, напрыклад, быў распрацаваны, каб быць у стане дэкадаваць FMS CAN, што гэта фармат прадстаўлення дадзеных, прынятых стандартаў і агульныя для ўсіх прамысловых транспартных сродкаў (грузавых аўтамабіляў). Мэта складаецца ў тым, каб дазволіць злучэння тахометра з прыборнай панэлі вашага аўтамабіля.

Тахометры з'яўляюцца прыладамі, якія ў многіх краінах павінен быць усталяваны на калясцы такім чынам, каб адсочваць паводзіны кіроўцы і працоўнай дзейнасці. Так што ёсць шмат прылад тахометр, якія пабудаваны і ўстаноўлены з многіх краін-пастаўшчыкоў, сертыфікатаў, трэба было стандарт, так FMS нарадзіўся. Доступ не для прафесійнага падлучэння да дадзеных спідометра, як правіла, забаронена.

Праз шыну дадзеных зваротнага аўтамабіля інжынерыі, у асноўным, на аснове спроб і памылак і / або ўцечка інфармацыі, тэарэтычна можна супаставіць некалькі пакетаў дадзеных, вы можаце іх сэнс. Як правіла, толькі чытаць падыход з'яўляецца бяспечным. Але праблемы могуць паўстаць, калі абслугоўванне праграмнага забеспячэння транспартнага сродку ажыццяўляецца, у чым сэнс пакета дадзеных можа змяніцца, і цяперашніх вытворцаў не абавязаныя раскрываць адкрыта гэтыя дэталі.

Доступ на запіс перадачы, і рухавік аўтобуса лічыцца крытычным і, як правіла, відавочна забаронена або катэгарычна не рэкамендуецца, нават калі мы ўсе добра ведаем, што калі мы ў слухаць вы вета, якія накладаюцца нейкі бюракрат чаргу, мы будзем, магчыма, яшчэ ў каменны век.

Упэўнены, аднак, можа быць вялікім, калі ўсе дадзеныя былі зразумела і даступна, але ёсць і сур'ёзныя наступствы для бяспекі, калі людзі безадказна ўмешвацца ў гэтыя рэчы. Бяспекі транспартнага сродку, страхавання і бяспекі дарожнага руху могуць быць закрануты.
я спадзяюся, што не сумна, не з гэты доўгі трактат на гэтую тэму, і я рэкамендую:

Вы заўсёды вывучаеце, вучыцеся і разумееце, перш чым "гуляць"з гэтым матэрыялам.
І калі вы хочаце агульны доступ і адказна свае адкрыцця.

Манро

ugoboss
добрая праца , дзякуй, і пажаданні здароўя.

frenk85
Вялікую працу! Не ведаеце што прыемна, што вы чыталі тут на форуме!!! З вяртаннем і жадаю, каб усе!

манро
Дзякуй вам хлопцы за ўсё

tranky
Збольшага дакладна тое, што вы кажаце, але калі праграмы, і я мяркую, вы бачылі, што я ў шляху, ты ведаеш, што рэверс з дэ-кампіляцыі зробленыя з роднай архітэктуры вяртае машынны код.
Затым, калі гэта C / C++ у дадатак да пераменным, вызначаным ад забудоўшчыка можна інтэрпрэтаваць маршруту (правілы і інструкцыі) і з логікай змены.

манро
Я не хачу тармазіць-то надзеі, але тое, што вы хочаце зрабіць, гэта амаль немагчыма, і тых, хто плануе трохі, ён можа пацвердзіць.

Тым не затрымлівайцеся на тое, што ў eeprom, але на тое, што ёсць у ўспышкі; у eeprom ёсць толькі зменныя дадзеныя, ва flash ёсць рэальная аперацыйная сістэма ecu, які будзе разбіраць і інтэрпрэтаваць.

Трэба рабіць дакладны, кожны тып ecu мае мікра з іншую архітэктуру; у выпадку edc16c39 ёсць motorola з архітэктурай arm.

Дызайнеры, калі ствараюць ecu, пішуць праграмы, якія ён павінен выконваць, і пішуць у мова высокага ****llo (C++ або інш.), то яны запаўняюць яго з дапамогай інструментаў, якія прадстаўляюцца з тых жа кампаній, якія ствараюць мікракантролеры, лёгка стаць двайковы файл, які загружаецца або непасрэдна памяці мікра, або ў знешняй памяці.

Бінарны Файл або hex не можа ні ў якім разе і ні з кім праграмнае забеспячэнне, вярнуць лістынг зыходнага, але можа быць толькі disassemlato з тымі ж tool, якія выкарыстоўваюцца для кампіляцыі, я атрымліваю файл у машынны мову або зборкі, але, відавочна, без усякага імя зменнай і інфармацыя рознае.

У прынцыпе, я магу чытаць змесціва ecu, магу дызасэмбляваць, але файл зборкі, які я атрымліваю амаль бессэнсоўна, так як я атрымліваю толькі старонкі і старонкі з зыходным кодам, напісаны на мове машыны без імёнаў і нататкі, па-чалавечы немагчыма інтэрпрэтаваць.

Калі я хачу, каб сапраўды стварыць што-то, мне патрэбныя арыгінальныя зыходнікі гэтай ecu, запісваюцца не на машынным мове, але ў мову высокай ****llo больш па-чалавечы разумее.
я падтрымліваю тое, што казаў tranky г. зн. як толькі вам ўдасца дэкампіляваць увесь код так, што ён знаходзіўся ў мікра або ў аператыўнай памяці, у тэорыі можна было б прасачыць на вочка памяці розных працэдур і падпраграм, якія код можа выканаць у "машына", вядома, тут ніхто не сказаў, што гэта тое, што лёгка, што вы робіце ў дзве хвіліны, але ёсць людзі, якія ўжо ў цяперашні час з'яўляецца не толькі ўзламалі зыходны код без "ключ" чытання ў лістынгу, але атрымоўваецца рэалізаваць радкоў кода ад fareseguire, як новыя інструкцыі да "машына" так што тое, што я кажу гэта, калі мы даможамся поспеху іншых людзей, таму што не можа дамагчыся поспеху, нават нас..

манро
Збольшага дакладна тое, што вы кажаце, але калі праграмы, і я мяркую, вы бачылі, што я ў шляху, ты ведаеш, што рэверс з дэ-кампіляцыі зробленыя з роднай архітэктуры вяртае машынны код.
Затым, калі гэта C / C++ у дадатак да пераменным, вызначаным ад забудоўшчыка можна інтэрпрэтаваць маршруту (правілы і інструкцыі) і з логікай змены.

дакладны tranky reversinus машынны код з асэмблера або C або C++ праграма для дэкампіляцыя ж цябе вяртае зыходны код..гэта што-то накшталт сабакі, якая кусае свой хвост, калі мы хочам, каб пакласці яго так..вядома, тады цяжка зразумець усе istruction набор у розныя арэнды з усе схемы працэдур і падпраграм, і іх, што будзе прыгожа..
мы кажам, што з ida pro пасля выяўлення мікра-дакладны карміць яго ў decompilazioneè abastanza проста цяжка будзе менавіта пасля, каб зразумець усе астатняе..

Backgroop
Прывітанне, Хлопцы, даўно вы не адчуваеце, праўда?
Я не мог зрабіць хоць бы прачытаць вашу размову, вельмі цікава..
я хачу, каб накіраваць вас у правільным шляху, тады:
Усе мікракантролеры, распрацаваныя freescale, motorola, якія

MPC533: 32-біт Мікракантролераў
MPC534: 32-біт Мікракантролераў
MPC535: 32-біт Мікракантролераў
MPC555: 32-біт Мікракантролераў
MPC561: 32-біт Мікракантролераў
MPC562: 32-біт Мікракантролераў
MPC563: 32-біт Мікракантролераў
MPC564: 32-біт Мікракантролераў
MPC565: 32 Біт Мікракантролер

яны запраграмаваныя з распрацоўкі праграмнага забеспячэння пад назвай codewarrior, якая ўключае ў свой інтэр'ер, optimizing кампілятар c і c++ (вядома, патрэбныя знешнія бібліятэкі, так што павінны ўсталёўвацца два кампілятары ад borland)
у optimizin compiler палягчае працу, так як вось 32bit комплекс пераўтворыцца ў мову multiparadigma проста.
я выкарыстаў гэтую праграму каля 2 гадоў таму, і магу сказаць, што што-то можна зрабіць, але зойме шмат часу вывучэнне.
большасць дадзеных, якія змяшчаюцца ў кантролер для кіравання абмену дадзенымі ўводу/вываду і ўнутранай логікі.
трэба ведаць адрасы памяці ўнутранага і як апрацоўваюцца, таму мы occcorrera user manual mpc5xx

Backgroop
вядома, будучы працэсар 32 bit вы не можаце выкарыстоўваць праграмнае забеспячэнне на пк 64bit

манро
Прывітанне, Хлопцы, даўно вы не адчуваеце, праўда?
Я не мог зрабіць хоць бы прачытаць вашу размову, вельмі цікава..
я хачу, каб накіраваць вас у правільным шляху, тады:
Усе мікракантролеры, распрацаваныя freescale, motorola, якія

MPC533: 32-біт Мікракантролераў
MPC534: 32-біт Мікракантролераў
MPC535: 32-біт Мікракантролераў
MPC555: 32-біт Мікракантролераў
MPC561: 32-біт Мікракантролераў
MPC562: 32-біт Мікракантролераў
MPC563: 32-біт Мікракантролераў
MPC564: 32-біт Мікракантролераў
MPC565: 32 Біт Мікракантролер

яны запраграмаваныя з распрацоўкі праграмнага забеспячэння пад назвай codewarrior, якая ўключае ў свой інтэр'ер, optimizing кампілятар c і c++ (вядома, патрэбныя знешнія бібліятэкі, так што павінны ўсталёўвацца два кампілятары ад borland)
у optimizin compiler палягчае працу, так як вось 32bit комплекс пераўтворыцца ў мову multiparadigma проста.
я выкарыстаў гэтую праграму каля 2 гадоў таму, і магу сказаць, што што-то можна зрабіць, але зойме шмат часу вывучэнне.
большасць дадзеных, якія змяшчаюцца ў кантролер для кіравання абмену дадзенымі ўводу/вываду і ўнутранай логікі.
трэба ведаць адрасы памяці ўнутранага і як апрацоўваюцца, таму мы occcorrera user manual mpc5xx
Прывітанне Фонавым рэжыме і sw Ida pro, які вы выкарыстоўваеце, робіць усё тое, што ты напісаў, як на ПК з 32 і 64 гб і не патрэбныя бібліятэкі або user manual, так як падтрымлівае многія мікра проста выберыце тое, што цікавіць reversinus даць у "ежы" файл sw вяртае дыяграмы з ячэйкі, якія змяшчаюць працэдуры і падпраграмы, у выпадку, калі для лагічных станаў, альбо для istruction набор праблема ў тым, што, як пісаў Мацей
Усё гэта перакладаецца на мову ****llo вышэй, вы не вельмі добра знаёмыя з гэтым расшыфраваць усё гэта патрабуе часу і намаганняў, акрамя таго, версія Ida pro, якія мы выкарыстоўваем, не з'яўляецца афіцыйным і не хапае некалькі убудоў, так як афіцыйнай версіі і з усімі убудовамі sw будзе на 5000 еўра... я б сказаў, што для нас, дылетантаў у ****llo аматар гэтай рэчы, безумоўна, занадта

cinqueturbo
Даруй манро, у мяне версія Pro v6 5 2015, здаецца, поўны, але я не ведаю, разблытаць вельмі добра з гэтым sw, у вас ёсць што-то больш у курсе?

манро
Даруй манро, у мяне версія Pro v6 5 2015, здаецца, поўны, але я не ведаю, разблытаць вельмі добра з гэтым sw, у вас ёсць што-то больш у курсе?
версія 6.8
думаю, што мала адрозненні, магчыма,**** llo debbuger больш абнаўленняў і бібліятэк больш "ёмістыя" і які-то іншы рэалізацыі мікра/ram падтрымка..

манро
я забыўся напісаць, што для таго, каб выкарыстоўваць у поўнай меры патэнцыял гэтага sw зойме мінімум ступень бакалаўра ў галіне інфарматыкі..
так што я думаю, што мы тут усе "ў адной лодцы"..