Exelion1986
27-02-2015, 12:39
прывітанне, хлопцы, я адкрываю гэтую тэму з мэтай даведацца, і даведацца, Bosch MED9.1
я ведаю, што не ? рэч простая, але ? gi? ад p? што я вучуся, і я хацеў бы пачаць дзяліцца з вамі тым, што цяпер, як я разумею, і не ? сказаў, што тое, што маю на ўвазе як правільна
я звяртаюся як да спецыялістаў, і, магчыма, нейкі савет і пацверджанне, як для пачаткоўцаў, якія хацелі б паглыбіць тэму і, што, можа быць, яны даступныя на які-небудзь тэст
у прыватнасці, я хацеў бы дамагчыся поспеху, маленькімі крокамі, супаставіць свой аўтамабіль абсталяваны рухавіком 2.0 TFSI
спачатку я прикрепляю файл, які я вучуся, я б сказаў, спаслацца на гэта ў ходзе абмеркавання, я не ведаю? да якой машыне ставіцца
9290
зрабіў MED9.1 спадчыну ад ME7 большасць з логікі і назвы карт, што user?, вялікая розніца ? кіраванне непасрэдным упырскам паліва і, такім чынам, помпы высокага ціску і адноснага rail
на жаль, не ведаючы ME7 мне давялося пачынаць з нуля ў гэтым даследаванні
пачнем з карты педаль
на самай справе, калі вы не хочаце, каб змяняцца ў адказ на педалі ідуць не чапайце
1CAD50 KFPED
карту педаль рэальны, 2 сумежных
16 біт,
памер 12x16
x = значэнне * 0,25 = g/min
y = значэнне * 0,001526 = % становішча педалі
z = значэнне * 0,003052 = % запыце пара
1CB652 breakpoint x
1CB66C a y
1CB050 KFPEDL
карту педаль для нізкіх абаротаў?, верагодна, для нізкіх перадач, 3 сумежных
тыя ж пераходы і прыпынку папярэдняга
1CB4D0 KFPEDR
карту педаль для задняга ходу
давайце цяпер паглядзець карты, якія адносяцца да ціску наддува
гэтыя ECU не маюць, кіраванне turbo ў залежнасці ад ціску, але спадзявацца на нагрузка ў %
гэты параметр ўяўляе сабой суадносіны паміж масай паветра ў цыліндры і той, які будзе ўтрымлівацца ў тым жа, у ўмовы навакольнага асяроддзя (cio? з шчыльнасць? навакольнага асяроддзя)
такім чынам, нагрузка 200% азначае, што ў цыліндр ? запыт (або ? есць) маса паветра ў два разы вышэй, чым той, які будзе ўтрымліваць самога цыліндру,
гэтая формула пераўтворыць нагрузка ціску turbo
ціск = (нагрузка %) * 10 + 300 = мбар абсалютных
? звярніце ўвагу, што гэтая формула ўяўляе сабой апраксімацыю, і ў залежнасці ад умоў эксплуатацыі можа забяспечыць рэальную каштоўнасць
карты ў пытанні
1CBAF2 KFMIRL
карту нагрузкі жаданага, пераўтворыць крутоўны момант попыт даты з педалі на запыт канкрэтнага грузу;
16 біт,
памер 12x16
x = значэнне * 0,001526 = % крутоўнага моманту па параўнанні з максімальнай
y = значэнне * 0,25 = g/min
z = значэнне * 0,023438 = % нагрузка
1CBCAE KFMIRLS
варыянт папярэдняга адносна працы ў слаістай бясплатна, не выкарыстоўваецца, і можа і не быць
1CC3D4 KFMIOP
пераўтворыць нагрузка ў % крутоўнага моманту, практычна робіць працу зваротным KFMIRL
гэта значэнне выкарыстоўваецца для іншых функцый ECU, якія павінны разважаць і/або ўмяшацца на пару, такіх як ESP, DSG і г. д.
? рэальныя для эканоміі вылічальнай працы
16 біт,
памер 11x16
x = значэнне * 0,023438 = % ціску паветра канкрэтнага
z = значэнне * 0,001526 = % крутоўнага моманту па параўнанні з максімальнай
1C959C KFMIOPS
трэба ж прамовы KFMIRLS
калі мы змяняны KFMIRL ? абавязаныя адлюстроўваць змены ў KFMIOP, варта магчымасць? ўмяшанне не правільныя сістэм, заснаваных на пару
іншымі словамі KFMIOP павінна быць зваротная KFMIRL, па крайняй меры ў галіне высокіх
акрамя таго ? бескарысна патрабаваць нагрузка ў KFMIRL больш, чым пэўны парог, чаму? вось KFMIOP абмяжоўвае яго максімальнае значэнне
так што калі вы хочаце засунуць карту ў дадатак павелічэнне базы трэба змяніць восяў вышэй, але есць? уводзіць ускладненняў, чаму? існуюць і іншыя важныя карты, якія выкарыстоўваюць у восі удзельная нагрузка, і вы павінны ўмяшацца нават у тых, маштабуючы і reinterpolando значэння (мы абмяркуем тое, якія)
зараз давайце паглядзім на карты, якія могуць быць фактары, абмежаванні, каб удзельная нагрузка або ціск, або яны могуць даваць памылкі
1C4696 KFMLDMX
максімальны паток датчык выдатку паветра для дыягностыкі, можа даваць памылку, толькі змяніць у гэтым выпадку
16 біт,+/ -
памер 9x8
x = значэнне * 40 = g/min
y = значэнне * 0,024414 = % матылек
z = значэнне * 0,1 = кг/ч
1CD2B6 KLDLUL
максімальнае адхіленне ціску турба, чым запыт для дыягностыкі, паставіць на максімум, каб пазбегнуць памылак
8 біт
памер 8х1
x = значэнне * 10 = гпа
z = значэнне * 5 = гпа
a ў нармальнае становішча, але х з +/-
1CD538 KFTARX KFTARXB
карэкцыя нагрузка ў залежнасці ад тэмпературы всасываемого паветра, 2 запар
16 біт,
памер 10x12
x = значэнне * 0,75 - 48 = ?C паветра на ўсмоктванні
z = значэнне * 0,000031 = каэфіцыент карэкцыі
1CD9C5 breakpoint x 8 біт
1C9480 a y на 16 біт,
1CD718 KFTARXZK
варыянт папярэдняга пры дэтанацыі
тыя ж пераходы і прыпынку
гэтыя тры карты могуць паўтарацца з аднадумцамі, чаргуюцца ў тым жа парадку,
1CD858 LDORXN
максімальная нагрузка пры памылцы overboost
8 біт
памер 8х1
z = значэнне * 0,75 = % максімальная нагрузка
1C9363 breakpoint x 8 біт
1CD860 LDPBN
абмежавальнік ціску турба
8 біт
памер 8х1
z = значэнне * 10 = гпа ціску turbo максімальная
самі супыну папярэдняга
1CD87A KFFKRXTM
абмежавальнік нагрузкі, вызначаны для тэмпературы рухавіка
8 біт
памер 4x4
x = значэнне * 1,25 = км/г
y = значэнне * 0,75 - 48 = ?C
z = значэнне * 0,007813 = каэфіцыент карэкцыі нагрузка
1CD89C KFLDHBN
максімальная pressure ratio кампрэсара
трэба, каб не перагружаць turbo ў некаторых умовах
залежыць ад карты працы кампрэсара
8 біт
памер 8х8
x = значэнне * 0,75 - 48 = ?C, тэмпература паветра на ўваходзе рухавіка
y = значэнне * 40 = g/min
z = значэнне * 0,015625 = pressure ratio turbo
1CD8FE LDRXN
абмежавальнік нагрузкі канкрэтнага
16 біт,
памер 16x1
1CD940 LDRXNZK
тыя ж пераўтварэнні
гэтыя два можна паўтарыць з аднадумцамі, не ўпэўнены, што альтэрнатыўныя або няма
аднак, здавалася б, што толькі першы варыянт выкарыстоўваецца ЭБУ,
у выпадку змены падставы, у рэальнасці?, дастаткова толькі павысіць LDRXN як KFMIRL патрабуе gi? нагрузкі pi? высокі, і іншыя, апісаныя пры неабходнасці
гэта ? pi? або менш тэорыі
што тычыцца практыкі, проста ў мяне есць час, я стараюся пару гэтых змяненняў, магчымасць доступу часопіса дыягностыкі, з мэтай высветліць уплыў на ціск turbo гэтых карт, а таксама зразумець фактары, якія могуць абмежаваць яго
наступны эпізод ? тэорыя кіравання PID перепускного клапана для лепшага кантролю профілю ход ціск
я ведаю, што не ? рэч простая, але ? gi? ад p? што я вучуся, і я хацеў бы пачаць дзяліцца з вамі тым, што цяпер, як я разумею, і не ? сказаў, што тое, што маю на ўвазе як правільна
я звяртаюся як да спецыялістаў, і, магчыма, нейкі савет і пацверджанне, як для пачаткоўцаў, якія хацелі б паглыбіць тэму і, што, можа быць, яны даступныя на які-небудзь тэст
у прыватнасці, я хацеў бы дамагчыся поспеху, маленькімі крокамі, супаставіць свой аўтамабіль абсталяваны рухавіком 2.0 TFSI
спачатку я прикрепляю файл, які я вучуся, я б сказаў, спаслацца на гэта ў ходзе абмеркавання, я не ведаю? да якой машыне ставіцца
9290
зрабіў MED9.1 спадчыну ад ME7 большасць з логікі і назвы карт, што user?, вялікая розніца ? кіраванне непасрэдным упырскам паліва і, такім чынам, помпы высокага ціску і адноснага rail
на жаль, не ведаючы ME7 мне давялося пачынаць з нуля ў гэтым даследаванні
пачнем з карты педаль
на самай справе, калі вы не хочаце, каб змяняцца ў адказ на педалі ідуць не чапайце
1CAD50 KFPED
карту педаль рэальны, 2 сумежных
16 біт,
памер 12x16
y = значэнне * 0,001526 = % становішча педалі
z = значэнне * 0,003052 = % запыце пара
1CB652 breakpoint x
1CB66C a y
1CB050 KFPEDL
карту педаль для нізкіх абаротаў?, верагодна, для нізкіх перадач, 3 сумежных
1CB4D0 KFPEDR
карту педаль для задняга ходу
давайце цяпер паглядзець карты, якія адносяцца да ціску наддува
гэтыя ECU не маюць, кіраванне turbo ў залежнасці ад ціску, але спадзявацца на нагрузка ў %
гэты параметр ўяўляе сабой суадносіны паміж масай паветра ў цыліндры і той, які будзе ўтрымлівацца ў тым жа, у ўмовы навакольнага асяроддзя (cio? з шчыльнасць? навакольнага асяроддзя)
такім чынам, нагрузка 200% азначае, што ў цыліндр ? запыт (або ? есць) маса паветра ў два разы вышэй, чым той, які будзе ўтрымліваць самога цыліндру,
гэтая формула пераўтворыць нагрузка ціску turbo
ціск = (нагрузка %) * 10 + 300 = мбар абсалютных
? звярніце ўвагу, што гэтая формула ўяўляе сабой апраксімацыю, і ў залежнасці ад умоў эксплуатацыі можа забяспечыць рэальную каштоўнасць
карты ў пытанні
1CBAF2 KFMIRL
карту нагрузкі жаданага, пераўтворыць крутоўны момант попыт даты з педалі на запыт канкрэтнага грузу;
16 біт,
памер 12x16
x = значэнне * 0,001526 = % крутоўнага моманту па параўнанні з максімальнай
1CBCAE KFMIRLS
варыянт папярэдняга адносна працы ў слаістай бясплатна, не выкарыстоўваецца, і можа і не быць
1CC3D4 KFMIOP
пераўтворыць нагрузка ў % крутоўнага моманту, практычна робіць працу зваротным KFMIRL
гэта значэнне выкарыстоўваецца для іншых функцый ECU, якія павінны разважаць і/або ўмяшацца на пару, такіх як ESP, DSG і г. д.
? рэальныя для эканоміі вылічальнай працы
16 біт,
памер 11x16
x = значэнне * 0,023438 = % ціску паветра канкрэтнага
z = значэнне * 0,001526 = % крутоўнага моманту па параўнанні з максімальнай
1C959C KFMIOPS
трэба ж прамовы KFMIRLS
калі мы змяняны KFMIRL ? абавязаныя адлюстроўваць змены ў KFMIOP, варта магчымасць? ўмяшанне не правільныя сістэм, заснаваных на пару
іншымі словамі KFMIOP павінна быць зваротная KFMIRL, па крайняй меры ў галіне высокіх
акрамя таго ? бескарысна патрабаваць нагрузка ў KFMIRL больш, чым пэўны парог, чаму? вось KFMIOP абмяжоўвае яго максімальнае значэнне
так што калі вы хочаце засунуць карту ў дадатак павелічэнне базы трэба змяніць восяў вышэй, але есць? уводзіць ускладненняў, чаму? існуюць і іншыя важныя карты, якія выкарыстоўваюць у восі удзельная нагрузка, і вы павінны ўмяшацца нават у тых, маштабуючы і reinterpolando значэння (мы абмяркуем тое, якія)
зараз давайце паглядзім на карты, якія могуць быць фактары, абмежаванні, каб удзельная нагрузка або ціск, або яны могуць даваць памылкі
1C4696 KFMLDMX
максімальны паток датчык выдатку паветра для дыягностыкі, можа даваць памылку, толькі змяніць у гэтым выпадку
16 біт,+/ -
памер 9x8
y = значэнне * 0,024414 = % матылек
z = значэнне * 0,1 = кг/ч
1CD2B6 KLDLUL
максімальнае адхіленне ціску турба, чым запыт для дыягностыкі, паставіць на максімум, каб пазбегнуць памылак
8 біт
памер 8х1
x = значэнне * 10 = гпа
z = значэнне * 5 = гпа
a ў нармальнае становішча, але х з +/-
1CD538 KFTARX KFTARXB
карэкцыя нагрузка ў залежнасці ад тэмпературы всасываемого паветра, 2 запар
16 біт,
памер 10x12
x = значэнне * 0,75 - 48 = ?C паветра на ўсмоктванні
z = значэнне * 0,000031 = каэфіцыент карэкцыі
1CD9C5 breakpoint x 8 біт
1C9480 a y на 16 біт,
1CD718 KFTARXZK
тыя ж пераходы і прыпынку
гэтыя тры карты могуць паўтарацца з аднадумцамі, чаргуюцца ў тым жа парадку,
1CD858 LDORXN
максімальная нагрузка пры памылцы overboost
8 біт
памер 8х1
z = значэнне * 0,75 = % максімальная нагрузка
1C9363 breakpoint x 8 біт
1CD860 LDPBN
абмежавальнік ціску турба
8 біт
памер 8х1
z = значэнне * 10 = гпа ціску turbo максімальная
самі супыну папярэдняга
1CD87A KFFKRXTM
абмежавальнік нагрузкі, вызначаны для тэмпературы рухавіка
8 біт
памер 4x4
x = значэнне * 1,25 = км/г
y = значэнне * 0,75 - 48 = ?C
z = значэнне * 0,007813 = каэфіцыент карэкцыі нагрузка
1CD89C KFLDHBN
максімальная pressure ratio кампрэсара
трэба, каб не перагружаць turbo ў некаторых умовах
залежыць ад карты працы кампрэсара
8 біт
памер 8х8
x = значэнне * 0,75 - 48 = ?C, тэмпература паветра на ўваходзе рухавіка
y = значэнне * 40 = g/min
z = значэнне * 0,015625 = pressure ratio turbo
1CD8FE LDRXN
абмежавальнік нагрузкі канкрэтнага
16 біт,
памер 16x1
1CD940 LDRXNZK
тыя ж пераўтварэнні
гэтыя два можна паўтарыць з аднадумцамі, не ўпэўнены, што альтэрнатыўныя або няма
аднак, здавалася б, што толькі першы варыянт выкарыстоўваецца ЭБУ,
у выпадку змены падставы, у рэальнасці?, дастаткова толькі павысіць LDRXN як KFMIRL патрабуе gi? нагрузкі pi? высокі, і іншыя, апісаныя пры неабходнасці
гэта ? pi? або менш тэорыі
што тычыцца практыкі, проста ў мяне есць час, я стараюся пару гэтых змяненняў, магчымасць доступу часопіса дыягностыкі, з мэтай высветліць уплыў на ціск turbo гэтых карт, а таксама зразумець фактары, якія могуць абмежаваць яго
наступны эпізод ? тэорыя кіравання PID перепускного клапана для лепшага кантролю профілю ход ціск