КПК

Прагляд Поўнай Версіі : Адлюстраванне блока кіравання fiat punto - частка 1 - адмова клапан egr

SanJoe
19-01-2015, 16:20
Добры вечар, пасля таго як вы набылі многія паняцці на гэтым форуме, я вырашыла прыступіць да працы. Як вынікае з назвы, я хацеў бы, пачынаючы ад выключэння клапан EGR, я знайшоў дзве добрыя праграмы, якія робяць гэта аўтаматычна, але я хацеў бы зразумець, як і дзе працаваць, у цэлым, каб выключыць клапан EGR.

Мой аўтамабіль:

Fiat Punto 188 Версіі Speed
1.3 Multijet 70CV
ECU Marelli 6JF.

За кожны крок, я хацеў бы ваша дапамога, так? ад студэнт, не магу дазволіць сабе зламаць нічога.

У якасці праграмнага забеспячэння я выкарыстоўваю ECM Titanium 1.61.

Загадзя дзякуй.

Exelion1986
20-01-2015, 16:57
перш за ўсе, я б парэкамендаваў вам вывучыць p? выкарыстоўваць winols, што змяніць ? упэўнены, на галаву вышэй і ecm
я тытан я выкарыстоўваю яго толькі для пошуку карты, параўнаць файлы і інш, чаму? я лічу-й? неадкладна, як прагляд
я сказаў бы вам, пачаць размяшчаць ваш зыходны файл, калі ен яшчэ не існуе, у спецыяльным раздзеле, які, па крайняй меры, у нас есць спасылкі для таго, каб дапамагчы вам
акрамя таго, вы павінны пачаць, каб прачытаць ўсю гэтую тэму, што нават калі вы не можаце ўсе яшчэ бачыць ўкладанні, напэўна, пачынае даць вам ідэю
https://www.professionalchiptuning.net/marelli-mjet-impariamola-vt4580.html?4580-MARELLI-MJET-impariamola!=
аднак выключэнне egr на гэтых ? настолькі просты, што не варта выкарыстоўваць праграмы, пошук значэнне 14252 (павінна быць апошнім, што знаходзіцеся) і нясі ў 47506
затым адпраўце файл mod, што мы бачым, калі ? правільна

SanJoe
20-01-2015, 17:40
Я пачаў, каб зірнуць, на гэты ECU выглядае вельмі складаным. Значэнне для адключэння EGR ? толькі тое? Я чытала ў інтэрнэце, што можа быць больш? значэнні. Адрас гэтага значэння, як я лічу? Залежыць ЭКЮ, у ЭКЮ?

Exelion1986
20-01-2015, 18:26
? першы ecu, што даследаванні? вы ў якім-то сэнсе ? складаная, чаму? мае фактары пераўтварэнні дзіўныя, і многія карты маюць восі пераблытаны
у іншых адносінах? не так ? чаму? логіка кіравання ? pi? проста іншыя
аднак паверце, што калі вы робіце р? вачэй становіцца легка
у вашым выпадку вы кажаце пра marelli 6JF, якія збіраюць усе 70 л. с., а 75 і 90 мантана 6F3
усе гэтыя прамовы сістэмы рэцыркуляцыі ог ? тое ж самае, проста адзін біт
для mjet-й? новыя яны змянілі версію, есць 8DF і іх гаворка змяняецца нязначна,

SanJoe
21-01-2015, 10:08

SanJoe
21-01-2015, 10:09
Вы ? першы ECU. Што тычыцца EGR, цікава, факт, адрас. Што б і ў цэлым, як яе можна знайсці? Хацелася б зразумець прынцып ... мяркуючы, што Клапан сістэмы рэцыркуляцыі ог працуе як выключальнік, які адключаецца на высокіх абарачэннях, па логіцы павінен замяніць значэння "адкрыцце" тыя "цэнтральны". Я не разумею? як і дзе знайсці значэння, якія адносяцца да сістэмы рэцыркуляцыі ог.

Exelion1986
21-01-2015, 18:24
мы кажам, што ў цэлым без мінімальнай дакументацыі на ecu, які вы вывучаеце (напрыклад, накіроўвалыя зробленыя карыстальнікамі, абмеркаванне розных, damos лепш за ўсіх) толькі не зможаш знайсці карты, на цікавасць, у той час як раз стаў p? pi? эксперт з першага погляду можна прызнаць што-то
у прыватнасці, наколькі я разумею, здаецца, што-разраднай сістэмы рэцыркуляцыі ог адпавядае напрузе актывацыі, а затым да pi? у вышэй, чым тое, што батарэя, каб справа атрымалася? забяспечыць акалічнасць не актывуе? ніколі
у рэальнасці? не ? уласны выключальнік, у раене гэтага біта ? таксама маецца карта працы сістэмы рэцыркуляцыі ог, чаму? клапан не ? толькі адкрыты або закрыты, але пу? быць parzializzata
адрас розных карт, біт сістэмы рэцыркуляцыі ог у тым ліку, вар'іруе ў залежнасці ад версіі праграмнага забеспячэння, таму без вашага зыходнага файла, не магу я быць іп? сапраўды, калі не сказаць, шукаць 14252 і прыняць апошні вынік, што знаходзіцеся

SanJoe
23-01-2015, 10:04
Я разумею, іншыя ідэі?

Exelion1986
24-01-2015, 15:00
калі вы загружаеце файл, на якім вы працуеце, я магу дакладна сказаць вам, як вы робіце

SanJoe
24-01-2015, 15:30
Так, я імгненне reipilogo сітуацыі. Я знайшоў некалькі файлаў крычы на інтэрнэт-Punto 1.3 Multijet 70CV, для? ніхто не супадае з серыйным майго эбу. Эквівалентныя? У сэнсе, ці магу я даведацца, як зрабіць змены ў гэтыя файлы, а затым falr на файл, які andr? чытанне ад маей машыны? Я заўважыў таксама, што, загружаючы розныя файлы на врі на ECM Titanium, мяне яны некалькі "тыпы" драйвера знойдзены, для? адкрыўшы такі файл карты, што troco заўседы адны і тыя ж. Я мяркую, што змены толькі паслядоўны, але змяненне працэдуры адзін і той жа. Прыкладаю файл крычы, на якім я засяроджаны.

SanJoe
24-01-2015, 15:32
У файле, які я толькі што загрузіў, ECM не вяртае апісанне блок кіравання Marelli, etc...)? карты такія ж ...

Exelion1986
26-01-2015, 08:24
не турбуйцеся, усе яны падобныя
змены версіі hw sw, можа быць, мяняюцца адрасы, крывыя некалькі адрозніваюцца, але калі іх вывучыць усе зрабіць усе спакойна
не вер яму ніколі слепа драйверы ecm, скажам, што ? цуд, калі яна здагадкі, і аднак, большасць карт з драйвера
гэта адносіцца, у цэлым, не толькі для гэтага эбу
у гэтым файле біт сістэмы рэцыркуляцыі ог ? адрас 067C4A, перадае значэнне ад 14252 = 47506 і гульня ? зрабіў
у любой версіі файла зоны ? усе роўна то даведаешся без праблем
калі вам трэба што-то яшчэ пытай

SanJoe
26-01-2015, 09:45
Зараз гуляе вакол трохі... Дзякуй :)

Exelion1986
27-01-2015, 06:51
нічога
вывучаны спакойна "p"? абмеркаванне, зрабіць які-небудзь тэст, а потым адправіць на наступны крок