КПК

Перегляд Повної Версії : Корекція Контрольної суми з допомогою математики!!!

jared_poe
01-10-2014, 22:37
Привіт всім, як ви думаєте ? можете виправити контрольну суму, використовуючи тільки математичний розрахунок?
Я поясню, я взяв файл croma edc16c39 (chk =89e5), в точку на карті я додав 1 новий файл у мене збережений під назвою "тест 01 +1" (chk =89e6), той же файл, в інший момент, який я зняв 1, новий файл у мене збережений під назвою "тест 01 +1 -1" (chk =89e5) на даний момент в теорії, якщо riscrivessi файлу в ебу я не повинні дати не помилка, вірно?
Якщо це ? щоправда, це означає, що в кінці будь-якої модифікації просто зробити різницю між двома chk і sottrarla (або додати) в області chk, щоб повернути значення chk, як і оригінал.
Я як і раніше доказів, між тим, я хотів би почути вашу думку на цю тему

jared_poe
02-10-2014, 00:05
Pi? тести роблю-й? я не повертаються рахунків...хтось пу? пояснити, до чого відносяться ті цінності, які я червоним шрифтом

GPoint
02-10-2014, 23:46
Дуже цікаво, може бути дуже корисним у випадку, якщо не виникне драйвер, який обчислюється автоматично, контрольна сума, а потім ? здійснимо самостійно. Але області щодо корекції chksum, як ви визначає?

jared_poe
02-10-2014, 23:56

GPoint
03-10-2014, 00:14
Що важко? у вас виявили? Зміна pi? біт мови робить більше? compplesso?

jared_poe
03-10-2014, 00:23
Точно також я не зрозумів, що ті цінності, які я виділив на фото

ugoboss
03-10-2014, 07:02
є cks 8 біт і cks 16 біт і 16 біт не легко виправити вручну , то ви повинні знати, що c? L' rsa і що завжди більш складно, тобто різних районах cks, не ? що ви можете піти і виправити, де хочете, я кажу, що, врешті-решт ? майже неможливо в ecu останнього покоління.

p.s. чому ви хочете complicarvi життя, коли є sw, які можуть допомогти вам.

jared_poe
03-10-2014, 07:41
Може бути корисна у випадку, якщо не виникне драйвер..***** unque спасибі за інформацію, cos'? "RSA?

sergiot
03-10-2014, 09:34
ваше припущення, що з +1 і -1 в оренду кілька було в силі на багато блоки управління до 1995 2000 року, коли ми використовували eprom або подібні речі.
з введенням flash вони прийняті різні системи і розрахунок, не ? pi? в силі.

rickymix
05-10-2014, 00:57
привіт

can you expain ru

i'm intressed for it please

i like to learn ;)

Ель-Berto
09-12-2014, 10:05
Привіт всім, я досить неосвічені в цьому питанні, може бути, ви можете мене просвітити....

Я дивився файли .золота FIAT Coup? (1996) з HxD (hex-редактор).
Вибравши різні блоки коду, я виявив, що розраховується контрольна сума була одно, що міститься в байтах відразу після блокування.
Від того, що я читав ебу, при включенні запалювання, перевірте, контрольна сума.
Якщо прямо зараз я збираюся змінити карту, очевидно, змінює контрольну суму; бажаючи залишити контрольної суми незмінним, я думаю, ви можете змінити декілька байт.
Як я можу знати, який ? частина карти, що я можу змінити, змінити поведінку автомобіля?
Заздалегідь спасибі.

sergiot
09-12-2014, 10:46
перш за все, слід знати, що ебу це.
однак, як ти знайшов місце і спосіб.
рішення 2
1 тачка, ви ricalcoli контрольну суму і написати у вашу адресу, що ви знайшли
2 бороніть контрольна inaterato і написати щось, що компенсує (назад повернутися рахунків) в районі 00 або FF як раз перед контрольної суми

Ель-Berto
09-12-2014, 11:18
перш за все, слід знати, що ебу це.

Bosch Motronic (не пам'ятаю ініціали) FIAT Coup? 20v turbo

2 бороніть контрольна inaterato і написати щось, що компенсує (назад повернутися рахунків) в районі 00 або FF як раз перед контрольної суми

Тому я, підтвердіть, що блок коду все oxFF не потрібно нічого, що стосується карті?

O. T.
Стара pallino, що я намагаюся зробити протягом декількох років: подвійний карту.
На практиці, як я 2 мікросхеми пам'яті замість EPROM, оригінальні, з комутатор вибираю один EPROM або інший.
Карти працюють обидві лише, що, очевидно, контрольна сума відрізняється, насправді, якщо крок від карти з комутатором машина не включається, мені потрібно, щоб сили staccara і підключити блок управління (або cos? ipotizzo я).

sergiot
09-12-2014, 12:23
блок ff у черзі на карти перед контрольної суми можна компенсувати.
але бачив, що можна порахувати, і ви знаєте, де scrivrlo не втрачати час, компенсації, розрахунки, написати новий

якщо навіть зробити подвійний eprom ви, можливо, навіть 2 контрольна різних, кожен розраховує на свою карту

хто робить подвійне карту не повинен від'єднати ебу, просто комутатор рекомендується робити двигуні. ( хоча не обов'язково)

Ель-Berto
09-12-2014, 13:33
Але ебу, при включенні, не робить перевірку на контрольну суму?
В сенсі: атака, блок управління (вибираю карту 1), приводити в рух, все ок.
Я вимикаю двигун, вибираю мапу 2, приводити в рух.... не йде.
Зняття блоку управління (залишається виберіть карту 2), установка ебу, приводити в рух, двигун.
Тому я припустив, необхідно мати 2 контрольні суми дорівнюють....