Уваход

Прагляд Поўнай Версіі : Карэкцыя Кантрольнай сумы з дапамогай матэматыкі!!!

jared_poe
01-10-2014, 22:37
Прывітанне ўсім, як вы думаеце ? можаце выправіць кантрольную суму, выкарыстоўваючы толькі матэматычны разлік?
Я растлумачу, я ўзяў файл croma edc16c39 (chk =89e5), у кропку на карце я дадаў 1 новы файл у мяне захаваны пад імем "тэст 01 +1" (chk =89e6), той жа файл, у іншы момант, які я зняў 1, новы файл у мяне захаваны пад імем "тэст 01 +1 -1" (chk =89e5) на дадзены момант у тэорыі, калі riscrivessi файла ў эбу я не павінны даць не памылка, дакладна?
Калі гэта ? праўда, гэта азначае, што ў канцы любой мадыфікацыі проста зрабіць розніцу паміж двума chk і sottrarla (або дадаць) у галіне chk, каб вярнуць значэнне chk, як і арыгінал.
Я па-ранейшаму доказаў, паміж тым, я хацеў бы пачуць ваша меркаванне на гэтую тэму

jared_poe
02-10-2014, 00:05
Pi? тэсты раблю-й? я не вяртаюцца рахункаў...хто-то пу? растлумачыць, да чаго ставяцца тыя каштоўнасці, якія я чырвоным шрыфтам

GPoint
02-10-2014, 23:46
Вельмі цікава, можа быць вельмі карысным у выпадку, калі не ўзнікне драйвер, які вылічаецца аўтаматычна, кантрольная сума, а затым ? выканальна самастойна. Але вобласці ў дачыненні да карэкцыі chksum, як вы вызначае?

jared_poe
02-10-2014, 23:56

GPoint
03-10-2014, 00:14
Што цяжка? у вас знайшлі? Змяненне pi? біт прамовы робіць больш? compplesso?

jared_poe
03-10-2014, 00:23
Сапраўды таксама я не зразумеў, што тыя каштоўнасці, якія я вылучыў на фота

ugoboss
03-10-2014, 07:02
есць cks 8 біт і cks 16 біт і 16 біт не легка выправіць ўручную , то вы павінны ведаць, што c? L' rsa і што заўседы больш складана, то есць розных раенах cks, не ? што вы можаце пайсці і выправіць, дзе хочаце, я кажу, што, у рэшце рэшт ? амаль немагчыма ў ecu апошняга пакалення.

ps. чаму вы хочаце complicarvi жыцце, калі есць sw, якія могуць дапамагчы вам.

jared_poe
03-10-2014, 07:41
Можа быць карысная ў выпадку, калі не ўзнікне драйвер..***** unque дзякуй за інфармацыю, cos'? "RSA?

sergiot
03-10-2014, 09:34
ваша меркаванне, што з +1 і -1 у арэнду некалькі было ў сіле на многія блокі кіравання да 1995 года 2000, калі мы выкарыстоўвалі eprom або падобныя рэчы.
з увядзеннем flash яны прынятыя розныя сістэмы і разлік, не ? pi? у сіле.

rickymix
05-10-2014, 00:57
прывітанне

can you expain ru

i'm intressed for it please

i like learn to ;)

Эль-Berto
09-12-2014, 10:05
Прывітанне ўсім, я даволі недасведчаныя ў гэтым пытанні, можа быць, вы можаце прасьвятліць мяне....

Я глядзеў файлы .золата FIAT Coup? (1996) з HxD (hex-рэдактар).
Выбраўшы розныя блокі кода, я выявіў, што разлічваецца кантрольная сума была роўна, што змяшчаецца ў байтах адразу пасля блакавання.
Ад таго, што я чытаў эбу, пры ўключэнні запальвання, праверце, ці ў той кантрольная сума.
Калі прама цяпер я збіраюся змяніць карту, відавочна, змяняе кантрольную суму; жадаючы пакінуць кантрольнай сумы нязменным, я думаю, вы можаце змяніць некалькі байт.
Як я магу ведаць, які ? частка карты, што я магу змяніць, не змяніць паводзіны аўтамабіля?
Загадзя дзякуй.

sergiot
09-12-2014, 10:46
перш за ўсе, варта ведаць, што эбу гэта.
аднак, як ты знайшоў месца і спосаб.
рашэнні 2
1 тачка, вы ricalcoli кантрольную суму і напісаць у ваш адрас, што вы знайшлі
2 перашкаджайце кантрольная inaterato і напісаць што-тое, што кампенсуе (назад вярнуцца рахункаў) у раене 00 або FF як раз перад кантрольнай сумы

Эль-Berto
09-12-2014, 11:18
перш за ўсе, варта ведаць, што эбу гэта.

Bosch Motronic (не памятаю ініцыялы) FIAT Coup? 20v turbo

2 перашкаджайце кантрольная inaterato і напісаць што-тое, што кампенсуе (назад вярнуцца рахункаў) у раене 00 або FF як раз перад кантрольнай сумы

Таму я, пацвердзіце, што блок кода усе oxFF не трэба нічога, што тычыцца карце?

T. O.
Старая pallino, што я спрабую зрабіць на працягу некалькіх гадоў: двайны карту.
На практыцы, як я 2 мікрасхемы памяці замест EPROM, арыгінальныя, з камутатар выбіраю адзін EPROM або іншы.
Карты працуюць абодва толькі, што, відавочна, кантрольная сума адрозніваецца, на самай справе, калі крок ад карты з камутатарам машына не ўключаецца, мне трэба, каб сілы staccara і падлучыць блок кіравання (або cos? ipotizzo я).

sergiot
09-12-2014, 12:23
блок ff ў чарзе на карты перад кантрольнай сумы можна кампенсаваць.
але бачыў, што можна палічыць, і вы ведаеце, дзе scrivrlo не губляць час, кампенсацыі, разлікі, новы напісаць

калі нават зрабіць двайны eprom вы, магчыма, нават 2 кантрольная розных, кожны разлічвае на сваю карту

хто робіць падвойнае карту не павінен адлучыць эбу, проста камутатар рэкамендуецца рабіць рухавіку. ( хоць не абавязкова)

Эль-Berto
09-12-2014, 13:33
Але эбу, пры ўключэнні, не робіць праверку на кантрольную суму?
У сэнсе: атака, блок кіравання (выбіраю карту 1), прыводзіць у рух, усе ок.
Я выключаю рухавік, выбіраю карту 2, прыводзіць у рух.... не ідзе.
Зняцце блока кіравання (застаецца абярыце карту 2), ўстаноўка эбу, прыводзіць ў рух, рухавік.
Таму я выказаў меркаванне, неабходна мець 2 кантрольныя сумы роўныя....