Прагляд Поўнай Версіі : Зніжэнне спажывання: тэорыі і прыкладанні на JTDm
Прывітанне, хлопцы,
улічваючы тое, што я маю на ўвазе, у сярэднім, механікі і тэхнікі, але pochissmo электронікі кіравання рухавіком, у мяне есць некаторыя пытанні паміж terico і прыкладанняў, якія не маюць адказу.
Я быў у мінулым GPunto 1.3 90 к.с., першага пакалення, у супастаўленні з для паляпшэння дастаўкі да нізкім (што было... не існуе ад врі) і для стрымлівання спажывання.
Сення я разглядаю куплю 159 1.9 JTDm (120 або 150 конскіх сіл), уяўляючы, прыняць супастаўленні не здольныя павялічыць прадукцыйнасць (па крайняй меры, не ? гэта прыярытэт?), але bens? таксама памяншае расход паліва.
Я зыходжу з "майго" тэорыя: выдатак паліва аўтамабіля залежыць ад сотні фактараў, у тым ліку: аэрадынаміка, пярэдняя частка, эфектыўнасць перадачы дадзеных, інтэрвал-перадач, механікі вадкасці рухавіка, тып паліва, эфектыўнасць механіка рухавіка/скрынка перадач/перадачы, шляху, "нага" драйвера... увогуле, ад многіх рэчаў, якія будуць уплываць у любым выпадку і заўседы спажыванне, нават з картай "ідэальны".
Калі машына "патрабуе", 20 л., каб пайсці да 100 у гадзіну, для розных непаразуменняў і супраціваў aereodinamiche, і эфектыўнасць гідрадынамічнага і meccancia рухавіка не змяняюцца, расход sar? усе гэта (гэта ? па крайняй меры, па маей тэорыі). Пацьвярджае мой тэзіс на практычны факт, што мая GP пераназначаны, у рэальнасці?, не было расход паліва лепшых. Ад цкб... але што ? нармальна... але ад поўнага да поўнага, чыстага кіламетраў, я б сказаў, што змены заставаліся ўнутры як-індукаваных стыль кіравання адрозніваецца, або іншы шлях (менш за 50 км паміж поўным і поўным). Тады ок... c'? гісторыя вялікі крутоўны момант, меншая колькасць колаў, лепшы guidabilit? а затым "ціск на педаль менш", і, адпаведна, менш расход (не адкрываю гэтую тэму,я не цалкам перакананы ў гэтым, так? пара "ўзбярэжжа" дызель...але lasicamo ад момант, гэты момант, што не ? аб'ектам майго абмеркавання).
Цяпер, вядома, на спажыванне дызельнага паліва ў сукупнасці розных фактараў, і, наадварот, "летны" на карце. Напрыклад, рухавік "ўезду" у ін'екцыі шторы, у агульным, спажываць менш (вядома, у пэўных межах). Або магчымасць? выдаліць папярэдне ін'екцый (па крайняй меры, на пэўных абарачэннях) ці пост ін'екцыі рухавікоў jtd (як прыклад у тэме), вядома, дапамагае скараціць расход паліва.
І вось я прыйшоў, на мой пытанне: з гэтага мала, што разумею, пры супастаўленні працы шляхам змены ціску ў магістралі rail, ціск турбіны, карта акселератара... але я не разумею, калі вы будзеце дзейнічаць таксама на загадзя, па магчымасці? скараціць да і пасля ін'екцыі або на іншыя фактары, якія на самай справе "рэжуць" паліва.
Тых, хто мае непасрэдны вопыт на гэты рухавік або вопыт работы агульным rimappe зроблены такім чынам, (калі гэта магчыма) маглі б даць мне люменаў?
:-)
Дзякуй
Ghibli
... хлопцы, без каментароў??
пытанні занадта банальныя?
sorry... я разумею, што, можа быць,... як p? "паверхні"...
voglioimparare
15-09-2014, 10:38
прывітанне,ужо працуючы на абмежавальнікі крутоўнага моманту,а на рэйку і на авансы(я часта раблю гэта, каб паменшыць выдатак паліва) даходы дастаткова з пункту гледжання consumi. ужо зроблена, каб больш крутоўнага моманту, у той жа лік абаротаў дазваляе не тануць у абгон ці не тануць у ногі, пераклад словы pavere, менш consumi. прывітанне
Дзякуй voglioimparare.
Dicamo, якая, па пытаннях чыста тэарэтычным (па-ранейшаму далека ад паўторна), мне было прыемна зразумець, калі "у дадатак", як мне напісаць ? можна, у прынцыпе, зрабіць пі?, выступаючы таксама на логіку прад-і postiniezioni.
Я ніколі не чытаў карту ў маім жыцці, таму мне цікава: ? "проста" працаваць на пре-і пост-ін'екцыі або становіцца вельмі складаным, чым для іншых параметраў, што нават ты мяне лістынг-й? пра?
Вялікае дзякуй усім, хто змогуць адказаць,
у бліжэйшы час,
Ghibli
SandroMarciano
15-09-2014, 11:56
нацельны веды праз карту ўваходзе ў сістэму ўсе параметры рухавіка, у тым ліку preiniezioni, пост, куты пачатку і інш.. як то гэта прыводзіць да росту або менш эфектыўнасці ? усе было відаць...
Нават тыя ж словы "менш ціск на педаль, тым менш расход паліва" ? адна стория абсурдна, чаму? у канцы дызельнае паліва ўводзяць то ?...
Дзякуй SandroMarciano...
адказ на гэтае пытанне ? вычарпальны знешні выгляд-тэарэтык, і я павінен сказаць, што тлумачэнне, што мне на выступ "ціск на педаль", я згодны ў поўны... нават калі з'? pi? пара ўніз, па-мойму, гэтая пара аказваецца ад дызель ўводзяць...
У любым выпадку, я не хацеў бы раздзімаць гэтую дыскусію, так? я бачу, ужо? часта разглядаецца і пускавым думкі вельмі розныя...
На практыцы, ? такім чынам, цалкам "просты" taglaire pre ін'екцыі і postiniezioni, або ў любым выпадку "гуляць"?
ДЗЯКУЙ!
SandroMarciano
15-09-2014, 12:11
для тых, хто ведае логіку кіравання, ? легка гуляць, але не лічу, што гэта так жа проста і зніжэння энергаспажывання.
Я думаю, што на практыцы не так "проста" riduziuone.
Але з пункту гледжання чыста тэарэтычнай, па меншай меры, абапіраючыся на канцэпцыі агульных тэхнічных характарыстыках гэтага рухавіка, я разумею, што да ін'екцыі, каб паменшыць ruvidit? працы і вырабіць першы выбух у нумар, "пачынаю" як тое susseguito ад ін'екцый main. "у пачуцце" і "моманты" спрыяюць абодва вырабляюць прадукцыйнасці.
Заўседы "у sesnazione", то, каб скараціць пост, ін'екцыі (ад шчыльнай, неабходнай для рэгенерацыі, да-й? чытаць, каб паменшыць забруджванне), гэта павінна дапамагчы ўтаймаваць спажыванне, не для чаго, калі для прадукцыйнасці.
Вы спрабавалі рабіць тэсты, як гэта?
Ці semplifico таксама пытанне?
SandroMarciano
15-09-2014, 15:26
у асноўным я працаваў на JTD, то толькі 1 preiniezione: ажурная значэнне расход павялічваецца, машына становіцца цяжкай, і трэба амаль заўседы трымаць газ на педаль акселератара.
За кошт павелічэння паляпшае, як ****llo прадукцыйнасці, так і ў ****llo спажывання, на жаль, для? вібруе пры павелічэнні.
Што тычыцца пост-ін'екцыі, калі ў вас есць dpf, вы вымушаныя падтрымліваць іх, калі...? быў выдалены, а таксама рэгенерацыі sar? была выдаленая на блок кіравання, і стратэгіі рэгенерацыі таксама postiniezioni...
...абапіраючыся на вашу першую частку паведамленні, я і пытаюся ў вас: памяншэнне entit? з загадзя ін'екцый у колькасць? дызельнае паліва ўпырскваецца, вы таксама памяняў загадзя ў ineizione main? За тое, што я ведаю, усе рухавікі emisisonati з'яўляюцца адкладзеныя (кіраўніцтва становіцца цяжкай, рухавік лянівы, каб падняцца абароты, расход паліва павялічваецца, як справы? цяпло утылізаваць з радыятарамі), але, верагодна,**** llo prestaizonale папярэдняга ўпырску (колькасць?) дапамагае кампенсаваць затрымкі ўпырску, у карысць прадукцыйнасці прыстойны і выкідаў, якія змяшчаюцца (qunato забруджвальнікаў вырабляецца з папярэдняй ін'екцыі, то будзе "адмовіўся ад" ў нумары ад гарэння, ўпырску main).
Я думаю, і я мяркую, што паменшыць (не выключыць) entit? папярэдне ўпырску, захоўваючы той жа загадзя, а потым прадбачыць мала main павінна захаваць "у межах разумнага" каза і капуста. Вядома ? функцыянальны прадбачыць main, каб палепшыць прадукцыйнасць і зменшыць расход паліва.
Упэўнены, што праца рухавіка павінна стаць больш? груба, гэта ? тыповы впрыски "занадта" загадзя, і гэта, па маім сціплым меркаванні, ? прычына, якая ідзе на павелічэнне вібрацыі.
Што тычыцца пост-ўпырску, не магу табе адказаць, так? на дадзены момант я проста раблю з разваг. Машына не ў мяне яшчэ. Ад таго, што чытаю тут, і, мне здаецца, што калі "яснасць" DPF і прыкладае эмулятар для эбу, не выключыце n? пост. п? рэгенерацыі. У той час як пры яго выдаленні ў эбу, выключыце вырабіць, але не postiniezioni (гэта, верагодна, залежыць ад карты на карту).
Вы адзначаеце з апошніх (але, верагодна, вы ведаеце лепш за мяне), што на multijet, есць два pre ін'екцыі і main. Хутчэй за ўсе, працаваць на тых двух тэрмінаў, і прынесці гэта робіць рэчы яшчэ больш? складаная, што на JTD, але патэнцыйна лепш выгадна....
SandroMarciano
15-09-2014, 16:02
То вы напісалі шмат, і, верагодна, не, каб справа атрымалася? адказваць на ўсе...
Я спрабаваў як паменшыць preiniezione як яе павялічваць, рэгулюючы таксама загадзя main, я зрабіў свае ж ідэі, аднак на практыцы расход паліва і прадукцыйнасці ? заўседы лепш павялічыць (хоць перабольшваю, вы атрымліваеце біцце рухавіка), і, вядома, працаваць па загадзя main (што па мне, то вы, правілы, так важна, расход паліва і дастаўкі).
Выдаленне бетону ўжо шмат гадоў таму толькі з блока, цалкам выключыўшы кіравання dpf і postiniezioni, якія служаць для яго рэгенерацыі.
Я таксама працаваў на mjet2 170 на preiniezioni, аднак ? добра пі? комплекс і з dpf іх шмат больш? зменныя, для чаго ? цяжка не заўважыць розніцу паміж да і пасля змены. У любым выпадку на гэтым рухавіку PI1 працуе заўседы, у той час як FT2 толькі пры вельмі нізкіх абаротаў, як правіла, да 2000, хутчэй за ўсе, для памяншэння вібрацыі...
ок, а затым... жадаючы "абагульненне", можна сказаць, што я маю на ўвазе 1.9 JTDm 120 ці 150):
- выдаленне фізічнай DPF і ў эбу, каб пазбегнуць рэгенерацыі і нават пасля ін'екцыі;
- павелічэнне папярэдняга ўпырску ў грудзях справа? дызельнае паліва ўпырскваецца;
- апярэджання ўпырску main;
- закрыцце агульнай сістэмы РЭЦЫРКУЛЯЦЫІ ог;
Павінны ўсе разам, максімальнага змяншэння спажывання. Правільна?
Вядома, застаецца пытанне: чаму? павялічыць preinizione памяншэнне спажывання... але, магчыма, таямніцы, гідрадынаміка паветра і сумесь паліва і кіслароду... або тое, што дрэнны preiniezione з упырскам main "нармальны" стварае ўмовы для максімальнага выкарыстання паліва (верагодна, наведзены ад сціску, як правіла, "ўніз" па параўнанні з Дызеля ў свой час).
Ты што скажаш?
Exelion1986
16-09-2014, 16:31
як ты сказаў у першым пасце есць некалькі фактараў, якія спрыяюць спажывання аўтамабіляў, большасць з якіх не трапляюць пад уплыў карыстальнікам сярэдні (аэрадынамічны супраціў, эфектыўнасць перадачы...), а з другога боку вы (ціск у шынах, не трымаць 50 кг хлам ў багажніку...)
паклаўшы руку на адлюстраванне si pu? ўмяшацца таксама і ў іншых адносінах, то есць магчымасць? аб змене рэжыму працы рухавіка, і адзінае, што мае значэнне ? эфектыўнасць жа рухавік, што пу? палепшыць або пагоршыць у залежнасці ад ўмяшання
нават у гэтым выпадку ў нас есць шмат тыпаў ккд рухавіка, многія з якіх прыроджаныя і не рэдагуемыя праз карту (механічны ккд, напрыклад)
у рэальнасці?, на маю думку, даходнасць па якім мы павінны адзначыць два: тое, гарэння і індыкатар цыклу
першы кажа, на практыцы "добра", спальванне паліва, а другі паказвае, колькі энергіі (вытворны ад згарання) не ў стане выкарыстоўваць, улічваючы той факт, што рухавік не працуе, другі цыкл падыходзіць
змяняючы некаторыя параметры адлюстравання, мы можам мець варыяцыі аднаго або абодвух прыбытковасць на іспыт
павышэнне ціску ў магістралі высокага ціску, напрыклад, мы атрымаем лепшае распыленне паліва і, такім чынам, паляпшэнне згарання
гуляючы замест гэтага на авансы мы будзем мяняцца дыяграму ціск/аб'ем цыклу (перамяшчэнне піка ціску), і, адпаведна, эфектыўнасць цыклу індыкатар, але, магчыма, нават эфектыўнасць гарэння, так як, калі мы ідзем па-за дыяпазону, дызельнае паліва не можа гарэць добра
у preiniezioni служаць "падрыхтоўкі" камера згарання ў асноўнага ўпырску, павялічваючы ціск і тэмпература паветра (дызельнага паліва робіць намаганні, каб уключыцца)
ідзе ад s? што ў гэтым выпадку зарад галоўная brucer? безумоўна, лепш (ккд гарэння), што прыводзіць да зніжэння спажывання
у postiniezioni, замест таго, ці адбываюцца на стадыі завяршэння (практычна ў канцы згарання) з мэтай зніжэння забруджвальных рэчываў, што дазваляе завяршыць хімічных рэакцый, якія тычацца згарэлі вуглевадароды, або прывязаныя да рэгенерацыі, калі dpf
аднак у абодвух выпадках postiniezioni не улічваюцца ў працы рухавіка
...Вось Exelion. Затым растлумачце, што вы націсніце на карту для migiorare гэтыя два вяртаецца і збіць максімальнае расход паліва? Спіс з 4 пунктаў, якія я зрабіў больш, або іншы?
Exelion1986
17-09-2014, 15:19
я заяўляю, што я яшчэ пачатковец у практыцы, на дадзены момант я ведаю толькі ў тэорыі
безумоўна, выдаленне egr і дапамагае dpf
што тычыцца змяненняў у preiniezioni я б сказаў, што гаворка SandroMarciano не робіць разоў
збіраюся логікі, я б сказаў, што нават загадзя мае сваю прыгожую грыпу, але асабіста я не магу сказаць, як рэагуе рухавік на аснове таго, як змянілі яго, і цяпер я раблю тэсты на 1.3 (pi? далей я змагу знайсці паддоследнага 1.9) і загадзя, то прыйдзецца яшчэ пакласці руку ў спакоі
нарэшце, я дадаю ў свой спіс таксама ціску ў рампы, што ў тэорыі павінна дапамагчы, але, чытаючы "p"? вакол форуме я знаходжу розныя меркаванні аб тым, што варта ці не чапаць гэты параметр... верагодна, яго ўплыў ? значна менш, чым іншыя
адзінае, па-мойму ? навучыцца рабіць шмат доказаў, каб зразумець, што вага ўсе яны маюць розныя параметры, чаму? часта пераход ад тэорыі да практыкі, не ? cos? неадкладна...
Вядома, тэстаў з'яўляюцца лепшым рашэннем.
Ці ведаеце вы, хто мае цікавасць атрымаць іх на адну машыну (маю), дзе можа быць profiquo акне, каб знайсці лепшае рашэнне разам?
Было б добра знайсці каго-то ў раене Эмілія/Венето/Ламбардыя/Таскана....
Дзякуй
Г.
francescosparco
22-09-2014, 16:52
я на 159 150cv мне ўдалося знізіць выдатак з 9 па 12 за літр. pero, па-мойму, лепш быць асцярожным. sn аўтамабілі, якія вельмі пакутуюць d turbo
Hei Франчэска,
як вы ніколі не спажываў cos? мала ўжо? перад карту?
Вы, ? праўда, пакутуюць ад turbo.