Уваход

Прагляд Поўнай Версіі : погляд, першыя крокі на ecm opel astra 1.7 cdti 101cv

bmw320cd
19-08-2014, 19:16
усім прывітанне
я нядаўна гатэль у свеце chiptuning, і я пачаў рабіць невялікі працы, напрыклад, файл-opel astra 1.7 cdti 101cv bosch edc16c9 (не файл з маей машыны,але цяпер мяне не цікавіць,я ў першую чаргу павінен навучыцца добра працаваць,тады, магчыма, мне мой маяк для маей машыны ;) )
сказаўшы гэта, я прыкладаю .на врі і .mod
я працаваў цяпер толькі на
- запытаны крутоўны момант падчас паскарэння
- запытаны крутоўны момант пры стандартных умовах
- абмежавальнік крутоўнага моманту
- ціску ў рампы
- абмежавальнік ціску ў рампы ( l' я не ўзяў іх крыху вышэй максімальнае значэнне, усталяванае ў табліцы ціску ў магістралі высокага ціску)
я спрабаваў перамясціць дастаўкі трохі вышэй, 4500-5200 абаротаў, але не ведаю, ці ўдалося
у бліжэйшы час :)

файл ori выдалены

leandro89
19-08-2014, 20:43
усім прывітанне
я нядаўна гатэль у свеце chiptuning, і я пачаў рабіць невялікі працы, напрыклад, файл-opel astra 1.7 cdti 101cv bosch edc16c9 (не файл з маей машыны,але цяпер мяне не цікавіць,я ў першую чаргу павінен навучыцца добра працаваць,тады, магчыма, мне мой маяк для маей машыны ;) )
сказаўшы гэта, я прыкладаю .на врі і .mod
я працаваў цяпер толькі на
- абмежавальнік крутоўнага моманту
- ціску ў рампы
- абмежавальнік ціску ў рампы ( l' я не ўзяў іх крыху вышэй максімальнае значэнне, усталяванае ў табліцы ціску ў магістралі высокага ціску)
я спрабаваў перамясціць дастаўкі трохі вышэй, 4500-5200 абаротаў, але не ведаю, ці ўдалося
у бліжэйшы час :)

файл ori выдалены

8393

файлы крычы ідуць, размешчаныя ў банку дадзеных, калі не было ўжо, і ў розных абмеркаваннях уставіць спасылку з нумарам вось, акрамя таго, не забывайце, што файлы крычы ідуць, размешчаныя ў правільным кірунку, паказаўшы тып аўто, ecu, аб'ем рухавіка, hp, hw, што sw і інструмент для чытання

bmw320cd
19-08-2014, 21:21
гэты файл .крычы, ужо прысутнічае тут, на форуме, я ўзяў менавіта тут, у самай справе, я ўдакладніў, што не было маей машыны....
і гэта было ўкладанне, як мой у іншай дыскусіі,толькі, што я не знаходжу дзе...
у любым выпадку, вось спасылка на пасаду files .ori банка дадзеных

https://www.professionalchiptuning.net/astra-vt93-2.html#post23055

Astra H GTC 1,7 101cv A694_412 EDC16C9 Ori.rar

bmw320cd
20-08-2014, 16:14
вось яшчэ адзін файл .mod , я дадаў змены ў кіраванні turbo,абмежавальнік turbo і колькасць паліва...
я паставіў абмежавальнік turbo 2150hpa т. е. = 1.15 бар turbo максімум,так што я б сказаў у межах допускаў,арыгінал быў на 0.9 бар
акрамя таго, ціск турбо,max сон прыйшоў да 2010hpa,т. е. 1.01 бар....
знешні выгляд каментароў, калі паеду ў правільным кірунку
дзякуй, у бліжэйшы час

Машыніст
20-08-2014, 17:08

bmw320cd
20-08-2014, 17:19
на турба яшчэ? у сярэднім у поўнай нагрузцы на 150-180 пунктаў... я не хачу смажыць турбіна неўзабаве пасля гэтага,і таму, што машына мае зліўны кэт цалкам арыгінальныя...
як мы дастаўкі? я спрабаваў перамясціць вышэй па картах пара паскарэння і абмежавальнік крутоўнага моманту,даючы таксама дапамогу ў turbo высокі....прыкладна 2000 абаротаў, а не з поўнай нагрузкай я павялічыў у % менш , каб захаваць трохі счапленне ад празмернага стрэсу...
мне не хапае, каб зразумець, як яны працуюць, час ўпырску, калі ? карысныя ritoccarli...

Машыніст
20-08-2014, 17:55
Калі хочаце, пакіньце cos? turbo, а затым выкарыстоўвайце тую ж логіку, што вы выкарыстоўвалі на карту педаль, каб зрабіць карту часу ўпырску, і затым паспрабуйце яго.

bmw320cd
20-08-2014, 18:11
з дапамогай ecm-мне, я гэтыя табліцы даступныя праз драйвер...

- час ўпырску (адна табліца)
- фаза ўпырску - электронны ўпырск галоўная базавая карта 1 (гэтыя есць 6 табліц,з павелічэннем ліку, пачынаючы ад 1 да 6)

я павінен падправіць перш, дакладна?
то есць ****llo абмежавальнік fumosita зонд верхні і ніжні, што я не разумею, для чаго патрэбныя і на самай справе, але я не дакранаецеся..

Машыніст
20-08-2014, 19:13
Вы сапраўды неабходна закрануць, тое, што называецца час ўпырску. На іншых картах кіруюць авансы помпы і паліўнай. Безумоўна, дакранаючыся гэтых карт можна атрымаць яшчэ лепшыя вынікі, але для базавай карты я не буду іх вытворчасць, страты.

bmw320cd
20-08-2014, 20:16
калі я не памыляюся, калі вы дакранаецеся час впрыска павялічваецца моцна fumosita правільна?

Машыніст
20-08-2014, 20:24
Калі не злоўжыванні, не паліць. Diaciamo, якія дзейнічаюць на час ўпырску ? шлях pi? легка надаць дызель. Калі ўсе астатнія карты адпавядаюць з тым жа крокам, не павінны паліць. тады проста паспрабуйце і паглядзіце....

betrescudan
20-08-2014, 20:40
трэба абмежаванне на 10-11% з крокам на ўпырск і не паліць....

bmw320cd
21-08-2014, 01:36
трэба абмежаванне на 10-11% з крокам на ўпырск і не паліць....

гэта 11% ад усей падачы або, як правіла, паступова прыходзячы ў пік толькі ў поўнай нагрузцы? таму што калі do 11% да 1600 абаротаў, калі турба дрэмле, я думаю, вы паліце тып iveco daily...

Калі не злоўжыванні, не паліць. Diaciamo, якія дзейнічаюць на час ўпырску ? шлях pi? легка надаць дызель. Калі ўсе астатнія карты адпавядаюць з тым жа крокам, не павінны паліць. тады проста паспрабуйце і паглядзіце....

я чытаў, што нават падняць шмат ціску ў рампы ? самы "redditizzio", каб ўпусціць больш дызельнага паліва ў выдачу спалілі ўсе...з часам ўпырску павялічваецца час, што фарсунка распыляе дызельнае паліва,у той час як павелічэнне ціску ў рампы, павялічваецца колькасць дызельнае паліва распыляецца за адзін цыкл ўпырску такім чынам, што ен спаліў усе...
ах, акрамя таго,знакамітыя карты педаль гэтых двух правільны?

ужо павялічваецца... у той час як абмежавальнік максімальнага крутоўнага моманту і, што сам па сабе правільна?

пасля вечара працаваць, вось максімум, што мне ўдалося зрабіць,дзякуючы вашым радам, і розныя рэчы, прачытаныя ў інтэрнэце... мне не хапае цэнтральны egr пяро... я магу выкарыстоўваць праз драйвер ecm карты "колькасць газу, пад назвай" і "працэнт адкрыцця клапана" ?
на час ўпырску, я адразу пабег у межах, драйвер, на самай справе ў некаторых месцах (вельмі мала) не маглі прайсці міма 3-4% прыросту.... я зноў дакрануўся карты, педалі і максімальны крутоўны момант і невялікі рэтушы да ціску ў рампы... я павялічыла, як правіла, значэння і аптымізаваны (я думаю) трохі прадастаўлення...
вось файлы 3.mod

8398

як заўседы, чакаем вашых каментарыяў і меркаванняў...

Машыніст
21-08-2014, 10:18
У абмежавальнік крутоўнага моманту c'? біт у канцы, што на врі быў, у нуль, і быў зменены (абавязваецца вярнуць яго ў нуль). Час ўпырску я партыя трохі больш? у верхняй частцы вобласці рэдагавання, можа быць, cos? паліць трохі. Ціску ў рампы, я б не перабольшыў, да 10%.

Што тычыцца EGR не можаце зачыніць, выкарыстоўваючы метад EDC15 cio? той, які вы паказалі вышэй, але вы павінны прынесці да нуля, праверка сістэмы рэцыркуляцыі ог, што вы знойдзеце, праглядаючы файлы ў 2D. Паспрабуйце паглядзець некалькі фатаграфій тут, на форуме, як зроблены элементы кіравання egr гэтых ecu. Не ? складана іх знайсці.

bmw320cd
21-08-2014, 13:39
У абмежавальнік крутоўнага моманту c'? біт у канцы, што на врі быў, у нуль, і быў зменены (абавязваецца вярнуць яго ў нуль). Час ўпырску я партыя трохі больш? у верхняй частцы вобласці рэдагавання, можа быць, cos? паліць трохі. Ціску ў рампы, я б не перабольшыў, да 10%.

Што тычыцца EGR не можаце зачыніць, выкарыстоўваючы метад EDC15 cio? той, які вы паказалі вышэй, але вы павінны прынесці да нуля, праверка сістэмы рэцыркуляцыі ог, што вы знойдзеце, праглядаючы файлы ў 2D. Паспрабуйце паглядзець некалькі фатаграфій тут, на форуме, як зроблены элементы кіравання egr гэтых ecu. Не ? складана іх знайсці.

гэты абмежавальнік пара пераехала гэтак высокія, каб не мець скарачэнняў,улічваючы, што нават праз карту праводцы акселератара у мяне павялічылася моцна вакол гэтай схеме...але калі вы кажаце мне, што вярнуць яго ў 0 ідзе лепш,калі я гэта раблю...але мне цікава,я момант, што мае сэнс павялічыць карты педалі ў 5200giri калі абмежавальнік крутоўнага моманту я трымаю яго ў 0 ??
вы для сістэмы рэцыркуляцыі ог, я ўбачыў, што есць "panettoni", ўбачу ingegnarmi больш наперад ;)
аднак я змяніў яшчэ раз, прытрымліваючыся вашым радам...і вось 4 .mod укладанне...

8399

bmw320cd
02-12-2014, 03:23
хлопцы, прывітанне....
я хацеў бы ведаць, што я магу ціск вестак у маей astra 1.7 cdti 101cv без fap... першапачаткова працуе каля 1бар пік і 0.9 канстанты...
з розных файлаў, якія я зрабіў, тое, што больш адпавядае, у мяне ціск turbo 1.3 бар піка (уключаючы overboost), затым ўніз "мяне" павольна і паступова, каля 1.2-1.15 бар.... больш за 4 тысяч абаротаў на 4-й і 5-й перадачы я тыя ціск... вы кажаце, што, у рамках абмежаванняў?

https://www.youtube*****/watch?v=lM7iPleZgRQ

дзякуй, у бліжэйшы час

bmw320cd
03-12-2014, 16:24
ніхто? як ціск турбо здаецца вам высокай, ці гэта нармальна?

Машыніст
03-12-2014, 21:40

bmw320cd
04-12-2014, 01:15
ды размовы я зрабіў дапамагчы іншым, мой сябар, так што не ведаю, ці магу я снд?, я павінен прасіць,мне не здаецца правільным ў яго адрас...
так як ? цяпер машына ідзе бомба, у 80-120 на 4-ю перадачу, я зарабіў 3 секунд з дапамогай gps (да 9,9 s - post карту 6,9 s) не кажучы ўжо пра dell працягну... (заўседы ў межах межаў дызель відавочна)
толькі мае сумневы былі ціск турбо, я думаў, былі altine... але калі вы мне адкажаце, што ўваходзяць у рамкі, я пакідаю ўсе так, ці не? улічваючы, што я таксама задаволены тым, як ідзе

fabiovts88
04-12-2014, 15:16
з, што напісаць ? чытайце гэты ecu?

bmw320cd
04-12-2014, 15:32
bdm ;)
вы можаце толькі пісаць у паслядоўны, але не чытаць іх... я для бяспекі, разам, мой сябар, я раблю ўсе на bdm

bmw320cd
12-12-2014, 00:55
машына пераходзіць у recovery, не ведаю, чаму :( памылка p0234 залішняга ціску turbo
робіць гэта толькі ў верхняй высокія перадачы (з 4 на больш 3500-4000 тысяч абарачэнняў)

Машыніст
12-12-2014, 12:31
Калі няма месцаў-файл, мы не можам ведаць, дзе памылка! Безумоўна, вы пікаў, якія перавышаюць ціску, абмежавальнік у выніку аднаўлення!

bmw320cd
12-12-2014, 13:38
вось яны, файлы ў дадатку...

Машыніст
12-12-2014, 20:24
Па мне, у некаторых картах есць крок перабольшаныя! Вышэй 40%. Былі закрануты многія карты з драйвера. Гэта ваш сябар, які зрабіў табе карту вы не чулі, каб падвяргаць іх праблемы? У любым выпадку, я паўтараю вам, па мне крокам перабольшаныя! :)

bmw320cd
12-12-2014, 20:59
вы , сказаў мне, каб праверыць, ці ў парадку
- трубы, дэпрэсіі турбіна (мяняў,адзін быў узламаны,не ? нічога не змянілі)
- электрамагнітны клапан overboost (даказана,што нічога не змянілася,гараж арыгінал)
- датчык map (спрабаваў, нічога не мяняецца,паставіў назад арыгінал)
- westagate (кантраляваных і добра)
- геаметрыя турбіны (калі ласка, праверце,можа быць grippata або заблакаваная, і ў верхняй, і адправіць у recovery для залішняга ціску)

Машыніст
12-12-2014, 22:12
Але вярнуўшы карту ori дэфект робіць? Калі гэта не праблема карту.

bmw320cd
13-12-2014, 02:56
вы ж ідзе ў recovery...але для вас, напрыклад, у recovery там ідзе пасля 15 секунд, што я цалкам з арыгінальнай карце
у той час як супаставіць файл там ідзе пасля ўсяго 5-10 секунд
мы таксама паспрабавалі файл .на врі і выпускны (з турбіны, якая працавала да 0.7 бар) і робіць тое ж самае...

max75
13-12-2014, 14:32
але гэтая праблема ? нарадзіўся пасля таго, як паклаў рукі на ecu ,ці ў вас былі заўседы!

bmw320cd
13-12-2014, 15:00
гэта pultroppo я не магу адказаць з упэўненасцю...таму што перад карту,машына не tiravo шмат часу...

Машыніст
13-12-2014, 21:02
Кіруе геаметрыяй турбіны!

bmw320cd
14-12-2014, 03:32
вы апошні раз possibila застаецца...мы спрабавалі таксама і "гуляць" трохі з геаметрыяй праз карту,але не ? нічога не змянілі...так што я думаю, гэта што-то "механік", праўда?

Машыніст
14-12-2014, 10:36
І магчыма, што геаметрыя трохі блакаваны, а затым твар пікаў ціску, якія перавышаюць абмежаванні.

bmw320cd
14-12-2014, 14:22
але самае дзіўнае, што не есць пікі відавочныя..гэта значыць, калі паглядзець у відэа, якое я размясціў, ціск застаецца досыць сталым...

Машыніст
14-12-2014, 14:52
Паспрабуйце з дыягназам бачыць, калі вы ідзяце ў recovery макс пік ціску, які прыходзіць, але больш чым упэўнены на мяжы, калі не, не трэба ў recovery

bmw320cd
14-12-2014, 15:48
абмежавальнікі мы ўсталі, так і для... тэст, але спыняў той жа...
аднак ціск ? відэа... на самай справе ? экран recovery, запісаны

bmw320cd
15-12-2014, 02:10
ах, акрамя таго, што я сівы карты з драйвера? я не разумею... зарэгістраваны ? адзін сур'езны, які ведае сваю справу... ен зрабіў вялікую колькасць машын і нават мой жа файл на іншай машыне ідэнтычная маей, не абсалютна ніякіх праблем...

bmw320cd
18-12-2014, 01:53
так, то, калі карта ціску турба, не ? кранала і нават не абмежавальнік, я мог бы паспрабаваць падняць абмежавальнік turbo няма?
мне трэба рашэнне ... :(

bmw320cd
21-12-2014, 04:17
хлопцы, ніхто не ведае, парайце мне дапамагчы? перш чым марнаваць 80 еўра, зрабіць, зняць турбіны і г. д.?
я паўтараю пытанне,але калі ўстаю абмежавальнікі turbo каля 100-150 пунктаў , у раене, дзе ідзе абарона, не я павінен вырашаць?

bmw320cd
23-12-2014, 19:17
нікога, хто мне можа адказаць?

Машыніст
25-12-2014, 09:17
Калі ідзе ў recovery таксама карту з залатых праблема не ў карты, а затым і бескарысна вырашыць гэтую праблему на карце. Спачатку трэба паставіць на месца праблемы і, адпаведна, даць карту. Тое, што рухавік збірае матылькоў swirl на калектар? Калі вы пераканаецеся, што яны працуюць правільна.

bmw320cd
25-12-2014, 15:26
няма не збіраюць матылькоў swirl... іх збіраюць на astra h толькі 1.9 cdti 150 і 120cv, што я ведаю...

bmw320cd
29-12-2014, 14:35
хлопцы, я зрабіў зняць турбіну для ачысткі зменнай геаметрыяй...ну геаметрыя была сапраўды бруднай і інкруставаны,але нават пасля ачысткі і змазкі я яшчэ не вырашыў нічога...заўседы recovery 5а ў 4300-4500 абаротаў на поўным газе...
вось фота геаметрыі.... у момант, калі я сапраўды не ведаю, дзе біцца галавой... калі хто-то вы можаце мне дапамагчы,зірніце старанна, з мод-файлы, якія я даслаў, дзякуй

cinqueturbo
29-12-2014, 15:54
Рэгіструе Westegate.. ад адзін або два павароту зрабіць больш жорсткім вы ўбачыце, што вырашыць.. файл не бачыў яшчэ..

bmw320cd
29-12-2014, 16:15
Рэгіструе Westegate.. ад адзін або два павароту зрабіць больш жорсткім вы ўбачыце, што вырашыць.. файл не бачыў яшчэ..

маглі б вы паглядзець яго? яшчэ раз дзякуй
аднак для "зарэгістраваць" westagate, які шруба ты маеш на ўвазе? у малюнку, можна ўбачыць, добра, толькі два шрубы dell прывада геаметрыі...
вы кажаце, шруба ці другі вінт?

cinqueturbo
29-12-2014, 17:52
Стрыжань у westegate амартызатар..

bmw320cd
29-12-2014, 20:04
ах аўкцыен, ок, ок, зразумеў... але я павінен загарнуць або вывярнуць стрыжань? гэта значыць, ссуньце яе ў бок westgate або ў адваротным кірунку?
http://s.sbito.it/images/64/6466857668.jpg
скажы мне,

cinqueturbo
29-12-2014, 20:17
ах аўкцыен, ок, ок, зразумеў... але я павінен загарнуць або вывярнуць стрыжань? гэта значыць, ссуньце яе ў бок westgate або ў адваротным кірунку?
http://s.sbito.it/images/64/6466857668.jpg
скажы мне,

Цягне-Пацісну-Кароціць.. два павярнуць.. і паспрабаваць..

bmw320cd
16-01-2015, 01:23
мне отсоветовали гэта рабіць... вы страціце каліброўкі westgate....