КПК

Прагляд Поўнай Версіі : Адрозненне ад чытання MPPS v13.02 і Galletto 1260

everyname
27-05-2014, 00:07

ugoboss
27-05-2014, 07:08
вельмі верагодна, што ен чытаў толькі табліцы, а іншы прачытаны ўвесь.

everyname
27-05-2014, 09:59
вельмі верагодна, што ен чытаў толькі табліцы, а іншы прачытаны ўвесь.

У гэты момант мне прыходзяць на розум некаторыя пытанні...
Відаць, што, напрыклад, у нашым выпадку, MPPS не ? можа нічога не чытае ў першай частцы ? правільна выказаць здагадку, што не можа? нават пісаць у гэтай першай частцы, і што, такім чынам, lascer? нязменным у гэтай галіне на ECU?

123alexs
27-05-2014, 11:08
У гэты момант мне прыходзяць на розум некаторыя пытанні...
Відаць, што, напрыклад, у нашым выпадку, MPPS не ? можа нічога не чытае ў першай частцы ? правільна выказаць здагадку, што не можа? нават пісаць у гэтай першай частцы, і што, такім чынам, lascer? нязменным у гэтай галіне на ECU?

абсалютна... база дадзеных (г. зн. першую частку карты) MPPS не ? прачытаць і, тым больш, набраць яго, і, такім чынам, пакідае без зменаў

everyname
27-05-2014, 12:46
абсалютна... база дадзеных (г. зн. першую частку карты) MPPS не ? прачытаць і, тым больш, набраць яго, і, такім чынам, пакідае без зменаў

Таму трэба заўседы чытаць і запісваць у файл з тым жа sw, каб пазбегнуць змены не хочаце?
Калі scrivessi з Певень файла ложак з MPPS я думаю, што cancellerei што-то..

ugoboss
27-05-2014, 12:54
? заўседы правільна выкарыстоўваць той жа інтэрфейс для чытання і запісы, тое ж самае з файламі, калі чытаць файл з інтэрфейсам ? пажадана перапісаць яго з тым жа, але я пацвярджаю, што mpps на edc16c39 групы fiat, дзе вы чытае толькі на частку карты, калі ад пісаць поўны файл ложак у bdm табе піша ўсе правільна, ставіць нас крыху больш", але табе гэта піша.

123alexs
27-05-2014, 13:39
Мы кажам, што калі хто-то мае копіі ў BDM, пу? атрымлівайце задавальненне, рабіць усе тэсты, што хочаце, у адваротным выпадку лепш не рызыкаваць.

Прыклад: я выкарыстоўваю mpps, у мяне няма рэзервовага капіявання bdm чаму? я не хацеў адкрываць ecu, у выпадку блакавання я ўсведамляю, што мне адкрыць ecu зрабіць bck ў школе і аднавіць файл, каб прывесці ў рух механізм. Калі былі пэўныя уставіць зменныя, як некалькіх праграмістаў можа быць усе, пі? складана... я не ведаю, калі я не патлумачыў?

everyname
27-05-2014, 15:58
? заўседы правільна выкарыстоўваць той жа інтэрфейс для чытання і запісы, тое ж самае з файламі, калі чытаць файл з інтэрфейсам ? пажадана перапісаць яго з тым жа, але я пацвярджаю, што mpps на edc16c39 групы fiat, дзе вы чытае толькі на частку карты, калі ад пісаць поўны файл ложак у bdm табе піша ўсе правільна, ставіць нас крыху больш", але табе гэта піша.

Той факт, што ен можа пісаць у вобласць, у якой не чытае ? вельмі цікава, я спадзяюся зрабіць гэта толькі з файла прачытаць у BDM, а то мне было б цікава зразумець, як гэта магчыма.

У гэты момант я пытаюся.. відаць, што інтэрфейсы пішуць на адрасы памяці, якія вызначаны ў файле ? можаце напісаць толькі адну частку карты (напрыклад, толькі той, які ўключае ў змененай часткі), скараціўшы файл патрэбным чынам?
(напрыклад, курс крывой EGR, выразаць файл да і пасля змены значэння і пішу ў файл, які будзе? некалькі біт.)

everyname
27-05-2014, 16:19
Мы кажам, што калі хто-то мае копіі ў BDM, пу? атрымлівайце задавальненне, рабіць усе тэсты, што хочаце, у адваротным выпадку лепш не рызыкаваць.

Прыклад: я выкарыстоўваю mpps, у мяне няма рэзервовага капіявання bdm чаму? я не хацеў адкрываць ecu, у выпадку блакавання я ўсведамляю, што мне адкрыць ecu зрабіць bck ў школе і аднавіць файл, каб прывесці ў рух механізм. Калі былі пэўныя уставіць зменныя, як некалькіх праграмістаў можа быць усе, пі? складана... я не ведаю, калі я не патлумачыў?

Абсалютна, увеўшы занадта шмат зменных, вы губляеце кантроль.
Я ? ясна, што чытанне/запіс у BDM, так і іп? бяспечнай, **** llo праграмнага забеспячэння, я маю на ўвазе, бачыў, што адкрыць фізічна ЭКЮ, а ў звароце ўнутры ? безумоўна, pi? тонкі, падключыце кабель OBD! Зроблена крыху практыкі ў паслядоўны, я б, вядома, прайсці да школы, я чытаў, што i-й? універсальныя і надзейныя Kess v2, Певень v54 і ...BDM 100?

ugoboss
27-05-2014, 22:53
Абсалютна, увеўшы занадта шмат зменных, вы губляеце кантроль.
Я ? ясна, што чытанне/запіс у BDM, так і іп? бяспечнай, **** llo праграмнага забеспячэння, я маю на ўвазе, бачыў, што адкрыць фізічна ЭКЮ, а ў звароце ўнутры ? безумоўна, pi? тонкі, падключыце кабель OBD! Зроблена крыху практыкі ў паслядоўны, я б, вядома, прайсці да школы, я чытаў, што i-й? універсальныя і надзейныя Kess v2, Певень v54 і ...BDM 100?

з kessv2 не працуеце ў школе эбу адкрытай (bdm і j-tag), то гэта зойме k-tag

ugoboss
27-05-2014, 22:54
Той факт, што ен можа пісаць у вобласць, у якой не чытае ? вельмі цікава, я спадзяюся зрабіць гэта толькі з файла прачытаць у BDM, а то мне было б цікава зразумець, як гэта магчыма.

У гэты момант я пытаюся.. відаць, што інтэрфейсы пішуць на адрасы памяці, якія вызначаны ў файле ? можаце напісаць толькі адну частку карты (напрыклад, толькі той, які ўключае ў змененай часткі), скараціўшы файл патрэбным чынам?
(напрыклад, курс крывой EGR, выразаць файл да і пасля змены значэння і пішу ў файл, які будзе? некалькі біт.)

абсалютна няма!

everyname
28-05-2014, 19:45
Pretendevo таксама так! :D

everyname
28-05-2014, 19:50
з kessv2 не працуеце ў школе эбу адкрытай (bdm і j-tag), то гэта зойме k-tag

Ок, ясна. Можна падключыцца праз OBD з kessv2?

ugoboss
29-05-2014, 07:26
Ок, ясна. Можна падключыцца праз OBD з kessv2?

мы кажам, што ? нарадзіўся для гэтай функцыі.

everyname
29-05-2014, 17:00
мы кажам, што ? нарадзіўся для гэтай функцыі.

Вельмі добра. Я раблю агляд, як я зразумеў, на гэтыя інтэрфейсы і некаторыя меркаванні аб тыпах злучэнняў, папраўце мяне, дзе я памыляюся:

Інтэрфейсы
Galletto v53/v54: OBDII + serial да школе + блок кіравання адкрытай.
KessV2 + k-тэгі: OBDII + serial да школе + блок кіравання адкрытай.
KessV2 + j-tag: OBDII + serial да школы

Злучэння
Праз OBDII чытаю і пішу толькі частка ECU, калі гэта магчыма.
З ECU адкрыта, ці магу я злучыцца ў BDM і/або Загрузкі (Boot mode пу? быць Нармальным ці Tricore), і зрабіць поўнае чытанне ў залежнасці ад тыпу ECU.
Звычайна, калі я раблю поўнае чытанне ў BDM не можа? яна ў Boot Нармальна, і наадварот.

Dave1987
14-01-2015, 06:51
One can not always use a single interface to flash/read/write ecu. If one can not work than change another камплект.
KESS V2 works better for new cars and encrypted машыны. it supports a wide range of BOSCH, MARELLI, DELPHI, MOTOROLA, PHOENIX, SIEMENS і TRW ECU types. protocols, including Line, CAN, EDC17 і MED17 and Ford J1850.

Пеўнік 4 v54 is able to program all EDC17 і MED17 ECU chips and all old protocols included from Bosch MExx, EDCxx, Marelli, Siemens, Delpy, Лукас і Denso.
and many other options, Galletto 1260 which is quite work for DIYer, and other млн. пакетаў у секунду (mpps v13 і v16)

Dave1987
14-01-2015, 06:53
ДАРЭЧЫ, here is a full comparison between ,mpps і galletto 1260