КПК

Прагляд Поўнай Версіі : Хімічныя рэакцыі дызель & апярэджання ўпырску

asdone
06-12-2013, 10:42
Buond? усе,
Мае сумневы аб хіміі дызеля, калі дызель ? ўводзілі як развіваецца рэакцыя?
Несумненна, пік ціску павінен быць пасля ВМТ, што азначае, што c'? пэўныя затрымкі паміж упырскам паліва і ўзгаранне рэакцыі. Гэтая затрымка ? фіксаваны або рэакцыя пачынаецца адразу і павялічваецца інтэнсіўнасць? паступова?

Кажучы замест матора якая? кут ідэальна падыходзіць для максімальнай ураджайнасці, да якой ? вынікае, што рэакцыя дасягае свайго піка ціску? Вядома, гэта dipender? ад сціску і аб'емам рухавіка, але c'? некаторыя кіруючыя або спосаб разліку дадзеных значэнняў загадзя з арыгінальнай карце?

Калі ласка, калі вы вырашыце адказаць, якія падтрымліваюцца вашага ўмяшання довады і навуковых / лагічныя. Мяне не цікавяць такія рэчы, як: "ад 2 градусаў наперад і вы на месцы". Я стаміўся паспрабаваць 1000 розных канфігурацый, рызыкуючы разбіць, без дасягнення вынікаў.

Я хачу вырашыць пытанне па-навуковаму!

sergiot
06-12-2013, 11:42
толькі дызельнае паліва выходзіць з фарсункі пачынае гарэць, але гарэнне доўжыцца пэўны час, чаму? дызельнае паліва не сыходзіць усе імгненна. як вы ведаеце, інжэктар будзе адкрыты некаторы час, і апошні дызель ? яшчэ ў інжэктар, калі першы будзе ўжо? яго спальванне. ? усе прагрэсіўнае з'ява.

згарання дызельнага паліва ? вельмі хутка, але не імгненна. як і ўсе прыродныя з'явы, мае прагрэсіўнага развіцця. c'? ? аптымальнай сітуацыі для развіцця энергіі, з ккд. гэта зручны момант, калі максімальны ціск цыклу знаходзіцца каля 10 -20 ? пасля верхняй мертвай кропкі выбуху.
гэты момант, аптымальны для развіцця лепшы пік ціску і мала залежыць ад ступені сціску, трохі з аб'емам, але больш? ад расточки цыліндру, а гэта азначае, што пі? вялікі ? дыяметр, тым больш часу распаўсюджванне полымя (павінен зрабіць іп? дарогі займаюць цыліндр.)

улічваючы гэта аптымальнае значэнне максімальнага ціску вярнуцца за гэты час ? тое, што развіцце полымя і знаходзіцца кропка, у якой вы павінны паставіць дызельнае паліва ў цыліндры. вы вернецеся назад у часе, каб ўлічваць праводзіцца складаныя аперацыі ўнутры фарсункі, і вы атрымаеце месца, у якім вы павінны даць ток на інжэктар. гэты апошні ? тое, што мы адлюстроўваецца на картах загадзя. час згарання ? затым перакладаецца у градусах рухавіка, чаму? у той час як гарэнне развіваецца, рухавік працуе. затым пу? перавесці час у градусах рухавіка.
паколькі час гарэння амаль увесь час, але хуткасць? рухавік зменнай, парытэт? часу, з павелічэннем абаротаў апярэджанне павінна павялічвацца, каб атрымаць аптымальны ціск заўседы ў наваколлі 10-20? каленчатага вала.
за межамі аптымальнага ціску прыбытковасць ? pi? дрэнна, калі занадта шмат перад пу? прадухіліць поршань ўздыму, калі занадта пасля рассейвае занадта шмат энергіі ў разрад.
гэта апошняе рэгулявання выкарыстоўваецца таксама добраахвотна, каб нагрэць разгрузкі для рэгенерацыі dpf.

asdone
06-12-2013, 11:57
Выдатнае тлумачэнне, дзякуй! :)

Пераводзячы градусаў час ўпырску ў залежнасці ад рэжыму, мы атрымліваем, што ін'екцыі заканчваецца заўседы або амаль да ВМТ, што азначае, што канстанта, якая мае больш бачнае месца ? што распаўсюджванне полымя (? канстанта, ці не так?). Тады маей мэтай становіцца колькасна, як полымя працуе ад цэнтра да сценкі цыліндру. І магчыма?

sergiot
06-12-2013, 14:26
не ? cos? проста, чаму? таксама полымя ? харчаванне ад пастаяннага спажывання дызельнага паліва, што не ? імгненна.
выкарыстоўваючы прыклад мінімуму, дзе час ўпырску ? мінімум каля 0,200 мс .
1000 аб/1' час, каб зрабіць 1 абарот рухавіка ? 60000/1000=60 мс , cio? 60/360 = 0,1666 мс па ступені
мы ведаем, што на 1000 абаротаў раней. каля 0? гэта значыць, у вмт) электрычнай
ісці ад інжэктара да сцяны нас, праходзяць каля 10?
груба кажучы, нас хочуць 0,1666*10=1,6 мс
а калі цыліндр мае дыяметр 90 мм і фарсункі ? у цэнтры, каб праехаць 45 мм полымя займае 1,6 мс ідзе на хуткасць? 0,045/0,00166 = 271 м/сек = 976 км/ч
значэння трохі набліжэнні, але і даць уяўленне

asdone
06-12-2013, 14:58
Зразумела, што ў гэтым кантэксце ціску ўплывае на час пашырэння полымя? Або хуткасць? рухавіка ? не мае значэння, чым рэакцыя?

sergiot
06-12-2013, 16:26
ціск ў магістралі высокага ціску мае двайны эфект:
павялічвае хуткасць? з microgocce з фарсункі, але я думаю, што гэта дрэнны ўклад на хуткасць? полымя. мае значэнне pi? рух закручанага паветра ў цыліндр
памяншаецца дыяметр microgocce, іншымі словамі павялічвае распыленне, і гэта спрыяе паляпшэнню якасці? полымя, але не на столькі, на хуткасці? фронту полымя.

ducati83
06-12-2013, 18:31
sergiot сапраўды без слоў, кампліментаў...мне ўдалося высьветліць, тое, што вы напісалі, знаходзячыся рэчы досыць складаныя і...дзе мы хацелі б добрыя асновы....выдатны камунікатар.....
! я пайду за табою пільную ўвагу на гэты пост...

asdone
06-12-2013, 20:07
Я спрабаваў зрабіць праверку, як сказалі, ад sergiot, што па-ранейшаму дзякуй :)

час распаўсюджвання = (градусаў загадзя + градусаў, піка рэакцыі) / Хуткасць? кутні

у нас 2 невядомых:

х = час распаўсюджвання
y = градусаў піка рэакцыі

і некаторыя дадзеныя, якія я закідваў вуды з маей карты часоў врі (разлічваецца з першага слупка)

V кутняй 4000 абаротаў = 24000 градусаў / секунду
V кутняя 5000 аб = 30000 градусаў / секунду

Мы прапануем сістэмы наступных раўнанняў:

x=(y+14)/24000
x=(y+20)/30000

рашэнне:

x=0,001 сек
y=10 градусаў

Трохі занадта дакладныя, як значэння, вам не здаецца? здаецца проста пакласці на столік...

sergiot
06-12-2013, 20:37
тое, што mappatori, называюць у іх жаргоне "апярэджання ўпырску" на дызель , або "момант запальвання" ў бензін, для фізікаў або інжынераў наземнага абслугоўвання ? сын часу гарэння або часу, каб пік ціску. відавочна, што пасля піка ціску ў цыліндры ціск, не ? скончаны, але апускаецца да моманту выгрузкі.
мы таксама прымаем гэтыя разлікі з належнай спакойна, якія вынікаюць з патрэб? растлумачыць, у 20 радкоў, тое, што варта цэлых тамоў.

asdone
06-12-2013, 21:02
Ну, але гэтыя разлікі з'яўляюцца зваротныя спасылкі, працуюць заўседы (ці амаль) :p

Не прэтэндую, вядома, ведаць, усе, тэхнічную разлікі і тэорыі, якія маюць мала падабенства з тымі, з мяне напісаны, але яны падаюцца ў chiarirmi ідэі!
Дзякуй sergiot, ты зняў шмат сумневаў (і я думаю не толькі мне!) і, асабліва, зэканомілі нямала пакут у маей беднай аўтамабіль!

мегамозг
28-02-2014, 20:25
Віншую трактоўцы, вельмі добра аргументаваная.

запал рухавікоў
08-03-2014, 22:37
Просты пытанне, а не навуковыя метады для Asdone, але ў рухавік, дызель або бензін, які? першы этап карысная і колькі іх?

asdone
10-03-2014, 12:47
Для "крок" вы маеце на ўвазе градусаў?

sergiot
10-03-2014, 13:25
на этапе карысна азначае, што частка cilclo дызель ці восем, якая вырабляе энергію.
этап карысна ? толькі той, пашырэння газаў пасля ўзгарання паліва, cio? таго абароту, які ідзе ад p m вышэй, чым у ніжняй, і якія складаюць 1/4 ад поўнага цыклу.

asdone
10-03-2014, 13:33
Вось менавіта, я з тэрміналогіяй, я далека ззаду, дзякуючы sergiot!

fuorigiri12000
10-03-2014, 17:54
Віншую, вельмі цікава.

biela
11-03-2014, 20:32
asdone, Чаму? вы выкарыстоўваеце "14" і "20"?
sergiot кажа аб "10" і "20".

З павагай

asdone
12-03-2014, 08:51
Прашу прабачэння, мае 14 і 20 градусаў наперад, узяў маю карту крычы, я гандляваў размяшчэнне зменных у працэсе вылічэнняў!

biela
12-03-2014, 20:25
Дзякуй. Цяпер я разумею.

Вашага аўтамабіля ? бензін?

З павагай

asdone
12-03-2014, 21:29
Няма, няма, dieselone :)