Уваход

Прагляд Поўнай Версіі : савет на ecu з ладу touareg 5.0 v10

barrags
27-10-2013, 15:08
Прывітанне ўсім, як мая першая тэма, я хацеў бы прапанаваць прыгожыя rognazza, што я цягну наперад некалькі дзен.
Кліент ад месяца touareg 2004 5.0 v10 трымальнік casusa ў ecu з ладу.
Я заяўляю, што гэты кліент зрабіў вакол розных людзей, якія да канца не атрымалася, таму я знайшоў ecu ўжо разабралі шмат e2prom ўжо risaldate(я думаю, што, прачытаўшы файл для иммо).
Я зразумеў адразу, што той, хто спрабаваў падштурхнуць машыну цалкам ігнаруецца, што аўтамабіль мае двайны экю edc16u1, і ен займаўся толькі на адной, перакананы, вядома, што ен толькі адзін(таму што раней не атрымлівалася, разабралі).
Першае, што я зрабіў ? была ў тым, што кланаваць ecu з ладу, з другога працуе. З першым ecu крычы не сыходзіў memmeno стартэра, з гэтай кланаванага вы, але я машыны не заводзіўся.
Я зрабіў дыягностыку з дапамогай vcds, і я выявіў, што на абодвух эбу мяне з'яўляецца памылка e2prom на іх, а не MIL ON.
Тут і далей абсалютная цемра:
Праблема ? не ведаю, што зрабілі людзі да мяне, але, перш за ўсе, што яны ўклалі блаславіў e2prom.
Я паспрабаваў адкрыць другі ecu і зрабіць рэзервовую копію ўсяго.
Я параўнаў файлы першай і другой ecu з дапамогай циферблатного індыкатара бінарных, і я заўважыў, што файлы ў ложку яны ўсе аднолькавыя, за выключэннем ўтрымання адпаведных e2prom, а то яны захоўваюць той жа n?шасі.
з дапамогай праграмы я паспрабаваў выдаліць иммо для evitar праблемы, але нічога, усе тая ж памылка.
Спадзяюся, я цябе не навеў сон, але мае наступныя пытанні:
1)які? экю master і slave?
2)ecu павінны мець дакладна такія ж файлы, або майстар павінен адрознівацца, што што-то з раб?
3)праблема запуску ляжыць у файле e2prom?
4) хто-то з рэзервовага капіявання адпаведных ecu прачытаць bdm?
5) існуе файл з так званым "дзева", што дазваляе мне прывесці ў рух машыны без уліку иммо і адрозненне паміж master і slave?

Загадзя дзякуй тым, хто будзе ведаць, дайце мне адказ, і прабачце, калі я занадта захапіўся занадта

манро
27-10-2013, 16:22
гэтай машыны ? вельмі складаны, я прапаную шукаць у сеткі pdf, падпісанымі ssp 298 і ssp 304....я адправіў спасылкі, дзе іх можна было знайсці, але пост ? чакае мадэрацыі для чисс? чаму....
аднак, ecu, што машыны не master і slave, як ты кажаш, але кожны з іх атрымлівае сігналы і кіруе толькі адзін шэраг..тады як маюць зносіны адзін з адным, каб кіраваць рухавіком...
таму я лічу, што любое ўмяшанне вы тварам да ecu, то абавязкова трэба зрабіць і ў іншым..

barrags
27-10-2013, 16:30
- дзякуй за дапамогу...не будучы чараўніком, я станаўлюся тупей.. :-)

rego88
27-10-2013, 16:33
прывітанне.... нешта.... нават я гуляў трохі на такі тып аўтамабіляў.... у прынцыпе ў гэтай машыне было зменена l' генератара, і пасля таго, як ен пачаў свае праблемы, але ад таго, што я ведаю, у рэшце рэшт вырашана, і ен быў паляць правадоў, які ідзе на акпп сапсаваў.....
кантралюе і нават ты, сівы машыны cel' мае дэфект, які пры націску або перамяшчэнні паляць правадоў акп пашкоджанні, дэфекты..... і на прыборнай панэлі міргаюць ўсе марс.
калі я паставіў hw і sw, можа быць, я што-то для сябе.... дакладна не памятаю зараз, але мне здаецца, што e2p былі розныя паміж ecu і ecu b.....
а манро, лічу, што гэта не магчыма тое, што вы кажаце.... так як не можа кіраваць ecu адзін шэраг.... там павінна быць, каб прымусіць master і slave, бо не могуць змяняцца рэчы толькі на ecu толькі, напрыклад, у autoadattamenti.... аднак павінны быць роўнымі для абодвух ecu, павінен разважаць, як калі б адзін, нават калі ecu атрымліваюць сігналы, maf, 2 maf, па-рознаму, ад 2 датчыкаў turbo па-рознаму, і ? усе два разы!!

barrags
27-10-2013, 16:36
знайшоў! цяпер я даю яму паглядзець...

barrags
27-10-2013, 16:41
ок, дзякуй! я мог бы postarli заўтра, таму што я іх забыліся ў офісе. вы аддаеце перавагу унікальны файл ці ўсе тры, асобна для кожнага ecu?

манро
27-10-2013, 16:45
а манро, лічу, што гэта не магчыма тое, што вы кажаце.... так як не можа кіраваць ecu адзін шэраг.... там павінна быць, каб прымусіць master і slave, бо не могуць змяняцца рэчы толькі на ecu толькі, напрыклад, у autoadattamenti.... аднак павінны быць роўнымі для абодвух ecu, павінен разважаць, як калі б адзін, нават калі ecu атрымліваюць сігналы, maf, 2 maf, па-рознаму, ад 2 датчыкаў turbo па-рознаму, і ? усе два разы!!
на самай справе два экю маюць зносіны адзін з адным, як калі б ен быў адзін, але ў рэальнасці? мы выдатна ведаем, што есць 2....

barrags
27-10-2013, 16:50
з гэтай няспраўнасць не рухаўся menneno рухавік да стартара. з гэтай кланаванай частка, рухавік, але не заводзіць.
Не ? было зроблена ніякай працы на машыне, калі не тое, што змяніў датчык абаротаў, таму што думалі, што. на дыягностыку машына не мае іншых памылак, калі не тое, што e2prom mannaggia....

манро
27-10-2013, 16:52
паспрабуйце чытаць e2p-ecu "добрых" і перапісаць яго ў ecu звяртацца.....вы бачылі калі-небудзь...

barrags
27-10-2013, 16:55
ужо зрабілі....я атрымліваю вар'ят..асабліва таму, што я не маю выразнага бачання аўтамабіля...

barrags
27-10-2013, 16:57
па-мойму, вы можаце мець надзею кідаючы ўнутры рэзервовай копіі bdm іншай машыны роўна і выдаленне иммо з deu e2prom

манро
27-10-2013, 17:03
калі вы знайшлі pdf, што вы кажаце, вы кажаце, што 2 ecu маюць ідэнтычныя nmero hw і sw, то, па логіцы таксама змест 2 e2p павінны быць роўныя....
кантраляваць тое сувязі па шыне can паміж двума ecu c'? модуль can, да якой "павінен сказаць, які ecu ? прызначаны на баку цыліндраў 1 і, напрыклад, у шэраг цыліндраў 2".....
я думаю, што гэта рэч, каб зрабіць дыягностыку з дапамогай vcds...

манро
27-10-2013, 17:06
ах, я хацеў сказаць, пошук у дыягназ: Entry authorisation and start control unit J518.....

ugoboss
27-10-2013, 17:17
выбачайце contraddirti манро але гэтыя зусім master і slave, маюць флэш-памяці і працэсара аднолькавыя і адрозніваюцца толькі e2prom менавіта таму, што master а іншы slave, калі вы паспрабуеце чытаць іх у школе ў лініі k табе кажа, што нават праграміст (я першы раз, калі я прачытала іх з galletto 1250) думаю, што вы не захоўвае файлы, калі не чытаць усе спачатку ла, а затым раб, я ў мяне была праблема з блокам іх , машына ездзіла але ен кепска і часам не заводзіўся яшчэ,і гэта быў працэсар на самай справе нават у bdm leggeve flash і e2prom і даваў памылку на mpc, я павінен мець back up з двух блокаў, калі трэба, я бачу, postarli не хапае, але ў адной сапраўды гдк, не памятаю, калі master або slave.

манро
27-10-2013, 17:26
няма..няма тых, хто мне пу? супярэчыць...я не разумею, padreterno.....
я? я кажу на аснове афіцыйных дакументаў vw ? не на тое, што кажа праграміст. прабачце...
затым, аднак, таксама кажаш, што калі не чытаць усе, а не два вам захаваць дадзеныя...
такім чынам, гэта пацвярджае, што два файла ў рэальнасці? не master, а slave, як вы кажаце, але бенси адзін файл, падзяліць паміж двума ecu....
тады ж я і астатнія мае opinone акрамя таго, няправільна, што гэта можа быць....

ugoboss
27-10-2013, 17:31
вядома, гэта як адзін файл, а для гэтага, што і master, а іншы раб, таму што працуюць абодва, як калі б яны былі, блок кіравання, унікальнай, і гэта тое, што ў паслядоўных экскурсійнае не табе назад чытання, аднак, блокі кіравання, якія далі ўсе недахопы і вам я скажу' больш' калі ен ламае табе даюць у любым выпадку.

barrags
27-10-2013, 17:36
ммм...разумееце, што заўтра, як прыезду ў офісе, месца файлы, якія я прачытаў у bdm з cmd, таксама, што хто-то да мяне, ен павінен быць у e2prom ад ecu няспраўны, таму я не ведаю, калі зыходны файл як тое ці няма..дзякуй ўсім за тлумачэнні. У цяперашні час ? стала справай прынцыпу

legendaryslave
27-10-2013, 17:37
Зрабіць immo off, на ўсе два, можа вырашыць гэтую праблему

ugoboss
27-10-2013, 17:39
Зрабіць immo off, на ўсе два, можа вырашыць гэтую праблему

гэта можа быць ідэя, мае e2prom павінна быць добра, вы павінны бачыць sw, калі яна роўная.

barrags
27-10-2013, 17:40
я спрабаваў immokiller...заўтра provo. але і іншыя рэкамендуемыя праграмы?
з, калі вы не можаце зрабіць гэта экю

barrags
27-10-2013, 17:41
чаму бы і няма, я павінен рэдагаваць файл паставіць шасі транспартнага сродку пасля таго, як я бачу, што машына частка, таму што я не хацеў бы апынуцца ў дыягностыцы шасі на іншай машыне...і, як вы ведаеце, з групай vag не жартуе..

манро
27-10-2013, 17:52
калі ласка, праверце, што модуль, што я сказаў вам...J518....павінна быць нейкая "праверкі сапраўднасці кропкай" што я думаю, павінна быць "выроўніваньне" да ecu....

barrags
27-10-2013, 17:53
я выкарыстоўваю vcds..я магу яго знайсці?

манро
27-10-2013, 17:55
я думаю, так...максімум пошук у сеткі ssp 298...
кажа, функцыі і месца ўсе электрычныя апараты для гэтай машыны....

barrags
27-10-2013, 17:58
18048/P1640/005696 - Internal Control Module: EEPROM Памылка. гэта ? памылка ў дыягназе

манро
27-10-2013, 18:08
*ugo ты ж ведаеш, што я ацэньваю вас і не пішу, каб спрачацца ці шукаць прыдзіркі, але проста, каб даведацца, аднак, яшчэ ў нейкім сэнсе няма??
але калі вы кажаце, што master і slave для мяне гэта азначае, што c'? есць ecu, які кіруе на іншым cio? гаспадар кіруе(master) schaivo дзейнічае(slave)....
цяпер вы convieni са мной, што два экю, але працуюць, як калі б ен быў адзін.....
так у чым'? майстар ? у чым? раб ў гэты момант??
калі мы хочам быць дакладным ecu атрымлівае 1 p? больш imput ад розных датчыкаў, чым ecu2 але ў любым выпадку ўсе імпульсы, атрыманыя ад ecu1, перадаюцца па лініі can на ecu2 таму для мяне ecu кіруе рухавіком "у кампаніі", а не "уладальнік і працаўнік я заказваю ты робіш"....

barrags
27-10-2013, 18:18
прыкладаю foto5838

манро
27-10-2013, 18:19
18048/P1640/005696 - Internal Control Module: EEPROM Памылка. гэта ? памылка ў дыягназе
і ў сувязі з пашкоджанне эсппзу....
верагодна, "identifing" і змены параметраў у ecu. затым cks incoretto ecu оперу, якая генеруе P-код у аб'ект.на самай справе ecu, і ў выніку модуль J518 ўсталеўваюць, калі карта ў памяці ? некранутымі і std.
і таму J518 ад стартара.....

barrags
27-10-2013, 18:26
я з нецярпеннем чакаю, што будзе заўтра, так замест sti файл:o, але cks я правільна з cmd. Не проста, што раз, што я напісаў усе гэта?
Манро часткі ад таго, што вы кажаце з адным, які мае мала вопыту, таму я толькі даведацца....а vadan рэчы, дзякуй за падтрымку.

манро
27-10-2013, 18:27
прыкладаю foto5838

ugoboss
27-10-2013, 19:50
ніякіх рознагалоссяў , мы тут, каб казаць, я думаю, што гісторыя master і slave-рабы сваей, каб даць прыярытэт у камандзе кіравання рухавіком, як-то быўшы ў двух і працаваў convieni са мной, што калі не есць прыярытэт не могуць працаваць, я паўтараю, калі вы паспрабуеце чытаць да школы (не bdm ) і пакладзеце ў чытанні да раб праграміст кажа, што гэта няправільны блок кіравання і пачаць з галоўнага, што вы хочаце, што вам сказаць, гэта мой асабісты досвед з гэты аўтамабіль.

ugoboss
27-10-2013, 19:52
сапраўды, я вам скажу, што яго вопыт самы прыгожы на гэтай машыне быў замяніць генератар, кашмар гарантаваны.

barrags
27-10-2013, 20:23
Што вы маеце на ўвазе, каб чытаць у школе няма bdm? Я з cmd у школе, як правіла, чытаю толькі такім чынам я магу зрабіць гэта іншым шляхам?

ugoboss
27-10-2013, 22:02
Што вы маеце на ўвазе, каб чытаць у школе няма bdm? Я з cmd у школе, як правіла, чытаю толькі такім чынам я магу зрабіць гэта іншым шляхам?

праз K-line, як ад паслядоўнага порта.

манро
27-10-2013, 22:40
шчыра кажучы, я на v10 tdi, я яшчэ не меў задавальнення нас рукі..і таму, што тут, у горадзе, я ніколі не бачыў...
я думаю, што павінна быць, гэта быў проста кашмар, зняцце і ўстаноўка генератара гэтай машыны...акрамя таго, што ? у сярэдзіне шэрагу, мне здаецца...і з вадзяным астуджэннем і непасрэдна звязаны з рухавіком, з са ступіцах прывада, шматжыльны...

*barrags...пу? зрабіць чытанне па k-line і сілкуе ecu усе, што ад pin ecu ж.., не адкрываючы нічога...

barrags
27-10-2013, 23:01
Ок, я ўяўляў, але я верыў у тое трук гандлю....цікаўнасці я спрабаваў пісаць карту крычы ад раз'ем obd, але не прымушае мяне рабіць. Мне кажа error rsa keys signature. Pero me прымушае чытаць...

манро
27-10-2013, 23:31
mmhh.. тое, што вы кажаце я st? venedo сумневы ў тым, што нават cks двух ecu павінны быць, каб прымусіць рэчы uguali.....maahh.....

barrags
27-10-2013, 23:51
Але сэнс ? тое, як я магу вылічыць той жа cks? Я магу зрабіць з cmd толькі ў bdm..а ад я пакідаю з сумневы, да раніцы, калі, задняй файлы..ночы ўсім!

barrags
28-10-2013, 10:57
5841Buongiorno ўсіх!!! як сказаў, я прыкладаю файлы, якія я чытаў

sportknight
28-10-2013, 11:02
калі вы праблемы на rsa то ? кантрольная сума ? няправільна...
ад даччынай кампаніі з winols

barrags
28-10-2013, 11:09
я ачуняў winols 2.24. можа быць добра? між іншым, не вельмі практычна...

sportknight
28-10-2013, 11:09
упэўнены, што гэта добра ;)

chicco
28-10-2013, 11:26
мне ? наткнуўся на edc16u1, што, зрабіўшы ўсяго на e2p не ішоў, і я быў памылка chk, я заяўляю, што programmavo ў bdm з ktag крычы, тады я знайшоў праграму scodifica у сеткі для гэтых ecu вылічае chk del'e2p, і, выкарыстоўваючы гэта, вы ўсе ? вырашана.

barrags
28-10-2013, 11:58
я знайшоў immokiller, каб выдаліць иммо...але для chk я не ведаю..

*chicco мне пуй лушчака сказаць, што праграму вы выкарыстоўвалі для разліку chk з e2prom?

chicco
28-10-2013, 18:28
праграма называецца edc16 immo calcolator паспрабуйце зрабіць пошук у сеткі, тут на форуме есць? але ў вас не дастаткова паведамленняў, каб спампаваць.

barrags
28-10-2013, 18:32
ок, вялікі дзякуй!!!!

знайшоў! але на голас vmax я не стаўлю нічога? затым я націснуў кнопку chechsum, але мяне не зьяўляецца нічога. Гэта нармальна?

chicco
28-10-2013, 19:33
пры адкрыцці eeprom, што вам кажа праграма?я адкрываю, і я d? стан иммо (on або off) дазваляе мне змяніць яго і дазваляе мне зрабіць chk.

barrags
28-10-2013, 19:58
Мне з розных info, а затым immo on. Я зрабіў immo off, а затым chk. Я выратаваны, я перапісаў усе тры файла ecu, у тым ліку і mod, затым з cmdflashtech я зрабіў chk і проста. Заўседы з cmd я паставіў абмежавальнік на 260. Я зрабіў так, з другой ecu. Але лім заключаецца ў 29bl праўда?

манро
28-10-2013, 20:07
але цяпер сродкі??

ugoboss
28-10-2013, 20:09
Мне з розных info, а затым immo on. Я зрабіў immo off, а затым chk. Я выратаваны, я перапісаў усе тры файла ecu, у тым ліку і mod, затым з cmdflashtech я зрабіў chk і проста. Заўседы з cmd я паставіў абмежавальнік на 260. Я зрабіў так, з другой ecu. Але лім заключаецца ў 29bl праўда?

усе трапеча, што вы пакладзеце ў рух гэтую машыну, вы ідзяце страціць з абмежавальнікам хуткасці? і пайшоў у рух або не?

barrags
28-10-2013, 20:47
На жаль, я магу даведацца заўтра, таму што машына стаіць па-за месца...на самай справе я нашу усе, так і я магу зрабіць змены ў "real time"

Я прашу вас у лім, таму што першы раз, калі я змяняў, і я хацеў быць упэўнены, дараваць абодва роўныя

barrags
29-10-2013, 18:10
я хацеў бы перш за ўсе падзякаваць вас , а асабліва *chicco за прадстаўленую мне прама калькулятар для chk. тады ecu цяпер, здаецца, ок, таму што ў дыягназе ў мяне няма памылак, акрамя датчыка g28 абаротаў рухавіка. механік запэўніў мяне, што яго змянілі да майго ўмяшання, таму што перакананы-гэта тое, каб не запусціць аўтамабіль.

вы думаеце, тое, што я па-ранейшаму даваць памылку на гэты датчык?

chicco
29-10-2013, 18:14
не c'? што я рады, што хоць бы адна праблема, як вы яе вырашылі, каб датчык зноў сабраць тое, старое шмат, каб зрабіць тэст.

barrags
29-10-2013, 18:25
у самай справе ? тое, што я думаў таксама, але механік не будзе да панядзелка, бо ен масты ўсе занятыя. спадзеючыся таксама, што не кінуў. дыягназ мне кажа занадта нізкае значэнне на датчыку...ба..ўбачым у панядзелак prox, так я паведамляю вам,

манро
29-10-2013, 21:32
такім чынам, cks з двух ecu павінны быць роўныя??і e2p як ты ставіў??роўныя, нават іх, ці яны адрозніваюцца??

barrags
29-10-2013, 21:55
Няма e2prom адрозніваюцца ад таго, што есць ? master, а іншы ? раб. Я зрабіў так з cmdflash:
Я ўзяў кожны з ecu, я паклаў на дзіма і я скапіяваў файл 29bl,а flash. Пасля таго, як я загрузіў файл працэсара mpc55. Go узяў файл врі ў e2prom і go разлічваецца chk толькі файл з праграмай edc16code калькулятар. Я выратаваны, і я загрузіў яго ў ecu. Пасля гэтага, пасля загрузкі з усіх трох, з cmd я націснуў кнопку chk. Я заўважыў, што разлічыць толькі chk з cmd я выдаваў памылку на абодвух ecu, хоць я файлы, я іх ложка ад ecu арыгінал....таямніца...а паводзіш...цяпер я памылка на датчык абаротаў, але не больш за на ecu, і не больш таго ne на e2prom ne иммо. У гэты момант я думаю, што гэта датчык колы датчыка становішча размеркавальнага вала або яго праводкі, таму што я не магу думаць інакш....я спадзяюся, што, магчыма, быў вычарпальным, а вы пытайцеся, калі што-то трэба, і зразумеў..

А файлы 29bl і mp55 роўныя ў кожнай ecu.
Заўтра, калі хочаце, я адпраўлю файлы

манро
29-10-2013, 22:00
а затым пойдзе ў ход цяпер??

barrags
29-10-2013, 22:05
Не, яшчэ не, таму што дыягназ мне памылку датчык абаротаў, калі я правільна памятаю, g28. Механік робіць абмен перакананы, што не з'ехаў за гэта, але, па мне, ен зрабіў што-то, таму што абароты не выяўляюцца нават з дыягназам. А confeontare файлаў я выкарыстоўваю ultracompare...загрузіце яе з сайта..***** para двайковых і шаснаццатковых

ugoboss
30-10-2013, 07:38
праверыць, што датчык усталяваны добра ў яго доме.

barrags
30-10-2013, 08:32
На самай справе...кажу...

chicco
04-11-2013, 23:33
як вы змаглі паставіць яго на матацыкл?

barrags
05-11-2013, 07:00
Учора я праверыў помпа, расход паліва ? ок. Сення магу выдаліць, я дабраславіў датчык g28 так яго кіравання....

barrags
06-11-2013, 13:15
як кажа mariello prapapappo misstero вырашана!! у дадатак да ecu ўжо адпрацаваныя, былі таксама кабелі датчыка спыненыя ўнутры абалонка.....што потныя хлопцы!!

манро
06-11-2013, 13:19
а затым пойдзе ў ход??

barrags
06-11-2013, 13:23
сиси рухавік, здаецца, ідэальна падыходзіць!

манро
06-11-2013, 13:57
oooohhhh, нарэшце....было час...

barrags
06-11-2013, 14:04

манро
06-11-2013, 14:10
добра..добра..., што v? матацыкл....
і што ? рухавік і спакойна..., што яна не зможа скарыстацца ? шкада...
я бачыў аднаго, які толькі карту мае пракатнае 550cv....
нават калі з p? занадта шмат дыму...
? 200cv і праходзіць толькі на карту, хлопцы...не піца і інжыр...
для файлаў з врі flash?? вы размяшчае іх, праўда barrags?? калі ўсе яшчэ няма...
скрынь у раздзеле "банк дадзеных" і тады, калі вы v? месца спасылкі тут...

chicco
06-11-2013, 16:20
добра, я рады, што вы вырашылі, у рэшце рэшт ? партыя працуе ад датчыка абаротаў, і на ecu прыклаў руку, чаму? яны не ведалі, якая была праблема ці праблемы, былі просуммированы абедзве праблемы?

barrags
06-11-2013, 18:55
не, былі дзве праблемы разам, таму што з ecu арыгінал, не спрабаваў нават аўтар

barrags
06-11-2013, 18:57
вось файлы, якія я зрабіў

В.В.
07-11-2013, 01:50
5986 вось файлы, якія я зрабіў

Як вы заўважылі, што там быў кабель разбіта, пад абалонкай? Як ты зразумеў :)?

barrags
07-11-2013, 09:39
Я зразумеў, што перш за ўсе ад дыягназу, таму што даў мне памылку на датчык і абароты былі выяўлены вельмі нізкія. Датчык быў новы, таму з механікам мы праверылі кабель. Абалонка, якая пакрывае два правады і вельмі жорсткай, але ў адзін момант ен быў мяккім...то мы адкрылі і знайшлі кабелі spelati ў той момант. Infattibil кліент распавеў нам, што некаторы час таму зрабіў рамонт стартара, што ен побач....можа быць, яны стукалі дзе-то.....