Прагляд Поўнай Версіі : EDC16 - Elimiazione DTC Формула праўдзівай ці ілжывай?
мегамозг
24-05-2013, 23:36
Прывітанне ўсім, хто-то s? на edc16 як выдаліць датчыкі і любыя dtc?
Напрыклад, калі ў мяне dtc Pxxxx з'яўляецца на карціне, як я шукаю ў карту, а потым я выдалю канчаткова.
Існуе спосаб пошуку - пошук і выдаленне ўсяго?
Напрыклад, на аўтамабілі defappizzate c'? у egt2 на fap, якая не павінна служыць больш? нічога
як вы f? выдаліць датчык і адпаведны dtc (без выкарыстання праграмнага забеспячэння, адказнага за гэтую аперацыю?
Я знайшоў гэта тлумачэнне ў сеткі, але не ? для мяне вельмі ясна (усе, што дакладна):
There is the DTC number table and DTC switch table after that ў EDC16.
So, to turn off a certain Pxxxx code, find it in DTC number table when it appears first time ў 16 біт hex format.
Формула: (address of Pxxxx code - address of DTC number table beginning)/8. Result will be index number.
Then find the beginning DTC switch table which is right after DTC number table. Switch to 8 bit view.
Формуле: address of the beginning of dtc switch table + index.
Нуль address you уладарны and Pxxxx code will never appear again
Тут, кажа, што c'? табліцы з лікамі з DTC і іншую табліцу, пасля адпаведных DTC switch.
Для тушэння Pxxxx код, ricecarlo ў табліцы лікаў DTC, калі ен з'яўляецца ў першы раз у 16 біт у hex фармаце.
Аднойчы выявілі, што c'? формула, што мне не зразумела, што рабіць?
Хто-то, хто мае вопыт і хоча падзяліцца можа растлумачыць гэтую формулу (перавесці яе), і каб на практычным прыкладзе?
Дзякуй
tonyteam
06-08-2013, 12:41
я хацеў бы зразумець, таксама, з нецярпеннем чакаем, які-небудзь спецыяліст , які зможа нам дапамагчы
leandro89
06-08-2013, 18:18
прыгожая абмеркаванне, але не магу зразумець, альбо я формулу
msport (exil77grande)
06-08-2013, 18:39
не проста, каб ніхто, паверце мне.
tonyteam
06-08-2013, 19:36
leandro89
07-08-2013, 01:16
я tentanto расшыфраваць, што forumula, нават калі ў мяне есць дапамога з адмін форуму за веды, асабістага або нейкі руцінай, у нядзелю не ведаюць ? дрэнна!
chiptuning.cro
09-02-2014, 03:34
Riapro гэты паток, таму што interesa-нават мяне...
Для тэставання я выкарыстаў гэты файл крычы:
https://www.professionalchiptuning.net/showthread.php?5038-Transporter-Caravelle&p=72978&viewfull=1#post72978
Формула павінна быць правільнай, але " праблемы і знайсці тры адрасы пачала з трох табліц.
У першай табліцы і пачатку tabela дзе трэба aggire для адключэння DTC, што' мы хочам - гэта пошук у 8бит у 2D - адрас і 1D06C0
Другі ў табліцы пачатак табліцы кодаў produtore (VAG у гэтым прыкладзе, але зараз нам гэта не трэба) - пошук дзесятковы лік у 16 біт
Трэцяй табліцы, і ў пачатку табліцы P-коды, і было б па адрасе 1D9620 (гл. ніжэй, як я знайшоў) - пошук hex ў 16bit
Alora, спачатку вы павінны знайсці код у hex-рэдактар, DTC, што' cerciamo, да прыкладу, для P1556 imettiamo ў пошук hex 1556, і мы знаходзім яго на адрас 1D97A0. Цяпер мы ідзем на "ў табліцы, каб убачыць, дзе пачынаецца блок DTC, і мы знаходзім, што' і' па адрасе 1D9620, таму што над ім есць толькі нулі.
Цяпер мы выкарыстоўваем формулу (DTC-DTC пачатак)/8 і прыходзім у 31 дзесятковы лік, якое' будзе TDC index -> (1D97A8-1D9620)/8=31
Гэта азначае, што для адключэння DTC трэба паставіць у нуль 31-unesimo біт ад пачатку табліцы, дзе коды для адключэння DTC.
Цяпер надыходзіць праблема, таму што цяжка знайсці пачатак у першай табліцы, што " было б, дзе з самага пачатку мы разлічваем 31 біт, і мы змесцім яго ў нуль, каб spegner DTC, што мы хочам.
У гэтай табліцы bissogna шукаць у 8 біт, а значэнні пасля коскі ў папярэдняга блока, не павінны быць вышэй 20 чысла, акрамя некаторых.
Шукаеце блогі блакаванне ад 1D06C0 у 1D084F і я думаю, што' тут будзе наш першы, і больш важная табліца, дзе мы павінны aggire.
То ў пачатак табліцы і ў 1D06C0 + 31 (TDC index) = 1D06DE, якая мае значэнне 2, і, што для адключэння ставім 0.
Paraticamente, цяпер, калі' б erorre P1556 актыўны, паставіўшы на 0 значэнне, тое ж не verebbe паведамляецца.
Alora, што' ne фірмаў ? Гэта можа быць справядлівым?
Чакаем вашых каментароў...
я не ведаю, калі дзеянні, зразумела, трэба стварыць памылку, а затым паспрабаваць яго адключыць, выкарыстоўваючы гэты метад.
Backgroop
09-02-2014, 13:33
Працэдуры і верным, нават калі мы былі б з канструктараў класа, каб трымаць у cosiderazuone, але праблема і высветліць, у пачатку tabbelle DTC, што не ? легка.. не трэба для сілы і стварыць памылкі.., а затым выдаліць яго, але pirima выдаліць яго, а затым выявіць, калі ен працуе
sa80libero
09-02-2014, 15:15
такім чынам, усе праграмы для выдалення dtc выкарыстоўваюць у якасці алгарытму гэтыя разлікі 3 aggire?
chiptuning.cro
09-02-2014, 17:26
Я таксама зрабіў' доказ формулы на файл ori passat 742_575 выключэння DTC P0400> EGR:
https://www.professionalchiptuning.net/showthread.php?297-Passat&p=38056&viewfull=1#post38056
Шукаю DTC P0400> HEX 0400> EGR
Табліца DTC = 1CD196 да 1CD308 - visualizazione 8бит - усе значэння ніжэй за 20 чысла ў дзесятковыя значэння, акрамя некаторых
Пачатак Табліцы DTC CODE = 1CC606 - вышэй есць нулі
Пасля 1CC606, дзе пачынаецца табліца DTC CODE першы адрас, які мае ў hex 0400 і 1CD064 і гэта наша адпраўная кропка, па формуле:
(DTC 0400 - DTC CODE)/8> (1CD064-1CC606)/8 = 331 -> і' INDEX DTC
Цяпер ад пачатку Табліцы DTC давайце 331 (DTC index) ачкоў наперад : 1CD196+331 = 1CD2E1, што павінна быць з нашага пункту, каб адключыць сістэмы рэцыркуляцыі ог.
Глядзіце ў 2D, адрас 1CD2E1 знаходзім значэнне 1, якую мы ставім ў 0, і мы адключыць EGR DTC (0400)
Рахункі вяртаюцца, але заўседы цяжка знайсці Пачатак табліцы DTC CODE і пачатку табліцы DTC, нават калі гэта другі і больш легкі, таму што vizzualizzando файл у 8бит ў 2D і sccorendo усе файлы, non'і " dificult знайсці гэты блок.
:cool:
Працэдуры і верным, нават калі мы былі б з канструктараў класа, каб трымаць у cosiderazuone, але праблема і высветліць, у пачатку tabbelle DTC, што не ? легка.. не трэба для сілы і стварыць памылкі.., а затым выдаліць яго, але pirima выдаліць яго, а затым выявіць, калі ен працуе
я лічу, што дзве рэчы не вельмі адрозніваюцца, як, калі вы зробіце памылку, а затым адключыце або, калі адключыце, а затым яго стварэння, каб убачыць, калі вы, падобныя.
marco_hdi
14-04-2014, 16:11
цікава, у гэтай тэме...хоць я бачу, дурніца...novosti????
практычна ? тое ж самае зрабіць да або пасля.формула ? correta але змяняецца ў залежнасці ад групы аўто,падзяліць на 8 (у дадзеным выпадку)для групы vag і дзеліць на 2 групы fiat (праверана і працуе).трэба знайсці варыянт дзельніка з іншымі групамі.
sportknight
18-04-2014, 15:02
там я згубіў некалькі дзен, але быў цяжка? у знайсці дакладнае месца пачатку табліцы...
практычна ? тое ж самае зрабіць да або пасля.формула ? correta але змяняецца ў залежнасці ад групы аўто,падзяліць на 8 (у дадзеным выпадку)для групы vag і дзеліць на 2 групы fiat (праверана і працуе).трэба знайсці варыянт дзельніка з іншымі групамі.
Я пацвярджаю, .Provato і працуе для групы VW(/8) і Fiat(/2)
там я згубіў некалькі дзен, але быў цяжка? у знайсці дакладнае месца пачатку табліцы...
l адрас d у пачатак табліцы і першы адразу пасля адрасу, усе ў нуль.
marco_hdi
18-04-2014, 21:19
Акрамя Fiat і VW не ведаюць іншыя аўтамабілі фактар падзелу???
marco_hdi
16-05-2014, 07:16
Matteosr...учора раніцай я адключыў пару датчыкаў і ложкі коды...толькі я магу вас размясціць іх, улічваючы, што я 308 з edc16c34
michele30
19-05-2014, 20:58
Я спрабую зразумець што-то, гэтыя дзеянні , але не разумею нічога.
Для пачатку, калі вы кажаце :
я павінен адняць 1cd064 - acc606 ?
але як ?
Я спрабую зразумець што-то, гэтыя дзеянні , але не разумею нічога.
Для пачатку, калі вы кажаце :
я павінен адняць 1cd064 - acc606 ?
але як ?
прывітанне міхаіл я заяўляю, што я разумею менш, чым т?, ? я змог рабіць некаторыя тэсты, каб зразумець, як вы атрымаеце, што 331-я спрабую растлумачыць табе: я адкрыў калькулятар windows 7 я ўсталяваў біток на hex так я напісаў 1cd064 - 1cc606 = a5e / 8 = 14b, усталяваўшы біток на dec выходзіць знакаміты 331 ; вынік ( 331) атрымліваецца, калі запісаць лічбы з калькулятара, калі вы робіце гэта з клавіятуры, але спачатку трэба выканаць адніманне, і толькі пасля націску на кнопку = трэба выканаць дзяленне, калі не-не будзе 331. спадзяюся, што гэта дапаможа прывітанне
michele30
20-05-2014, 21:51
дзякуй вялікі, адзін маленькі крок ? было зроблена...
sportknight
20-05-2014, 23:08
хто-небудзь ведае, колькі вы павінны падзяліць на групы bmw?
Я даю вам яшчэ адзін падарунак, месца файл edc15p з некаторымі dtc адключаныя.
I dtc адключаныя: 17669, 17671, 17675, 17678.
Усе адпаведныя фарсунак; аўтамабіль ў пытанне інжэктары няспраўнасці і улічваючы, што выкарыстоўваецца ў краіне, cos? я вырашыў (не механічна, я проста выдаліў recovery з-за гэтых dtc).
Проста ў мяне мала часу, я дам вам кіраўніцтва, я пачынаю з сказаць вам, што вы павінны пераўтварыць dtc з дзесятковага ў hex, а ? памяняць іх месцамі, перш чым шукаць іх на карце, напрыклад 17669d = 4505h = 0545 , параўнайце карты і вы бачыце, як я зменены.
прывітанне ад матфея, але гэты факт звярнуць коды справядліва для ўсіх edc 15 або ў прыватнасці карту, якая вас у курсе вы?
прывітанне матфея варта, хоць упэўнены, што posteremo нейкія файлы, калі вы хочаце размясціць гэта кіраўніцтва якіх казаў вышэй sar? безумоўна, добра прымае, дзякуй адразу
sportknight
21-05-2014, 22:39
я нават гэта што ? мала адрозніваецца...
спасылка выдалена
Backgroop
22-05-2014, 07:53
я нават гэта што ? мала адрозніваецца...
спасылка выдалена
Не могуць публікаваць знешнія спасылкі робіце-й? увагу
sportknight
22-05-2014, 08:31
ops,вы маеце рацыю,калі я прыязджаю дадому, я капіюю толькі змест
j0nj0nny
22-05-2014, 08:36
Я дадам, я таксама на абмеркаванне, мяне цікавіць. Калі вам трэба, каб нейкі файл, ori, ці яшчэ знаходжуся ў распараджэнні.
Ps калі вы жадаеце, каб я як-тэстаў ECD17C41 Mini Cooper D
sportknight
22-05-2014, 09:20
але disabilitanto памылку, вы таксама выдаліць recovery?
але disabilitanto памылку, вы таксама выдаліць recovery?
Няма, пры выдаленні памылка ў дадзеных застаецца, каб выдаліць нават recovery есць і іншыя рашэнні-пі? складаныя
sportknight
22-05-2014, 09:27
тып? карэктаваць карты для аднаўлення, чым для нармальнага выкарыстання? :D
Цяжка растлумачыць у двух радках , есць шмат рашэнняў, колькі розных ecu
Вы памыляецеся, калі вы выдаліце dtc выключыце таксама аднаўлення гэтага dtc.
ок, правільна, можа быць, трэба растлумачыць, што выдаленне dtc (cio? яго дыягназ) выдаліць і recovery, што шпіен, што dtc.
замест гэтага, выдаліўшы толькі запальванне кантрольная лямпа dtc застаецца, і, адпаведна, нават у recovery і dtc ? заўседы відаць дыягнастычны інструмент
Вы памыляецеся, калі вы выдаліце dtc выключыце таксама аднаўлення гэтага dtc.
не ? так,выдаленне dtc аднаўлення застаецца без ніякіх адхіленняў.ужо successio з alfa 159 ухіляючы fap з sw, якія выдаляюць ўсю табліцу, dtc,пасля года машыны былі праблемы з геаметрыяй і машыны, пайшоў у recovery без mil гарыць, каб убачыць памылку, я павінен быў напісаць файл з dtc актыўныя і паглядзець у дыягностыцы l errire.
не ? так,выдаленне dtc аднаўлення застаецца без ніякіх адхіленняў.ужо successio з alfa 159 ухіляючы fap з sw, якія выдаляюць ўсю табліцу, dtc,пасля года машыны былі праблемы з геаметрыяй і машыны, пайшоў у recovery без mil гарыць, каб убачыць памылку, я павінен быў напісаць файл з dtc актыўныя і паглядзець у дыягностыцы l errire.
тут вы кажаце пра змяненне функцыі дыягностыкі, які не ведае, што сапраўды твар, але прадстаўлена, як " выдаленне індыкатара mil". відавочна, не толькі рабіць тое, што заяўляе, але змяняе таксама некаторыя іншыя магчымасці
тут вы кажаце пра змяненне функцыі дыягностыкі, які не ведае, што сапраўды твар, але прадстаўлена, як " выдаленне індыкатара mil". відавочна, не толькі рабіць тое, што заяўляе, але змена нават які-небудзь іншы функцыянал.
але прабачце l выдаленне dtc, і што ? не ? змяненне функцыі дыягностыкі?пры выдаленні dtc не маеш няспраўнасці(кантрольная лямпа mil гарыць з памылкай у дыягназе), але калі памылка дала recovery то застаецца,каб зняць з recovery, неабходна пайсці і мод іншай частцы карты, якая адносіцца да recoveri.
вы можаце паспрабаваць самі.
але прабачце l выдаленне dtc, і што ? не ? змяненне функцыі дыягностыкі?пры выдаленні dtc не маеш няспраўнасці(кантрольная лямпа mil гарыць з памылкай у дыягназе), але калі памылка дала recovery то застаецца,каб зняць з recovery, неабходна пайсці і мод іншай частцы карты, якая адносіцца да recoveri.
вы можаце паспрабаваць самі.
прабачце, але я не разумею, гэта сцвярджэнне: "але калі памылка дала recovery то застаецца,каб зняць з recovery, неабходна пайсці mod іншую частку карты, якая адносіцца да recoveri."
да дыягностыкі выяўляе памылку, то яна сапраўдная, паставіўшы яго ў памяці, затым, калі ? плануецца, уключыць recoveri і калі плануецца гарыць.
не існуе recoveri калі не c'? памылка маецца. шлях ? заўседы ў гэтай паслядоўнасці, а не пу? быць наадварот, не будзе логікі.
? таксама дакладна, што вы можаце? зрабіць так, што recoveri як " не відаць, ці без абмежаванняў", але гэта ? іншае справа.
Backgroop
23-05-2014, 21:02
прабачце, але я не разумею, гэта сцвярджэнне: "але калі памылка дала recovery то застаецца,каб зняць з recovery, неабходна пайсці mod іншую частку карты, якая адносіцца да recoveri."
да дыягностыкі выяўляе памылку, то яна сапраўдная, паставіўшы яго ў памяці, затым, калі ? плануецца, уключыць recoveri і калі плануецца гарыць.
не існуе recoveri калі не c'? памылка маецца. шлях ? заўседы ў гэтай паслядоўнасці, а не пу? быць наадварот, не будзе логікі.
? таксама дакладна, што вы можаце? зрабіць так, што recoveri як " не відаць, ці без абмежаванняў", але гэта ? іншае справа.
Ен мае рацыю Peppe.c recovery застаецца, каб зразумець, чаму так? вы павінны вельмі ясна эксплуатацыі карт dtc, напрыклад, колькі з вас робяць dpf off з ecusafe на дыспетчараў edc16c39 fiat былі праблемы, калі адбываецца няспраўнасць, і аўтамабіль застаецца ў recovery без dtc, якія захоўваюцца на ей? Я яго некалькі разоў, і, каб зразумець, якая была праблема, я павінен быў аднавіць табліцу, dtc, чытаць памылкі, а потым вырашыць і ліквідаваць такія tabbella далей
відавочна, ecusafe ўмешваецца аб кодах памылак pxxxx, адмяніўшы толькі падсвятленне кода, памылкі ў дыягностыкі (адмена імены памылак), але не дыягностыкі памылкі яе наступствы (recoveri , шпіен....)
Backgroop
23-05-2014, 22:29
відавочна, ecusafe ўмешваецца аб кодах памылак pxxxx, адмяніўшы толькі падсвятленне кода, памылкі ў дыягностыкі (адмена імены памылак), але не дыягностыкі памылкі яе наступствы (recoveri , шпіен....)
Ecusafe проста выдаліць табліцу Dtc's і тое ж самае-выдаліць адзінай памылкі, стратэгіі аднаўлення застаецца занадта і гэтай стратэгіі няма ? у вядзенні карт, але і праграмнага забеспячэння ecu
у гэтым заключаецца апраксімацыі змены ecusafe, што ўмешваецца з гарматай, каб злавіць вераб'я.
дастаткова зрабіць ўмяшання-й? арыентаваны на ложак dtc і захаваў бы ўсе тое, што не мае нічога агульнага з змяніць запыт ( напрыклад defap або deegr...)
паспрабуйце адлучыць зонд all edc16c39 аўтамабіль пераходзіць у recovery з mil гарыць,вазьмі dtc аўтамабіль ідзе ў recoveri з mil не гарыць і nesun памылка ў памяці.azzeri ўсей табліцы dtc любога датчыка адымаць mil не загараецца, і залежыць ад датчыка ідзе ў recovery.магчыма, ваша прамова добра для edc15, але для edc 16 гаворка ? адрозніваецца.
jared_poe
13-08-2014, 17:55
Прывітанне, st? спрабуючы ліквідаваць памылку p0400 адносна сістэмы рэцыркуляцыі ог-гэта mascott 150 DXI, але, вынікаючы гэтаму кіраўніцтву, я не магу знайсці табліцу, DTC, хто-то пу? мне дапамагчы?
Мой файл, вы можаце спампаваць яго з абмеркавання, што я даўно адкрыў:
https://www.professionalchiptuning.net/gallo-v2-vs-renault-mascott-150-dxi-vt6839.html?highlight=mascott