КПК

Прагляд Поўнай Версіі : EDC16 - Elimiazione DTC Формула праўдзівай ці ілжывай?

мегамозг
24-05-2013, 23:36
Прывітанне ўсім, хто-то s? на edc16 як выдаліць датчыкі і любыя dtc?
Напрыклад, калі ў мяне dtc Pxxxx з'яўляецца на карціне, як я шукаю ў карту, а потым я выдалю канчаткова.
Існуе спосаб пошуку - пошук і выдаленне ўсяго?

Напрыклад, на аўтамабілі defappizzate c'? у egt2 на fap, якая не павінна служыць больш? нічога
як вы f? выдаліць датчык і адпаведны dtc (без выкарыстання праграмнага забеспячэння, адказнага за гэтую аперацыю?

Я знайшоў гэта тлумачэнне ў сеткі, але не ? для мяне вельмі ясна (усе, што дакладна):

There is the DTC number table and DTC switch table after that ў EDC16.

So, to turn off a certain Pxxxx code, find it in DTC number table when it appears first time ў 16 біт hex format.

Формула: (address of Pxxxx code - address of DTC number table beginning)/8. Result will be index number.

Then find the beginning DTC switch table which is right after DTC number table. Switch to 8 bit view.

Формуле: address of the beginning of dtc switch table + index.

Нуль address you уладарны and Pxxxx code will never appear again

Тут, кажа, што c'? табліцы з лікамі з DTC і іншую табліцу, пасля адпаведных DTC switch.
Для тушэння Pxxxx код, ricecarlo ў табліцы лікаў DTC, калі ен з'яўляецца ў першы раз у 16 біт у hex фармаце.
Аднойчы выявілі, што c'? формула, што мне не зразумела, што рабіць?
Хто-то, хто мае вопыт і хоча падзяліцца можа растлумачыць гэтую формулу (перавесці яе), і каб на практычным прыкладзе?

Дзякуй

tonyteam
06-08-2013, 12:41
я хацеў бы зразумець, таксама, з нецярпеннем чакаем, які-небудзь спецыяліст , які зможа нам дапамагчы

leandro89
06-08-2013, 18:18
прыгожая абмеркаванне, але не магу зразумець, альбо я формулу

msport (exil77grande)
06-08-2013, 18:39
не проста, каб ніхто, паверце мне.

tonyteam
06-08-2013, 19:36

leandro89
07-08-2013, 01:16
я tentanto расшыфраваць, што forumula, нават калі ў мяне есць дапамога з адмін форуму за веды, асабістага або нейкі руцінай, у нядзелю не ведаюць ? дрэнна!

chiptuning.cro
09-02-2014, 03:34
Riapro гэты паток, таму што interesa-нават мяне...

Для тэставання я выкарыстаў гэты файл крычы:

https://www.professionalchiptuning.net/showthread.php?5038-Transporter-Caravelle&p=72978&viewfull=1#post72978

Формула павінна быць правільнай, але " праблемы і знайсці тры адрасы пачала з трох табліц.

У першай табліцы і пачатку tabela дзе трэба aggire для адключэння DTC, што' мы хочам - гэта пошук у 8бит у 2D - адрас і 1D06C0
Другі ў табліцы пачатак табліцы кодаў produtore (VAG у гэтым прыкладзе, але зараз нам гэта не трэба) - пошук дзесятковы лік у 16 біт
Трэцяй табліцы, і ў пачатку табліцы P-коды, і было б па адрасе 1D9620 (гл. ніжэй, як я знайшоў) - пошук hex ў 16bit

Alora, спачатку вы павінны знайсці код у hex-рэдактар, DTC, што' cerciamo, да прыкладу, для P1556 imettiamo ў пошук hex 1556, і мы знаходзім яго на адрас 1D97A0. Цяпер мы ідзем на "ў табліцы, каб убачыць, дзе пачынаецца блок DTC, і мы знаходзім, што' і' па адрасе 1D9620, таму што над ім есць толькі нулі.

Цяпер мы выкарыстоўваем формулу (DTC-DTC пачатак)/8 і прыходзім у 31 дзесятковы лік, якое' будзе TDC index -> (1D97A8-1D9620)/8=31

Гэта азначае, што для адключэння DTC трэба паставіць у нуль 31-unesimo біт ад пачатку табліцы, дзе коды для адключэння DTC.

Цяпер надыходзіць праблема, таму што цяжка знайсці пачатак у першай табліцы, што " было б, дзе з самага пачатку мы разлічваем 31 біт, і мы змесцім яго ў нуль, каб spegner DTC, што мы хочам.

У гэтай табліцы bissogna шукаць у 8 біт, а значэнні пасля коскі ў папярэдняга блока, не павінны быць вышэй 20 чысла, акрамя некаторых.

Шукаеце блогі блакаванне ад 1D06C0 у 1D084F і я думаю, што' тут будзе наш першы, і больш важная табліца, дзе мы павінны aggire.
То ў пачатак табліцы і ў 1D06C0 + 31 (TDC index) = 1D06DE, якая мае значэнне 2, і, што для адключэння ставім 0.

Paraticamente, цяпер, калі' б erorre P1556 актыўны, паставіўшы на 0 значэнне, тое ж не verebbe паведамляецца.

Alora, што' ne фірмаў ? Гэта можа быць справядлівым?
Чакаем вашых каментароў...

ugoboss
09-02-2014, 09:19
я не ведаю, калі дзеянні, зразумела, трэба стварыць памылку, а затым паспрабаваць яго адключыць, выкарыстоўваючы гэты метад.

Backgroop
09-02-2014, 13:33
Працэдуры і верным, нават калі мы былі б з канструктараў класа, каб трымаць у cosiderazuone, але праблема і высветліць, у пачатку tabbelle DTC, што не ? легка.. не трэба для сілы і стварыць памылкі.., а затым выдаліць яго, але pirima выдаліць яго, а затым выявіць, калі ен працуе

sa80libero
09-02-2014, 15:15
такім чынам, усе праграмы для выдалення dtc выкарыстоўваюць у якасці алгарытму гэтыя разлікі 3 aggire?

chiptuning.cro
09-02-2014, 17:26
Я таксама зрабіў' доказ формулы на файл ori passat 742_575 выключэння DTC P0400> EGR:

https://www.professionalchiptuning.net/showthread.php?297-Passat&p=38056&viewfull=1#post38056

Шукаю DTC P0400> HEX 0400> EGR

Табліца DTC = 1CD196 да 1CD308 - visualizazione 8бит - усе значэння ніжэй за 20 чысла ў дзесятковыя значэння, акрамя некаторых
Пачатак Табліцы DTC CODE = 1CC606 - вышэй есць нулі
Пасля 1CC606, дзе пачынаецца табліца DTC CODE першы адрас, які мае ў hex 0400 і 1CD064 і гэта наша адпраўная кропка, па формуле:
(DTC 0400 - DTC CODE)/8> (1CD064-1CC606)/8 = 331 -> і' INDEX DTC

Цяпер ад пачатку Табліцы DTC давайце 331 (DTC index) ачкоў наперад : 1CD196+331 = 1CD2E1, што павінна быць з нашага пункту, каб адключыць сістэмы рэцыркуляцыі ог.

Глядзіце ў 2D, адрас 1CD2E1 знаходзім значэнне 1, якую мы ставім ў 0, і мы адключыць EGR DTC (0400)

Рахункі вяртаюцца, але заўседы цяжка знайсці Пачатак табліцы DTC CODE і пачатку табліцы DTC, нават калі гэта другі і больш легкі, таму што vizzualizzando файл у 8бит ў 2D і sccorendo усе файлы, non'і " dificult знайсці гэты блок.

:cool:

ugoboss
09-02-2014, 21:39
Працэдуры і верным, нават калі мы былі б з канструктараў класа, каб трымаць у cosiderazuone, але праблема і высветліць, у пачатку tabbelle DTC, што не ? легка.. не трэба для сілы і стварыць памылкі.., а затым выдаліць яго, але pirima выдаліць яго, а затым выявіць, калі ен працуе

я лічу, што дзве рэчы не вельмі адрозніваюцца, як, калі вы зробіце памылку, а затым адключыце або, калі адключыце, а затым яго стварэння, каб убачыць, калі вы, падобныя.

marco_hdi
14-04-2014, 16:11
цікава, у гэтай тэме...хоць я бачу, дурніца...novosti????

beppe.c
18-04-2014, 13:30
практычна ? тое ж самае зрабіць да або пасля.формула ? correta але змяняецца ў залежнасці ад групы аўто,падзяліць на 8 (у дадзеным выпадку)для групы vag і дзеліць на 2 групы fiat (праверана і працуе).трэба знайсці варыянт дзельніка з іншымі групамі.

sportknight
18-04-2014, 15:02
там я згубіў некалькі дзен, але быў цяжка? у знайсці дакладнае месца пачатку табліцы...

neo
18-04-2014, 15:41
практычна ? тое ж самае зрабіць да або пасля.формула ? correta але змяняецца ў залежнасці ад групы аўто,падзяліць на 8 (у дадзеным выпадку)для групы vag і дзеліць на 2 групы fiat (праверана і працуе).трэба знайсці варыянт дзельніка з іншымі групамі.
Я пацвярджаю, .Provato і працуе для групы VW(/8) і Fiat(/2)

beppe.c
18-04-2014, 20:04
там я згубіў некалькі дзен, але быў цяжка? у знайсці дакладнае месца пачатку табліцы...
l адрас d у пачатак табліцы і першы адразу пасля адрасу, усе ў нуль.

marco_hdi
18-04-2014, 21:19
Акрамя Fiat і VW не ведаюць іншыя аўтамабілі фактар падзелу???

marco_hdi
16-05-2014, 07:16
Matteosr...учора раніцай я адключыў пару датчыкаў і ложкі коды...толькі я магу вас размясціць іх, улічваючы, што я 308 з edc16c34

michele30
19-05-2014, 20:58
Я спрабую зразумець што-то, гэтыя дзеянні , але не разумею нічога.
Для пачатку, калі вы кажаце :
я павінен адняць 1cd064 - acc606 ?
але як ?

сиско
19-05-2014, 22:22
Я спрабую зразумець што-то, гэтыя дзеянні , але не разумею нічога.
Для пачатку, калі вы кажаце :
я павінен адняць 1cd064 - acc606 ?
але як ?
прывітанне міхаіл я заяўляю, што я разумею менш, чым т?, ? я змог рабіць некаторыя тэсты, каб зразумець, як вы атрымаеце, што 331-я спрабую растлумачыць табе: я адкрыў калькулятар windows 7 я ўсталяваў біток на hex так я напісаў 1cd064 - 1cc606 = a5e / 8 = 14b, усталяваўшы біток на dec выходзіць знакаміты 331 ; вынік ( 331) атрымліваецца, калі запісаць лічбы з калькулятара, калі вы робіце гэта з клавіятуры, але спачатку трэба выканаць адніманне, і толькі пасля націску на кнопку = трэба выканаць дзяленне, калі не-не будзе 331. спадзяюся, што гэта дапаможа прывітанне

michele30
20-05-2014, 21:51
дзякуй вялікі, адзін маленькі крок ? было зроблена...

sportknight
20-05-2014, 23:08
хто-небудзь ведае, колькі вы павінны падзяліць на групы bmw?

сиско
21-05-2014, 13:12
Я даю вам яшчэ адзін падарунак, месца файл edc15p з некаторымі dtc адключаныя.

I dtc адключаныя: 17669, 17671, 17675, 17678.

Усе адпаведныя фарсунак; аўтамабіль ў пытанне інжэктары няспраўнасці і улічваючы, што выкарыстоўваецца ў краіне, cos? я вырашыў (не механічна, я проста выдаліў recovery з-за гэтых dtc).

Проста ў мяне мала часу, я дам вам кіраўніцтва, я пачынаю з сказаць вам, што вы павінны пераўтварыць dtc з дзесятковага ў hex, а ? памяняць іх месцамі, перш чым шукаць іх на карце, напрыклад 17669d = 4505h = 0545 , параўнайце карты і вы бачыце, як я зменены.

прывітанне ад матфея, але гэты факт звярнуць коды справядліва для ўсіх edc 15 або ў прыватнасці карту, якая вас у курсе вы?

сиско
21-05-2014, 22:10
прывітанне матфея варта, хоць упэўнены, што posteremo нейкія файлы, калі вы хочаце размясціць гэта кіраўніцтва якіх казаў вышэй sar? безумоўна, добра прымае, дзякуй адразу

sportknight
21-05-2014, 22:39
я нават гэта што ? мала адрозніваецца...

спасылка выдалена

Backgroop
22-05-2014, 07:53
я нават гэта што ? мала адрозніваецца...

спасылка выдалена

Не могуць публікаваць знешнія спасылкі робіце-й? увагу

sportknight
22-05-2014, 08:31
ops,вы маеце рацыю,калі я прыязджаю дадому, я капіюю толькі змест

j0nj0nny
22-05-2014, 08:36
Я дадам, я таксама на абмеркаванне, мяне цікавіць. Калі вам трэба, каб нейкі файл, ori, ці яшчэ знаходжуся ў распараджэнні.

Ps калі вы жадаеце, каб я як-тэстаў ECD17C41 Mini Cooper D

sportknight
22-05-2014, 09:20
але disabilitanto памылку, вы таксама выдаліць recovery?

tt225
22-05-2014, 09:21
але disabilitanto памылку, вы таксама выдаліць recovery?
Няма, пры выдаленні памылка ў дадзеных застаецца, каб выдаліць нават recovery есць і іншыя рашэнні-пі? складаныя

sportknight
22-05-2014, 09:27
тып? карэктаваць карты для аднаўлення, чым для нармальнага выкарыстання? :D

tt225
22-05-2014, 10:15
Цяжка растлумачыць у двух радках , есць шмат рашэнняў, колькі розных ecu

sergiot
23-05-2014, 12:53
Вы памыляецеся, калі вы выдаліце dtc выключыце таксама аднаўлення гэтага dtc.

ок, правільна, можа быць, трэба растлумачыць, што выдаленне dtc (cio? яго дыягназ) выдаліць і recovery, што шпіен, што dtc.
замест гэтага, выдаліўшы толькі запальванне кантрольная лямпа dtc застаецца, і, адпаведна, нават у recovery і dtc ? заўседы відаць дыягнастычны інструмент

beppe.c
23-05-2014, 13:27
Вы памыляецеся, калі вы выдаліце dtc выключыце таксама аднаўлення гэтага dtc.
не ? так,выдаленне dtc аднаўлення застаецца без ніякіх адхіленняў.ужо successio з alfa 159 ухіляючы fap з sw, якія выдаляюць ўсю табліцу, dtc,пасля года машыны былі праблемы з геаметрыяй і машыны, пайшоў у recovery без mil гарыць, каб убачыць памылку, я павінен быў напісаць файл з dtc актыўныя і паглядзець у дыягностыцы l errire.

sergiot
23-05-2014, 17:40
не ? так,выдаленне dtc аднаўлення застаецца без ніякіх адхіленняў.ужо successio з alfa 159 ухіляючы fap з sw, якія выдаляюць ўсю табліцу, dtc,пасля года машыны былі праблемы з геаметрыяй і машыны, пайшоў у recovery без mil гарыць, каб убачыць памылку, я павінен быў напісаць файл з dtc актыўныя і паглядзець у дыягностыцы l errire.

тут вы кажаце пра змяненне функцыі дыягностыкі, які не ведае, што сапраўды твар, але прадстаўлена, як " выдаленне індыкатара mil". відавочна, не толькі рабіць тое, што заяўляе, але змяняе таксама некаторыя іншыя магчымасці

beppe.c
23-05-2014, 20:13
тут вы кажаце пра змяненне функцыі дыягностыкі, які не ведае, што сапраўды твар, але прадстаўлена, як " выдаленне індыкатара mil". відавочна, не толькі рабіць тое, што заяўляе, але змена нават які-небудзь іншы функцыянал.
але прабачце l выдаленне dtc, і што ? не ? змяненне функцыі дыягностыкі?пры выдаленні dtc не маеш няспраўнасці(кантрольная лямпа mil гарыць з памылкай у дыягназе), але калі памылка дала recovery то застаецца,каб зняць з recovery, неабходна пайсці і мод іншай частцы карты, якая адносіцца да recoveri.
вы можаце паспрабаваць самі.

sergiot
23-05-2014, 20:51
але прабачце l выдаленне dtc, і што ? не ? змяненне функцыі дыягностыкі?пры выдаленні dtc не маеш няспраўнасці(кантрольная лямпа mil гарыць з памылкай у дыягназе), але калі памылка дала recovery то застаецца,каб зняць з recovery, неабходна пайсці і мод іншай частцы карты, якая адносіцца да recoveri.
вы можаце паспрабаваць самі.

прабачце, але я не разумею, гэта сцвярджэнне: "але калі памылка дала recovery то застаецца,каб зняць з recovery, неабходна пайсці mod іншую частку карты, якая адносіцца да recoveri."
да дыягностыкі выяўляе памылку, то яна сапраўдная, паставіўшы яго ў памяці, затым, калі ? плануецца, уключыць recoveri і калі плануецца гарыць.
не існуе recoveri калі не c'? памылка маецца. шлях ? заўседы ў гэтай паслядоўнасці, а не пу? быць наадварот, не будзе логікі.
? таксама дакладна, што вы можаце? зрабіць так, што recoveri як " не відаць, ці без абмежаванняў", але гэта ? іншае справа.

Backgroop
23-05-2014, 21:02
прабачце, але я не разумею, гэта сцвярджэнне: "але калі памылка дала recovery то застаецца,каб зняць з recovery, неабходна пайсці mod іншую частку карты, якая адносіцца да recoveri."
да дыягностыкі выяўляе памылку, то яна сапраўдная, паставіўшы яго ў памяці, затым, калі ? плануецца, уключыць recoveri і калі плануецца гарыць.
не існуе recoveri калі не c'? памылка маецца. шлях ? заўседы ў гэтай паслядоўнасці, а не пу? быць наадварот, не будзе логікі.
? таксама дакладна, што вы можаце? зрабіць так, што recoveri як " не відаць, ці без абмежаванняў", але гэта ? іншае справа.

Ен мае рацыю Peppe.c recovery застаецца, каб зразумець, чаму так? вы павінны вельмі ясна эксплуатацыі карт dtc, напрыклад, колькі з вас робяць dpf off з ecusafe на дыспетчараў edc16c39 fiat былі праблемы, калі адбываецца няспраўнасць, і аўтамабіль застаецца ў recovery без dtc, якія захоўваюцца на ей? Я яго некалькі разоў, і, каб зразумець, якая была праблема, я павінен быў аднавіць табліцу, dtc, чытаць памылкі, а потым вырашыць і ліквідаваць такія tabbella далей

sergiot
23-05-2014, 22:11
відавочна, ecusafe ўмешваецца аб кодах памылак pxxxx, адмяніўшы толькі падсвятленне кода, памылкі ў дыягностыкі (адмена імены памылак), але не дыягностыкі памылкі яе наступствы (recoveri , шпіен....)

Backgroop
23-05-2014, 22:29
відавочна, ecusafe ўмешваецца аб кодах памылак pxxxx, адмяніўшы толькі падсвятленне кода, памылкі ў дыягностыкі (адмена імены памылак), але не дыягностыкі памылкі яе наступствы (recoveri , шпіен....)

Ecusafe проста выдаліць табліцу Dtc's і тое ж самае-выдаліць адзінай памылкі, стратэгіі аднаўлення застаецца занадта і гэтай стратэгіі няма ? у вядзенні карт, але і праграмнага забеспячэння ecu

sergiot
24-05-2014, 08:23
у гэтым заключаецца апраксімацыі змены ecusafe, што ўмешваецца з гарматай, каб злавіць вераб'я.
дастаткова зрабіць ўмяшання-й? арыентаваны на ложак dtc і захаваў бы ўсе тое, што не мае нічога агульнага з змяніць запыт ( напрыклад defap або deegr...)

beppe.c
25-05-2014, 23:41
паспрабуйце адлучыць зонд all edc16c39 аўтамабіль пераходзіць у recovery з mil гарыць,вазьмі dtc аўтамабіль ідзе ў recoveri з mil не гарыць і nesun памылка ў памяці.azzeri ўсей табліцы dtc любога датчыка адымаць mil не загараецца, і залежыць ад датчыка ідзе ў recovery.магчыма, ваша прамова добра для edc15, але для edc 16 гаворка ? адрозніваецца.

jared_poe
13-08-2014, 17:55
Прывітанне, st? спрабуючы ліквідаваць памылку p0400 адносна сістэмы рэцыркуляцыі ог-гэта mascott 150 DXI, але, вынікаючы гэтаму кіраўніцтву, я не магу знайсці табліцу, DTC, хто-то пу? мне дапамагчы?
Мой файл, вы можаце спампаваць яго з абмеркавання, што я даўно адкрыў:
https://www.professionalchiptuning.net/gallo-v2-vs-renault-mascott-150-dxi-vt6839.html?highlight=mascott