Уваход

Прагляд Поўнай Версіі : Пытанне аб кантрольнай суме.

Дэні
08-04-2013, 12:21
Прывітанне, хлопцы, у мяне да вас невялікі пытанне.
Гартаць і, звяртаючыся да форуму, я знайшоў два файла аўтамабілях, з якімі я "гуляў". ? skoda майго бацькі, іншы свіфт 69 аднаго.
? я заўважыў адну рэч. У роўнай нм HW і SW, файл, skoda, мае тую ж КАНТРОЛЬНУЮ суму, у той час як файл marelli ? адрозніваецца кантрольная сума...Таму што

giuseppe1374
08-04-2013, 12:51
у cks ? вельмі складаная рэч, якая вылічаецца на падставе розных параметраў.

Дэні
08-04-2013, 12:55
Так, гэта я зразумеў...Але, як ніколі, на двух ecu аўтамабіляў розныя, з аднаго і таго ж нумару HW і SW, ? роўна, і на іншыя аўтамабілі, роўных лікаў ? па-іншаму? ? BOSCH, іншы MARELLI...

dviden
08-04-2013, 13:01
Так, гэта я зразумеў...Але, як ніколі, на двух ecu аўтамабіляў розныя, з аднаго і таго ж нумару HW і SW, ? роўна, і на іншыя аўтамабілі, роўных лікаў ? па-іншаму? ? BOSCH, іншы MARELLI...
для таго, што ведаю я, і ? мала !! але, гледзячы на імя Cheksum ? сума дадзеных, блок кіравання правярае перад ад'ездам, таму я раблю выснову, што калі з такім жа hw sw маюць розныя дадзеныя колькасць camdia пакладзем, што ў вас есць дадзеныя на блок кіравання X ў 4, і ў эбу Y 5 cheksum sar? divero
тады, магчыма, я напісаў ваще я выкарыстаў логіку, а не веды

giuseppe1374
08-04-2013, 13:02
у cks ? розным для кожнай праграмы, таму, калі вы знаходзіцеся два ecu з тым жа cks значыць, што ? ж ecu з тым жа праграмным забеспячэннем, я паўтараю вам, што для разліку cks есць матэматычныя формулы і параметры, якія неабходна выконваць.

Дэні
08-04-2013, 13:07
3560

Вось тут....

giuseppe1374
08-04-2013, 13:25
вы не бачыце добра

dviden
08-04-2013, 19:53
я не магу бачыць фатаграфіі, але, як сказаў cheksum ? сума ўсіх бітаў, якія змяшчаюцца ў блоку кіравання ў сферы аўтамабільнага ecu існуе 2 тыпу cheksum то лінейнае, ці што ? усе роўна мы кажам, што змены, паколькі ў ecu з cheksum лінейнай A24 Hex (Шаснаццаткавыя) дадзеныя вам трэба? быць заўседы заўседы A24 то праграмнае забеспячэнне, вы ідзяце вісець бітаў у яго "Банк-bit" ці metterceli чаму? чэк павінен быць заўседы, калі f? "Cheksum, Каб праверыць цэласнасць?", у той час як у cheksum алгарытм шаснаццатковы лік зменіцца? з даданнем або sotrazzione біт дадзеныя, што ecu ідзе хадзіць па крамах ? у кропцы, скажам, яго сейф, які выразна праграмнае забеспячэнне для рэдагавання, пойдзе змяняць з новай сумы, калі чэк роўныя ? чаму? маюць аднолькавае колькасць Біт
Ps: па крайняй меры, я лічу :cool:

giuseppe1374
08-04-2013, 20:19
не ? гэтак жа, як вы кажаце, у адваротным выпадку не існавала сем'яў, cks

Dragonfly
08-04-2013, 20:57
Калі я магу дапамагчы прыкладаю кіраўніцтва знойдзена тут' і' ў сеткі, я не ведаю, калі я магу ўкласці файлы, aspe !!

dviden
09-04-2013, 00:35
не ? гэтак жа, як вы кажаце, у адваротным выпадку не існавала сем'яў, cks

Дэні
15-04-2013, 21:52
Я зразумеў гэта, хлопцы,...?; два ecu абодва 1433y196, чаму? есць дзве кантрольныя сумы розныя? (marelli 6JO)
У той час як два ecu з дапамогай таго ж кода, у сувязі з edc15, маюць тую ж дату?

dviden
15-04-2013, 23:41
Я зразумеў гэта, хлопцы,...?; два ecu абодва 1433y196, чаму? есць дзве кантрольныя сумы розныя? (marelli 6JO)
У той час як два ecu з дапамогай таго ж кода, у сувязі з edc15, маюць тую ж дату?

я маей тэорыі, табе я дзеяння, будучы Cheksum (я перакладаю) "кантрольная сума", а затым, калі яны роўныя ? чаму? маюць аднолькавае колькасць Біт
я, напрыклад, калі ў вас дзве карты 5 даляраў або у вас дзве карты 5 еўра заўседы 10 ты не ў рахунак валюты!!!!!!

Дэні
17-04-2013, 15:20
Хлопцы, вось гэты файл ложка-Swift з ecu 1433y196.
Што? адрозніваецца кантрольная ад гэтага тут
https://www.professionalchiptuning.net/showthread.php?265-Swift

Цяпер, чаму? дзве рэгістрацыі адрозніваюцца? Гэта нармальна?

У skoda майго бацькі, паміж ложкам, і таго, што маецца тут, не было адрознення. Гэта тое, што я не разумею...

dviden
18-04-2013, 09:13
Хлопцы, вось гэты файл ложка-Swift з ecu 1433y196.
Што? адрозніваецца кантрольная ад гэтага тут
https://www.professionalchiptuning.net/showthread.php?265-Swift

Цяпер, чаму? дзве рэгістрацыі адрозніваюцца? Гэта нармальна?

У skoda майго бацькі, паміж ложкам, і таго, што маецца тут, не было адрознення. Гэта тое, што я не разумею...
я не магу спампаваць ўкладанні, таму я не магу ўбачыць адрозненні паміж гэтымі двума, што, калі мая тэорыя ? сапраўдным, павінны быць, проста біт іншы

sportknight
18-04-2013, 09:27
будзе? некаторыя кропкі на карце, што змяняецца,гэта адбываецца нават на маей 159,files мой ? адрозніваецца ад кантрольнай сумы іншыя, і на самай справе ecm не знойдзеце сярод кіроўцаў....
мой аўтамабіль спакойна з майго файла, а з тых, хто з правільнасць кантрольнай сумы няма...

Дэні
18-04-2013, 15:03
Ок, ок! Відавочна, то, магчыма, яны таксама маюць адзін біт адрозніваецца ў памеры ecu....

MisterKappa
18-04-2013, 15:32
Кантрольнай і просты спосаб пераканацца, што буфэр напісаў не мае памылак.. з пэўнай ступенню бяспекі.
Вы складзеце ўсе значэння памяці або буфэру, што ен страціў у byte, word (2 байта), long (4 байта), і захаваць..
у выпадку, калі запісу не будзе выканана, гэта азначае, што легка гэтая сума разлічваецца sara' адрозненні з правільным, а затым вы разумееце, што па крайняй меры адна памылка і маецца
Звярніце ўвагу, што гэта не метад, упэўнены на 100%, таму што' калі памылкі есць два, гіпатэтычна (таму што на практыцы усе магчымасці, што адбываецца вельмі рэдка) першы можа быць адменены у адпаведнасці з разлікам кантрольнай сумы.. (тыпу, калі замест таго, каб напісаць 5 запісваецца 0.. а потым, замест таго, каб пісаць 10, запісваецца 15.. гэтыя 2 памылкі ці кампэнсуюць у разлік chksum).

Цяпер, калі файлы ідэнтычныя і ў звычайнай машыне, мне здаецца немагчымым, што кантрольная сума адрозніваецца.. іншымі словамі, калі гэта азначае, што есць адрозненні, і, такім чынам, файл або іншае, або і быў напісаны з аднаго (ці больш) памылкі ;)

Дэні
18-04-2013, 15:45
Eeheheheheheheh. Вялікую праблему. Аўтамабіль, з якога я прачытаў файл ? арыгінал.... Як пу? быць? Мы гаворым аб двух файлаў, не крычы.

MisterKappa
18-04-2013, 16:48
Не центрировать, якія крычы.. павінны быць ідэнтычныя ў змесце.. калі не так то cehcksum і іншае
Вам трэба зрабіць, з'яўляецца двайковы файл.. напрыклад, калі адкрыць з дапамогай titanium ў ўтыліты вы можаце зрабіць то з'яўляецца, і я не думаю, дасць табе solola кантрольная сума, як розніца
Я не магу зрабіць гэта зноў " загрузка файла " заднім чыслом " te lo назіраў б

dviden
18-04-2013, 22:12
Кантрольнай і просты спосаб пераканацца, што буфэр напісаў не мае памылак.. з пэўнай ступенню бяспекі.
Вы складзеце ўсе значэння памяці або буфэру, што ен страціў у byte, word (2 байта), long (4 байта), і захаваць..
у выпадку, калі запісу не будзе выканана, гэта азначае, што легка гэтая сума разлічваецца sara' адрозненні з правільным, а затым вы разумееце, што па крайняй меры адна памылка і маецца
Звярніце ўвагу, што гэта не метад, упэўнены на 100%, таму што' калі памылкі есць два, гіпатэтычна (таму што на практыцы усе магчымасці, што адбываецца вельмі рэдка) першы можа быць адменены у адпаведнасці з разлікам кантрольнай сумы.. (тыпу, калі замест таго, каб напісаць 5 запісваецца 0.. а потым, замест таго, каб пісаць 10, запісваецца 15.. гэтыя 2 памылкі ці кампэнсуюць у разлік chksum).

Цяпер, калі файлы ідэнтычныя і ў звычайнай машыне, мне здаецца немагчымым, што кантрольная сума адрозніваецца.. іншымі словамі, калі гэта азначае, што есць адрозненні, і, такім чынам, файл або іншае, або і быў напісаны з аднаго (ці больш) памылкі ;)

бачыў, што здаецца, што есць, разумееце кантрольнай сумы :) сем'яў, аб якіх гаварыў язэп, - гэта метады разліку, якія выкарыстоўваюць дома ?
так я chiarisco апошні пытанне !!!

MisterKappa
18-04-2013, 23:46
Рэчыва ? тое, што я сказаў у тым сэнсе, што сума якім-то чынам ўсей памяці, а затым правярае значэнне, якое павінна даць..
Вядома, там можа быць шмат варыянтаў..
Вы складзеце ўсе адрасы ў байт, або short long, а затым вы можаце захаваць яго ў byte, short, long ці пу? зарэзерваваць разраднае лік такое, што ўтрымліваць domma за ўсе (звычайна)..
Акрамя таго, не ? сказаў, што трэба, каб прымусіць скласці, можна выкарыстоўваць таксама іншыя функцыі.
Як паглядзець зменныя, іх шмат.. не так ? сказаў, што будзе рэалізавана ад розных вытворцаў, так жа

dviden
19-04-2013, 08:46
Рэчыва ? тое, што я сказаў у тым сэнсе, што сума якім-то чынам ўсей памяці, а затым правярае значэнне, якое павінна даць..
Вядома, там можа быць шмат варыянтаў..
Вы складзеце ўсе адрасы ў байт, або short long, а затым вы можаце захаваць яго ў byte, short, long ці пу? зарэзерваваць разраднае лік такое, што ўтрымліваць domma за ўсе (звычайна)..
Акрамя таго, не ? сказаў, што трэба, каб прымусіць скласці, можна выкарыстоўваць таксама іншыя функцыі.
Як паглядзець зменныя, іх шмат.. не так ? сказаў, што будзе рэалізавана ад розных вытворцаў, так жа

MisterKappa
19-04-2013, 09:19
Вядома, есць спосабы, у якіх вылічаецца

cinqueturbo
19-04-2013, 17:03
Прабачце ўварванне..
я лічу, што гэта вельмі добра, каб лепш разумець гаворка,
прама сення раніцай, ці чытаў і пісаў у панда-1,3 Mjet, што gi? я ўклаў у вашыя цяжкасці? з flash!

такі басейн з Тытанам і мяне выйшлі два кіроўцы, мяняліся толькі кантрольная сума,
файл знаходзіце ліку: https://www.professionalchiptuning.net/attachment.php?attachmentid=3737&d=1366366938
або абраны першы ці факт ўмяшання, за выключэннем выпадкаў, і пішу, і з потам на лбе і туды-усе ок..
цяпер мне цікава, што магло адбыцца? выбіраў яе другога?..

Дэні
20-04-2013, 02:55
Але напісана, што з інструментам? На тых, ecu ўсе роўна MPPS назад рэгістрацыі ў аўтамат, то ў aprte драйвер, што я не ведаю, калі можа toppare карты, затым мала мяняецца. Інакш, калі запісваецца з іншымі праграмістамі, не ведаю, мінімальна....

cinqueturbo
20-04-2013, 23:11
Але напісана, што з інструментам? На тых, ecu ўсе роўна MPPS назад рэгістрацыі ў аўтамат, то ў aprte драйвер, што я не ведаю, калі можа toppare карты, затым мала мяняецца. Інакш, калі запісваецца з іншымі праграмістамі, не ведаю, мінімальна....

Дэні да прычыны,
Mpps таму ўсе, што ен, але BDM?
Titanium папраўляе яго, калі я захоўваю Файл,
і мы,
але калі есць два драйвера?
аднак чытаецца і пішацца з BDM..
прыгожы абмеркаванне вельмі важна!!!! ;)

Дэні
25-04-2013, 21:57
У BDM, я не ведаю....Хлопцы, вы можаце зрабіць мне ласку? за c'? файл Skoda .ori... змяніць толькі адзін біт, і ветліва ripostate файл з чэк правільна? Я хачу, каб мне ў гэтым пераканаўся...
Мне ECM не змяняе дату... :(

sportknight
25-04-2013, 23:28
У bdm для яе разліку і ў аўтаматычным рэжыме, а таксама marelli mjtd ? разлічваецца аўтаматычна

Дэні
07-05-2013, 23:58
Ўтыліты....
Чаму? усе пры закрыцці ECM вам захаваць файл рэгістрацыі, правільна? Вядома, і адкрыўшы патрэбны драйвер....Мне не робіць.
Адна рэч,...Mpps, я ад сколкава? яго выправіць, але як? Выканаўшы працэдуру, кажа мне: "вылучыце файл, каб выправіць, выберыце ў крычы, але потым нічога не робіць. Не ратуе ні новы файл, і не выпраўляе нават тое, што ўжо? маецца.

gezame
12-05-2013, 01:00
Eeheheheheheheh. Вялікую праблему. Аўтамабіль, з якога я прачытаў файл ? арыгінал.... Як пу? быць? Мы гаворым аб двух файлаў, не крычы.
Прывітанне
Вы-эль-кантрольная сума не iguale, дамп дадзеных у два файла не iguale на 100%.
З павагай.

paolo159
12-05-2013, 05:16
той факт, што з двух сум роўныя ? проста супадзенне... што тычыцца іншых двух, з двух аднолькавых блокаў, але з chk-іншаму не c'? нічога дзіўнага, проста нават проста крыху па-іншаму... нават паміж блокамі кіравання для аднаго і таго ж sw і hw, раз есць адрозненні ў картах, з-за якіх-небудзь змяненняў і невялікіх выпраўленняў, унесеных...