КПК

Прагляд Поўнай Версіі : Запыт тлумачэнняў, які капіюецца з ўзору SW эбу

Robys
23-11-2012, 23:30
Мне патрэбныя тлумачэнні, хто мае pi? вопыту, чым у мяне...я выкажу ў тэму:

Да месяцы таму, я ехаў A3 8P 1.9 TDI PD 105Л.З, на якім я быў пераназначаны ЭБУ Прадукцыйнасць значна палепшыліся (паскарэнне, стральба і хуткасць? максімальная), прагрэсаванне выдатнае, расход паліва аналагаў у першапачатковай версіі, відавочна, не перабольшваю, і вялікі камфорт? для таго, каб вярнуцца да адлюстравання арыгінала, праз OBD на працягу некалькіх хвілін...і празрыста...акрамя лічыльніка святых пісанняў на ECU, які непазбежна захоўвала кожнай новай запісы...
Цяпер езджу на А3 8P 1.6 TDI CR 90CV, якая мантуе "знакамітай" ECU Continental SIPMOS 2.1 толькі ў апошні час, як мне здаецца, і напісана, прачытана, і толькі некаторыя з інструментаў ў гандлі.
Я не спыняюся цяпер на ўражанні, звязаныя з новым рухавіком, безумоўна, pi? ціхі, не так-то? менш прадукцыйней папярэдняга 1.9 (відавочна, у канфігурацыі std), нягледзячы на разрыў, працоўны аб'ем і магутнасць абвешчаныя, трохі "забілі" ад перадаткавых нашмат больш? доўгія (5а-180 км/ч прыкладна 3500 Абаротаў у хвіліну да каля 3900 аб / мін);

Але я прыходжу ў кропку: жадаючы зрабіць які-то "эксперымент" рэдагаваць карты, я прашу вас, для пачатку:

1) можна, набыўшы ECU выкарыстоўваецца таго ж тыпу, што і арыгінал (тыпу 03G 906 021 XX, якая, я думаю, ўстаноўлена на ўсіх апошніх 1.6 TDI CR групы VW/Audi/Seat/Skoda 70-90-105 РЭЗЮМЭ) "кланаваць" мая ECU на гэта, што acquister?, cos? пакінуць арыгінал без зменаў? Відавочна, што кланаванне павінна тычыцца SW поўны, уключаючы частка иммобилайзера, etc; у рэзюмэ для таго, каб эбу набыты, які можа быць прыняты без іншых змяненняў з арыгіналам (plug-and-play...)

2) Існуе некалькі кодаў ECU Continental для 1.6 TDI CR як віншаванні канчатковых XX ECU 03G 906 021 XX; хто-небудзь ведае, калі трэба абавязкова знайсці такі ж (напрыклад, AB final), або калі два канчатковых літар паказваюць "толькі" SW-рознаму? (я думаю, я s?, але не ўпэўнены)

3) прызнаўся, што, як і ў пункце (1), так і магчымым...што здарыцца, кожны раз, калі вы "гандлююць" эбу бачыў, што ў блоку кіравання усталяваны толькі што, там будзе? прабег адрозніваецца ад таго, што змяшчаецца ў рамках краю? Cio? ? у рамках краю, што мае прыярытэт?, і, такім чынам, эбу адаптуецца, ці наадварот? (у гэтым выпадку будзе праблема...). Або яшчэ у выпадку не адпаведнасці двух міль, сыходзіць нейкі код памылкі?

Прабачце за доўгае паведамленне...але, я спадзяюся, гэта ясна, па крайняй меры!

Загадзя дзякуй за вашыя адказы!

Robys
24-11-2012, 07:59
Добрай раніцы, (і калі вы мяркуеце, мы можам, магчыма, даць на ты)
Вы сэнс ? гэта, мець двух блокаў:
Арыгінал (які чытаецца толькі ў пачатку, а не больш? кранутая)
І другі блок кіравання, які пішацца для таго, каб зрабіць яе ідэнтычнай арыгіналу...то на гэтым, вы робіце змены ў карту.
...і калі вы хочаце, вы можаце? памяняць эбу, арыгінальныя, з гэтай, назавем яе развіцця, без якіх-небудзь праблем, акрамя, вядома прадукцыйнасць будзе адрознівацца.
І дзякуй за запыт тлумачэнняў

msport (exil77grande)
24-11-2012, 12:39
мы кажам, што яшчэ і трохі рана, каб зрабіць гэтую працу на новы дыспетчар vcome ваш.

Robys
24-11-2012, 15:10
Дзякуй за адказ,
Я разумею, што, магчыма, і справа толькі чакаць, калі ў спецыфікацыі ECU Sipmos 2.1 будзе трохі больш? заўвагі...
Магчыма, я портэр? далей з "праца", спрабуючы аднавіць эбу права, на якім рана ці позна зрабіць эксперымент...
Можа быць, чытаючы (што цяпер мне здаецца магчымым з некаторымі tool) мой ECU (A3 1.6 tdi cr 90cv), і параўнанне файлаў з чытаць іншы ECU заўседы для A3 1.6 tdi cr, але версія 105л.с....ен можа пачаць рабіць цікавыя меркаванні!
Механічна ў ****llo рухавіка (цеплавой) мне здаецца, есць diffenze паміж гэтымі двума мадэлямі...так што я думаю, што адзінае, што павінна змяніцца, як з файла прачытаць, павінны быць карты і розныя кадоўкі, аб камплектацыі (круіз-кантроль так ці не, иммобилайзера, etc)

Рос
24-11-2012, 17:18

Чаму? ўскладняць сабе жыцце?
З адпаведнай апрацоўкі, значныя вынікі.
У якасці інструмента савета caldissimamente ў X17 ў Magicmotorsport. Ніжэй некалькі скрыншот падчас апрацоўкі ecu аб'екта:

http://imageshack.us/a/img138/1811/unlockecu.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/138/unlockecu.jpg/)

http://imageshack.us/a/img248/4786/writeecu.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/248/writeecu.jpg/)

Robys
24-11-2012, 17:38
Я не сумняваюся, што вынікі могуць быць значныя (але тое, што вынікі мы гаворым? Значэнні магутнасці, крутоўнага моманту, цеплавых нагрузак, механічных нагрузак, расход паліва, выкіды...можа быць, вынікае іншае, калі гаворка ідзе аб выніках...)
У любым выпадку, я зразумеў ваша разгляд. І дзякуй за савет на інструмент X17, terr? маецца.

Рос
24-11-2012, 21:04
Прабачце маю шчырасць, але некаторыя з вашых puntualizzazioni густ "superiorit? па назве" і я маю на ўвазе заяву, напісанае ў дужках у пасце на гэты прэцэдэнт. У любым выпадку, будзе вельмі моцна@? адказаць у манеры, найменш можна сфармуляваць такім чынам зрабіць яго зразумелым для ўсіх, нават тых, хто як я не працягнуў вучобу, за дыплом maturit?: значэнні магутнасці, зарэгістраваных у экскурсійнае склалі, у сярэднім, на 135cv, для пары пераходзе ад 235 да прыкладна 295 Нм для цеплавыя і механічныя нагрузкі (аб тым, што, напрыклад, поршні, кашулі цыліндраў, каленчатага вала, скрынкі перадач, etc не паказаны), шчыра кажучы, не думаю, ты даведаўся, нават дадзеныя, якія тычацца канфігурацыі фонду, на якіх есць спасылкі на абмежаванні для асобных частак, для чаго ? бескарысна задаваць пытанні, каб даць сігнал. Для спажывання, разглядаючы перапіс сярэднім, яны вар'іруюцца ад 10-15% менш, чым ва ўмовах максімальных абаротаў? пастаянна, маючы такіх жа элементаў у зыходнай канфігурацыі. Выкіды, але яны таксама памяншаюцца ў якой-то момант. Відавочна, што ўсе адбываецца тады, калі праца ? зроблена добра.

Robys
24-11-2012, 23:05
дзякуй за запыт неафіцыйны... Robys,хоць на форуме ? звычайная практыка, калі на ты з самага пачатку...ці любімы звяртаюся па адносінах да першапачаткова фармальна пытанне "чым трапяткая" на назву і ролю, якую гуляе...а чаму? мне бы заўседы хацелася зрабіць свой карабель.....і нейкі чарвяк, псіхічнага, што р? я assila...
вяртаючыся да, каб sipmos...калі выказаць здагадку на імгненне, што вы можаце зрабіць, гэта "change маці божай" на ecu у гэтай зменена, вы хацелі б moddarla захоўваючы таксама dpf і сістэмы рэцыркуляцыі ог?калі s?... я не хачу сказаць ерась, але рэгенерацыі сажевый фільтра, якія таксама будуць запісаныя ў ecu з указаннем даты і прабегу і ў любым выпадку, што вы не выключыце dpf і egr, што вы сутыкаецеся не думаю, што гэта вельмі магчыма, што бачыў, тып кіравання sw....гэта l? праблемы, якія тычацца розных прыбораў на борце яшчэ лепш круіз-кантролю,прыборнай панэлі,autoadattamenti у адпаведнасці з прабегам і інш...

...калі я магу даць вам "савет" ...не вам дапякаць гэтым жуком-точильщиком! :) жарт, вядома...
Тое, што я вывучаў, я ? служыў, вядома, але і многія іншыя рэчы, якія я вучыцеся на поле, незалежна ад таго, шмат экзаменаў, зробленыя ў 5 гадоў...можа быць, я ? служыў-й? як падыход да тэхнічныя праблемы, якія, як і атрыманыя веды.
У любым выпадку: так, то, што вы кажаце (аб мемуарах, розных па рэгенерацыі і іншае) мне здаецца, правільна і вельмі лагічна...
Тое, што я хацеў бы перш за ўсе гаворка звязана з памяццю км шляху, каб пазбегнуць абмену паміж двума ECU, рамкі, межы змены індыкацыя км шляху, ці нават можа з'явіцца паведамленне пра памылку (але, магчыма, існуе стратэгія, па якой прыярытэт? пра гэта, так як, ? тых, хто паміж ECU і карціна, захоўваецца колькасць км больш, каб пазбегнуць, што можа быць дастатковым ўсталяваць рамкі-й? "малады" (ці pi? рэдка, ecu-й? "малады"), індыкацыя км ніжэй, у межах краю.
Ва ўсіх выпадках, як вы кажаце, могуць існаваць і іншыя "непаразуменні" сярод розных бартавых сістэм абмену з двух блокаў кіравання...мы rifletter? ...і, магчыма, калі вы будзеце? зрабіць эксперымент, калі кіраванне Sipmos sar? pi? спее...мы ўбачым крыху...
Дзякуй!

savek
28-11-2012, 22:16

Robys
28-11-2012, 22:34
...дзякуй за тлумачэньне, і за савет!

savek
29-11-2012, 10:41
уявіце сабе, нічога