КПК

Прагляд Поўнай Версіі : Крутоўны момант рухавіка!як інтэрпрэтаваць на ecm titanium?

alfetta80
05-11-2012, 22:15
хлопцы, я хачу адкрыць гэтую тэму з вамі, то:крутоўны момант рухавіка, выяўляецца ў кгм або ў Нм яго ў рухавік і цягі, ўздзейнічае на газ conbustione на поршань, яшчэ штуршок і моцны яшчэ ce пара, відавочна, прамовы і доўга, і есць шмат фактараў, каб прыняць пад увагу,зараз я хацеў бы аб'яднаць гэты размова фактар адлюстравання,на ecm titanium на edc16c8 я запытаны крутоўны момант падчас паскарэння і крутоўнага моманту замовы, пры стандартных умовах, як іх інтэрпрэтаваць??,на графіцы я лічу, аб / мін,%,і Нм, але, як вы raggiona ў гэтым выпадку??напрыклад, на графіку я лічу, 3500 rpm 100% да 500Nm,raggionandoci павелічэнне крутоўнага моманту з дапамогай праграмнага забеспячэння можа быць зроблены толькі з дапамогай большага напаўнення камеры згарання дакрануўшыся гэтыя карты не што іншае, як павелічэнне колькасці дызельнага паліва, ці не так?ці лепшага згарання, такім чынам, загадзя ўводзяць???хлопцы, дзякуй і прабачце, але я імі пачала я спрабую зразумець што-то........

alfetta80
06-11-2012, 14:05
дзякуй манро ў адказ гаворка, і зразумела,калі гэта тычыцца іншых картах замест гэтага вы ідзяце да павелічэння толькі адно то, напрыклад, калі вы павялічваеце ціск дызель не есць і іншыя стратэгіі ecu правільна?тады іншая справа, заўседы на edc16c8, што б свінкі то есць мая машына!....я карту колькасць дызельнага паліва ўпырскваецца павелічэнне ў мм3 і карту ціску дызельнага паліва павелічэнне ў бар, але raggionando падумалі, калі, напрыклад, павелічэнне ціску стратэгіі ecu якая ?!па мне, ведаючы дастаткова добра да ўсіх модулях для правядзення экю з дапамогай сігналу шим павялічвае каманду на drv будзе aumentanto так і выдатку на ўваходзе ў помпа высокага ціску, адпаведна, у нас яшчэ ціск і яшчэ колькасць дызельнага паліва ўпырскваецца правільна?то мы кажам, што есць дзве карты роўныя, і досыць mod або і развагі??дзякуй

Каманду электроніка
06-11-2012, 18:50
Тлумачэнне прыгожы

мегамозг
06-11-2012, 19:45
Але перамяшчаючы толькі той, аб'ектыўнага і, пакінуўшы на врі я зрабіў часопісаў і нічога не мяняецца.

alfetta80
06-11-2012, 20:09
прывітанне манро выдатныя тлумачэння дзякуй!!
вяртаючыся да гаворкі ў практыцы, я я колькасць дызельнага паліва iniettatto у мм3, то я час ўпырску (зша) і' пад фаза я iniezzione 1 базавая карта да чатырох, як мне здаецца, павелічэнне і' (deg), што гэтая карта??градусаў загадзя??затым я ціску ў рампы...

мегамозг
06-11-2012, 20:32
*team электроніка:дзякуй..але есць рэчы, вучыцеся legendo форум.....
*megamind:я не вельмі добра разумею, што вы зрабілі....прэс-obbiettiva ? прэс-карта "rail", што менавіта кажа само слова ? мэта, што ecu павінен праводзіць на помпа высокага ціску....калі вы змяняеце, як вы пакінуць ori прэс-obbiettiva??
што то прэс фактычнага не паступлення гэтай obbiettiva..гэта ? усе яшчэ прамовы.....
Я памяняў аб'ектыў, але не карту. На Rail у мяне 5 табліц rail абмежавальнік паветра і 3 асобных значэнняў x мэта

alfetta80
06-11-2012, 20:37
выхаванне не st? разумеючы нічога...што-у чаргу, калі ласка ? патлумачыў добра....не думай, што я як інжынер-электрык ўсе роўна так....тое, што s? я падзяляю для астатніх я стараюся цяжка гэта растлумачыць? калі вы не робіце мяне зразумець дакладна, і ўсе цяжэй..
які mappastai гаворым??
ок, прабачце!!!
тады на ecm titanium заўседы з звычайным edc16c8 я на сістэмы ўпырску паліва : колькасць паліва ўпырскваецца f(rpm,trq) (1), то я лічу, час ўпырску (1), то ніжэй я фаза ўпырску - iniezzione галоўная базавая карта 1 (1) карты, я за 5... мае сумненні гэтыя колькасць паліва ўпырскваецца і накіравана на часе ўпырску??? гэтыя карты з'яўляюцца асноўнымі градусаў наперад?' дзякуй манро цярпення...

alfetta80
06-11-2012, 21:20
ок, прабачце манро.....!!!
тады на ecm titanium заўседы з звычайным edc16c8 я на сістэмы ўпырску паліва : колькасць паліва ўпырскваецца f(rpm,trq) (1), то я лічу, час ўпырску (1), то ніжэй я фаза ўпырску - iniezzione галоўная базавая карта 1 (1) карты, я за 5... мае сумненні гэтыя колькасць паліва ўпырскваецца і накіравана на часе ўпырску??? гэтыя карты з'яўляюцца асноўнымі градусаў наперад?' дзякуй манро цярпення пісаць да пк не мая моцная бок, я выказваю дрэнна...

мегамозг
06-11-2012, 21:49
вы не прытрымліваюся мегамозг...прэс-obbiettiva ? карту адно і таксама....і ? толькі па карту 5 табліц, якія вы кажаце, я ніколі не visteper карту press rail ne, тым менш у абмежавальнік паветра....
не ? што вас збянтэжыла з карты turbo??

Не, не, цяпер я спрабую паставіць малюнак толькі, што я беспарадак рэчаў адчыненыя, і я не магу...
Я на дыягностыцы бачу мэта, калі ў табліцах rail абмен значэння не старшешаг ніколі не мэта, але прыбыцце-й? або менш гэтай велічыні.
Напрыклад, калі ў мяне 1600, як мэта больш не пайду, калі на абмежавальнік rail ўстаю ў 1660, мэта мне застаецца тым жа 1600 і больш не збіраюся...калі абмен з асобнымі бітамі магу замест таго, каб замацаваць новую мэта змянілася, і фіксуецца на тых, з асобнымі бітамі.

alfetta80
07-11-2012, 13:04
прывітанне манро!!!калі вы postala малюнак будзе карысная тым, хто, як я, і ў пачатку!!астатняе колькасць паліва ўпырскваецца і яшчэ, што зразумела, астатняе плане, мы бачым.што-то я не зразумеў : калі вы падзеліце нм для гэтага значэння ottienii iq??!!дзякуй.............

мегамозг
07-11-2012, 14:06
Поўны адказ на манро:
У prex. рэйку на маей машыне мае 5 карт (кожная c'? у адпаведнай табліцы)
Абмежавальнік ціску (у бар) я няправільна пісаць atm будучы бар толькі адна карта
У targhet map (здаецца, так гэта завецца), што вызначае мэту.

Калі targhet карта не змяняецца, нават калі я павысіў ціску ў магістралі высокага ціску і яго абмежавальнік,
ціск не можа перавысіць мэта (як бы абмежавальнік ад пагоні, але не пераступаць)

Прыкладаю скрыншот зрабіў на мод. зарэгістраваўся на дыягностыку. Я in bad dad чыгуначных у 1660 годзе, і пераехаў targhet у 1660 годзе, і абмежавальнікі...вынік дыягностыкі 1660.
Ціск варта мэта і дасягае мяжы, устаноўленага.

мегамозг
07-11-2012, 20:42
Можа быць, змешванне...учора ўвечары я асабліва стаміўся, нічога. дзякуй

alfetta80
09-11-2012, 08:39
прывітанне манро не ведаю, як падзякаваць цябе гэта было вельмі важна, каб пагаварыць з вамі, вы не паверыце, але я зразумеў шмат рэчаў, у цэлым, нават калі і доўгі шлях, але, як і ўсе рэчы, якія трэба спачатку зрабіць аснову,зараз дзякуючы ей богу, ці вельмі, каб зрабіць у off, і я не магу dedicarmici як толькі я іду наперад на edc16c8, і тады вы замест new' яшчэ раз дзякуй.......

alfetta80
11-11-2012, 10:43
манро вы зрабілі так шмат, і як.!!..
цяпер я хацеў бы спытаць, іншая справа,калі гэта тычыцца заўседы з тытанам ў edc16c8 або c39 і іншыя, я sugl'восі im 2d, напрыклад, ціску ў рампы кручэння ў абарачэннях у хвіліну, то колькасць дызельнага паліва ўпырскваецца для rpm і ў бакі, або прырашчэнне зрабіць у бар тое і зроблена вельмі добра, але, калі гэта тычыцца, напрыклад, golf4 edc15p 101cv з тытанам я ўсе карты rpm і load,і проста манро ты сказаў мне, не слухайце, тое, што піша ecm, але прытрымлівацца кантактныя восі на edc16c8 39 і г. д. ок, але на гэтай, што гэта ўсе ў rpm і load, як мы разважаем......дзякуй..

alfetta80
12-11-2012, 13:53
прывітанне манро, то давайце паглядзім, калі я зразумеў!!
тады ты сказаў, што нагрузкі, то бок нагрузкі рухавіка і ступені прыняты ў залежнасці ад дадзенага параметру,прымаючы, напрыклад, ціск турбо я лічу, 3000 аб / мін 100% нагрузкі, а на восі z я лічу 2000, што б яго значэнне, паколькі ад датчыка ціску, і што ты стаіш, атмасферны ціск, з'яўляюцца 1бар, ці не так?затым значэнне, паколькі ад датчыка ціску ў залежнасці ад абаротаў???дзякуй

alfetta80
12-11-2012, 15:38
што вы разумееце пад адзін працэнт нагрузкі??
у 2d жа або rpm і load на восі z няма няма меры,я лічу, толькі лічбы ад 0 да 65000 і на іншых картах дызель адно і тое ж....

alfetta80
12-11-2012, 19:45
карту і " ўзбагачэнне паскарэння, што на самай справе павінна быць педаль??але прабачце мае невуцтва, але маглі б вы растлумачыць мне дакладнае вызначэнне IQ??экран, як толькі я магу яго месцы, я зараз яшчэ на працы...
а яны да восі ў-у карты ўсе, як апісана, ці не толькі DW

alfetta80
12-11-2012, 21:06
манро, даруй мяне!!я не адправіць у гэтую краіну, але я не магу размяшчаць экран, як я павінен рабіць???

alfetta80
13-11-2012, 13:46
ок, там зроблена вось экран...

мегамозг
13-11-2012, 14:26
ок, зірніце на карту педаль адлюстроўваецца ў таблічнай,не выкарыстоўваю titanium, чаму? у мяне праблема на кампутары, то выкарыстоўваю sw free, які, аднак, мае тыя ж функцыі,як вы можаце заўважыць, на малюнку ў вас sugl'восі X педаль; Y абаротаў у хвіліну; у той час як вось Z і IQ mg/str...калі, напрыклад, перайсці на слупок " 100% педаль, то заўважыце, тым жа працэнт справы?...у 2d працуе сапраўды гэтак жа, cos?....
http://imageshack.us/a/img560/6780/pedaletabella.th.png (http://imageshack.us/photo/my-images/560/pedaletabella.png/)
Прабачце за перапынак, што sw. ? гэта, што вы выкарыстоўваеце?

мегамозг
13-11-2012, 14:58
Дзякуй!
Граху няма, есць кнопка на форуме, каб даць thanks...

msport (exil77grande)
13-11-2012, 15:09
Дзякуй!
Граху няма, есць кнопка на форуме, каб даць thanks...

па мне-гэта фармальнасці бескарысна.

alfetta80
15-11-2012, 12:33
ок, зірніце на карту педаль адлюстроўваецца ў таблічнай,не выкарыстоўваю titanium, чаму? у мяне праблема на кампутары, то выкарыстоўваю sw free, які, аднак, мае тыя ж функцыі,як вы можаце заўважыць, на малюнку ў вас sugl'восі X педаль; Y абаротаў у хвіліну; у той час як вось Z і IQ mg/str...калі, напрыклад, перайсці на слупок " 100% педаль, то заўважыце, тым жа працэнт у вас справы? што ідзе ад 66mg да 34mg расці абаротаў, але педаль і заўседы на 100% у сваей пазіцыі...

http://imageshack.us/a/img560/6780/pedaletabella.th.png (http://imageshack.us/photo/my-images/560/pedaletabella.png/)
у 2d працуе амаль гэтак жа, толькі ў тым, што кожная крывая ўяўляе сабой поле, падарожжа і здымкі ўнутры крывой ж уяўляе сабой поле працэнт педалі....
вы размясціце малюнак так, як вы разумееце, лепш, чым 100 слоў...
http://img688.imageshack.us/img688/2066/pedale2d.png (http://imageshack.us/photo/my-images/688/pedale2d.png/)

1,2 і 3 восяў, у той час як кожны "зуб пілы" ўяўляе сабой радок rpm ўнутры скрынкі працэнт педаль....
гэтыя з'яўляюцца не больш чым brekpoint....

прывітанне манро між тым, я дзякую вас disponobilita'....
у прамове, якую вы зрабілі нас амаль есць,у асноўным у 2d графіцы восі z у дыяпазоне ад 0 да 60000 было б iq колькасць gasolo ўводзяць толькі для аднаго цыліндру ў міліграмаў??правільна?

alfetta80
15-11-2012, 13:29
але што тычыцца іншых картах восі z, і заўседы ад 0 да 65 000 рублеў у якасці ціску turbo напрыклад, табе месца...

alfetta80
15-11-2012, 13:32
прывітанне манро, то давайце паглядзім, калі я зразумеў!!
тады ты сказаў, што нагрузкі, то бок нагрузкі рухавіка і ступені прыняты ў залежнасці ад дадзенага параметру,прымаючы, напрыклад, ціск турбо я лічу, 3000 аб / мін 100% нагрузкі, а на восі z я лічу 2000, што б яго значэнне, паколькі ад датчыка ціску, і што ты стаіш, атмасферны ціск, з'яўляюцца 1бар, ці не так?затым значэнне, паколькі ад датчыка ціску ў залежнасці ад абаротаў???дзякуй

можа быць, гэта тлумачэнне???па мне, n0!!!

alfetta80
15-11-2012, 15:02
intentevo сказаць, калі рознагалоссі ў вучэнні, што я сказаў, я меў рацыю, тое, што значэння па восі z з'яўляюцца тыя, датчыка map, напрыклад, 2000 на восі z роўна ты стаіш, атмасферны ціск у 1бар можа быць??
экран таблічнай толькі я на дзве хвіліны больш, то месца......................
вось у 2d ты яго ўжо бачыў??

alfetta80
15-11-2012, 18:33
ок манро пакуль усе ясна!!! дзякуй, сапраўды, вы давайце не прыгожы навагодні вячэру-рыба заўседы, калі вам падабаецца!!?я іду вар'ят.........
месца таблічнай......

dvdtuning
15-11-2012, 19:44
Калі дызельнае паліва спальваецца да дасканаласці, не варта павялічваць у поўным аб'еме карту es.100 кропак, пачынаючы з 1000 абаротаў у хвіліну?

alfetta80
16-11-2012, 20:07
ок манро, я думаю, быць, то нагадаем, што ў нас есць тры восі: rpm,lodad і z, што і павелічэнне, калі справа тычыцца ціску turbo восі z мы маем значэнне, выяўленае map-сэнсар, то есць " атмасферны ціск + ціск турбо, замест таго, каб, напрыклад, у ДГ мы заўседы rpm і load восі z мы міліграма дызельнае паліва ўпырскваецца ў кожны цыліндр....есць?пытанне, але, напрыклад, 66mg колькі мм3?? вы можаце зрабіць гэты разлік??

alfetta80
16-11-2012, 22:19
упэўнены, што ў пу? зрабіць разлік, трэба памножыць дызельнага паліва ў миллиграммах на яе ўдзельная вага ў шчыльнасць? у стандартнай тэмпературы ? значэнне, якое пу? вар'іравацца ад 0,82 да 0,86....
я звычайна разлік ўсе, каб 0,85...так што 66 X 0,85= 56,1 мм3...
манро віншаванні для прыгатавання!!!!
затым 70 мм3, што я лічу, напрыклад, на edc 16c8 заўседы мм3 для цыліндру??? у дыягназ, калі я знаходжу: я напрыклад апошні аўтамабіль, зроблены mercedes 320 cdi знаходжу параметр дызель фактычнага ўводзяць, як мінімум каля 8mm3 максімум каля 65mm3 вынікі??або цыліндр??я не ведаю, калі я выказаў добра, нават таму што сення я стаміўся,!!!!дзякуй і дабранач усім............................................. ....

alfetta80
19-11-2012, 15:53
гэта я зразумеў, што вы кажаце,....ecu ставіцца да IQ "адна падзея ўпырску на раз" на самай справе, шмат разоў знаходзіцеся напісаў у табліцы колькасць ўводзяць надпіс IQ/str першы sillabi лагічна ставяцца да колькасці паліва 3 sillabi str з'яўляюцца abbrevazione інсульт cio? перамяшчэння адносна ходу рухавіка адзін цыліндр...

ок манро ці зразумеў!!!
з тым павелічэнне turbo, што ты зрабіў dw, колькі вы павінны павялічыць???есць разлік зрабіць, ці павялічваецца, у маім задавальненне??і затым, у залежнасці ад павелічэння dw адзначаеце іншыя??

манро
19-11-2012, 16:33
калі мы заўседы кажам edc15 або любы іншы ecu,наколькі я ведаю,не c'? разлік зрабіць, каб даць дызельнага паліва ў адпаведнасці з прэс-turbo, ці наадварот....справа? дызельнае паліва, даць высветліцца, заўседы ў першую чаргу DW,па-мойму,і тое з-за "дамаўляецца" астатнія, каб пайсці ў аўтамабіль, як вы хочаце.....відавочна, што вы не можаце запатрабаваць, DW, es 60 мг дызельнага паліва на 2000 аб / мін было б ад дурняў...для якіх вы павінны павялічыць iq у рэалістычнай заўседы маючы на ўвазе, тыпу рухавіка і механікі, з якімі мы маем справу.....

alfetta80
19-11-2012, 17:29
павысіць працэнт добра на dw??тыпу 15%,па крайняй меры, на edc16c8 бачачы некаторыя карты зробленыя павелічэнне на dw больш ці менш заўседы 15%

манро
19-11-2012, 21:32
выхаванне не пачаць таксама вы гаварыць з крокам у працэнтах.....
па мне ? няправільна разважаць, cos? і я растлумачу, чаму?....
выкажам здагадку ў DW у edc16c8 есць значэнне 385nm калі вы яго павялічваецца на 15%, значыць, прывесці гэта значэнне да 442nm прыкладна....
цяпер тое, што вы павінны спачатку спытаць, а: счапленне дазваляе мне гэтага павелічэння?і абмен?і полуоси?
таму? вы зразумееце, ад вас, што разважаць у працэнтах, не мае ніякага сэнсу, у некаторых выпадках...

alfetta80
20-11-2012, 19:05
выхаванне не пачаць таксама вы гаварыць з крокам у працэнтах.....
па мне ? няправільна разважаць, cos? і я растлумачу, чаму?....
выкажам здагадку ў DW у edc16c8 есць значэнне 385nm калі вы яго павялічваецца на 15%, значыць, прывесці гэта значэнне да 442nm прыкладна....
цяпер тое, што вы павінны спачатку спытаць, а: счапленне дазваляе мне гэтага павелічэння?і абмен?і полуоси?
таму? вы зразумееце, ад вас, што разважаць у працэнтах, не мае ніякага сэнсу, у некаторых выпадках...

прывітанне манро.... я сказаў, у працэнтах, таму што бачыць некаторыя карты зробленыя, хто рамяство dw будзе падняты ад 1500 да 4000rpm ад 30 да 100 нагрузка да 15%, але толькі для dw, іншыя карты не павялічваецца ў %...затым, калі вы робіце разлік, што вы навучылі мяне не можаце ацаніць, нармальна??гэта значыць ipotiziamo, што ад 385 нм павелічэнне на 15% азначае несці, як вы сказалі, вы 442nm так што калі я зрабіў добра рахункаў 11.40 мм3 больш ад 1500 да 4000 абаротаў у хвіліну ад 30 да 100 load правільна? так шмат?........

манро
20-11-2012, 20:56
выхаванне не шматлікія некалькі такіх, як вы я пісаў раней..
c'? не раз ацаніць, калі, што, паколькі прырост пу? даць або, калі гэта нават мала, таму што, магчыма, мы ведаем надзейнасці механікі ці таму, што мы хочам пэўны выгляд дастаўкі, напрыклад, злосны, ўніз або дрэнная уверх бег нейкі рызыка больш у ****llo надзейнасці і інш....
па мне вы не можаце? павялічыць заўседы лінейна фіксаваны працэнт DW і крутоўны момант limiter, але трэба яшчэ імгненне ragoinarci...і зразумець, што вы хочаце атрымаць.....
мы для здагадкі, што edc16c8 і ўсталяваны на альфа 156 2,4 jtd ад 175cv абмен гэтага аўто максімум пу? пераварыць, як пара,перад, што скачкі ў паветра,450...
факт ? што, калі мы даем гэты паказчык на нізкіх абарачэннях я сумняваюся, што ен можа супраціўляцца, можа быць, гэта зрабіць? пэўны рэжым, тады, магчыма, нават вышэй, як значэнне крутоўнага моманту, але ўніз што-то ceder? у доўгатэрміновай перспектыве або, можа быць, счапленне яшчэ да alzera белы сцяг....
вы разумееце, c'? ацаніць момант, тое, што вы f? не пу? абмежаваць ўсе, працэнт...

alfetta80
21-11-2012, 14:15
ок мунро выдатна разумеў тое, што вы хочаце сказаць.....
прама цяпер, пакінуўшы на імгненне ў edc16c8, што так і' у маей машыне, у той час, або,вярнуўшыся на edc15p golf4 101cv на практыцы гэтай машыны, гэта мой кліент,я зрабіў працу механіка ў абслугоўванні, і ен спытаў мяне, ці магу я пакласці рукі на блоку,я растлумачу, блок кіравання быў зменены зусім трохі часу назад ад зоны ўжо зламаў дзве турбіны і трэці, на мой погляд, не так не хапае ў хуткае добры свісток біцце і ўсе працы турбін не зрабіў я,то мяне пыталася падправіць карту і знізіць ціск турбо, што на мой погляд і да зорак,прама зараз, перш чым абаперціся на каго-то, таму што яшчэ не яны і не адважваўся дакрануцца да яе, каб пазбегнуць пашкоджанняў, вы ідзяце разам цяжка гэта растлумачыць, калі месца файла???вядома, гэта для ўсіх, хто хоча прыняць удзел у абмеркаванні..дзякуй

msport (exil77grande)
21-11-2012, 14:56
адкрыць пост прысвечаны і мы бачым, што вы можаце зрабіць.

манро
21-11-2012, 19:11
ок мунро выдатна разумеў тое, што вы хочаце сказаць.....
прама цяпер, пакінуўшы на імгненне ў edc16c8, што так і' у маей машыне, у той час, або,вярнуўшыся на edc15p golf4 101cv на практыцы гэтай машыны, гэта мой кліент,я зрабіў працу механіка ў абслугоўванні, і ен спытаў мяне, ці магу я пакласці рукі на блоку,я растлумачу, блок кіравання быў зменены зусім трохі часу назад ад зоны ўжо зламаў дзве турбіны і трэці, на мой погляд, не так не хапае ў хуткае добры свісток біцце і ўсе працы турбін не зрабіў я,то мяне пыталася падправіць карту і знізіць ціск турбо, што на мой погляд і да зорак,прама зараз, перш чым абаперціся на каго-то, таму што яшчэ не яны і не адважваўся дакрануцца да яе, каб пазбегнуць пашкоджанняў, вы ідзяце разам цяжка гэта растлумачыць, калі месца файла???вядома, гэта для ўсіх, хто хоча прыняць удзел у абмеркаванні..дзякуй
няма праблем, выхаванне слухай савет msport адкрыць пратэктар новы, а калі абмяркоўвае..
хоць я павінен сказаць, што ecu групы vag па-ранейшаму вывучаецца вельмі падрабязна, з майго боку асабліва, у ****llo адкрыцця-закрыцця фарсунак, у сувязі з градусаў..***** unque, калі я не магу дапамагчы, я ў прыватнасці, не турбуйцеся, на форуме ? поўна добрых хлопцаў гатовыя дапамагчы....

alfetta80
21-11-2012, 22:34
ок, дзякуй, я адкрываю адразу іншы пратэктар.....

nuovaecu
10-01-2013, 10:54
калі вы пакладзеце малюнак, магчыма, і лепш, чым я мог бы вам даць gritta разам з alfetta80